Προς το περιεχόμενο

3D Graphics PC - Build Up

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από pnick,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην Ομαδα,

Αρχικα να αναφερω οτι δεν ειμαι και πολυ σχετικος στο θέμα του Build up για αυτο και ηθελα την βοηθεα σας. Το πρόγραμμα που δουλεω κατα βαση ειναι το Cinema 4d και μετεπειτα After Effects  και αλλα γραφιστικα. Μεχρι στιγμης δουλευα σε mac εχωντας τον τελευταιο χρόνο Mac studio 64gb Μ1 Max. Απο οτι βλέπω ομως για μεγαλα scenes και Simulation το Windows PC με μια καλη κάρτα γραφικών είναι μονόδρομος. 

Σε αυτα που έχω καταλήξει για το Build up είναι καρτα γραφικών RTX 3090 (χωρις να εχω ιδεα ποιας εταιρειας) και απο οτι μιλησα με ενα φίλο μου σχετικότερο απο μένα με το θέμα εναν επεξεραγστη Intel (Το Cinema 4D θέλει καλό single core performance). Επιπλεον σκεφτομαι για 64gb DDR5 RAM. Το Budget κυμαινεται στα 3000. Απο ανεμιστηρες cooling, Towers, μητρικες και αλλα τετοια δεν γνωριζω καθόλου.

1)Ποσό που διαθέτω: 3000€
2)Χρήση υπολογιστή: Μόνο για δουλειά, όχι παιχνίδια 
3)Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσω: Cinema 4D, After Effects, Substance Painter, Marvelous Designer
4)Αν στη σύνθεση χρειαζόμαι και οθονη πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι: Οχι
5)Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαι (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Βρίσκομαι στην Λάρισα
6)Αν τα κομμάτια που θέλω να αγοράσω θέλω να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμω την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικα Καταστηματα
7)Αν επιθυμω λειτουργικό σύστημα και πιο: Οχι

Ευχαριστω εκ των προτέρων,

Στέλιος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 3000ε δεν βγαινει για 3090 και καλο cpu. Πρεπει να ανεβεις..

Ειτε πας σε 12700k-13600k επεξεργαστη + 3090 ή 12900k + 3080 καρτα.

Επεξ/σία από Giorgos85thess
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν παρεις την https://www.skroutz.gr/s/24904860/Asus-GeForce-RTX-3090-24GB-GDDR6X-TUF-Gaming-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-2-HDMI-και-3-DisplayPort-90YV0FD0-M0NM00.html

που ειναι διαθεσιμη, τοτε μια πληρη συνθεση με 12900KF επεξεργαστη, καλη μητρικη, 1tb δισκο nvme PCI Express 4.0 και 1000w τροφοδοτικο, θα σου βγει ~3500ε.

Αν και δεν νομιζω να χρειαζεσαι την 3090 αν δεν κανεις realtime gpu render... Στα viewports δλδ, χλομο να δεις διαφορα στην αποδοση απο 3080. 

Ψυξη, προσωπικα θα επερνα Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB

Επεξ/σία από Giorgos85thess
Δημοσ.

Για μητρική που παίρνει DDR5 RAM αξίζει να το κάνω πιστεύεις η να πάρω DDR4 με λιγότερα χρήματα? Έχεις να προτείνεις κάποιες?

Επιπλέον αν δω οτι δεν βγαίνει αλλιώς θα το φτάσω στα 3500.

Δημοσ.

Redshift και Octane(όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό). Γενικά simulations(cloth, pyro κτλ) θέλω να τρεχω και αρκετά Animation(Character rigs κτλ)

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nele είπε

Redshift και Octane(όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό). Γενικά simulations(cloth, pyro κτλ) θέλω να τρεχω και αρκετά Animation(Character rigs κτλ)

Έχει ασφαλώς νόημα η 3090 τότε. Είναι τα φθηνότερα 24gb vram που μπορείς να αγοράσεις αυτή την στιγμή. Δυστυχώς καινούργιες μένουν σταδιακά όλο και λιγότερες και έχουν ακριβύνει σε σχέση με το καλοκαίρι. Εγώ πήρα την 3090 tuf oc 1255 τον Αύγουστο και τώρα έχει 1380 τουλάχιστον. Υπάρχουν κάποιες καλές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα γύρω στα 1000€ που είναι καλή τιμή αυτή την στιγμή. Ειδάλλως πας σε καινούργια και ίσως να πρέπει να ανεβάσεις το budget 300-400€. Στη θέση σου θα κοιτούσα 13600k με μια μητρική των 400€ και 64gb ram. DDR5 θα διάλεγα για το budget και για να έχω τις μνήμες και για μελλοντικό τυχόν σύστημα. Γύρω στα 1200€ μέχρι εδώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών το σκέφτομαι για μεταχειρισμένη. Άμα βρω κάτι που αξίζει θα αγοράσω. Μητρικες και RAM έχεις να μου προτείνεις; 

Ευχαριστω πολύ για την βοήθεια

56 λεπτά πριν, pnick είπε

Έχει ασφαλώς νόημα η 3090 τότε. Είναι τα φθηνότερα 24gb vram που μπορείς να αγοράσεις αυτή την στιγμή. Δυστυχώς καινούργιες μένουν σταδιακά όλο και λιγότερες και έχουν ακριβύνει σε σχέση με το καλοκαίρι. Εγώ πήρα την 3090 tuf oc 1255 τον Αύγουστο και τώρα έχει 1380 τουλάχιστον. Υπάρχουν κάποιες καλές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα γύρω στα 1000€ που είναι καλή τιμή αυτή την στιγμή. Ειδάλλως πας σε καινούργια και ίσως να πρέπει να ανεβάσεις το budget 300-400€. Στη θέση σου θα κοιτούσα 13600k με μια μητρική των 400€ και 64gb ram. DDR5 θα διάλεγα για το budget και για να έχω τις μνήμες και για μελλοντικό τυχόν σύστημα. Γύρω στα 1200€ μέχρι εδώ. 

Για κάρτα γραφικών το σκέφτομαι για μεταχειρισμένη. Άμα βρω κάτι που αξίζει θα αγοράσω. Μητρικες και RAM έχεις να μου προτείνεις; 

Ευχαριστω πολύ για την βοήθεια

3 ώρες πριν, Giorgos85thess είπε

Αν παρεις την https://www.skroutz.gr/s/24904860/Asus-GeForce-RTX-3090-24GB-GDDR6X-TUF-Gaming-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-2-HDMI-και-3-DisplayPort-90YV0FD0-M0NM00.html

που ειναι διαθεσιμη, τοτε μια πληρη συνθεση με 12900KF επεξεργαστη, καλη μητρικη, 1tb δισκο nvme PCI Express 4.0 και 1000w τροφοδοτικο, θα σου βγει ~3500ε.

Αν και δεν νομιζω να χρειαζεσαι την 3090 αν δεν κανεις realtime gpu render... Στα viewports δλδ, χλομο να δεις διαφορα στην αποδοση απο 3080. 

Ψυξη, προσωπικα θα επερνα Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB

Για μητρική που παίρνει DDR5 RAM αξίζει να το κάνω πιστεύεις η να πάρω DDR4 με λιγότερα χρήματα? Έχεις να προτείνεις κάποιες?

Επιπλέον αν δω οτι δεν βγαίνει αλλιώς θα το φτάσω στα 3500.

• Λύση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...