Προς το περιεχόμενο

Υπότιτλοι σε smart tv από εξωτερικό σκληρό


Konsmal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω πάρει νέα smart tv και προσπαθώ από εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο στην tv να δω ταινίες, το πρόβλημα είναι ότι ενώ παίζει η ταινία δεν μου διαβάζει τους υπότιτλους με τα εξής πρόγραμματα vlc,mx player και το player που έχει η Philips. Καμία ιδέα για λύση; Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε pc, αν συνδέσεις τον δίσκο φαντάζομαι ότι παίζουν κανονικά, σωστά;

Επίσης είναι σίγουρο ότι η ταινία και ο υπότιτλος έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα, σωστά; Κάνε αντιγραφή το όνομα της ταινίας και επικόλληση στο όνομα των υπότιτλων για να είσαι σίγουρος ότι έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα.
Μια προσοχή εδώ καθώς τα win δεν εμφανίζουν την κατάληξη από τις ταινίες ενώ, αν δεν έχουν συσχετιστεί τα αρχεία srt με κάποιο πρόγραμμα μπορεί να βλέπεις αυτήν την κατάληξη (π.χ. Avatar η ταινία, Avatar.srt ο υπότιτλος). Οπότε καλύτερα να κάνεις διπλό κλικ στους υπότιτλους και αν δεν ανοίξουν με κάποιο πρόγραμμα να επιλέξεις να ανοίγουν π.χ. με το σημειωματάριο. Έτσι δεν θα βλέπεις το .srt πίσω από το αρχείο υπότιτλων.

Αφού το κάνεις αυτό, άνοιξε το srt με το σημειωματάριο, πήγαινε όπως είναι Αρχείο->Αποθήκευση ως και δες τι γράφει κάτω στην κωδικοποίηση. Έχω προσέξει ότι πολλές τηλεοράσεις έχουν θέμα όταν το αρχείο υπότιτλων δεν είναι σε UTF-8. Οπότε, αν είναι ANSI άλλαξε το σε UTF-8, άλλαξε το pull down menu που λέει Αποθήκευση ως -> Αρχεία κειμένου (*.txt) σε Όλα τα αρχεία (*.*), επέλεξε το αρχείο υπότιτλων και αποθήκευσε πάνω στο ίδιο αρχείο και ξαναδοκίμασε.
Επίσης σιγουρέψου ότι στην tv είναι επιλεγμένη η προβολή υπότιτλων. Στην δικιά μου έχει κουμπί για υπότιτλους στο τηλεκοντρόλ. Γράφει lang (από language) αλλά μπορεί να έχει και τρεις τελείς [...].

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...