Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας συνφορουμίτες. Όντας χρήστης mac, θα ήθελα τις προτάσεις σας για στήσιμο ενός windows pc. Έχω διαβάσει αρκετά από τα θέματα που έχουν δημιουργήσει άλλα παιδιά, αλλά επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική είπα να ζητήσω και γω με τη σειρά μου τα φώτα σας.

Ποσό που διαθέτουμε : 800-1000 Ευρώ (Έχω ήδη στην κατοχή μου το NR200p MAX το οποίο περιλαμβάνει τροφοδοτικό και ψύξη. Οπότε το ποσό αυτό προορίζεται για όλα τα υπόλοιπα. Αφήνω αυτό το παραπάνω περιθώριο για τις περιπτώσεις εκείνες που κάποια περιφερειακά αξίζουν το κατιτίς παραπάνω).

Χρήση υπολογιστή : Καθημερινή απλή χρήση και ένα περιστασιακό gaming (league of legends, valorant, diablo και forza horizon) 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Έχω στην κατοχή μου την LG 27QN880-B

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος) : Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? : Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? : Το σύστημα θα συναρμολογηθεί από μένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο : Όχι.

ΥΓΔεν έχω καμιά τρομερή απαίτηση ούτε κυνηγάω και το τελευταίο FPS.  Απλά τα 2-3 παιχνίδια που παίζω θα ήθελα να τα παίζω αξιοπρεπώς και το σύστημα να έχει μια διάρκεια στο χρόνο. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από InspectoR95
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάμε με τον περιορισμό για ITX motherboard, λόγω κουτιού
Asrock Fatal1ty B450 itx
ryzen 5600
ddr4 2x8 cl16 (3600mhz)
MSI Radeon RX 6750 XT

Μπορείς να δεις και για 32gb ram (2χ16) αν και προς το παρόν δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
Δημοσ.

Ότι λέει ο hln3, ως εναλλακτική με κανα 30αρη παραπάνω κοιτάς σε b660 και 12400, ώστε να έχεις και PCIe 4.0 (λέμε τώρα, αν χρειαστεί ποτέ..)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας. 
γενικα βλέπω ότι κατά βάση σε αυτά τα build παίζει αρκετά ο Β550 σε μητρική. Αξίζει; 
Άρα εμμέσως πλην σαφώς προτείνετε τα 3/4 σχεδόν του μπατζετ να δοθούν για την κάρτα γραφικών, έτσι; 
μια πιο φθηνή κάρτα και ίσως καλύτερος επεξεργαστής δεν αξίζει; 
επισης σε ραμ προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες; Η όλες με αυτά τα κριτήρια είναι πάνω κάτω ίδιες; 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, InspectoR95 είπε

γενικα βλέπω ότι κατά βάση σε αυτά τα build παίζει αρκετά ο Β550 σε μητρική. Αξίζει; 
Άρα εμμέσως πλην σαφώς προτείνετε τα 3/4 σχεδόν του μπατζετ να δοθούν για την κάρτα γραφικών, έτσι; 
επισης σε ραμ προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες; Η όλες με αυτά τα κριτήρια είναι πάνω κάτω ίδιες; 

100 ευρώ παραπάνω με τις τιμές που παίζουν τώρα - δεν βρίσκεις εύκολα b550...
ραμ μπορείς να δεις να υπάρχουν στο qvl της μητρικής αλλά οι 3600 σ'αυτα τα specs γενικά παίζουν εύκολα.
παραπάνω χρήματα σε cpu και να αξίζει πρέπει να πας σε 5800X3D ...

Αλλά τότε θα βγεις εκτός budget.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, InspectoR95 είπε

Θα μπορούσες να πας σε 6700xt και το 60ευρω που γλιτώνεις να το ρίξεις στον επεξεργαστή και να παρεις τον 5700x που είναι 8πυρηνος.

Σε καθημερινή και gaming δεν θα καταλάβεις κάποια αισθητή διαφορά απλά επειδή ζήτησες μία εναλλακτική με καλυτερο επεξεργαστή. 

Αν παρεις και b550 ακόμα καλυτερα γιατί οι συγκεκριμένες μητρικές χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας pcie4 που οι b450 δεν χρησιμοποιούν. 

Πάλι παντως σε καθημερινή χρήση και gaming η διαφορά θα είναι ελάχιστη εώς καθόλου. 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως το βλέπω ίσως πάω για τον επεξεργαστή που προτάθηκε και ενδεχομένως να τα ρίξω στην μητρική για b550.

Τι παίζει με τη διαθεσιμότητα των μητρικών; Γιατί τόσο περιορισμένη; Και ίσως τσιμπημένη η τιμή τους νομίζω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, InspectoR95 είπε

Όπως το βλέπω ίσως πάω για τον επεξεργαστή που προτάθηκε και ενδεχομένως να τα ρίξω στην μητρική για b550.

Τι παίζει με τη διαθεσιμότητα των μητρικών; Γιατί τόσο περιορισμένη; Και ίσως τσιμπημένη η τιμή τους νομίζω. 

Χάλια είναι η αγορά των am4 μητρικών... 

Πάλι καλά που είναι σε πολυ καλές τιμές οι επεξεργαστές και το σώζουν. 

Δημοσ.

Όσον αφορά τις υλοποιήσεις των καρτών, τι ισχύει; Επειδή έχω το νου μου και για μεταχειρισμένα parts να ξερω αν κατι αξιζει περισσοτερο. 

Βλέπω παίζουν αρκετές περιπτώσεις red devil και έχω βρει μια αρκετά προσιτή περίπτωση για xfx qick 319. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, InspectoR95 είπε

Όσον αφορά τις υλοποιήσεις των καρτών, τι ισχύει; Επειδή έχω το νου μου και για μεταχειρισμένα parts να ξερω αν κατι αξιζει περισσοτερο. 

Βλέπω παίζουν αρκετές περιπτώσεις red devil και έχω βρει μια αρκετά προσιτή περίπτωση για xfx qick 319. 

Basic υλοποίηση παρε μην πετας τα λεφτά σου σε ακριβές υλοποιήσεις γιατί μπορείς να ανέβεις μοντέλο που είναι καλυτερη επιλογή. 

Μεταχειρισμενη κάρτα στην μετά mining εποχη,το έχω ξαναπεί,μακριά.

Εκτός κι αν είναι αγορασμενη από το καλοκαίρι και μετά. 

Αλλιως έχεις πολλες πιθανοτητες να αγοράσεις εργάτη από τα ορυχεία της Mordor. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...