Πέτρος Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 ώρες πριν, TsAkira είπε Ευχαριστώ 🙏. Άρα θα έλεγες να το ανεβάσω σε 1.40 το VDD (και το VDDQ?) και αν περνάει stress testing είναι μια καλή αρχή; Επίσης, το ιδανικό FCLK για να τρέξω 6400 δεν πρέπει να είναι 2133; Δε θέλω να σας πρήζω, έχετε κανένα καλό guide να προτείνετε; Αυτά που γράφει ο από κάτω κύριος είναι σωστά, απλά να δούμε ότι όντως σταθεροποιείται το "απλό" 6400/32-3200 (το 2133 θα είναι κάτι ωραίο, επίσης), με την λίγο παραπάνω τάση. Το vddq το έχω στο 1.37 για το σφίξιμό μου, εσύ και με 1.35 θα είσαι οκ πιστεύω. Κάνε μια δοκιμή και από εκεί είσαι καλά, θα πάμε σιγά-σιγά για κάτι καλύτερο. 10 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε το mclk με το uclk πρεπει να ειναι ιδια για 1:1 πχ 3200 -3200 στα 6400 το fclk για αρχη αστο στα 2000 και δωσε ρευμα 1.40 τουλαχιστον ενα παραδειγμα στα 6200 Εσένα γιατί σου διαβάζει τα vdd/vddq κι εμένα όχι (ίδια έκδοση)?
Retromaniac Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TsAkira είπε Το ξέρω ότι δεν είναι καλά τα timings, το xmp είναι. Και ήμουν οκ με αυτό, αφού λειτουργούσε. Τώρα που έγινε όμως η μ***κία και πρέπει να ασχοληθώ, ας μπούμε στο χορό. Ασχέτως με τα κακά timings, για να τρέξω uclk=mclk θα πρέπει να ανεβάσω το vdd voltage που είπες; 😄😄😄 Ok, σου το δίνω. Και ‘‘γώ τα ίδια με σένα θα έλεγα. Δεν είμαι στο PC μου. Τη γυναίκα μου έβαλα να βγάλει φωτό το zentimings. Είμαι περήφανος που το κατάφερε και το βρήκε Χαίρομαι όταν μιλάω με μη κομπλεξικους και τοξικούς. 🥰 Το fclk γενικά είναι mclk/3 Οπότε στα 6200 πας 2066, και με 6400 πας 2133. Αν έχεις πολύ σπάνια CPU μπορείς να πας 6600 και 2200 Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Retromaniac
ultraex2003 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αυτά που γράφει ο από κάτω κύριος είναι σωστά, απλά να δούμε ότι όντως σταθεροποιείται το "απλό" 6400/32-3200 (το 2133 θα είναι κάτι ωραίο, επίσης), με την λίγο παραπάνω τάση. Το vddq το έχω στο 1.37 για το σφίξιμό μου, εσύ και με 1.35 θα είσαι οκ πιστεύω. Κάνε μια δοκιμή και από εκεί είσαι καλά, θα πάμε σιγά-σιγά για κάτι καλύτερο. Εσένα γιατί σου διαβάζει τα vdd/vddq κι εμένα όχι (ίδια έκδοση)? μαλλον ειναι θεμα μητρικης και το vsoc μου ειναι 1.23 αλλα μου το δειχνει 1.30 1
TsAkira Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. Γύρισα επιτέλους σπίτι και τεσταρω. Έβαλα μόνο τα voltages στο BIOS και force MCLK=UCLK....Ιδού το αποτέλεσμα... Τον ήπιαμε.... Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από TsAkira
Πέτρος Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 28 λεπτά πριν, TsAkira είπε Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. Γύρισα επιτέλους σπίτι και τεσταρω. Έβαλα μόνο τα voltages στο BIOS και force MCLK=UCLK....Ιδού το αποτέλεσμα... Τον ήπιαμε.... Σου κρασαρε το σύστημα ή συνεχίζει να λειτουργεί? Αν είναι "σταθερό" (δεν σκάει, δηλαδή), έγινε ένα βήμα. Δώσε 1.42 (vdd) και 1.37 (vddq) και δες πάλι. Υπόψιν, μπορεί να είναι εντελώς κουλές οι αντιστάσεις σου και να σου δημιουργούν πολλά θέματα. Για τσέκαρε μήπως έχει ο buildzoid κάποιον basic οδηγό για τον επεξεργαστή σου σε συνδυασμό με τις μνήμες σου.
TsAkira Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Σου κρασαρε το σύστημα ή συνεχίζει να λειτουργεί? Αν είναι "σταθερό" (δεν σκάει, δηλαδή), έγινε ένα βήμα. Δώσε 1.42 (vdd) και 1.37 (vddq) και δες πάλι. Υπόψιν, μπορεί να είναι εντελώς κουλές οι αντιστάσεις σου και να σου δημιουργούν πολλά θέματα. Για τσέκαρε μήπως έχει ο buildzoid κάποιον basic οδηγό για τον επεξεργαστή σου σε συνδυασμό με τις μνήμες σου. Δεν κράσαρε ευτυχώς αλλά βάρεσε error σε 20 δευτερόλεπτα περίπου . Πάω για ψάξιμο στα γεράματα…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα