Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να πω όλο το story από την αρχή, μια μέρα πριν περίπου 2 μήνες έγινε μία απόπειρα συναλλαγής με επωνυμία εμπόρου food.bolt.eu όπου απέρριψα στην εφαρμογή της eurobank. Δεν έκανα κάποια ενέργεια να ακυρώσω την κάρτα, κυριώς λόγω μη δυνατότητας να αφιερώσω πρωί χρόνο και να φύγω απ' τη δουλειά για έκδοση καινούριας στην τράπεζα, αλλά και σκεπτόμενος οτι χρειάζεται έγκριση μέσω της εφαρμογής για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Ένα πρωί μετά από 6 ημέρες, άρχισαν να γίνονται κι άλλες απόπειρες συναλλαγών μαζεμενές μέσα σε λίγα λεπτά (από την ίδια επωνυμία εμπόρου) και αφού απέρριψα κανα 2, είδα στις ειδοποιήσεις οτι πραγματοποιήθηκαν 3 συναλλαγές (χώρια από αυτές που ακύρωσα) στα 59 ευρώ συνολικά (ενώ το ποσό στις ειδοποιήσεις φαινόταν μεγαλύτερο γιατί αναγραφόταν σε διαφορετικό νόμισμα) συν 1 ευρώ προμήθεια συναλλάγματος για την καθεμία. Έτσι πήρα κατευθείαν τηλέφωνο και μου ακύρωσαν την κάρτα, και πήγα το επόμενο πρωί στην τράπεζα για να βγάλω καινούρια, έχοντας κάνει κιόλας αμφισβήτηση συναλλαγών ηλεκτρονικά. Τα χρήματα επιστράφηκαν κανονικά ένα μήνα μετά μαζί με το ποσο προμήθειας κι όλα οκ.

Αυτό που με προβλιμάτισε τότε ήταν πως μπορεί να έγινε η υποκλοπή εφόσον δεν θυμάμαι να είχα αγοράσει από κάποιο περίεργο site με αυτή την κάρτα (τελευταίους 11 μήνες) και οτι την είχα αποθηκευμένη μόνο σε google, efood, box και cosmote. Κι επίσης με πιο κριτήριο σε κάποιες συναλλαγές ανεξαρτήτως ποσού έρχεται ειδοποίηση για έγκριση ενώ σε κάποιες άλλες οχι.

Κανα 2 βδομάδες μετά την έκδοση της καινούριας κάρτας, μου ήρθε πάλι ειδοποίηση για έγκριση σε τέτοια συναλλαγή όπου την απέρριψα και επιτόπου απενεργοποίησα τη "Δυνατότητα αγορών στο εξωτερικό" χωρίς να ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά και τη "Δυνατότητα αγορών online". Πήρα επίσης τηλέφωνο για να μιλήσω με κάποιον ειδικό της τράπεζας, που μάλλον μόνο ειδικός δεν ήταν, λέγοντας μου κάτι περίεργα οτι η κίνηση μάλλον έγινε με τα στοιχεία της παλιάς κάρτας η οποία ναι μεν καταργήθηκε αλλά συνδέεται με το λογαριασμό μου εξού και η ειδοποίηση (είπε επίσης οτι δεν θα γινόταν η συνναλαγή και έγκριση να πατούσα) και οτι ίσως θα έρπεπε να κλείσω το λαγιαριασμό κι όχι να ακυρώσω την καινούρια κάρτα (!). Πράγμα που δεν στέκει, γιατί επειχείρησα να κάνω συναλλαγή με την παλιά κάρτα και δεν ήρθε καν ειδοποίηση προφανώς.

Νόμιζα οτι είχα βρει την (προσωρινή) λύση μέχρι να πάω να βγάλω καινούρια για ακόμα μια φορά. Κάθε φορά που ήθελα να κάνω μια online συναλλαγή το ενεργοποιούσα.Προχθές όμως με απενεργοποιημένες τις λειτουργίες που ανέφερα παραπάνω, μου ήρθε ειδοποίηση για έγκριση μίας ακόμα συναλλαγής που απέρριψα.

Τα ερωτήματά μου πολλά. Το κυριότερο, από που μπορεί να διαρρέουν τα στοιχεία της νέας κάρτας την οποία έχω αποθηκευμένη μόνο στο google pay πλέον και πουθενά αλλού. Αυτό που δεν ανέφερα είναι πριν περίπου ένα χρόνο είχε παραβιαστεί ο λογαριασμός στη google (κατάφεραν να μου αλλάξουν και κωδικό στο facebook από εκεί), όπου στη google άλλαξα κωδικό κατευθείαν και δεν ξαναπαρατήρησα κάτι στη δραστηριότητα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή δεν μπορώ να δω κάτι ύποπτο σε αυτό τον λογαριασμό, συν οτι έχω και άλλους κωδικούς αποθηκευμένους εκεί όπως του ebanking.

Επίσης, το πιο τρομακτικό είναι οτι για την τελευταία απόπειρα μου ήρθε η ειδοποίηση για εγκριση συναλλαγής με ουσιαστικά κλειδωμένες τις online συναλλαγές, κάτι το ποίο είχα δοκιμάσει κι εγώ και προφανώς δε γίνεται, εκτός αν αυτός που το επιχείρησε το είχε ενεργοποιήσει και το απενεργοποίησε στα κάπακια όταν μπήκα να ελέγξω. . Αυτό σημαίνει οτι ή όντως είχε πρόσβαση στο ebanking για να αλλάξει τις ρυθμίσεις, ή η τράπεζα έχει θέμα.

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, το γράφω εδώ και πιο αναλυτικά μπας και έχει κανείς κάποια ιδέα γιατί πραγματικά έχω απηυδήσει. Να πάω τώρα να βγάλω καινούρια κάρτα πάλι; Δεν ξέρω αν έχει νόημα εφόσον δεν μπορώ να βρω από που διαρρέουν τα στοιχεία. Να είναι από τη google; Να είναι από κάπου που κάνω συχνά συναλλαγές όπως box; Να έχω εγκαταστήσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό σε laptop ή κινητό και πως μπορώ να το καταλάβω; Τι μπορεί να είναι;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

factory reset στο κινητό, αλλαγή κωδικών στο ebanking και αποθήκευσή τους σε αρχειάκι text με κάποιον αριθμό του password αλλαγμένο  που τον θυμάσαι μόνο στο μυαλό σου....και πολύ πιθανό να έχουν πρόσβαση στο google account, οπότε ποτέ αποθήκευση τραπεζικών κωδικών εκεί

Επεξ/σία από johnny21
Δημοσ.

1.Το ebanking υπάρχει ιστορικό ποτέ μπήκες 

2.Βγάλε μια ρεβο για ονλινε συναλλαγες μην βάζεις κάρτες τραπεζων, επίσης μην δινεις την καρτα δια ζώσης στα χερια αλλων να την χτυπήσουν, και με ενα μαρκαδορο διέγραψε το cvv στο πισω μερος.

3.Επισης εχει ειπωθει εδω και αλλη φορα, το εχω διαβασει δεν το ξερω, οτι παρα την κατάργηση της κάρτας μπορει να  συνεχίσουν οι συναλλαγές.

4.Και τελος ναι, δεν θελουν ολες οι συναλλαγές έγκριση πολλές περνάνε αερα.

• Thanks 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, LeukoSustima είπε

Πήρα επίσης τηλέφωνο για να μιλήσω με κάποιον ειδικό της τράπεζας, που μάλλον μόνο ειδικός δεν ήταν, λέγοντας μου κάτι περίεργα οτι

1. η κίνηση μάλλον έγινε με τα στοιχεία της παλιάς κάρτας η οποία ναι μεν καταργήθηκε αλλά συνδέεται με το λογαριασμό μου εξού και η ειδοποίηση (είπε επίσης οτι δεν θα γινόταν η συνναλαγή και έγκριση να πατούσα) και

2. οτι ίσως θα έρπεπε να κλείσω το λαγιαριασμό κι όχι να ακυρώσω την καινούρια κάρτα (!).

