Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Νομιζω πως απαντησα στο παραπανω ερωτημα και επαναλαμβανω πως δεν επιτρεπεται η σταθμευση σε κοινοχρηστο χωρο. Α δεν είχα δει το προηγούμενο post σου, πολύ σωστά το είχες θέσει σε εκείνο.
filip123go Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, tsaltinho είπε Απαγοευεται η καταληψη κοινοχρηστου χωρου. Ισχυει και για αυτον που εχει βαλει την αλυσιδα, και για εσενα που θες να αφηνεις το μηχανακι σου. Δηλαδή στον κοινόχρηστο χώρο δεν μπορεί να παρκάρει κανένας; Δεν είναι όποιος προλάβει;
tsaltinho Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Δηλαδή στον κοινόχρηστο χώρο δεν μπορεί να παρκάρει κανένας; Δεν είναι όποιος προλάβει; Αν δεν ειναι η ερωτηση σου troll, τοτε σου απανταω σοβαρα, οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καταληψη κοινοχρηστων χωρων, καθως και o αποκλεισμος προσβασης σε κοινοχρηστους χωρους. Γι αυτο και ανεφεραν παραπανω, οτι πας και κοβεις τα λουκετα απο την αλυσιδα, ή καλεις την αστυνομια. Ο χωρος αυτος ειναι σιγουρα κοινοχρηστος ή εχει αποκληστικη χρηση/προσβαση. Η πορτα που κλειδωνει, οπως λες ειναι κοινοχρηστη ή ιδιοκτητη. Δηλαδη αν η πορτα θελει αλλαγη ή βαψιμο, ποιος την πληρωνει?
filip123go Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Αν δεν ειναι η ερωτηση σου troll, τοτε σου απανταω σοβαρα, οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καταληψη κοινοχρηστων χωρων, καθως και o αποκλεισμος προσβασης σε κοινοχρηστους χωρους. Γι αυτο και ανεφεραν παραπανω, οτι πας και κοβεις τα λουκετα απο την αλυσιδα, ή καλεις την αστυνομια. Ο χωρος αυτος ειναι σιγουρα κοινοχρηστος ή εχει αποκληστικη χρηση/προσβαση. Η πορτα που κλειδωνει, οπως λες ειναι κοινοχρηστη ή ιδιοκτητη. Δηλαδη αν η πορτα θελει αλλαγη ή βαψιμο, ποιος την πληρωνει? Όχι φίλε, δεν ήταν τρολλ η ερώτηση μου. Όντως αυτό νόμιζα και σε προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα , έτσι ήταν..
tsaltinho Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Θα σε συμβουλευα να διαβασεις τον γενικο κανονισμο πολυκατοικιων και να ζητησεις τον κανονισμο της πολυκατοικιας που μενεις μαζι με τις αποφασεις που παρθηκαν ολα αυτα τα χρονια. Ετσι θα ξερεις μεχρι που ειναι τα δικαιωματα σου καθως και των υπολοιπων.
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, filip123go είπε Όχι φίλε, δεν ήταν τρολλ η ερώτηση μου. Όντως αυτό νόμιζα και σε προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα , έτσι ήταν.. Έτσι έκαναν ή έτσι προέβλεπε το καταστατικό? Ίσως το καταστατικό να είχε χαρακτηρίσει την πιλοτή χώρο στάθμευσης αλλά να μην είχε ορίσει αποκλειστική χρήση (το όποιος προλάβει που έγραψες πριν), ίσως να ίσχυε κάτι άλλο.
Iraklisiras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, dimi1995 είπε Επειδή δεν βρίσκουμε άκρη, εάν γνωρίζει κάποιος ας μου πει. Στην πολυκατοικία μου έχει πυλωτή όπου στον κανονισμό της πολυκατοικίας έχει 3 θέσεις πάρκινγκ που ανήκουν σε 3 διαμερίσματα και το υπόλοιπο μέρος είναι κενό. Ο ένας ιδιοκτήτης έχει βάλει αλυσίδα και έχει κλειδώσει την μια πόρτα της πυλωτής για να βάζει το αυτοκίνητό του (η θέση στα χαρτιά φαίνεται στο βάθος και όλο το άλλο μπροστά είναι κενός χώρος) όπως και ο δεύτερος ιδιοκτήτης απ την άλλη πλευρά, με την διαφορά ότι ο 2ος λείπει χρόνια απλά είναι παραπάνω κομπλεξικός. Εγώ σαν συνιδιοκτητης θελω να χρησιμοποιήσω τον κενό χώρο για τον Α, β λόγο. Εφόσον γενικά η πυλωτή είναι κοινόχρηστος χώρος, εκτός των θέσεων αυτών που ορίζονται, δεν είναι παράνομο να γίνεται κάτι τέτοιο;; να τον κλειδώνουν δηλαδή; και στον κανονισμό ορίζεται η πυλωτή ως κοινόχρηστη και κοινοκτητη...
