Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

Είναι να στήσω το νέο σύστημα ΑΜ5. Χρειάζεται να πάρω το κομμάτι για καλύτερη απαγωγή θερμότητας ?

AM5 CPU Contact Frame CPU Bend Correction Mounting Buckle for 7950X 7900X 7700X 7600X CPU Holder Plate Am5 CPU Contact Frame: Amazon.de: Computer & Accessories

Εγώ είχα διάφορα, άλλοι λένε ότι δεν είδαν. Σίγουρα όμως θα μπορείς να του αλλάζεις πάστα πιο εύκολα γιατί δεν χρειάζεται να το βγάζεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Είναι να στήσω το νέο σύστημα ΑΜ5. Χρειάζεται να πάρω το κομμάτι για καλύτερη απαγωγή θερμότητας ?

AM5 CPU Contact Frame CPU Bend Correction Mounting Buckle for 7950X 7900X 7700X 7600X CPU Holder Plate Am5 CPU Contact Frame: Amazon.de: Computer & Accessories

προσωπικα δεν ειδα διαφορα με 7800x3d που το δοκιμασα  0.5 βαθμο διαφορα και αν ειδα το μονο που βοηθησε  ειναι οτι η παστα δε τρεχει στα πλαγια του cpu αν σου ξεφυγει λιγο απο alixpess  που την πηρα ειταν φθηνοτερη 

image.jpeg.8088a818ed6c2189c459616e2d4c865b.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 11/9/2025 στις 3:43 ΜΜ, TsAkira είπε

Καλησπέρα. 

Λέω να δοκιμάσω στα 6200 με cl30 το βράδυ και αντίστοιχα τα άλλα timings. Αν μου κάτσει καλώς. Και να δω αυτή την μα…και που δε με άφηνε να ανεβάσω το VSOC πάνω από 1.2…

Retromaniac, θα σου ήταν εύκολο να στείλεις ένα screenshot από zentimings;

image.png.e09be51f39acc56197922282ae4c7319.png

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, TsAkira είπε

Ευχαριστώ παιδιά. Δοκίμασα του retro και είχα τρελή αποτυχία…δεν bootαρε καν στα windows….

Αν θέλεις δοκίμασε το δικό μου, που είμαστε πιο κοντά σε h/w.

Ξεκίνα με τα νούμερά μου ακριβώς, μόνο βάλε cl30 αντί για 28, 1.47 mem VDD/1.35(ή και 1.37) mem VDDQ και τις αντιστάσεις (όλα από το procODT και κάτω) στο auto.

Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ εύκολο για τις μνήμες σου και τον imc να τα σηκώσουν αυτά.

Επίσης, τις μνήμες τις πείραξες καθόλου όταν άλλαξες τον επεξεργαστή? Τις έβγαλες/φύσηξες ή οτιδήποτε? Τις έβαλες στις ίδιες θέσεις με την ίδια σειρά που ήταν πριν?

Αν μπορείς, άλλαξέ τις μεταξύ τους, τη μία στη θέση της άλλης, και δοκίμασε το ΧΜΡ που όπως γράφεις σου λειτουργούσε πριν.

620028new.jpg.7ae0e12bdb27a4908e448ef7fbb96c58.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ Πέτρο, θα το δοκιμάσω αργά το βράδυ. Έχω την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει με το τελευταίο bios της Asrock.  Για να είναι εντελώς safe οι τύποι μετά τα πολλά περιστατικά με τους καμένους X3D κάτι κάνανε και έχει πέσει η απόδοση του IMC. Εδώ δε μου κρατούσε σταθερό ούτε το XMP.

Ενημερωτικά δεν πείραξα καθόλου τις μνήμες. Ούτε καν άνοιξα το κουτί. Έχει νόημα να το κάνω; 

Επεξ/σία από TsAkira
  • Like 1
Δημοσ.

…….Τζίφος……

Δεν ξέρω τι σκ***ά κάνω λάθος…

Δοκίμαζα αυτό μετα το fail των timings του Πέτρου και μου κράσαρε το PC στο 5λεπτο....

Ξέρω ότι είναι για τ'ανάθεμα αλλά δεν έπρεπε να είναι σταθερό;;;

Screenshot 2025-09-15 000600.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, TsAkira είπε

Ευχαριστώ Πέτρο, θα το δοκιμάσω αργά το βράδυ. Έχω την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει με το τελευταίο bios της Asrock.  Για να είναι εντελώς safe οι τύποι μετά τα πολλά περιστατικά με τους καμένους X3D κάτι κάνανε και έχει πέσει η απόδοση του IMC. Εδώ δε μου κρατούσε σταθερό ούτε το XMP.

Ενημερωτικά δεν πείραξα καθόλου τις μνήμες. Ούτε καν άνοιξα το κουτί. Έχει νόημα να το κάνω; 

Ειδικά σε Taichi δεν αναφέρει κανείς θέμα, που κοιτάζω λίγο δεξιά-αριστερά.

Να έκατσε εντελώς στραβά σε εσένα? Σε συνδυασμό με το VSoC που δεν σου πάει πάνω από 1.20 ότι και να δώσεις, υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Κάνε έναν κόπο και ξαναπέρνα το ΒΙOS, μπας και ξεκολλήσει, γιατί μετά θα αρχίσει πραγματικός προβληματισμός.

* Το tREFI άσε το auto, είναι το τελευταίο με το οποίο θα ασχοληθείς.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ειδικά σε Taichi δεν αναφέρει κανείς θέμα, που κοιτάζω λίγο δεξιά-αριστερά.

Να έκατσε εντελώς στραβά σε εσένα? Σε συνδυασμό με το VSoC που δεν σου πάει πάνω από 1.20 ότι και να δώσεις, υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Κάνε έναν κόπο και ξαναπέρνα το ΒΙOS, μπας και ξεκολλήσει, γιατί μετά θα αρχίσει πραγματικός προβληματισμός.

* Το tREFI άσε το auto, είναι το τελευταίο με το οποίο θα ασχοληθείς.

Πέτρο έχω την εντύπωση ότι με 1.20 δε τα χει τα 6200 ας δοκιμάσει ποιο κάτω και χαλαρά και χωρίς fclk  μέχρι να είναι σταθερός 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Πέτρο έχω την εντύπωση ότι με 1.20 δε τα χει τα 6200 ας δοκιμάσει ποιο κάτω και χαλαρά και χωρίς fclk  μέχρι να είναι σταθερός 

Μα και το ΧΜΡ του που τον πάει 1:2, πάλι δεν το τρέχει, που δεν θα χρειαζόταν τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...