Προς το περιεχόμενο

TWO TREES BLUER 3D


fotaras76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται. Επειδή αρκετοί αγοράσαμε αυτόν τον εκτυπωτή σε προσφορά από tomtop ανοίγω θέμα εδώ και δεν το συνεχίζω στην κατηγορία προσφορές. Εδώ μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες για τον printer. 

Λοιπόν, o printer μου στοίχισε 105 ευρώ σύνολο (μαζί με την ασφάλιση δέματος). Από 3dprinting είμαι άσχετος. Η συναρμολόγηση δεν ήταν τόσο απλή αλλά ούτε και τόσο δύσκολη για κάποιον που πιάνουν λίγο τα χέρια του (βοηθάνε πολύ σχετικά βίντεο στο youtube). Στην αρχή έβρισκε άδεια την κάρτα micro sd που περιλαμβάνεται στην συσκευασία και έχει λίγα αρχεία για  print test. Τελικά την έβαλα σε pc μετέφερα τα αρχεία από τον υποφάκελο στον αρχικό φάκελο της κάρτας και όταν την έβαλα στον εκτυπωτή τα είδε. Έχει λίγο filament σε πράσινο χρώμα για τις πρώτες δοκιμές.

Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα στα εξής:

Η επέκταση των αρχείων πρέπει να είναι gcode. Αρχικά βρίσκω έτοιμα αρχεία stl εδώ Thingiverse - Digital Designs for Physical Objects στη συνέχεια τα επεξεργάζομαι (π.χ αλλαγή μεγέθους) εδώ Dashboard | Tinkercad και αφού κάνω export σε αρχείο stl τελικά το μετατρέπω σε gcode εδώ  STL to G-CODE [cnc-apps.com] και το αντιγράφω στην micro sd.  Μετά βάζω την κάρτα στον εκτυπωτή , κάνω load filament και μετά επιλέγω να κάνω print το gcode αρχείο. Το αποτέλεσμα των πρώτων εκτυπώσεων φαίνεται στη φωτο . Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω ρυθμίσεις για καλύτερα αποτελέσματα αλλά είναι μια αρχή. Τα παιδιά μου γουστάρουν πάντως. 

Κάθε πρόταση για να κάνουμε σωστές εκτυπώσεις και να λύνονται προβλήματα με τον συγκεκριμένο εκτυπωτή είναι ευπρόσδεκτες. 

 

 

IMG_20221204_143729.jpg

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και απο εδω.

Ας μαζευτουμε και ας βοηθησουμε ο ενας τον αλλον για ομορφες εκτυπωσεις.

Για αρχη να πω οτι δεν χρειαζεται να γινεται ολη αυτη η διαδικασια με το Tinkercad.  Αυτο που θα κανετε ειναι να κατεβασετε εναν Slicer. 

Προσωπικα χρησιμοποιω τον PrusaSlicer που εννοειτε ειναι δωρεαν. Μπορεις να αυξομοιωσεις το μεγεθος, μπορεις να δεις τον χρονο της εκτυπωσης. Μπορεις να προσθεσεις καποιες υποστηριξεις στο σχεδιο που θα εκτυπωσεις ετσι ωστε να μην καταστρεφεται η εκτυπωση. Μπορεις να ΄΄πειραξεις΄΄ μεχρι και την αναλυση του,κανεις αποθηκευση του αρχειου στην καρτα και αυτο ειναι ολο. Το βαζεις στον εκτυπωτη και δινεις. 
Καλο θα ειναι να σκουπιζετε την επιφανεια του. Αυτο που κανω ειναι να ριχνω λιγο καθαρο οινοπνευμα πριν την εκτυπωση και να το σκουπιζω με λιγο χαρτι. Αυτο βοηθαει ετσι να μην ξεκολανε οι εκτυπωσεις και επισης καλο θα ειναι να ΄΄κλικαρετε΄΄ την επιλογη που εχει ο slicer σας και λεγεται Brim.
Ετσι δημιουργει στρωματα γυρω απο την εκτυπωση σας και δεν εχει φοβο. 

Σημερινη εκτυπωση΄΄΄ Pug΄΄

To infill ( Ειναι το γεμισμα που θα εχει μεσα το σχεδιο ) το ειχα βαλει 0% οποτε μου καταναλωσε λιγοτερο υλικο. Ειναι πιο ελαφρυ και μπορει να σπασει ευκολα αν πεσει΄΄ Εδω δεν με ενδιαφερει και τοσο μιας και ειναι διακοσμητικο. 
Παρακατω στο Scale Factor μπορειτε να αλλαξετε τις διαστασεις. Στο σχεδιο το εκανα 250% οποτε και ο χρονος που δειχνει παρακατω δεν ισχυει. 
Αν υποθεσουμε οτι το αφηνα με αυτες τις ρυθμισεις θα μου εβγαινε σε υψος 6cm περιπου. Στις ρυθμισεις του επισης εχω βαλει την τιμη που βρισκω το νημα στο κιλο οποτε υπολογιζει ποσο μου κοστιζει η φιγουρα. Εδω θα κοστιζε 0,30€. 

Αν μπορω να βοηθησω περισσοτερο ....ειμαι εδω

DSC_4828.JPG

Prusa.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βάζετε χαμηλή τιμή infill δηλαδή λιγότερο από 10%, μπορείτε να αυξήσετε την τιμή των outer walls για να έχει περισσότερη αντοχή (από 5 walls και πάνω είναι ΟΚ).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης΄΄ 
Μπορειτε να μειωσετε την τιμη στο Layer height για να εχει καλυτερη αναλυση η εκτυπωση σας. Βεβαια γινεται αυξηση στο χρονο της εκτυπωσης. 
Αντιθετα αν την αυξησετε θα γινει πιο γρηγορα η εκτυπωση σας αλλα με οχι και τοσο καλη αναλυση. Αν δεν ειναι καποια φιγουρα και ειναι κατι απλο ( Κουτι αποθηκευσης, θηκες, Σχεδια χωρις λεπτομερειες ) αξιζει...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 10 μήνες μετά...

Καλησπέρα,

Ύστερα από τόσους μήνες τώρα βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ. Ακολουθώντας βίντεο από youtube έκανα την εγκατάσταση αλλά έχω κάποια προβλήματα.

1. Όταν πάει να εκτυπώσει ξεκινάει στη μέση και σχεδόν τέρμα αριστερά, δεν εκτυπώνει στο κέντρο.

2. Η εκτύπωση ήταν πολύ χάλια...

3. Έχει κολλήσει filament στην πλάκα εκτύπωσης, και δεν ξέρω πως να το βγάλω.

 

Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει;

 

spacer.png

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...