Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, ultraex2003 said:

αυτο ειναι το καθημερινο μου 6200 με 1.23 vsoc και 1.38 ρευμα  + 1.2.0 νιτρο και gdm disable +2133 fclk

την msi μητρικη δε τη μετραει σωστα το ζεν timmings και δειχνει 1.30 vsoc δες αν μπορεις να παρεις καποιες ρυθμισεις οι θερμοκρασιες μου σε μνημες ειναι καλες με αυτα τα ρευματα

image.jpeg

Οκ, θα πειραματιστώ και θα επανέλθω αν και εσύ έχεις 32gb DDR5 με a-die που παίρνουν πιο πολύ tuning και εγώ έχω 96gb m-die που δεν παίρνουν τόσο aggressive settings, ιδίως με το Nitro.

Είδες διαφορά όταν αναβάθμισες τους chipset drivers από 6 σε 7; Το PowerDown γιατί το έχεις enabled αλήθεια; (όλοι λένε στα guides να το κάνεις disable)

Επεξ/σία από PadPoet
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και δεν ήθελα ο 7800x3D να προλάβει να βγει από την εγγύηση πριν πουληθεί και από την άλλη τρωγόταν το χεράκι και δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τους zen 6 3D, έκανα την κίνηση:

image.png.17b1fa2bd1bcc870c2656a485be74dfa.png

'Εχω πειράξει μόνο CU -30 all cores. Ουτε scalar ούτε boosts. Προτάσεις καλοδεχούμενες. Επίσης πολύ πιο κρύος απο 7800x3D. Η αντιστροφη της πίτας έκανε δουλειά.

Επεξ/σία από Grisos
  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Grisos είπε

Μιας και δεν ήθελα ο 7800x3D να προλάβει να βγει από την εγγύηση πριν πουληθεί και από την άλλη τρωγόταν το χεράκι και δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τους zen 6 3D, έκανα την κίνηση:

image.png.17b1fa2bd1bcc870c2656a485be74dfa.png

'Εχω πειράξει μόνο CU -30 all cores. Ουτε scalar ούτε boosts. Προτάσεις καλοδεχούμενες. Επίσης πολύ πιο κρύος απο 7800x3D. Η αντιστροφη της πίτας έκανε δουλειά.

Σε επιδόσεις είδες διαφορά; Σε Clcoks?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Σε επιδόσεις είδες διαφορά; Σε Clcoks?

Σε clocks σιγουρα καθώς ο 7800x3D τερμάτιζε στα 5 Ghz ενώ εδώ έφτανε 5250. Έχω κάνει record benchmarks με CapFrameX από BF 2042 με τον προηγουμενο οπότε θα το δω με τον νέο σήμερα. Η θερμοκρασία μου έκανε εντύπωση. Με MX-6, ίδιο συριγγάκι, και στις δύο περιπτώσεις ίδια settings στο fan control και έχει πολύ καλύτερα thermals. Δεν ξέρω αν αξίζει το +200. Θα το τρέξω ξανά με τα thermals κλπ. Τα timings είναι απο παρλα-zoid. Βγάλανε custom-parameter memtest. Δεν το έχω πιέσει ακόμα με ολονύχτιο.

Επεξ/σία από Grisos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενα χαλαρο run με 9700Χ  με 99 watt ppt /co per core και  με +50 τωρα με τις ζεστες θερμοκρασια δωματιου 28 βαθμους και 65 max

image.jpeg.a661acbf947f67884e400c79c05c80b4.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λοιπόν,  εγώ έμεινα με το πουλί στο χέρι με το -30 all cores. Άρχισαν περίεργα stutter στο ποντίκι λες και αργοπέθαινε το PC. Μέχρι που έγινε επανεκκίνηση μόνο του. Υπόψην ότι δοκίμασα -25 all cores και +200 και ήταν σαν να νέκρωσε η κάρτα, εκεί ο ιδρώτας θύμησε "Tρελοί πιλότοι στα F16" γτ είπα ή την κάρτα πήρα χέρι ή το CPU. Με τα πολλά και για να είμαι safe ξαναφλάσαρα BIOS, εξάλλου ASUS έχω τι μπορεί να πάει στραβά 😂,  και το παίζω safe από το 0. Έτρεξα τα βασικά Cinebench, CPU Profile (πριν εδώ στα 4 threads πάγωνε όλο το PC) και CPU-Z bench. Όλα καλά. Θα ξεκινήσω με μνήμες και βλέπουμε.  

Edit1: Εσφιξα timings mix n match με προηγούμενα και τα πιο πάνω. Πάλι στα CPU Profile 4 threads πάγωνε. Έβαλα Refresh Interval Auto από 50k και tRFC 500 από 416 και πέρασε:

image.png.f762d75f89057f6babc1a3d09d57fa01.png

Είδα λίγο καλύτερα νούμερα από stock. CPU δεν πειράζω ακόμα.

Επεξ/σία από Grisos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να ανεβασουμε λιγο τα watt  128 ppt /tdc 100/edc 170 co per core και+50 πιασαμε 82 βαθμους 

image.jpeg.32d80e12a3d0cd8b2c64ef1f32a10deb.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...