Προς το περιεχόμενο

Προβλημα φωτεινοτητας σε Dolby Vision Content TCL 50P731


Tony10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω πάρει πριν μια βδομάδα την 50P731 και έχω μερικά θεματάκια.

Αρχικά όταν βλέπω σειρές σε Netflix με Dolby Vision η τηλεόραση αλλάζει φωτεινότητα ανάλογα το περιεχόμενο της σκηνής και το κάνει και με καθυστέρηση οπότε είναι αρκετά εμφανές. Έχω δοκιμάσει τα πάντα (firmware update, factory reset, να κλείσω ότι auto brightness ρυθμίσεις έχει και να βάλω κάθε Picture Mode, ακόμα και το secret menu). 

Επιπλέον το built in chromecast δεν είναι καθόλου λειτουργικό, μιλάμε για πάνω από 5-6 δευτερόλεπτα καθυστέρηση σε video playback κυρίως από anime pages. Δοκίμασα και με ethernet αλλα δεν άλλαξε τίποτα. (Έχω 360αρα σύνδεση). 

Μια λύση που έχω είναι να βάλω το κανονικό μου Google Chromecast with Google TV που παίζει απροβλημάτιστα αλλά δεν μου κάθεται καλά να έχει τόσα προβληματα μια τηλεόραση με τόσο καλά reviews. 

Κάνω κάτι λάθος? Μήπως έχω ελλατωματικό μοντέλο? Άμα ξέρει κάποιος ας απαντήσει γιατί είμαι έτοιμος να την επιστρέψω. Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ακριβως το ιδιο πρόβλημα με εσένα.Αγόρασα πρόσφατα μια tcl c635 και παρατηρησα ακριβως το ιδιο πραγμα. Έψαξα σε forum και βρήκα το secret menu που λένε αλλα δε βρήκα πουθενα αυτή τη ρύθμιση που απενεργοποιεί το HDR και μαζι και το Dolby Vision.  Αν θες να ψάξεις ειναι: settings -> display & sound -> Picture -> advanced settings -> brightness settings -> contrast και μετα πατας ένα από τα παρακάτω: 6425 ή 9735.Στο skroutz ενας γραφει οτι το εκανε αλλα δε λεει πώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Dolby Vision χρησιμοποιεί δυναμικά metadata, έτσι ώστε η κάθε σκηνή ή και καρέ μπορεί να επανοριστεί για ακόμη καλύτερη εικόνα. Το καλύτερη βέβαια εξαρτάται και απο τη συσκευή. Ειδικά η 50P731  σαν budget μοντέλο με με πρακτικά μηδενικές δυνατότητες αναπαραγωγής κανονικού HDR σαν πάνελ και φυσικά με έναν αδύναμο επεξεργαστή είναι σχετικά αναμενόμενο να έχει θέματα. Το ίδιο ισχύει και για το chromecast . To κανονικό google chromecast είναι πολυ πιο ισχυρό σαν hardware. To ιδανικό όπώς λέει και ο  TeoGr99 θα ήταν να απενεργοποιήσεις το HDR αλλά αμφιβάλο αν γίνεται. Τι μπορεί να κάνεις αρχίκα δες αν με το google chromecast (αν είναι το 4K) έχεις την ίδια απόδοση στο dolby vision και σε κάτι hdr μη dolby vision ώστε να αποκλίσεις την περίπτωση ότι το app της τηλεόρασης δεν λειτουργεί σωστά. Μια άλλη λύση αλλά αυτό εχεί να κάνει με την προσοπική προτίμηση είναι να βλεπεις σε σχετικά φωτεινό περιβαλλον ώστε να μην είναι τόσο εύκολα αντιλιπτό αυτή η αλλαγή, αλλά σιγουρα έτσι υποβαθμίζεις τις σκοτεινές σκηνές σε ταινίες βλέποντας λιγότερες λεπτομέριες και χάνεις βάθος στην εικόνα. Εκέι πρεπει να δείς τι υποχωρίσεις μπορείς να κάνεις. Επίσεις αν δεν κάνω λάθος απο το google chromacast μπορείς να επιλέξεις να προβάλει μόνο SDR οπότε βλέπεις τα πάντα σε πιο flat δυναμικό έυρος φωτεινότητας και έχεις πιο ομαλή θέαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια λύση που βρηκα για το netflix ειναι να κανω cast απο την εφαρμογή του netflix και μου παιζει με hdr10 κανονικα χωρις αλλαγες στην φωτεινοτητα.Επισης το ιδιο παθαινει και με το stremio οπου και εκει κανω το ιδιο.Προσωπικα, μου φαινεται εντελως αχρηστο το HDR/DV γιατι προτιμω αυθεντικα χρώματα απο το να εχω μια κιτρινιλα συνεχεια ,με καποιες εξαιρέσεις βεβαια.

Επεξ/σία από TeoGr99
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο θέμα έχω και γω με τη tcl 55c635. Και δεν είναι καν η σειρά P.  Όντως είναι σαν το dynamic contrast που είχαν οι παλιές tv και οθόνες. Αλλά και όταν παίζει καλά δε βλέπω διαφορά  νομίζω χειρότερη εικόνα.  Κάποιος τρόπος πάντως θα υπάρχει να απενεργοποιείται. Αλλιώς θα αλλάξω τη συνδρομή στο Netflix να πάω σε 1080p να μην έχω τέτοια θέματα. Άλλωστε και το 1080 το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό ακόμα και στα τηλεοπτικά καναλια. Ευτυχώς πάντως γιατί νόμιζα ότι έχει πρόβλημα και δε θέλω να σκέφτομαι ότι θα την πάρω πίσω και θα περιμένω πάλι 1-2 μήνες για αντικατάσταση.

 

Επεξ/σία από giokspy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το google chromecast δεν υπάρχει κανενα απολύτως θεμα σε dolby vision content οπότε παίζω απο εκεί που είναι και 4k. 

Βρήκα λύση για το θέμα με την φωτεινότητα, γενικα εχει να κανει με το λογισμικό από ότι φαινεται. Ανεβαζω τις οδηγίες εδώ από ενα άλλο φόρουμ.

 

Screenshot_2022-12-27-10-58-56-022_com.microsoft.emmx.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το δοκίμασα κι εγώ και πράγματι δουλεύει. θετικό αυτό μιας και σημαίνει ότι είναι software ζήτημα και πιθανώς να λυθεί σε μελλοντικό update.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...