salpnik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα σε όλοι την παρέα. Ξεκίνησα να φτιάχνω ένα gaming pc για τον γιο μου και εχω αγοράσει αυτό το κουτί https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mid-tower/masterbox-td500-mesh/ σε μαύρο χρώμα το οποίο έχει μόνο μπροστά 3x120mm argb fan case και σκοπεύω να βάλω μέσα motherboard Asus rog strix b550-f gaming,ryzen 5 5600g, g.skill trident z rgb 16gb με cl14, rom samsung 980 m2 500gb + wd blue 2tb ,psu Be Quiet Pure Power 11 FM 850W Full Modular 80 Plus Gold και μελόντικα θα μπει μια κάρτα γραφικών rtx 3070 η 3080.Αρχικα η χρήση του θα είναι μόνο για fortnight μέχρι να μπει η κάρτα γραφικών ,δεν προορίζεται για OC. Έχω σπάσει το κεφάλι μου πως να φτιάξω καλό airflow. Έχω κάνει έρευνα και δεν έβγαλα άκρη ,κάποιοι λένε ότι η υδρόψυξη είναι υπερβολή και με καλή αερόψυξη μπορείς να κάνεις δουλειά και άλλη λένε υδροψυξη μονόδρομος,σε μια άλλη έρευνα έχω δει ότι πάνω κάτω το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις . Επισκέφτηκα σε ένα γνωστό κατάστημα και μου είπε ένας τεχνικός να βάλω υδρόψυξη στο πάνω σημείο,αυτή https://www.coolermaster.com/catalog/coolers/cpu-liquid-coolers/masterliquid-pl360-flux/p χωρίς να βάλω fan στο πίσω μέρος αν όμως αποφασίσω να κάνω αεροψυξη τότε ότι έχω μπροστά πρέπει να βάλω και πάνω συν ένα πίσω,σε αυτή την περίπτωση στην cpu θα βάλω be quiet pure rock 2 fx η Arctic Freezer 34 eSports Duo.Το budget μου για airflow είναι μέχρι 200€. Γενικά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω, αν υπάρχει κάποιος γνώστης θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ.
nickol-us Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 200 ευρώ budget για airflow; Σε κουτί των 100€; Gaming build με τον 5600g; Κάπου το έχεις χάσει και δεν το ξέρεις. Ο 5600g ΔΕΝ προτίνεται για gaming build εκτός αν έχεις ανάγκη τα ενσωματωμένα του οπότε και πλέον μιλάμε για εντελώς entry level gaming. Σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν έχει ανάγκη από υδρόψυξη. Με απλές ψύκτρες των 20€ τον διατηρείς δροσερό εύκολα κάτω από τους 70c ακόμη και σε σενάρια full load το καλοκαίρι. Θα σου έλεγα οτι άδικα σκοτίζεις το κεφάλι σου. Καλύτερα να το πάμε από την αρχή. Πες τι build θες να φτιάξεις, ιδανικά συμπλήρωσε την φόρμα αναλυτικά και να σου προτείνουμε μερικά κομμάτια που θα σου κάνουν ένα τίμιο και σωστό gaming pc Edit Τα πράγματα που αναφέρεις τα έχεις ήδη αγοράσει; Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2022 από nickol-us 2
salpnik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς τα πράγματα τα έχω πάρει αλλά αν το πρόβλημα είναι μόνο στον επεξεργαστή, μελλοντικά που θα βάλω και κάρτα γραφικών θα την αλλάξω.Ναι με ενδιαφέρουν τα ενσωματωμένα γραφικά του 5600 μέχρι να μπει η κάρτα. Η χρήση του θα είναι fortnight και apex, δεν με ενδιαφέρει να δω 4Κ ανάλυση. Κατά την άποψη σου πόσους case fan να βάλω τελικά και τι ψυκτρα να βάλω στον επεξεργαστή; Εγώ έχω βάλει στο μάτι το be quiet pure rock 2 fx και το Arctic Freezer 34 eSports Duo.
nickol-us Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Θα σε στεναχωρήσω αλλά με τα λεφτά που έχεις δώσει σε μνήμες, psu κτλ θα είχες κάνει ολοκληρωμένη σύνθεση με κάρτα γραφικών. Δε μας λες που αποσκοπεί το build και τι ανάλυση παίζεις. Fortnite και apex σε 1080p στα low σε βλέπω με τον 5600g. Οι ανεμιστήρες, ειδικά όσο είσαι χωρίς κάρτα δεν έχουν μεγάλη σημασία. Για μένα 2 μέσα και 1-2 έξω είναι υπεραρκετό με αυτό το κουτί. Από τις δύο ψύκτρες θεωρώ την Freezer πιο δυνατή ωστόσο και οι δύο που λες θα καλύψουν πανεύκολα τον 5600g 1
salpnik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δυστυχώς το κακό έχει γίνει. Ο υπολογιστής είναι κατά πλειοψηφία fortnight,apex αυτά παίζει ο γιος μου.Οταν μπει η κάρτα ίσως να παίξω κι εγώ κανένα game αλλά η ανάλυση που με ενδιαφέρει είναι 1080p μέχρι εκεί.Εν συντομία ένα gaming pc μέχρι 1080p. Αν βάλω πάνω τρείς fan case ίδιους με μπροστά και ένα πίσω,θα έχω καλό airflow;
nickol-us Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 1080p μαξαρεις ακόμη και με μια 6600. Αν έπαιρνες την προσφορά 6700 από plaisio στα 350 θα είχες έτοιμο το build σου. Μην πετάξεις λεφτά σε 3080, ειδικά αν μιλάμε μόνο για gaming σε 1080p. Ακομη και με τους υπάρχοντες, αν πάρεις και ρίξεις τον ένα πίσω θα είσαι κομπλέ Αν δε θες να τους πειράξεις βάλε 2 πίσω εξαγωγή,ένα πίσω και ένα πίσω-πάνω
salpnik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Για την κάρτα ακόμα είναι νωρίς,εγώ σκέφτομαι να βάλω κάρτα σε κάνα χρόνο, ίσως στο επόμενο black Friday να έχει καλύτερες κάρτες σε καλύτερη τιμή. Όσο για τα fan θα κάνω αυτό που λες. Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
triplex1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Φιλε μου καλε πεταξες λεφτα με επεξεργαστη που μπορει να δουλεψει σε φθηνοτερη μητρικη ενω μπορουσες να εβαζες καλυτερο μαζι με καρτα γραφικων
salpnik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Διάλεξα αυτήν την μητρική για μελλοντική αναβάθμιση και τον επεξεργαστή τον πήρα στο black Friday 125€ ήταν vfm κατά την άποψη μου,όσο για την κάρτα, καλύτερα να περιμένω και να πάρω κάτι πολύ καλό.
nickol-us Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, salpnik είπε Διάλεξα αυτήν την μητρική για μελλοντική αναβάθμιση και τον επεξεργαστή τον πήρα στο black Friday 125€ ήταν vfm κατά την άποψη μου,όσο για την κάρτα, καλύτερα να περιμένω και να πάρω κάτι πολύ καλό. Από τη στιγμή που τα έχεις αγοράσει δεν έχει πολύ σημασία πλέον. Αναφέρουμε κάποια πράγματα για να μην παρασύρεται άδικα ο κόσμος. Ο επεξεργαστής είχε αυτή την τιμή 2-3 εβδομάδες και πριν το black friday Ο αντίστοιχος 5600 που υποστηρίζει pcie4 και είναι καλύτερος στα παιχνίδια κοστίζει περίπου τα ίδια. Το 850w τροφοδοτικό χρειάζεται μόνο στο σενάριο που φτάσεις να πάρεις 3080, σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υπερβολικό, όπως υπερβολικό είναι να βάλεις μια 3080 για να παίζεις στα 1080p. Οι μνήμες που έχεις διαλέξει, είναι ακριβές και κατάλληλες για τους κυνηγούς των fps. Σε 1080p πόσα fps θες να βγάλεις και τι μόνιτορ έχεις; Τίθεται το ερώτημα αν αξίζει η υπερβολή με σκοπό να βάλεις κάποια στιγμή μια καλή κάρτα, ενώ ταυτόχρονα μπορούσες να έχεις πιο ισορροπημένο σύστημα (πιο φτηνές μνήμες, πιο μικρό τροφοδοτικό,5600 αντί 5600g) με κάρτα γραφικών όπου θα "χαιρόσουν" από day one. Όπως και να έχει, πίσω δε γυρίζει, έχεις πάρει ποιοτικά parts, καλορίζικο να είναι και να το χαρεί ο μικρός Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2022 από nickol-us
salpnik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Σ' ευχαριστώ πολύ. Εγώ τα πήρα αυτά με σκεπτικό ότι αν αύριο, μεθαύριο ο μικρός μου ζητήσει τίποτα extreme να μπορώ με έναν επεξεργαστή και μια καλή κάρτα να του τα προσφέρω. Οθόνη δεν έχω πάρει ακόμα,προς το παρόν θα βολευτει με μια lg που θα του το διανύσει το ξαδερφάκι του γιατί δεν μπορώ να τα πάρω όλα μαζί,η τσέπη πονάει.
salpnik Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Στις 4/12/2022 στις 9:32 ΠΜ, nickol-us είπε 200 ευρώ budget για airflow; Σε κουτί των 100€; Gaming build με τον 5600g; Κάπου το έχεις χάσει και δεν το ξέρεις. Ο 5600g ΔΕΝ προτίνεται για gaming build εκτός αν έχεις ανάγκη τα ενσωματωμένα του οπότε και πλέον μιλάμε για εντελώς entry level gaming. Σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν έχει ανάγκη από υδρόψυξη. Με απλές ψύκτρες των 20€ τον διατηρείς δροσερό εύκολα κάτω από τους 70c ακόμη και σε σενάρια full load το καλοκαίρι. Θα σου έλεγα οτι άδικα σκοτίζεις το κεφάλι σου. Καλύτερα να το πάμε από την αρχή. Πες τι build θες να φτιάξεις, ιδανικά συμπλήρωσε την φόρμα αναλυτικά και να σου προτείνουμε μερικά κομμάτια που θα σου κάνουν ένα τίμιο και σωστό gaming pc Edit Τα πράγματα που αναφέρεις τα έχεις ήδη αγοράσει; Μετά την χθεσινή συζήτηση με έχεις βάλει σε σκέψεις για τον επεξεργαστή και επειδή δεν τα έχω ακόμα τοποθετήσει μήπως καταφέρω να το αλλάξω αλλά θα ήθελα να μου πεις ποιός επεξεργαστείς με παραπλήσιο κόστος κάνει για gaming. Διάβασα ότι ο 5600g δεν υποστηρίζει PCIe4,αυτό στην πράξη τι σημαίνει;
jimakos234 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, salpnik είπε Μετά την χθεσινή συζήτηση με έχεις βάλει σε σκέψεις για τον επεξεργαστή και επειδή δεν τα έχω ακόμα τοποθετήσει μήπως καταφέρω να το αλλάξω αλλά θα ήθελα να μου πεις ποιός επεξεργαστείς με παραπλήσιο κόστος κάνει για gaming. Εχεις αγορασει ηλεκτρονικα-ιντερνετικα τα κομματια? αν ναι βασει νομου μπορεις να τα επιστρεψεις εντος 14 ημερων (14ήμερη περίοδος υπαναχώρησης). Ο 5600 κατα βαση θα σε υπερκαλυψει που ειναι στα ιδια λεφτα πανω κατω
life is music Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, jimakos234 είπε Εχεις αγορασει ηλεκτρονικα-ιντερνετικα τα κομματια? αν ναι βασει νομου μπορεις να τα επιστρεψεις εντος 14 ημερων (14ήμερη περίοδος υπαναχώρησης). Ο 5600 κατα βαση θα σε υπερκαλυψει που ειναι στα ιδια λεφτα πανω κατω αν εχει ανοιξει τα κουτια δεν γινεται
jimakos234 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, life is music είπε αν εχει ανοιξει τα κουτια δεν γινεται Γινεται αν τα εχει απλως ανοιξει, κατεστραμενα τα κουτια και τα αντικειμενα να μην ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα