Προς το περιεχόμενο

Η ηλικία που ξεκινούν να ασχολούνται τα παιδιά με το κινητό δεν συνδέεται με τον ύπνο, τα συμπτώματα κατάθλιψης ή τους βαθμούς


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, ναι,

Το γνωρίζουμε πολύ καλά. Μόνο που παρόμοιες πληροφορίες μοίραζαν στο παρελθόν και για τα τσιγάρα. Καπνίστε, και θα σας κάνει καλό! Το τσιγάρο δεν είναι επικίνδυνο.

Στη συνέχεια είχαμε τη ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι καλή, είναι νόστιμη, είναι θρεπτική, δεν βλάπτει τα δόντια.

Τώρα έχουμε τα κινητά / τάμπλετ / οθόνες / κλπ. Δεν κάνουν κακό, και δεν επηρεάζουν τα παιδιά.
 

 

2 ώρες πριν, KostasKri είπε

Τα κινητά γιατί να φταίνε; Το αντίθετο μάλιστα με την χρήση σωστών app και parental controls μπορούν να είναι πολύ καλά εργαλεία.

Από την άλλη, έχουν υπάρξει πολλές έρευνες που λένε για τα social media και τις αρνητικές επιπτώσεις τους τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους..

Έχω γράψει ένα σχόλιο στη σελίδα #3. Δες το βίντεο που έχω ενσωματώσει για να δεις το γιατί.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Όπως και τα τσιγάρα δεν έκαναν κακό στην υγεία (πριν μερικές δεκαετίες) με γιατρούς να προτείνουν και μάρκες...

Όπως και η ζάχαρη δεν έβλαπτε τα δόντια...

κλπ κλπ

Αυτά δεν είναι έρευνες. Είναι μαρκετίστικες @@ και η προώθησή τους και μάλιστα με τέτοιους παραπλανητικούς τίτλους πρέπει να θεωρείται έκνομη ενέργεια και να διώκεται ποινικά γιατί παρασύρει γονείς και παιδιά.

Ο σωστός τίτλος ίσως θα ήταν "η ορθολογική και ελεγχόμενη χρήση κινητών δεν βλάπτει τα παιδιά". Αλλά ποια λομπυ θα ενέκρινε κάτι τέτοιο...

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα συμφωνησω με την πλειοψηφια εδω μεσα οτι σιγουρα φταινε ως ενα βαθμο οι συσκευες αυτες γιατι τους αποσπουν τη προσοχη και τρωνε το χρονο τους, αλλα θα σας ρωτησω ευθεως, εχετε εικονα ποσοι γονεις ασχολουνται ποιοτικα με τα παιδια τους στον ελευθερο χρονο τους? Ελαχιστοι, κατα την εμπειρια μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα η νεολαία ήταν στο στόχαστρο. Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά από τον καιρό που εγώ ήμουν 16 και τώρα είμαι 48. 

Πάντα υπήρχαν καμμένα μυαλά και πάντα θα υπάρχουν. Κάθε φορά ψάχνουμε να ρίξουμε την ευθύνη κάπου. Τι μια θα φταίει η μουσική, την άλλη οι ταινίες, την άλλη τα πρότυπα, τώρα τα κινητά και πάει λέγοντας. 

Ίσως όλα παίζουν κάποιο ρόλο αλλά αν υπάρχουν γερές βάσεις τότε οι σειρήνες δεν θα παρασύρουν κανένα παιδί στα βράχια.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, burbutsalos είπε

δεν είχε την ψευδαίσθηση οτι τα παντα μπορούν να εκτελεστουν με ενα απλo σκρολλαρισma και ταπ πανω στην οθονη.

Δεν είναι ψευδαίσθηση. Τα κοινωνικά skills πλέον είναι πολύ λιγότερο χρήσιμα απ ότι ήταν 10 χρόνια πριν.
Δεν χρειάζεται πια να συναναστρέφεσαι με τον κάθε βλαμμενο.
 

1 ώρα πριν, burbutsalos είπε

Παντελης ελλειψη υπομονης για επίτευξη οποιοδήποτε στόχου   και εμφάνιση επιθετικότητας σε συνθηκες εστω και μικρής στέρησης του κινητού - τάμπλετ - pc

Το ίδιο συνέβαινε και πριν 15 χρόνια με τα gameboy/gamegear/megadrive/snes, τι ίδιο συνέβαινε και πριν απο 35 χρόνια με τα walkman, το ίδιο συνέβαινε και πριν από 45 χρόνια με τα ναρκωτικά. 

 

1 ώρα πριν, burbutsalos είπε

Επειδη εχω την τυχη να βλέπω παλλά παιδια απο 6-16 χρονων υπάρχει μια ειδοποιός διαφορα. 

Μπορεί απλά να βαριούνται εσένα τα παιδιά που βλέπεις.
Επίσης πλέον τα παιδιά είναι αρκετά έξυπνα για να καταλάβουν από μόνα τους ότι το να "βγάλουν καλούς βαθμούς στο σχολείο" , δεν έχει καμια σχέση με το πόσα λεφτά θα βγάλουν στο μέλλον (και γενικότερα την επαγγελματική τους αποκατάσταση) .  Άλλωστε έχουμε μια ολόκληρη ομάδα (millennials) , να μας ζαλίζουν κάθε λίγο, πόσο άχρηστα είναι τα πτυχία που πήραν και που δουλεύουν για τον βασικό μισθό. Και καλά κάνουν κι όλας γιατί είναι αλήθεια.  

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Ναι, τρομερη αναπτυξη ειχαν οι πληρως τεχνολογικα αναλφαβητοι boomers, που το μονο που κανουν ειναι να βλεπουν ολυμπιακο.

Ουρες στις τραπεζες για να σηκωσουν λεφτα, ουρες και στα μαγαζια για να πληρωσουν με μετρητα. Και φυσικα παντου με το αμαξι, γιατι αυτοι "κουραστηκαν" που δουλεψαν σκληρα τοσα χρονια και δεν πανε με λεωφορειο η μετρο.

Φυσικα η αμορφωσια εκτος απο εκνευριστικη, ειναι και επεκτατικη, του στυλ "τι το θες το πανεπιστημιο, πηγαινε στην οικοδομη να βγαλεις λεφτα οπως εκανα εγω το 1960"

Mπορείς να διαβάσεις το βιβλίο "Από το αλέτρι στο smartphone" για να καταλάβεις τις τεχνολογικές αλλαγές που συνέβησαν κατά τη ζωή της γενιάς που υποτιμητικά χαρακτηρίζεις "πληρως τεχνολογικα αναλφαβητους boomers", και πόσο έυκολο είναι να συμβαδίσεις με αυτές. Θα συζητήσουμε σε μερικά χρόνια, αν έχουμε αντίστοιχα ραγδαίες εξελίξεις, το κατά πόσον θα έχεις προσαρμοστεί εσύ σε αυτές.

Επίσης αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με το θέμα -τα γραφικά και ακραία παραδείγματα που δίνεις δεν μου λένε απολύτως τίποτα, ούτε είναι επιχειρήματα.

Θα σου απαντήσω ότι είχαν πολύ πιο ανεπτυγμένες κάποιες γνώσεις και δεξιότητες, σε σύγκριση με κάτι σημερινά ξεφτέρια, που ξέρουν να κάνουν αγορές μέσω e-banking (η επιτομή της ικανότητας άλλωστε), αλλά δεν ξέρουν να βάλουν τόνους, να κάνουν απλή μέθοδο των τριών ή ποιες είναι οι σωστές καταλήξεις των επιθέτων σε -ης. Ή να διαβάσουν κανένα βιβλίο, γιατί το εύρος προσοχής τους έχεις πέσει στα 2 λεπτά λόγω της κατάχρησης των ΜΚΚ και του διαδικτύου.

