Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/10/2025 at 18:55, thn said:

Απλά μην σου φανεί περίεργο με αυτά τα 2 να σκανε τα windows κατά το boot αν δεν κάνω λάθος 

Απ' ότι διαβάζω έτσι είναι

Screenshot 2025-10-11 at 06-07-16 Easy memory timings for Hynix DDR5 with Ryzen 7000 - YouTube.png

Επεξ/σία από PadPoet
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ultraex2003 said:

για το δικο μου setup   GDM disable /powerdown disable και memory restore στο auto

Στα αρχικά firmware, όπως το παραπάνω της μητρικής, λένε ότι το memory context restore στο auto έχει θέματα. Οπότε θα βάλω MCR (Memory Context Restore) στο ON στο OFF και Powerdown disabled.

GDM θα το αφήσω on, λένε ότι είναι ανύπαρκτες οι διαφορές με το off στο AM5 και δεν αξίζει την όλη φασαρία. Αν έχεις καταφέρει να το έχεις στο off και να είσαι σταθερός το καταλαβαίνω (και ωραίος by the way) απλά στην δικιά μου περίπτωση δεν αξίζει να θυσιάσω την σταθερότητα για κάτι ελάχιστα πιο καλό.

Επεξ/σία από PadPoet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Στα αρχικά firmware, όπως το παραπάνω της μητρικής, λένε ότι το memory context restore στο auto έχει θέματα. Οπότε θα βάλω MCR (Memory Context Restore) στο ON και Powerdown disabled. GDM θα το αφήσω on, λένε ότι είναι ανύπαρκτες οι διαφορές με το off στο AM5 και δεν αξίζει την όλη φασαρία. Αν έχεις καταφέρει να το έχεις στο off και να είσαι σταθερός το καταλαβαίνω (και ωραίος by the way) απλά στην δικιά μου περίπτωση δεν αξίζει να θυσιάσω την σταθερότητα για κάτι ελάχιστα πιο καλό.

bro θα το ρυθμισεις σε οτι εισαι σταθερος και εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα μη δινεις σημασια σε οτι γραφονται γνωμη μου παντα

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, ultraex2003 said:

bro θα το ρυθμισεις σε οτι εισαι σταθερος και εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα μη δινεις σημασια σε οτι γραφονται γνωμη μου παντα

Εννοείται ρε συ. Κουβέντα να γίνεται, απλά το ανέφερα :)

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Οπότε θα βάλω MCR (Memory Context Restore) στο ON και Powerdown disabled.

Powerdown enabled θες να πεις(;), διαφορετικά θα έχεις θέματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Zaknafein said:

Powerdown enabled θες να πεις(;), διαφορετικά θα έχεις θέματα.

Ώπα έχεις δίκιο. Ναι, Powerdown disabled για λιγότερο latency και MCR ON OFF για να κάνουν train οι μνήμες σε κάθε reboot.

Επεξ/σία από PadPoet
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...