Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ξαναταξιδεψει εντός Σένγκεν, πρώτη φορά όμως δεν μου ζητείται ούτε στην κράτηση ούτε στο τσέκ ιν αριθμός ταξιδιωτικού εγγράφου. 

Η αεροπορική που δεν μου ζήτησε είναι η  SAS. Η Ryanair πχ εξακολουθεί και μου ζητάει. Αν θυμάμαι καλά το ίδιο και η Aegean.α

Άρα όσες ζητάνε δείχνουν υπερβάλλοντας ζήλο χωρίς λόγο;

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ.

το ταξιδιωτικό έγγραφο στην επιβίβαση δεν το ζητάει η αεροπορική αλλά οι κανονισμοί και οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο που στο ζητάνε δεν είναι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας αλλά της εκάστοτε εταιρείας handling του αερομεταφορεα. Μάλιστα είναι αυστηρές οι οδηγίες για την τήρηση οπότε αν δεν στο ζήτησε μάλλον επεσες σε υπάλληλο - περίπτωση. 

αν πάλι λες για site δεν υπάρχει υποχρέωση των εταιρειών, κάνουν ότι θέλουν αφού 

υποχρέωση για επίδειξη ισχύει μόνο κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, τα της κράτησης, checkin κλπ είναι πλεονασμός για κάποιους που ίσως εκεί ανακαλύψουν απώλεια εγγράφου, ώστε να προλάβουν να το προμηθευτουν έως την πτήση. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα μου έκανε εντύπωση σε πρόσφατο ταξίδι μου από Γερμανία προς Ελλάδα δεν μου ζήτησαν διαβατήριο ή ταυτότητα ούτε κατά την επιβίβαση. Μάλιστα επειδή είχα και τα 4 διαβατήρια της οικογένειας αφού τα παιδιά είναι μικρά ξεκίνησα να της τα ανοίγω και μου λέει άσε τα διαβατήρια, τα boarding pass θέλω 

Δημοσ.

Ναι και εμένα με έτυχε πρόσφατα να ζητήσει μόνο την κάρτα επιβίβασης,μου έχει τύχει 2-3 φορές στις δεκάδες φορές που έχω ταξιδέψει εδώ και 35 χρόνια.Αυτό βέβαια δεν λέει κατι.

Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος να θέλει να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο.

Απο εκεί και πέρα στο check in και στη κράτηση άλλες ζητάνε αριθμό εγγράφου,π.χ. Ryanair και άλλες όχι,Aegean.

Δημοσ.

μεταξύ χωρών Schengen τυπικά απαιτούνταν μόνο boarding pass και όχι έγγραφο ταυτοποίησης για την επιβίβαση.

οι εταιρείες που το ζητούσαν (πχ η γνωστή low-cost Ιρλανδική) στην ουσία παρατυπούσαν.

διάφοροι περιορισμοί σε ad-hoc μορφή επανήλθαν (i) με την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στα μέσα της δεκαετίας του 2010 (ii) με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σχετικά με τον κορονοϊό. δεν ξέρω τι είναι ακόμα σε ισχύ, είναι περίπλοκο επειδή συχνά είναι με διμερή συνεννόηση και όχι συνολικά σε επίπεδο EU/Schengen.

πολύ καλά έκανε ο/η υπάλληλος που δε σου ζήτησε τίποτα, σε πτήσεις μεταξύ δυτικοευρωπαϊκών χωρών (που υπάρχει μικρότερη καχυποψία) έχω δείξει ελάχιστες φορές έγγραφο ταυτοποίησης (με την εξαίρεση των low-cost που προαναφέραμε) και θεωρώ εαυτόν μια χαρά νοήμονα.

Δημοσ.
Στις 29/12/2022 στις 6:41 ΠΜ, jmmys είπε

Ναι και εμένα με έτυχε πρόσφατα να ζητήσει μόνο την κάρτα επιβίβασης,μου έχει τύχει 2-3 φορές στις δεκάδες φορές που έχω ταξιδέψει εδώ και 35 χρόνια.Αυτό βέβαια δεν λέει κατι.

Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος να θέλει να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο.

Απο εκεί και πέρα στο check in και στη κράτηση άλλες ζητάνε αριθμό εγγράφου,π.χ. Ryanair και άλλες όχι,Aegean.

Απλά να σου πω πως σε πτήση από Αθήνα προς χώρα της ΕΕ, ειχαν προσπαθήσει να μπουν άτομα (είχαν περάσει check in γιατί βρίσκονταν στην πύλη αναχώρησης-δεν θα ήθελα να μάθω πως έφτασαν ως την πύλη με κάποιον άλλον τρόπο), που (λογικά) δεν είχαν εισητηριο γιατί τους έβγαζαν έξω από την σειρά. Η κοπέλα είχε μαζέψει καμία 10αρια διαβατήρια τα οποία πρέπει να ήταν πλαστά και κάλεσε στο γραφείο να ''έρθουν μαζέψουν 10 κομματια''. Στην χώρα άφιξης μας περίμεναν αστυνομικοι και έλεγχαν όσους ήταν μόνοι τους, άνδρες και λίγο σκουροχρωμοι. Αυτά... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...