tzitzikas2 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Bosch τοστιέρα έχω και εγώ τώρα. Παλιότερα είχα Izzy, Kenwood και άλλη ακόμα μια μάρκα. Οπτικά είναι ίδιες σχεδόν. Έχουν αποσπώμενες πλάκες και ποντεσιομετρο από το 1-5 για την θερμοκρασία. Όταν είχαν καεί οι αντιστάσεις από την Kenwood την είχα πάει στην αντιπροσωπεία και έδωσα τότε κάπου 40€ για την αλλαγή τους. Δούλεψε ακόμα 2 χρόνια. Πάνε όλα χρόνια. Μια τέτοια τοστιέρα έχει περίπου 60-70€. Χωράνε μέσα τέσσερα τοστ. Η διάρκεια ζωής τους λόγω αντιστάσεων δεν ξεπερνά τα 3 χρόνια συνήθως. Ίσως σε απλό ηλεκτρολόγο συσκευών κάνει;ς ποιο οικονομικά την επισκευή.
eft Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Στις 3/1/2023 στις 7:09 ΜΜ, pug_f_e είπε Καλησπερα, Καλή χρονιά ξαφνικά δεν ανάβει μια καλή bosch τοστιερα που έχω. την άνοιξα, δε βλέπω πουθενά κανα μαυρο καλωδιο,κάποιο βραχυκύκλωμα κλπ. το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτό της φωτογραφίας που παρεμβαλεται αναμεσα σε καποιο καλωδιο. απ ότι είδα είναι ασφάλεια 10Α στο Google. να δοκιμάσω προσωρινά για τεστ να ενώσω απευθείας τα καλώδια χωρίς την ασφαλεια ?? και αν δουλέψει να την αντικαταστησω??? μπορώ να το δω κάπως με το πολυμετεο μου? Καλημέρα Έχω μια Pyrex τοστιέρα και δεν ανάβει καθόλου μετα απο δοκιμές με πολύμετρο και αυτά που διάβασα εδώ κατέληξα ότι κάηκε αυτή η θερμική ασφάλεια. Αυτά τα βρίσκω σε κατάστημα με ηλεκτρονικά;. Επίσης είδα ότι δεν είναι κολλημένο με καλαι αλλά με κάποιο ακροδεκτη. Είναι κάποιος ειδικός ακροδεκτης θα το βρω αυτό;; γνωρίζει κάποιος;. Ευχαριστώ
haris_216 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Γενικά μιλώντας πολλές τοστιέρες έχουν τις δύο αντιστάσεις τους "σε σειρά". Αυτό σημαίνει ότι όταν καεί η μία αντίσταση η τοστιέρα δεν λειτουργεί καθόλου αφού η καμμένη (κομμένη) διακόπτει το κύκλωμα και άρα δεν πάει ρεύμα ούτε στην "καλή" αντίσταση.
Jason15 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, eft είπε Καλημέρα Έχω μια Pyrex τοστιέρα και δεν ανάβει καθόλου μετα απο δοκιμές με πολύμετρο και αυτά που διάβασα εδώ κατέληξα ότι κάηκε αυτή η θερμική ασφάλεια. Αυτά τα βρίσκω σε κατάστημα με ηλεκτρονικά;. Επίσης είδα ότι δεν είναι κολλημένο με καλαι αλλά με κάποιο ακροδεκτη. Είναι κάποιος ειδικός ακροδεκτης θα το βρω αυτό;; γνωρίζει κάποιος;. Ευχαριστώ Ναι θα την βρεις σε καταστήματα με ηλεκτρονικά και θα πάρεις την ίδια σε ampere και θερμοκρασία. Η ασφάλεια είναι πρεσαρισμενη πάνω στο καλώδιο. Δεν χρησιμοποιούν κολλητήρι καθώς η θερμοκρασία μπορεί να κάψει την ασφάλεια. Μπορείς να δοκιμάσεις να την κολλήσεις αλλά χρειάζεται να είσαι γρήγορος, κολλητήρι με λεπτή μύτη και να την κολλήσεις στα άκρα χωρις να την κόψεις. Το έχω κάνει με επιτυχία.
villasg Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 αν εισαι αθηνα δες Κομινης ή Κουρλαμπας εχει ολα τα ανταλλακτικα
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 7 ώρες πριν, eft είπε Καλημέρα Έχω μια Pyrex τοστιέρα και δεν ανάβει καθόλου μετα απο δοκιμές με πολύμετρο και αυτά που διάβασα εδώ κατέληξα ότι κάηκε αυτή η θερμική ασφάλεια. Αυτά τα βρίσκω σε κατάστημα με ηλεκτρονικά;. Επίσης είδα ότι δεν είναι κολλημένο με καλαι αλλά με κάποιο ακροδεκτη. Είναι κάποιος ειδικός ακροδεκτης θα το βρω αυτό;; γνωρίζει κάποιος;. Ευχαριστώ Άλλαξα μια τέτοια πριν λίγο καιρό σε σίδερο. Την έβγαλα από τους ακροδέκτες που ήταν πιεσμένη, πήρα ίδια, και την έβαλα πατώντας την γερά με πένσα και δούλεψε οκ
eft Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, haris_216 είπε Γενικά μιλώντας πολλές τοστιέρες έχουν τις δύο αντιστάσεις τους "σε σειρά". Αυτό σημαίνει ότι όταν καεί η μία αντίσταση η τοστιέρα δεν λειτουργεί καθόλου αφού η καμμένη (κομμένη) διακόπτει το κύκλωμα και άρα δεν πάει ρεύμα ούτε στην "καλή" αντίσταση. Εμένα όπως είπα είναι η θερμική! 3 ώρες πριν, villasg είπε αν εισαι αθηνα δες Κομινης ή Κουρλαμπας εχει ολα τα ανταλλακτικα θεσσαλονίκη είμαι και ευτυχώς βρήκα εύκολα! Ευχαριστώ 7 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Άλλαξα μια τέτοια πριν λίγο καιρό σε σίδερο. Την έβγαλα από τους ακροδέκτες που ήταν πιεσμένη, πήρα ίδια, και την έβαλα πατώντας την γερά με πένσα και δούλεψε οκ εμένα οι ακροδέκτες είναι πολύ μικροί δεν βρήκα ίδιους θα ψάξω να βρω κάποιο άλλο. Ευχαριστώ
eft Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα άλλαξα την θερμική ασφάλεια ζεσταίνονται οι αντιστάσεις αλλά τώρα δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοστατη και φοβάμαι μην καούν όλα Τώρα. Τι να κάνω καμία ιδέα απο κάποιον που γνωρίζει;;
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Κάτι έκανες λάθος στην συνδεσμολογία σε σχέση με πριν. Ίσως να έβαλες λάθος και την ασφάλεια καθώς έχει πολικότητα. Οι αντιστάσεις δεν επηρεάζονται αλλά για το λαμπάκι δεν παίρνω και όρκο
eft Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Αν κάηκε το λαμπάκι για κάποιο λόγο πως μπορώ να δω αν λειτουργεί ο θερμοστατης;. Δεν Πειραιά κάτι άλλο και την θερμική ασφάλεια την έβαλα όπως ήταν η παλιά "απο την μια μεριά είναι πιο μυτερό και μαύρο"
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Εμένα η τοστιέρα έχει δύο λαμπάκια. Ένα κόκκινο που είναι συνεχώς αναμμένο και ένα πράσινο που ανάβει όταν πιάσει θερμοκρασία . Εσένα πως είναι. Το αν λειτουργεί ο θερμοστάτης το καταλαβαίνεις και από το κλικ που θα ακουστεί κάποια στιγμή, αλλά δεν βλέπω για ποιο λόγο να χάλασε ο θερμοστάτης στα ξαφνικά. Και με μετρητή κατανάλωσης το βλέπεις άμα μπορείς να βρεις
eft Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Ναι έχει δυο λαμπάκια αλλά άναβαν και τα δυο όταν το έβαζες στην πρίζα και το πράσινο έσβηνε όταν έφτανε την θερμοκρασία. Ετσι λειτουργούσε. Τώρα την βάζω στην πρίζα και ανάβει μόνο το κόκκινο αλλά ζεσταίνει. δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοστάτη
Walternet Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σε τοστιέρα που η τιμή της καινούριας είναι ~40 ευρώ αν και την άνοιξα απο περιέργεια και το πρόβλημα της ήταν απλά στο καλώδιο ,πήρα μια καινούρια γιατί ως αρχάριος-ψιλοάσχετος από τα ηλεκτρονικά από την μία θεωρώ ότι ακόμα κι αν το επιδιορθώσω σε περίπτωση κακοτεχνίας μου ή απροσεξίας μου ,η ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να γίνει από βραχυκύκλωμα κ.λ.π μελλοντικά, υπερβαίνει το όποιο πρόσκαιρο κέρδος. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από Walternet 1
eft Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα νομίζω πως η επισκευή του καλωδίου είναι σχετικά εύκολο ιδίος τώρα που πήρες καινούργια είναι καλή ευκαιρία να το προσπαθήσεις (τι χειρότερο θα πάθει)😄 εκτός αν σου φαίνεται δύσκολο. Στο βίντεο παρακάτω θα δεις ότι είναι σχετικά εύκολο μιας και δεν χρειάζεται καν να ανοίξεις την τοστιέρα αν είναι κάπως έτσι η δική σου!
alexvi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Στις 4/1/2023 στις 3:20 ΜΜ, pug_f_e είπε έστω ότι καίγεται η μια αντισταση.σταματάει όλο το "συστημα" Να δουλεύει Το κύκλωμα της τοστιέρες δεν είναι μόνο αυτή η αντίσταση αλλά έχει και άλλες αντιστάσεις στο κύκλωμα της. Μπορεί να χει κολλήσει το ρελέ μέσα στην πλακέτα και να είναι συνέχεια on? Βλέπεις το led αναμενο συνέχεια? Μπορεί να έχει βραχυκυκλωσει ένα ολοκληρωμένο? Η ασφάλεια 10a είναι μεγάλη για να πεσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα