Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα (ίσως) είναι περισσότερο επιμορφωτικό. Όχι ότι δεν ψάχνω λύση. Πάμε λοιπόν. . .

Χθες, αναβάθμιση σε Ο.Τ.Ε. , από απλό τηλέφωνο PSTN στο σπίτι, σε 24Mbps.

Δύο δωμάτια με τηλεφωνική πρίζα. Δωμάτιο με κεντρική πρίζα και πρίζα στο χωλ.

Τηλεφωνική συσκευή και στις δύο πρίζες.

Στην αρχή, με τον τεχνικό, προσπαθούσαμε να συνδέσουμε το router στο χωλ. Με τίποτα. Η σύνδεση δεν γινόταν.

Πήγε εκτός σπιτιού, κάτι κοίταξε στο καφάο, έβαλε σκάλα να ελέγξει καλώδια, μίλησε και με τα κεντρικά, και είδε ότι όλα εκτός σπιτιού (όλα, δηλαδή, τα τού Ο.Τ.Ε.) είναι ok. Επιστρέφοντας, πήρε το router από το χωλ και δοκίμασε στην κεντρική πρίζα. Ήρθε η σύνδεση. Μου είπε ότι με τους συναδέλφους που μίλαγε, και ολ'αυτά που είδαν όλοι μαζί, έχω πρόβλημα στην καλωδίωση στο σπίτι. Τόσα χρόνια είχα πρόβλημα, αλλά δεν το ήξερα διότι είχα στο σπίτι μονο τηλέφωνο. Γι' αυτό και τώρα, όταν έφυγε μου είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα έχω αποσυνδέσεις. Το πιο πιθανό να πέφτει συνεχώς η γραμμή. Σε τέτοια περίπτωση, ηλεκτρολόγος για την καλωδίωση.

Όταν έφυγε, πήρα το router από την κεντρική πρίζα, και το έβαλα στο χωλ. Κι αυτό διότι θα έχω καλύτερο ασύρματο σήμα των συσκευών με το router. Για κανέναν άλλο λόγο. Δεν είναι ότι με χαλάει να αφήσω το router στο δωμάτιο με την κεντρική πρίζα.

Πηγαίνοντας το, όμως, στο χωλ, ναι μεν συνδέθηκε (πίεσα το βισματάκι RJ11 στην τηλεφωνική πρίζα στο χωλ πολύ, ίσως ο τεχνικός να μην το τερμάτιζε καλά), αλλά όλη την ημέρα, είχα αποσυνδέσεις. Διαπίστωσα αποσυνδέσεις τής γραμμής από τηλεφώνημα που δέχτηκα από φίλο το βράδυ, καθώς και από δικό μου τηλεφώνημα στο τμήμα βλαβών Ο.Τ.Ε. σήμερα το πρωί. Το είδαν στο αρχείο τους.

Επειδή δεν είχα δει μήπως δεν έχω πρόβλημα αποσυνδέσεων όταν το router είναι στην κεντρική πρίζα, το έβαλα πριν λίγο εκεί, στην κεντρική πρίζα. Και θα το παρακολουθήσω σήμερα. Για να δούμε. . .

Το θέμα το ανέβασα για να ρωτήσω σχετικά με συνδεσμολογία σε ένα τέτοιο σενάριο. Έχω δει διάφορα σχεδιαγράμματα ανάλογα την περίπτωση. Έχω δει για φίλτρα, ΔΙΠΛΕΣ τηλεφωνικές πρίζες, σε ποιο σημείο στο σπίτι (δικτύωση σπιτιού) πρέπει να τοποθετηθεί τί, και άλλα πολλά. Είναι πολλά τα σενάρια, πολλά τα σχεδιαγράμματα, και ήθελα να ρωτήσω στη δική μου περίπτωση, μήπως τελικά δεν έχω πρόβλημα καλωδίωσης στο σπίτι, αλλά κάνω λάθος την εγκατάσταση; Εάν θέλω να τοποθετηθεί το router στο χωλ, να έχω τηλεφωνικές συσκευές τόσο στο χωλ όσο και στο δωμάτιο με την κεντρική πρίζα, υπάρχει λύση σ'αυτό;

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...