1. έχει αναφερθεί το συγκεκριμένο και μου κάνει εντύπωση πραγματικά (ίδια τράπεζα)

2. 😂

πάντως κωδικούς όντως άλλαξε άμεσα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnny21 είπε

factory reset στο κινητό, αλλαγή κωδικών στο ebanking και αποθήκευσή τους σε αρχειάκι text με κάποιον αριθμό του password αλλαγμένο  που τον θυμάσαι μόνο στο μυαλό σου....και πολύ πιθανό να έχουν πρόσβαση στο google account, οπότε ποτέ αποθήκευση τραπεζικών κωδικών εκεί

Άλλαξα ξανά κωδικό σε google και ebanking, και έσβησα και του αποθηκευμένους κωδικούς τραπεζών όπου είχα και άλλο λογαριασμό τράπεζας μάλιστα ο οποίος δεν είχα κάποιο θέμα παρπιμπόντως. Γι' αυτό μου κάνει τρομερή εντύπωση πως ο συγκεκριμένος αυτός λογαριασμός είχε πρόβλημα με τις κάρτες. Κι εδώ επίσης να σημειώσω είδα οτι από πέρσι τον οκτώβρη έχω ενεργοποιημένη την επαλήθεσυη σε 2 βήματα για τη google, που σημαίνει οτι όποιος πάει να συνδεθεί πρέπει να γίνει επαλήθευση από κωδικό που έρχεται στο κινητό μου. Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχει παραβιαστεί ο λογαρισμός της google.

Επίσης κάποιος που έχει πρόσβαση στο ebanking και το paypal εφόσον έχει παραβιάσει το google account με αποθηκευμένους αυτούς τους κωδικούς γιατί να μην κάνει μεγαλύτερη ζημιά από κει? ίσως γιατί φαίνονται οι κινήσεις των λογαριασμών? δεν μπορώ να καταλάβω.

Τώρα για το κινητό τι να πω, είναι η έχατη λύση με τόσες εφαρμογές και αρχεία που κουβαλώ από προηγούμενες συσκευές.

57 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

1.Το ebanking υπάρχει ιστορικό ποτέ μπήκες 

2.Βγάλε μια ρεβο για ονλινε συναλλαγες μην βάζεις κάρτες τραπεζων, επίσης μην δινεις την καρτα δια ζώσης στα χερια αλλων να την χτυπήσουν, και με ενα μαρκαδορο διέγραψε το cvv στο πισω μερος.

3.Επισης εχει ειπωθει εδω και αλλη φορα, το εχω διαβασει δεν το ξερω, οτι παρα την κατάργηση της κάρτας μπορει να  συνεχίσουν οι συναλλαγές.

4.Και τελος ναι, δεν θελουν ολες οι συναλλαγές έγκριση πολλές περνάνε αερα.

Δεν ξέρω που φαίνεται αυτό στη eurobank. Επίσης κανονικά θα πρέπει να ξέρουν αυτοί από ποια συσκευή και μέρος έχουν πραγματοποιηθεί συνδέσεις.

Μάλλον θα κοιτάξω και το 2ο, απλά δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω τι ακριβώς προσφέρει. Την κάρτα δεν την έχω δώσει ποτέ σε χέρι, και τον τελευταίο κιόλας πληρώνω μόνο με κινητό.

Δεν ξέρω, μου ακούγεται απίθανο, και το δοκίμασα κιόλας. Εκτός να τυχαίνει μία στις τόσες.

Η αλήθεια είναι το είχα παρατηρήσει κυρίως σε υπηρεσίες delivery αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχει, αλλά θα έπρεπε θεωρώ, να υπάρχει ειδοποίηση για έγκριση σε όλες ανεξαρτήτως ποσού, έτσι κι αλλιώς με δακτυλικό αποτύπωμα, ένα κουμπί πατάς πλέον.

54 λεπτά πριν, korakios είπε

1. έχει αναφερθεί το συγκεκριμένο και μου κάνει εντύπωση πραγματικά (ίδια τράπεζα)

2. 😂

πάντως κωδικούς όντως άλλαξε άμεσα

Νοου κομμεντ.

Επεξ/σία από LeukoSustima
Δημοσ.

Ολες οι τραπεζες λενε ποτε και ποιος συνδεθηκε, ψαχτο λιγοScreenshot_2022-12-12-01-49-02-58_98061e023c5bb685355fcaab694552c9.jpg.65d4b3fb780a1ba23de3a9b685b7dec2.jpg

Αυτο ειναι απο εθνική 

Μην κανεις αστοχες σκεψεις και ενέργειες. Ειναι αλλο να ξέρεις οτι παραβιάστηκε το ebanking σου και αλλο να υποθέτεις.

Ετσι μπορεις να καταλαβεις και τι επεξε και απο που σου ήρθε 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δεν παγώνεις τελείως την κάρτα;

Δεν έχω άλλη χρεωστική αυτή τη στιγμή. .

10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ολες οι τραπεζες λενε ποτε και ποιος συνδεθηκε, ψαχτο λιγοScreenshot_2022-12-12-01-49-02-58_98061e023c5bb685355fcaab694552c9.jpg.65d4b3fb780a1ba23de3a9b685b7dec2.jpg

Αυτο ειναι απο εθνική 

Μην κανεις αστοχες σκεψεις και ενέργειες. Ειναι αλλο να ξέρεις οτι παραβιάστηκε το ebanking σου και αλλο να υποθέτεις.

Ετσι μπορεις να καταλαβεις και τι επεξε και απο που σου ήρθε 

Απ' ότι βλέπω, στο ebanking της eurobank δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μα δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο αυτή τη στιγμή πέρα από υποθέσεις, εφόσον δεν έχω εξακριβώσει οτι οι απόπειρες συναλλαγών στην καινούρια κάρτα οφείλονται στην παλιά δεδομένου οτι έχω απενεργοποιήσει στην καινούρια τις online συναλλαγές.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LeukoSustima είπε

Δεν έχω άλλη χρεωστική αυτή τη στιγμή. .

Απ' ότι βλέπω, στο ebanking της eurobank δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μα δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο αυτή τη στιγμή πέρα από υποθέσεις, εφόσον δεν έχω εξακριβώσει οτι οι απόπειρες συναλλαγών στην καινούρια κάρτα οφείλονται στην παλιά δεδομένου οτι έχω απενεργοποιήσει στην καινούρια τις online συναλλαγές.

Την παγώνεις όσο δεν την χρησιμοποιείς.

Εψαξα και εγώ στην eurobank και δεν βρίσκω πως βλέπεις ποτε και απο που συνδέθηκες.Μονο τελευταία είσοδο βλέπω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Την παγώνεις όσο δεν την χρησιμοποιείς.

Εψαξα και εγώ στην eurobank και δεν βρίσκω πως βλέπεις ποτε και απο που συνδέθηκες.Μονο τελευταία είσοδο βλέπω.

Μιλάς για το "Προσωρινή απενεργοποίηση της κάρτας";

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ναι.

Α οκ, απλά λογικά με αυτή την επιλογή θα πρέπει να την ενεργοποιώ κάθε φορά και για κάποια δια ζώσης συναλλαγή.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LeukoSustima είπε

Α οκ, απλά λογικά με αυτή την επιλογή θα πρέπει να την ενεργοποιώ κάθε φορά και για κάποια δια ζώσης συναλλαγή.

Και πάλι ναι.

Δημοσ.

Καλημέρα, πάντως αυτά με τις απενεργοποιημένες κάρτες είναι πολύ περίεργα. Εμένα μου ήρθε ειδοποίηση για προσπάθεια χρέωσης της fuellpass(!!!!!) την οποία είχα απενεργοποιήσει αλλά ούτως άλλως ήταν άδεια ενώ ήταν και αδύνατον να γίνει συναλλαγή αφού μόνο σε πρατήρια καυσίμων είχε ισχύ και μου ήρθε ότι προσπάθησαν να χρεώσουν σε wolt δύο φορές την ίδια χρονική στιγμή (11:58) και όλα αυτά την κάρτα την είχα εκδώσει μέσω alpha!!!!!

Δημοσ.

Δυο πράγματα βρίσκω αρκετά ανησυχητικά σε αυτήν την ιστορία. Πρώτον το οτι έγινε διαρροή στοιχείων κάρτας ενώ δεν χρησιμοποιείται σε ύποπτα sites και δεύτερον οτι ο λογαριασμός συνεχίζει να χρεώνεται ακόμα και μετά την ακύρωση της κάρτας. Αυτό για την χρέωση ακυρωμένης κάρτας το έχω διαβάσει και εγώ απο κάποιον άλλον στο insomnia όπως είπε και ο άλλος φίλος πιο πάνω. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό πάντως απο τις τράπεζες, είναι αδιανόητο να παραμένουν έγκυρες για συναλλαγές ακόμα και μετά την ακύρωση τους. Αυτό για την διαρροή πάντως μου θυμίζει ένα πιο παλιό post, με άτομο που ισχυρίστηκε πως η κάρτα του χρησιμοποιήθηκε απο το efood για παραγγελίες απο άλλα άτομα. Όταν είπες οτι το έχεις στο efood, θυμήθηκα αυτήν την περίπτωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...