Προς το περιεχόμενο

macbook air m1


Magia.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

40 λεπτά πριν, Magia. είπε

Καλημερα. Πως θεωρείται ότι θα πρέπει να τερματίσουμε την λειτουργία ενός Mac. Ύπνος ή τερματισμός λειτουργίας; Αναφέρομαι σε MacBook Air

Εχω τη συγκεκριμένη συσκευή 8 μήνες, αποψη μου :
Γενικά εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις ξανα σε μικρό χρονικό διάστημα ή έχεις αρχεία ανοιχτά τα οποία δεν τα έχεις κανει save ή θα ήθελες κατα την επόμενη χρήση να τα βρείς ανοιχτά, κλείνεις απλα το καπάκι και μπαίνει σε sleep.
Εαν έχεις τελειώσει την εργασία σου και πρόκειται να κάνεις χρήση ξανά μετα απο μέρες δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται σε sleep και απλα το κάνεις τερματισμό.
Επίσης αν το χρησιμοποιείς συχνά και το βάζεις μονο σε sleep, καλό θα ήταν να κάνεις και εναν τερματισμό που και που.
Εαν κάνεις απενεργοποίηση μετα τη χρήση το mac os "μαθαίνει" το πότε χρησιμοποιείς το laptop και για πόσες ώρες και έτσι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κάνει παύση η φόρτιση στο 80% για να μειώνει μακροχρόνια τη φθορά της μπαταρίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, Magia. είπε

Καλημερα. Πως θεωρείται ότι θα πρέπει να τερματίσουμε την λειτουργία ενός Mac. Ύπνος ή τερματισμός λειτουργίας; Αναφέρομαι σε MacBook Air

Φαντάζομαι εννοείς αν προτείνεται shut down ή απλό lock/sleep. Ανάλογα τη χρήση που κάνεις στο laptop.
Αν το χρησιμοποιείς αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, δεν υπάρχει λόγος να το κλείνεις. Αντίστοιχα, αν το laptop λειτουργεί πχ 10-6, και μετά κάθεται μέχρι το επόμενο πρωί, μπορείς να κάνεις shut down, καθώς δεν υπάρχει λόγος να είναι σε άλλο mode τόσες ώρες.

fyi αν το λειτουργείς σε clamshell mode και το έχεις μόνιμα σε charging, είναι καλό μία στο τόσο να το αποφορτίζεις και να του κάνεις και ένα restart. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

καλησπέρα σε όλους, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω μιας και καινούργιος στο Mac. Το ανοίγω μια φορά την μέρα, όταν το ανοίγω ζορίζομαι λίγο σα να έχει κολλήσει η οθόνη με το πληκτρολόγιο. Μετά ενώ το έχω ανοιχτό , όσες φορές κι αν το ανοίξω, ανοίγει πολύ smooth.

 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Συμβαίνει και σε εσάς; Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...