SOCRATIS1000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Ρε φιλε παρε τηλ εναν ενοικο και πες του αν το βαζω το μηχανακι μου εκει δεξια σας ενοχλει,ειμαι ο απο πανω,δεν νομιζω να σου πει κατι αν δεν ενοχλεις ..Ο διπλανος μου εχει ενα παρκινγκ,εγω αλλο ενα αλλα εχουν και μηχανακι και το βαζουν σε ενα κενο διπλα απο την πορτα της πολυκατοικιας..Δεν ενοχλει καποιον δεν μας πειραζει οποτε τον αφηνουμε,τωρα αν εσεις εχετε παιξει μπουνιες η εχεις περιεργους ενοικους ,τοτε δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι
Iraklisiras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Iraklisiras είπε Οτιδήποτε δεν είναι κλειστό παρκιν ανήκει σε όλους. Οι θέσεις παρκιν σε Πυλωτή που σύμφωνα με κανονισμό πολυκατοικίας κάποιοι θεωρούν ότι τους ανήκουν και απαγορεύουν την χρήση από τους υπόλοιπους είναι καταχρηστική και παράνομη και έχουν ακυρωθεί με τελεσιδικες αποφάσεις δικαστηρίων. Είχα το ίδιο πρόβλημα σε διαμέρισμα που αγόρασα, τους ενημέρωσα για την σχετική νομοθεσία(τους την πήγα) καθώς και ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση και δεν μου επιτρέψουν την ισομερή χρήση θα προχωρήσω σε αγωγές. Είχα δικηγόρο και τους προέτρεψα να ρωτήσουν και αυτοι δικηγόρο. Όλα τακτοποιήθηκαν! Την νομοθεσία την έχω σπίτι. Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα ρώτησε δικηγόρο ή να σου στείλω την νομοθεσία(την έχω στα αρχεία μου στο σπίτι). 1
armagedwnn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Iraklisiras είπε Οτιδήποτε δεν είναι κλειστό παρκιν ανήκει σε όλους. Οι θέσεις παρκιν σε Πυλωτή που σύμφωνα με κανονισμό πολυκατοικίας κάποιοι θεωρούν ότι τους ανήκουν και απαγορεύουν την χρήση από τους υπόλοιπους είναι καταχρηστική και παράνομη και έχουν ακυρωθεί με τελεσιδικες αποφάσεις δικαστηρίων. Είχα το ίδιο πρόβλημα σε διαμέρισμα που αγόρασα, τους ενημέρωσα για την σχετική νομοθεσία(τους την πήγα) καθώς και ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση και δεν μου επιτρέψουν την ισομερή χρήση θα προχωρήσω σε αγωγές. Είχα δικηγόρο και τους προέτρεψα να ρωτήσουν και αυτοι δικηγόρο. Όλα τακτοποιήθηκαν! Την νομοθεσία την έχω σπίτι. Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα ρώτησε δικηγόρο ή να σου στείλω την νομοθεσία(την έχω στα αρχεία μου στο σπίτι). Αφού είσαι τόσο σίγουρος για ανέβασε εδώ τις τελεσίδικες αποφάσεις. 1 1
Dinos1973 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Ρε φιλε παρε τηλ εναν ενοικο και πες του αν το βαζω το μηχανακι μου εκει δεξια σας ενοχλει,ειμαι ο απο πανω,δεν νομιζω να σου πει κατι αν δεν ενοχλεις ..Ο διπλανος μου εχει ενα παρκινγκ,εγω αλλο ενα αλλα εχουν και μηχανακι και το βαζουν σε ενα κενο διπλα απο την πορτα της πολυκατοικιας..Δεν ενοχλει καποιον δεν μας πειραζει οποτε τον αφηνουμε,τωρα αν εσεις εχετε παιξει μπουνιες η εχεις περιεργους ενοικους ,τοτε δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι Φανταζομαι η πολυκατοικια δεν εχει μονο εναν ενοικο, και σιγουρα η αποψη ενός ενοικου δεν εξασφαλιζει αποδοχη για την παραβιαση του κανονισμου! 9 λεπτά πριν, Iraklisiras είπε Οτιδήποτε δεν είναι κλειστό παρκιν ανήκει σε όλους. Οι θέσεις παρκιν σε Πυλωτή που σύμφωνα με κανονισμό πολυκατοικίας κάποιοι θεωρούν ότι τους ανήκουν και απαγορεύουν την χρήση από τους υπόλοιπους είναι καταχρηστική και παράνομη και έχουν ακυρωθεί με τελεσιδικες αποφάσεις δικαστηρίων. Είχα το ίδιο πρόβλημα σε διαμέρισμα που αγόρασα, τους ενημέρωσα για την σχετική νομοθεσία(τους την πήγα) καθώς και ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση και δεν μου επιτρέψουν την ισομερή χρήση θα προχωρήσω σε αγωγές. Είχα δικηγόρο και τους προέτρεψα να ρωτήσουν και αυτοι δικηγόρο. Όλα τακτοποιήθηκαν! Την νομοθεσία την έχω σπίτι. Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα ρώτησε δικηγόρο ή να σου στείλω την νομοθεσία(την έχω στα αρχεία μου στο σπίτι). οτιδηποτε δεν καθοριζετε απο τον κανονισμο την πολυκατοικιας η απο τα συμβολαια του διαμερισματος...... να τα λεμε ολα όχι οσα μας βολευουν!
Iraklisiras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, armagedwnn είπε Αφού είσαι τόσο σίγουρος για ανέβασε εδώ τις τελεσίδικες αποφάσεις. Ευχαρίστως φίλε μου.. μέχρι το βράδυ θα τις έχεις! Να γυρίσω σπίτι και θα σου τις ανεβάσω. Λόγια πολλά. Νομοθεσία και τέλος. Ο καθένας ανάλυση με το τι τον συμφέρει και το τι πιστεύει ο ίδιος. 2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Φανταζομαι η πολυκατοικια δεν εχει μονο εναν ενοικο, και σιγουρα η αποψη ενός ενοικου δεν εξασφαλιζει αποδοχη για την παραβιαση του κανονισμου! οτιδηποτε δεν καθοριζετε απο τον κανονισμο την πολυκατοικιας η απο τα συμβολαια του διαμερισματος...... να τα λεμε ολα όχι οσα μας βολευουν! Βάλε νομοθεσία. Όταν την βάλω.. Περιμένω την συγνώμη σου. Εσένα βολεύουν. Εγώ λέω νόμους. Τα λέμε το βράδυ!! Μην χαθείς όμως..
armagedwnn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Iraklisiras είπε Ευχαρίστως φίλε μου.. μέχρι το βράδυ θα τις έχεις! Να γυρίσω σπίτι και θα σου τις ανεβάσω. Λόγια πολλά. Νομοθεσία και τέλος. Ο καθένας ανάλυση με το τι τον συμφέρει και το τι πιστεύει ο ίδιος. Για να σε προλάβω μιλάς γι' αυτο το νόμο. άρθρο 1 του ν. 1221/1981 Λοιπόν ισχύει ότι σύμφωνα με το νόμο η πυλωτή είναι κοινόχρητστος χώρος. Εδώ όμως αν έχει γίνε συμφωνία εξ' αρχής το τάδε διαμέρισμα έχει την αποκλειστική θέση παρκινγκ είναι απολύτως νόμιμο και δεν μπορείς να του κάνεις απολύτως τίποτα. Αλλά επειδή είναι κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε τρίτους, δηλαδή να πουλήσει την θέση του σε κάποιον από την απέναντι πολυκατοικία για να παρκάρει. Τα έχεις μπερδέψει λίγο. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Iraklisiras είπε Ευχαρίστως φίλε μου.. μέχρι το βράδυ θα τις έχεις! Να γυρίσω σπίτι και θα σου τις ανεβάσω. Αν μπορεις ανεβασε τις νομοθεσιες εδω και μην τις στειλεις σε pm. Νομιζω αφορουν πολυ κόσμο.
Iraklisiras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, armagedwnn είπε Για να σε προλάβω μιλάς γι' αυτο το νόμο. άρθρο 1 του ν. 1221/1981 Λοιπόν ισχύει ότι σύμφωνα με το νόμο η πυλωτή είναι κοινόχρητστος χώρος. Εδώ όμως αν έχει γίνε συμφωνία εξ' αρχής το τάδε διαμέρισμα έχει την αποκλειστική θέση παρκινγκ είναι απολύτως νόμιμο και δεν μπορείς να του κάνεις απολύτως τίποτα. Αλλά επειδή είναι κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε τρίτους, δηλαδή να πουλήσει την θέση του σε κάποιον από την απέναντι πολυκατοικία για να παρκάρει. Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Είσαι βαθιά νυχτωμένος και παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου.. Ο κανονισμός πολυκατοικίας είναι εντελώς ανίσχυρος. https://www.taxheaven.gr/news/43784/oi-oeseis-staomeyshs-sthn-pylwth-sto-ypogeio-ston-akalypto-xwro-ti-isxyei-sto-e9 https://homecare.com.gr/parking-se-piloti-polikatoikias-ti-isxiei/ Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στην απόφαση υπ’ αριθμόν 255/2018, αυτή η διαδικασία είναι μη νόμιμη και οι συμβολαιογραφικές πράξεις θα ακυρωθούν από τα δικαστήρια σε περίπτωση προσφυγής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα