Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο ίδιες μητρικές (B650I Aorus Ultra). Η μια επίτηδες είναι σε πολύ παλιό firmware (AGESA 1.0.0.4). Θα μου πεις γιατί την έχεις σε τόσο παλιό firmware; Για σύγκριση bench κυρίως και εφόσον το VSoc το έχω ρυθμίσει χειροκίνητα στο 1.2 και ο 7600X είναι σε ECO mode, δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να πάει μόνο του το VSoc πάνω από 1.3.

Έχει 2 στικάκια 16gb το καθένα A-Die επάνω (30-36-36 default χρονισμοί). To tRFC και γενικότερα τα υπόλοιπα subtimings παίρνουν καθόλου βελτίωση; Είχα βάλει τα safe Buildzoid timings και το άφησα εκεί.  Επειδή είναι σε ένα K39 V2 case και δεν έχω active cooling, το tREFI το άφησα 50000 επίτηδες.

B650I Aorus Ultra.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PadPoet είπε

Έχω δύο ίδιες μητρικές (B650I Aorus Ultra). Η μια επίτηδες είναι σε πολύ παλιό firmware (AGESA 1.0.0.4). Θα μου πεις γιατί την έχεις σε τόσο παλιό firmware; Για σύγκριση bench κυρίως και εφόσον το VSoc το έχω ρυθμίσει χειροκίνητα στο 1.2 και ο 7600X είναι σε ECO mode, δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να πάει μόνο του το VSoc πάνω από 1.3.

Έχει 2 στικάκια 16gb το καθένα A-Die επάνω (30-36-36 default χρονισμοί). To tRFC και γενικότερα τα υπόλοιπα subtimings παίρνουν καθόλου βελτίωση; Είχα βάλει τα safe Buildzoid timings και το άφησα εκεί.  Επειδή είναι σε ένα K39 V2 case και δεν έχω active cooling, το tREFI το άφησα 50000 επίτηδες.

B650I Aorus Ultra.jpg

Θέλω να δω aida 64:το latency συγκριτικό 

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, ultraex2003 said:

Θέλω να δω aida 64:το latency συγκριτικό 

60ns είναι, θα τον ανοίξω το βράδυ και θα το ξανατρέξω μια. Βρήκα αυτό για memory write αλλά είναι παλιό.

7600X 01.jpg

Επεξ/σία από PadPoet
Δημοσ.
3 ώρες πριν, PadPoet είπε

To tRFC και γενικότερα τα υπόλοιπα subtimings παίρνουν καθόλου βελτίωση;

Χαλαρά 384 tRFC. Σε κάποια είσαι ήδη στο ελάχιστο και στα υπόλοιπα (πλην tREFI) δύσκολα, ειδικά αν ανεβάζουν θερμοκρασίες (60+). Γενικότερα δλδ, αν έχεις "αφήσει" κάτι, είναι ψίχουλα, εγώ προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν άλλο (πλην tRFC).

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, PadPoet είπε

60ns είναι, θα τον ανοίξω το βράδυ και θα το ξανατρέξω μια. Βρήκα αυτό για memory write αλλά είναι παλιό.

7600X 01.jpg

δες τα email σου

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Zaknafein said:

Χαλαρά 384 tRFC. Σε κάποια είσαι ήδη στο ελάχιστο και στα υπόλοιπα (πλην tREFI) δύσκολα, ειδικά αν ανεβάζουν θερμοκρασίες (60+). Γενικότερα δλδ, αν έχεις "αφήσει" κάτι, είναι ψίχουλα, εγώ προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν άλλο (πλην tRFC).

Είναι safe value το 384 tRFC για τα στικάκια και τα volt που έχω δηλαδή; Να πάω κατευθείαν από 500 στο 384? Αν δεν δουλέψει τι ενδιάμεσο προτείνεις; Είμαι σε αρχαίο AGESA 1.0.0.4 για τους λόγους που ανέφερα, δεν έχει σχέση σωστά;

Δημοσ.

Ε δεν έχω δοκιμάσει 100 διαφορετικά, 2 σετάκια A-Dies έχω, αλλά νομίζω ότι το 384 είναι ψηλό άνετο για όλα τα Α-Die @ 6Κ, βάλε 412 αν αγχώνεσαι. Και ναι, στα 1.4 δεν παίζει να έχεις θέμα (εγώ είμαι με λίγο πιο χαλαρά subs στα 1.35, αλλά με 384 tRFC).

Μην αλλάξεις τίποτα άλλο, μόνο αυτό, αν δεν θέλει, απλά άστο, μην κάτσεις να φας 10 ώρες μόνο γι'αυτό, δεν αξίζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Zaknafein said:

Ε δεν έχω δοκιμάσει 100 διαφορετικά, 2 σετάκια A-Dies έχω, αλλά νομίζω ότι το 384 είναι ψηλό άνετο για όλα τα Α-Die @ 6Κ, βάλε 412 αν αγχώνεσαι. Και ναι, στα 1.4 δεν παίζει να έχεις θέμα (εγώ είμαι με λίγο πιο χαλαρά subs στα 1.35, αλλά με 384 tRFC).

Μην αλλάξεις τίποτα άλλο, μόνο αυτό, αν δεν θέλει, απλά άστο, μην κάτσεις να φας 10 ώρες μόνο γι'αυτό, δεν αξίζει.

Θα βάλω 412 για να είμαι safe. Μόλις κάνω backup κάτι data που έχω επάνω στους NVMe θα δοκιμάσω και 384. Εσένα παίρνουν και τα δύο kit 384 στα 1.35V?

@ultraex2003 Μόλις έβαλα το AIDA64 Extreme 8.000 και έτρεξα ένα γρήγορο latency test στα Windows (normal boot, όχι safe mode αλλά τρέχω 68-70 processes). tRFC 500 τα results.

7600X October 7th tRFC 500 + ZenTimings.PNG

Επεξ/σία από PadPoet
  • Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, Zaknafein said:

Ναι, δεν είναι τόσο extreme το 384 για Α-die @ 6000.

Ok. Ψάχνω Reddit, Overclock.net και TechPowerUp να δω τι έχουν και άλλοι με A-Die και τέτοιο combo.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλαξα και κάποια settings στο BIOS και ξαναέτρεξα το Aida64. Νομίζω και το tRFC να μην αλλάξω (που θα το αλλάξω μόλις πάρω backup), καλά είμαι. Για 6000mhz δεν έχω παράπονο. Τώρα με τρώει για 6200 βέβαια :D

7600X October 8th tRFC 500 Security options + iGPU disabled - Aida64 Benchmark latency.png

7600X October 8th tRFC 500 Security options + iGPU disabled.png

Bios changed settings.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PadPoet είπε

Άλλαξα και κάποια settings στο BIOS και ξαναέτρεξα το Aida64. Νομίζω και το tRFC να μην αλλάξω (που θα το αλλάξω μόλις πάρω backup), καλά είμαι. Για 6000mhz δεν έχω παράπονο. Τώρα με τρώει για 6200 βέβαια :D

7600X October 8th tRFC 500 Security options + iGPU disabled - Aida64 Benchmark latency.png

7600X October 8th tRFC 500 Security options + iGPU disabled.png

Bios changed settings.jpg

bro δοκιμασε με τα δικα μου τα a-die settings αν σε παιρνει στα 6000- 6200 με 28 tcl /fclk 2133/trfc 384 και gdm disable 

image.jpeg.e0705c60365c5ecf3c5e357ef992fa3e.jpeg

Δημοσ.
4 hours ago, ultraex2003 said:

bro δοκιμασε με τα δικα μου τα a-die settings αν σε παιρνει στα 6000- 6200 με 28 tcl /fclk 2133/trfc 384 και gdm disable 

image.jpeg.e0705c60365c5ecf3c5e357ef992fa3e.jpeg

Θύμησε μου γιατί πάω ενναλάξ από AM4 σε AM5 όλη την ώρα και τα μπερδεύω: Για να κάνω το GDM disable πρέπει να έχω και το powerdown disabled σωστά; Ή δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο; Memory Context Restore πρέπει να είναι στο auto σε αυτό το μηχάνημα με αυτό το BIOS.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PadPoet είπε

Θύμησε μου γιατί πάω ενναλάξ από AM4 σε AM5 όλη την ώρα και τα μπερδεύω: Για να κάνω το GDM disable πρέπει να έχω και το powerdown disabled σωστά; Ή δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο; Memory Context Restore πρέπει να είναι στο auto σε αυτό το μηχάνημα με αυτό το BIOS.

Όχι δεν είναι ανάγκη οποίο θες κλείνεις ανοιγεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...