PadPoet Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 08/10/2025 at 18:55, thn said: Απλά μην σου φανεί περίεργο με αυτά τα 2 να σκανε τα windows κατά το boot αν δεν κάνω λάθος Απ' ότι διαβάζω έτσι είναι Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από PadPoet
ultraex2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 33 λεπτά πριν, PadPoet είπε Απ' ότι διαβάζω έτσι είναι για το δικο μου setup GDM disable /powerdown disable και memory restore στο auto 1
PadPoet Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ultraex2003 said: για το δικο μου setup GDM disable /powerdown disable και memory restore στο auto Στα αρχικά firmware, όπως το παραπάνω της μητρικής, λένε ότι το memory context restore στο auto έχει θέματα. Οπότε θα βάλω MCR (Memory Context Restore) στο ON στο OFF και Powerdown disabled. GDM θα το αφήσω on, λένε ότι είναι ανύπαρκτες οι διαφορές με το off στο AM5 και δεν αξίζει την όλη φασαρία. Αν έχεις καταφέρει να το έχεις στο off και να είσαι σταθερός το καταλαβαίνω (και ωραίος by the way) απλά στην δικιά μου περίπτωση δεν αξίζει να θυσιάσω την σταθερότητα για κάτι ελάχιστα πιο καλό. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από PadPoet
ultraex2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, PadPoet είπε Στα αρχικά firmware, όπως το παραπάνω της μητρικής, λένε ότι το memory context restore στο auto έχει θέματα. Οπότε θα βάλω MCR (Memory Context Restore) στο ON και Powerdown disabled. GDM θα το αφήσω on, λένε ότι είναι ανύπαρκτες οι διαφορές με το off στο AM5 και δεν αξίζει την όλη φασαρία. Αν έχεις καταφέρει να το έχεις στο off και να είσαι σταθερός το καταλαβαίνω (και ωραίος by the way) απλά στην δικιά μου περίπτωση δεν αξίζει να θυσιάσω την σταθερότητα για κάτι ελάχιστα πιο καλό. bro θα το ρυθμισεις σε οτι εισαι σταθερος και εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα μη δινεις σημασια σε οτι γραφονται γνωμη μου παντα Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από ultraex2003 1
PadPoet Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 9 minutes ago, ultraex2003 said: bro θα το ρυθμισεις σε οτι εισαι σταθερος και εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα μη δινεις σημασια σε οτι γραφονται γνωμη μου παντα Εννοείται ρε συ. Κουβέντα να γίνεται, απλά το ανέφερα
Zaknafein Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 37 λεπτά πριν, PadPoet είπε Οπότε θα βάλω MCR (Memory Context Restore) στο ON και Powerdown disabled. Powerdown enabled θες να πεις(;), διαφορετικά θα έχεις θέματα. 1
PadPoet Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Zaknafein said: Powerdown enabled θες να πεις(;), διαφορετικά θα έχεις θέματα. Ώπα έχεις δίκιο. Ναι, Powerdown disabled για λιγότερο latency και MCR ON OFF για να κάνουν train οι μνήμες σε κάθε reboot. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από PadPoet 1
PadPoet Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Γνωρίζει κανείς αν το tRFC στις DDR5 μνήμες εξαρτάται από το tRC; Κάποιοι λένε ότι το tRFC θα πρέπει να είναι tRFC X 8 και όχι πιο κάτω. Βέβαια αυτό ίσχυε στις DDR4. Η φόρμουλα tRFC2 = tRFC/1.346 και tRFC4 (δηλαδή tRFCsb) = TRFC2/1.625 ισχύει;
PadPoet Δημοσ. Πέμπτη στις 08:21 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:21 πμ Με tRFC 416 και tRFC2 340 και tRFCSb 220. Δυστυχώς το Powerdown δεν το βρίσκω πουθενά στο BIOS για να το κάνω disable. Από τα λίγα που έψαξα δεν το είχε στα options η Gigabyte στα αρχικά BIOS.
ultraex2003 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:34 μμ 4 ώρες πριν, PadPoet είπε Με tRFC 416 και tRFC2 340 και tRFCSb 220. Δυστυχώς το Powerdown δεν το βρίσκω πουθενά στο BIOS για να το κάνω disable. Από τα λίγα που έψαξα δεν το είχε στα options η Gigabyte στα αρχικά BIOS. bro για αυτους που εχουν gigabyte 850 και πιστευω και στις 650 ειναι το ιδιο για GEAR-DOWN-MODE πας settings /amd cbs/ umc common options/ddr options/gear down mode-enable disable για POWER -DOWN-MODE πας settings/amd cbs/umc common optios/ ddr options/ ddr controler configuration/ddr power option/power down enable-disable
Xoroxronis Δημοσ. Πέμπτη στις 01:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:55 μμ Παιδιά κατεβάστε και πιο φρέσκο zen, δείχνουν πιο πολύ info. Spoiler Τώρα για τα διάφορα rules που δεν ισχύουν, τα tRFC2, tRFCsb που δεν χρησιμοποιούνται στα desktop cpus, τα λάθος timings του bz, το bug με 2033 fclk κτλ, όλα αυτά έχουν απαντηθεί πολλές φορές στο νήμα. Για το tRFC αφού μιλάμε για adie που παίζουν στα 120-130ns το πιο εύκολο να κάνει κάποιος είναι: ns Χ MT/s / 2000 πχ 125ns Χ 6000MT/s / 2000 = 375trfc. To βάζεις κοιτάς σταθερότητα και αυτό ήταν.
PadPoet Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ 1 hour ago, ultraex2003 said: bro για αυτους που εχουν gigabyte 850 και πιστευω και στις 650 ειναι το ιδιο για GEAR-DOWN-MODE πας settings /amd cbs/ umc common options/ddr options/gear down mode-enable disable για POWER -DOWN-MODE πας settings/amd cbs/umc common optios/ ddr options/ ddr controler configuration/ddr power option/power down enable-disable Δεν υπάρχει το DDR Controller configuration πουθενά. Τα έχω ψάξει όλα τα menu ένα-ένα. Δες το screenshot που βάζω. 40 minutes ago, Xoroxronis said: Παιδιά κατεβάστε και πιο φρέσκο zen, δείχνουν πιο πολύ info. Reveal hidden contents Τώρα για τα διάφορα rules που δεν ισχύουν, τα tRFC2, tRFCsb που δεν χρησιμοποιούνται στα desktop cpus, τα λάθος timings του bz, το bug με 2033 fclk κτλ, όλα αυτά έχουν απαντηθεί πολλές φορές στο νήμα. Για το tRFC αφού μιλάμε για adie που παίζουν στα 120-130ns το πιο εύκολο να κάνει κάποιος είναι: ns Χ MT/s / 2000 πχ 125ns Χ 6000MT/s / 2000 = 375trfc. To βάζεις κοιτάς σταθερότητα και αυτό ήταν. To κατέβασα, thanks. Τι παράξενο Nitro mode είναι αυτό; Δεν υπάρχει καν η επιλογή Nitro σε τόσο παλιό BIOS απλά είναι λίγο κουλή ρύθμιση το 2/2/0, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ.
ultraex2003 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:33 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, PadPoet είπε Δεν υπάρχει το DDR Controller configuration πουθενά. Τα έχω ψάξει όλα τα menu ένα-ένα. Δες το screenshot που βάζω. To κατέβασα, thanks. Τι παράξενο Nitro mode είναι αυτό; Δεν υπάρχει καν η επιλογή Nitro σε τόσο παλιό BIOS απλά είναι λίγο κουλή ρύθμιση το 2/2/0, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. η ρυθμιση νιτρο ειναι μονο σε 9ΧΧ cpu Προφανώς μαλλον το βίος σου είναι παλιό αύγουστο του 24 1.2.0.0 agesa Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:24 μμ από ultraex2003
Retromaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 06:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:34 μμ 59 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε η ρυθμιση νιτρο ειναι μονο σε 9ΧΧ cpu Προφανώς μαλλον το βίος σου είναι παλιό αύγουστο του 24 1.2.0.0 agesa Στον 7700x - x670e (ASRock) έχω ρυθμιση nitro κανονικά. Εκτός και αν δεν καταλαβα τι εννοεις
ultraex2003 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:44 μμ (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Στον 7700x - x670e (ASRock) έχω ρυθμιση nitro κανονικά. Εκτός και αν δεν καταλαβα τι εννοεις Ναι αυτό εννοώ στον 7800Χ3d σε msi 650-850 μητρική δεν είχα νίτρο και κάποιος δεν θυμάμαι ποιος σε ποστ μου μου είπε σε 7ΧΧ σειρά δεν υπάρχει ρυθμιση τωρα άμα πέρασαν την επιλογη σε νέο βίος δε το ξερω Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:12 μμ από ultraex2003
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα