Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν υπηρχε ιδανικη , αυτο το νημα θα ειχε κλεισει .

κοιτας αυτα που  εχουν οθονες 4 / 3 .

rg40xx-h , miyoo mini, r36 .

--------------------

αν παιζεις verical κοιτας τις οθονες 1 / 1 

rg cube xx , rgb30

------------------

να αποφυγεις τις 16 / 9.

• Like 3
Δημοσ.

Και ποια απ' αυτές έχει τη μεγαλύτερη οθόνη;

Είμαστε και κάποιας ηλικίας πια με πρεσβυωπια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κατω απο 80 ευρω κοιταξε anbernic rg 40 xxv,rg 40xxh,rg cube xx.Αυτα εχουν 4 ιντσες οθονη και θα σε καλυψουν εως ps1 games και ολες τις προηγουμενες γενιες.Για psp,gamecube και πανω πας πανω απο 130 ευρω και οσο μεγαλωνουν οι ιντσες μεγαλωνει και η τιμη.Οι εταιριες που κυριαρχουν στον χωρο του ρετρο ειναι η Anbernic και η Retroid εως τα 250 ευρω.Μετα απο 300 και πανω πας σε Ayn με αλλες προδιαγραφες.Αν μπεις στο σαιτ της καθε εταιριας θα δεις τα μηχανηματα επελεξε τι θες και μετα το youtube θα σου λυσει καθε απορια.

Επεξ/σία από ilias12369
  • Like 2
Δημοσ.
On 28/04/2025 at 11:34, stefanos_th said:

δεν λεμε για σενα που εδωσες ενα τσουβαλι αξεσουαρ.

ειναι για παραδειγμα ενα trimui smart pro (60e) που το δινει μαζι με καρτα samsung 256 (20e) 

στην προνομιακη τιμη των 150 e.

το snes classic στα 500 ε ειναι δε , ασχολιαστο .

στο μπαλκονι εχω ενα 

Reveal hidden contents

91466194_2680039865564646_64590380217978

Ένα trimui smart pro από Ali έχει στην καλύτερη περίπτωση με δωρεάν μεταφορικά και χωρίς κάρτα 70€.

Μια microSD 128gb καινούργια άδεια έχει 10-15€ (επώνυμη).

Μια θήκη και μια προστασία οθόνης 10€.

Είμαστε στα 90-95€ περίπου με τις καλύτερες τιμές.

Πόσο κοστολογείς λοιπόν το σετάρισμα της κάρτας με εξώφυλλα, περιγραφή, playlist, ταξινόμηση κλπ; Όχι αυτά που κυκλοφορούν στο Internet και λένε "best set" κλπ. Ψαγμένα και δοκιμασμένα set σε καλύτερο λογισμικό από τη μαμά κάρτα.

Ακούω μια τιμούλα.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, baspav said:

Ένα trimui smart pro από Ali έχει στην καλύτερη περίπτωση με δωρεάν μεταφορικά και χωρίς κάρτα 70€.

Μια microSD 128gb καινούργια άδεια έχει 10-15€ (επώνυμη).

Μια θήκη και μια προστασία οθόνης 10€.

Είμαστε στα 90-95€ περίπου με τις καλύτερες τιμές.

Πόσο κοστολογείς λοιπόν το σετάρισμα της κάρτας με εξώφυλλα, περιγραφή, playlist, ταξινόμηση κλπ; Όχι αυτά που κυκλοφορούν στο Internet και λένε "best set" κλπ. Ψαγμένα και δοκιμασμένα set σε καλύτερο λογισμικό από τη μαμά κάρτα.

Ακούω μια τιμούλα.

Αν και συμφωνώ με το σκεπτικό σου, και εγώ με τη σειρά μου θα χρέωνα το σετάρισμα (μη σχολιάσετε κάποιοι που με ξέρετε), για τον μέσο αγοραστή, δεν έχει αξία η εργασία σου. Την έχεις κάνει μία φορά, και μετά την βάζεις στην αντίστοιχη συσκευή. Σαν τυράκι το χρησιμοποιείς, για να το πάρει από σένα ο υποψήφιος buyer αντί να το παραγγείλει από ali.

• Like 1
Δημοσ.

Η εργασία πληρώνεται. Είτε παίρνει 1 λεπτό είτε δέκα μέρες. Διαφορετικά, tutorial υπάρχουν να το κάνει μόνος του ο οποιοδήποτε.

Αλλά δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.

• Like 3
Δημοσ.

δεν δινω σε κανεναν 50 ευρω να μου βαλει τις ρομ που δεν μου αρεσουν .

θα το αγορασω απο οπου βρω χαμηλοτερη ,ιδανικα χωρις καμια καρτα , θα αγορασω 2 samsung / sandisk ( 32 + 32 )

και θα επιλεξω εγω λειτουργικο rom / bios / theme / boxart .

και θα την ξαναφορμαρω και θα δοκιμασω ολα τα λειτουργικα που προσφερονται για την οποια κονσολα .

1000 φορες να κανω μια δωρεα στο λειτουργικο (muos / knuli / onion  κτλ) παρα να τα δωσω σε εναν μαυραγοριτη .

και οταν θα πουλησω το anbernic θα το δωσω χωρις καρτες σε -20 ευρω απο οτι το αγορασα .

• Thanks 1
Δημοσ.
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psyber είπε

Πολύ καλό vfm κοίτα και το rg40xxv που έχει και αναλογικό μοχλό έξτρα σε αυτά τα χρήματα , αν θες κάτι πιο vertical το trimui smart pro ή το rg 40 xxh είναι και αυτά πολύ καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα και απο εμενα.

Παραγγελια retroid pocket 5 απο το official site 8 Απριλιου παραλαβη σημερα 30 Απριλιου απο τα ελτα.

Να ενημερωσω οτι δεν περασε τελωνειο(τυπικα στο συστημα περασε) ,εννοωντας οτι δεν μου ζητησαν ουτε ενα ευρω δασμους.Επισης εφτασε χωρις κανενα σπασιμο κτλ.

Το απογευμα με το καλο θα ξεκινησω με τον οδηγο του retrogamecorps,αν εχει κανεις καμια καλυτερη προταση να μου κανει πολυ ευχαριστως να την ακολουθησω. Επειδη δεν εχω παρει microsd καρτα ακομα αν εχετε να προτεινεται κατι συγκεκριμενο θα το εκτιμουσα.

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nyne είπε

Καλημερα και απο εμενα.

Παραγγελια retroid pocket 5 απο το official site 8 Απριλιου παραλαβη σημερα 30 Απριλιου απο τα ελτα.

Να ενημερωσω οτι δεν περασε τελωνειο(τυπικα στο συστημα περασε) ,εννοωντας οτι δεν μου ζητησαν ουτε ενα ευρω δασμους.Επισης εφτασε χωρις κανενα σπασιμο κτλ.

Το απογευμα με το καλο θα ξεκινησω με τον οδηγο του retrogamecorps,αν εχει κανεις καμια καλυτερη προταση να μου κανει πολυ ευχαριστως να την ακολουθησω. Επειδη δεν εχω παρει microsd καρτα ακομα αν εχετε να προτεινεται κατι συγκεκριμενο θα το εκτιμουσα.

Καλόπαιχτο φίλε.

Υπάρχουν άπειροι οδηγοί για σετάρισμα Android κονσόλας. Eίτε ακολουθήσεις του Joey, είτε του Russ είσαι υπερκαλυμμένος και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ψάξεις συγκεκριμένο set up για το RP5 (που σίγουρα υπάρχουν). Μπορεί για παράδειγμα να βρεις πιο "πλούσιο" βίντεο από κάποιον που σετάρει το Odin 2. Το ίδιο πράγμα είναι όσον αφορά στα apps.

Από κει και έπειτα, εγώ πάντα παίρνω 512GB κάρτες. Πολλοί διαφωνούν με την τόσο μεγάλη χωρητικότητα αλλά ακόμα και αυτήν την έχω τερματίσει. Τα Switch και Wii U games είναι τεράστια. Μια φορά θα στήσεις. Οπότε πέτα τα όλα μέσα. Πάρε Sandisk που είναι εγγύηση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά παιχνίδια φίλε,εγώ πάντα δούλευα κάρτες τις samsung,φτηνές γρήγορες και αξιόπιστες.Εχω και εγώ το retroid χρησιμοποιω την ασπρη της samsung 256 g,στα 21 ευρώ την είχα πάρει,ομοίως και σε rog ally x στα 512g με 45 ευρώ.Μην ανοίγεσαι με ακριβές κάρτες δεν έχουν διαφορά που θα καταλάβεις.Χρησιμοποιησε στο retroid για fronted τον beacon από google play,θα αλλάξει την οπτική του μηχανήματος.

Επεξ/σία από ilias12369
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...