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Μια ζωη τις ιδιες σαχλαμαρες ελεγε η παλαιοτερη γενια για την νεοτερη Σε εμας λεγαν τα ιδια για τα pc και τα video games στους προηγουμενους για την τηλεοραση και φυσικα για τις επιλογες μας σε ντυσιμο, μουσικη, διασκεδαση κτλ κτλ Η γερολαια το μονο που κανει ειναι να κραζει και να γκρινιαζει για την επομενη γενια, γιατι νομιζει πως η υπερτατη σοφια της ειναι ανυπερβλητη και θα επρεπε να γινει copy paste ο εγκεφαλος του καθενος στα παιδια του.

Αληθεια, πως γνωριζεις τι εκανε η "γερολαια" των δυο προηγουμενων γενεων στην Νοτια Αφρικη? Πως ξερεις πως αντεδρασε η ιδια "γερολαια" τρεις γενεες πιο πισω στην Σοβιετικη Ενωση? Εως ποιο βαθμο κατεχεις την συμπεριφορα της, εστω, προηγουμενης γενεας στην Ιαπωνια? Ποσες γενιες πισω πας για Αφγανισταν? Πακισταν? Αιγυπτο? Φιλλιπινες? Γιουγκοσλαβια? 

Τι σε κανει να νομιζεις οτι κατι εχεις να πεις για τις προηγουμενες γενεες του πλανητη κ την διαπαιδαγωγηση, η την ελλειψη αυτης, που δωσαν στα παιδια τους?

Νομιζεις οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι οπως η ψωροκωσταινα την δεακετια του '80 κ μιλας? Εχεις ζησει στα κεντρα που διαμορφωνουν την "κουλτουρα" (με βαρια εισαγωγικα) που ακολουθουμε? (τις αγγλοσαξωνικες κοινωνιες) Ειναι καλυτερα εκει κ ποσο? 

Σε ποσες παραδοσιακες κοινωνιες εχεις ζησει, ωστε να συγκρινεις κ να εχεις γνωμη επι του θεματος "η νεα γενεα δεν πρεπει να ακολουθει τις επιταγες της παλαιας"? (υποψην, η Ελλαδα εχει σταματησει ναναι παραδοσιακη κοινωνια απ τα '60ς, η απο μεταπολιτευση '74, αν δεν σου κανει τοσο παλαια)

Σε ποσες χωρες/κοινωνιες που ΔΕΝ εχουν pc/ video games/ tv set  εχεις ζησει? 

Νομιζω φιλε, οτι αυτα που λες ειναι εντελως μερολειπτικα, κανουν αποκλειστικα κ μονο για εσενα κ σιγουρα ουτε κανονες ζωης ειναι, ουτε τιποτα. Ειναι απλες ακραιες αποψεις (οπως καποιοι λενε ολους τους νεους "phone zombies"). Σε παρακαλω, αν πεφτω εξω διορθωσε με. Αυτα που λες αντιπροσωπευουν τα στεγανα μιας αρρωστης κ γελοιας κοινωνιας που ζησαμε προ λιγων χρονων, αλλα ειναι ΜΟΝΑΧΑ για εμας τους ατυχους που τα ζησαμε. Μονο το δικο μας ενυδριο κ μονο για τα δικα μας τα ψαρακια. Ουτε ευρωπαικα συμπερασματα μπορεις να βγαλεις, ουτε γενικοτερο παγκοσμιο επιπεδο εχουν.  Η ερευνα (ο Θεος να την κανει...) που αναφερει το αρθρο προσπαθει να εξαγαγει συμπερασματα σε πανανθρωπινο επιπεδο. Οχι για Ελλαδα. Δλδ, δεν μιλαμε για ψωροκωσταινα αυτη την στιγμη.

Επισης να σου υπενθημισω οτι η ευθυνη του ανηλικου παιδιου ειναι 100% των γονεων του κ ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ κ ΕΠΙΛΟΓΗ του καθε γονεα το κατα ποσο θα κανει copy/paste τον χαρακτηρα του στα παιδια του. Ειτε αυτο αρεσει σε μερικους, ειτε οχι. Τα παιδια ειναι των γονεων τους, οχι του σχολειου τους, ουτε της κυβερνησης τους, ουτε της εκκλησιας τους, ουτε του κομματος. Οι γονεις τρεχουν στα νοσοκομεια για αυτα, οι γονεις πληρωνουν τα παντα, οι γονεις πανε στα αστυνομικα τμηματα αν χρειαστει, οι γονεις ψαχνουν για δικηγορους, γιατρους, δασκαλους, καθηγητες κ οτι αλλο χρειαστει, οι γονεις τους δινουν το δωρο της ζωης κ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. Ετσι κ αλλοιως, ο καθε γονεας οταν ξεκινα να μεγαλωσει ενα παιδι το πρωτο πραγμα που βλεπει ειναι τα χαρακτηριστικα του δικου DNA επανω στο παιδι !! Με αποτελεσμα, για λογους ευκολιας κ για τους δυο, να διαλεγει τις περισσοτερες φορες να του δωσει οτι θα διαλεγε κ για τον εαυτο του !! Ειναι πιο ευκολο κ για το παιδι. 

Σιγα μην αφησω τα παιδια μου να τα μεγαλωσουν τα μιντια κ να γινουν copy/paste του ΥΤ κ του Ινσταγκραμ!!! Αστειευεσαι??? Σκεφτεσαι τι λες??? Γιατι αυτο που δεν φανταζεσαι ειναι οτι το παιδι ΨΑΧΝΕΙ να κανει στοιχεια copy/paste απο παντου. Αν ο γονιος δεν δωσει τα δικα του, θα τα βρει απο αλλου. Το να μεγαλωνεις παιδια την σημερον ημερα φιλε μου, ειναι ενας συνεχεις αγωνας γονιος VS media +σχολειο +μοδα +ναρκωτικα +οτι αλλο φανταστεις. Αυτα που αναφερεις ανηκουν αποκλειστικα κ μονο στο παρελθον. Δεν μεγαλωνει η νεα γενεα οπως εμεις.

Δεν στην λεω. Αν δεν καταλαβα κατι πες μου. Απλα σου παραθετω γνωμη, γιατι σε βλεπω υπερβολικο εναντιον της μιας πλευρας. Κ η ζωη δεν ειναι ουτε μαυρη (κακοι γονεις), ουτε ασπρη (κακοι νεοι). Αλλα πολλες αποχρωσεις του γκρι ενδιαμεσα κ καθε περιπτωση ειναι προσωπικη. Αν εχεις αλλη αποψη ως γονεας, πες μου σε παρακαλω πως μεγαλωνεις εσυ τα παιδια σου, να το συζητησουμε. Ιδιως το θεμα της τεχνολογιας με ενδιαφερει.

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Τα παιδια ειναι των γονεων τους,.....

Τρομαξα. Για δες το παρακατω. Δεν νομίζω ότι χρειαζεται να σου παραθεσω ποιος το εχει γραψει>

<<

Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου

είναι οι γιοι και οι κόρες

της λαχτάρας της Ζωής για Ζωή.

Δημιουργούνται μέσα από εσένα,

αλλά όχι από εσένα.

Και αν και βρίσκονται μαζί σου, δεν σου ανήκουν.

Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου,

αλλά όχι τις σκέψεις σου.

Αφού ιδέες έχουν δικές τους.

Μπορείς να προσπαθήσεις

να τους μοιάσεις αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα.

Αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο

που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε στα όνειρα σου.

Αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω

ούτε ακολουθεί

στο δρόμο του το χθες.

Μπορείς να δίνεις μια στέγη στο σώμα τους,

αλλά όχι και στις ψυχές τους.

Είσαι το τόξο από το οποίο

τα παιδιά σου σαν ζωντανά βέλη

ξεκινάνε για να πάνε μπροστά.

Ο τοξότης βλέπει το ίχνος της τροχιάς

προς το άπειρο

και κομπάζει ότι με την δύναμή του

τα βέλη μπορούν να πάνε γρήγορα

και μακριά.

Ας χαροποιεί τον τοξότη

ο κομπασμός του.

Αφού ακόμα και αν αγαπάει το βέλος που πετάει

έτσι αγαπά και το τόξο που μένει στάσιμο>>.

Επεξ/σία από BertaJourdan
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...