Xoroxronis Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Πόσα W έχει πέσει η κατανάλωση σε idle? 18-19W βλέπω να έχω, με 23-24ambient και balanced. Γύρω στα 21W είχα με το 1.125. Τρίχες δλδ αλλά δεν υπάρχει και λόγος αν δε χρειάζεται.
Retromaniac Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 16 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε 18-19W βλέπω να έχω, με 23-24ambient και balanced. Γύρω στα 21W είχα με το 1.125. Τρίχες δλδ αλλά δεν υπάρχει και λόγος αν δε χρειάζεται. Νομίζω σε load θα έχει μεγαλύτερη διαφορά. Σωστά; Εκπληκτικό πάντως το 1v
Xoroxronis Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Νομίζω σε load θα έχει μεγαλύτερη διαφορά. Σωστά; Ένα τυπικό range του vsoc είναι κάπου στα 7.5Α με 16Α οπότε με 1v θα έχεις 7.5W idle και 16W load στο vsoc. Ενώ αν είσαι gear1 με ας πούμε 1.25v θα είσαι 9.4W και 20W αντίστοιχα. Δεν είναι κάτι τόσο τραγικό. Αλλά μη ξεχνάμε και τα άλλα 2 rails του uncore, vmisc + vddio. Ούτε αυτά έχουν idle states στα desktop ρύζια. To vddio μάλιστα δεν έχει καν τηλεμετρία (SVI3) οπότε το hwinfo "υποθέτει" την κατανάλωση του. Ε όλα μαζί πακετάκι κάνουν κάποια διαφορά αν θέλει κάποιος να μειώσει για κάποιο λόγο. Πρακτικά τώρα αν μετράς κάτι σε load των 300W και το uncore σου τρώει 30 ή 40W απ αυτά, ε είναι αδιάφορο. Αν βάλεις όμως ένα pl στα 60W, στη μια περίπτωση θα σου αφήνει 30W για τα cores και στην άλλη 20W. H διαφορά στο perf θα είναι απλά χάος. 3
PadPoet Δημοσ. Πέμπτη στις 09:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:37 μμ Αν και το TM5 μέχρι τα 10-12 λεπτά (δεν το έχω τεστάρει παραπάνω) δεν βγάζει errors, έφαγα μια μπλε οθόνη ( irq not less or equal) 1-2 δευτερόλεπτα με το που πάτησα exit στο TM5. VSoc έχω 1.18 στο bios και το HWiNFO δείχνει 1.2 αλλά ίσως το VDDQ και VDDIO να θέλουν 1.35 αντί για 1.3, τι λέτε;
PadPoet Δημοσ. Σάββατο στις 08:16 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:16 μμ Πέρασα το προτελευταίο non beta BIOS (F33) μιας και ήμουνα πολλά bios πίσω. Για να δούμε. Τουλαχιστον τώρα έχω matched tPHYRDL (36) ενώ πριν ήταν 34 και 36 αν θυμάμαι (δείτε πιο πάνω τις φωτό). Ρύθμισα μόνο primary timings, tREFI και tRFC και τα άλλα στο auto. Αυτό το bios στο auto δίνει πολύ λιγότερο VDDP (0.85V) σε σχέση με το παλιό και η κάτω δεξιά στήλη με τα RttNomWr κλπ έχουν εντελώς άλλες τιμές. 1
ultraex2003 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 4 ώρες πριν, PadPoet είπε Πέρασα το προτελευταίο non beta BIOS (F33) μιας και ήμουνα πολλά bios πίσω. Για να δούμε. Τουλαχιστον τώρα έχω matched tPHYRDL (36) ενώ πριν ήταν 34 και 36 αν θυμάμαι (δείτε πιο πάνω τις φωτό). Ρύθμισα μόνο primary timings, tREFI και tRFC και τα άλλα στο auto. Αυτό το bios στο auto δίνει πολύ λιγότερο VDDP (0.85V) σε σχέση με το παλιό και η κάτω δεξιά στήλη με τα RttNomWr κλπ έχουν εντελώς άλλες τιμές. Δοκίμασε με 1.23 και 1.38 ρεύμα και αν περνάει άρχινα και κατέβαζε μέχρι να περνάει τα τεστ επίσης βλέπεις και για σταθερότητα σε games μη μένεις μόνο με το ΤΜ5
PadPoet Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ultraex2003 said: Δοκίμασε με 1.23 και 1.38 ρεύμα και αν περνάει άρχινα και κατέβαζε μέχρι να περνάει τα τεστ επίσης βλέπεις και για σταθερότητα σε games μη μένεις μόνο με το ΤΜ5 TestMem5 περνάει τώρα. Και πριν περνούσε βέβαια με το παλιό BIOS αλλά κράσαρε σε άκυρες στιγμές, όχι στα benchmark. Τώρα φαίνεται απείρως πιο σταθερό. Έβαλα κάτι παλιά games (UT99, UT2004) και όλα καλά μετά από 40 λεπτά παιξίματος το καθένα. VSoc είναι στο 1.2 από BIOS και σε load πάει μέχρι το 1.212 με βάση το HWiNFO. Οι τιμές που μου έδωσες για VDIMM και VSoc είναι; Προσπάθησα να βρω curve optimiser per core με το τελευταίο Ryzen Master αλλά κρασάρει (μαύρη οθόνη και restart) όταν τεστάρει και όταν το ξανανοίξεις για να συνεχίσει από εκεί που έμεινε μετά από 2 restart έβγαλε ένα μήνυμα "this cpu does not support overclocking" οπότε έφαγε uninstall. Για να βρω safe values για το CO τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω; Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από PadPoet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα