smpt Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, alexandrataf είπε πρέπει να δηλώσουν στην πολεοδομία πως το μαγαζί πλέον έχει χωριστεί και δεν είναι ενιαίο καθώς στα αρχεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ το κατάστημα και ηλεκτροδότηση αφορούσαν χώρο 100 τετραγωνικά και τώρα ξαφνικά είναι 30 τμ το μαγαζί. εδώ σταματάει κάθε συζήτηση. Πραγματικά. Και αν κατάλαβα το άλλο το πουλάνε, δεν το πουλήσανε; Καλή τους τύχη και σε αυτό, για τον ίδιο λόγο (και για την γυψοσανίδα) 2
alexandrataf Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Πιστοποιητικό ΠΕΑ υπήρχε? Στο μισθωτηριο γράφει αριθμό παροχής? Στο μισθωτήριο, όπως και στο συμβόλαιο δεν έχουν αριθμό παροχής καθώς μου είπαν πως το ρολόι είναι παλαιό και θέλει αλλαγή. Οτι είχε χρόνια να χρησιμοποιηθεί, καθώς ο προηγούμενος χρησιμοποιούσε το άλλο ρολόι - ήταν ενιαίο το μαγαζί. Μου είπε πως μετά την υπογραφή του συμβολαίου έκανε το πιστοποιητικό αλλά δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου της δήλωσης, ούτε εκείνη, ούτε ο ηλεκτρολόγος της που έκανε τη δήλωση.
catmaster Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Βάλε δικηγόρο και ενημέρωσέ τον για όλα ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ , και ψάξε για μαγαζί ΧΤΕΣ. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε , έπαθες έμαθες, οι τύποι απλά ψάχνουν να βρουν κορόϊδο να τους φτιάξει το μαγαζί και σε'2-3 χρόνια θα σου πούνε "τσάο γιατί τόσα ζητάμε". Είναι κλάσσική περίπτωση , και το ότι είναι γεροντάκια δεν έχει σημασία , μπορούν να βάλουν χρήματα και να αναθέσουν τη δουλειά σε κάποιον , και εσένα να σου παραδώσουν σωστό μαγαζί με το κλειδι στο χέρι , τόσα χρόνια τα παίρνανε φαντάζομαι... Σεβάσου τον εαυτό σου και τον κόπο σου , εσύ θες ένα σωστό μαγαζί να κάνεις την δουλειά σου και όχι υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες. Το ξαναλέω - φύγε χτές αφού ενημερώσεις δικηγόρο και βάλτον να στείλει εξώδικο να πάρεις όλα τα χρήματα σου πίσω καθώς και για την τρεχάλα που έχεις ρίξει.ΑΥτό δεν είναι μαγαζί - είναι γιαπί επί της ουσίας. 5 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, alexandrataf είπε Ίσως ήταν κάπως λάθος η διατύπωσή μου. Εχω κάνει έναρξη απο το 19 και έιχα eshop, μαζί με παράλληλη εργασία σε γραφείο. Είχα μαζέψει ένα κεφάλαιο ώστε πλέον να μπορέσω να νοικιάσω ένα κατάστημα - 30 τετραγωνικών ώστε να τρέξει και απο κοντά και να είναι η μόνη μου δουλειά καθώς παραιτήθηκα απο την άλλη μου δουλειά για να το κάνω, εφόσον το eshop πήγαινε καλα. Πρώτη μου φορά είναι που ενοικιάζω φυσικό κατάστημα και ειδικά χωρίς κάποιον να με καθοδηγήσει. Όσον αφορά τις εργασίες του χώρου, προφανώς όλα όσα έχουν να κάνουν με αναδιάταξη και διαμόρφωση του χώρου είναι καθαρά δική μου υπόθεση, δεν "φταίει" ο ιδιοκτήτης για το τι θέλω εγώ να αλλάξω στο μαγαζί και ουδέποτε θα το ζητούσα. Αναφέρομαι καθαρά στο γραφεικρατικό κομμάτι των τελών προηγούμενων ετών, τον ΤΑΠ και το κομμάτι της πολεοδομίας, οπού πρέπει να δηλωθεί οτι το κατάστημα πλεον έχει χωριστεί στη μέση. Ωραία που τα εξηγείς καλύτερα. Με τα αναδρομικά ΤΑΠ τι σχέση έχεις; Αυτά αν εντοπιστούν και καταλογιστουν από τον Δήμο, τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης με βάση τον νόμο. Ο διαχωρισμός αν γίνει δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη και αναλαμβάνει αυτός άδειες κόστη κτλ δεν εμπλέκεται ο ενοικιαστής κάπου. Εσύ μπαίνεις μέσα σε έναν χώρο που πρέπει να είναι έτοιμος από πριν και από εκεί και πέρα αναλαμβάνεις τα δικά σου. Αν τώρα σου καταλογιζουν μέσω της ΔΕΗ ή του παρόχου ρεύματος περισσότερα δημοτικά τέλη. Εκεί πιάνεις τον ιδιοκτήτη και του λες είτε θα αφαιρείς από το ενοίκιο τα τέλη των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων, είτε φεύγεις. 9 λεπτά πριν, alexandrataf είπε Στο μισθωτήριο, όπως και στο συμβόλαιο δεν έχουν αριθμό παροχής καθώς μου είπαν πως το ρολόι είναι παλαιό και θέλει αλλαγή. Οτι είχε χρόνια να χρησιμοποιηθεί, καθώς ο προηγούμενος χρησιμοποιούσε το άλλο ρολόι - ήταν ενιαίο το μαγαζί. Μου είπε πως μετά την υπογραφή του συμβολαίου έκανε το πιστοποιητικό αλλά δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου της δήλωσης, ούτε εκείνη, ούτε ο ηλεκτρολόγος της που έκανε τη δήλωση. Εαν δεν υπάρχει ΠΕΑ, δεν μπορεί να δηλωθεί το μισθωτήριο στο taxisnet. Πόσα λεφτά έχεις πληρώσει μέχρι τώρα, εγγύηση και 2 μήνες; Δεν τους πληρώνεις τίποτα παραπανω. Για να διεκδικήσεις τα προηγούμενα, μόνο συμβουλή δικηγόρου. 1
Bitbit Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Και τι θέλουν να νοικιάζουν; 4 ντουβαρια που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ως κατάστημα; γιατί οι μόνοι είναι; Πόσοι είναι που απλά έχουν ένα ακίνητο και νομίζουν ότι από εδώ και πέρα μόνο θα μπαίνουν τα € στην τσέπη τους χωρίς καμία δική τους υποχρέωση, χωρίς κανένα έξοδο; Απλά επειδή έχουν το ακίνητο. Στη γειτονιά μου ξέρω ένα άτομο που έχει μαλώσει με τους 2 τελευταίους ενοικιαστές. Και αν βρει κι άλλον ενοικιαστή, θα μαλώσει και με αυτόν. Στανταράκι.
andreaspA Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Το μαγαζι θελει δουλεια. Το χωρισμα και η χελωνα της ΔΕΗ ειναι προβλημα. Εχει ρευμα το μαγαζι? υπαρχει καλωδιο παροχής που φτάνει στο κατάστημα.? ΜΗν ασχολεισαι αλλο. Φευγεις και δικαστικα ζητας τα λεφτα σου πισω.
alexandrataf Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ωραία που τα εξηγείς καλύτερα. Με τα αναδρομικά ΤΑΠ τι σχέση έχεις; Αυτά αν εντοπιστούν και καταλογιστουν από τον Δήμο, τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης με βάση τον νόμο. Ο διαχωρισμός αν γίνει δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη και αναλαμβάνει αυτός άδειες κόστη κτλ δεν εμπλέκεται ο ενοικιαστής κάπου. Εσύ μπαίνεις μέσα σε έναν χώρο που πρέπει να είναι έτοιμος από πριν και από εκεί και πέρα αναλαμβάνεις τα δικά σου. Αν τώρα σου καταλογιζουν μέσω της ΔΕΗ ή του παρόχου ρεύματος περισσότερα δημοτικά τέλη. Εκεί πιάνεις τον ιδιοκτήτη και του λες είτε θα αφαιρείς από το ενοίκιο τα τέλη των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων, είτε φεύγεις. Εαν δεν υπάρχει ΠΕΑ, δεν μπορεί να δηλωθεί το μισθωτήριο στο taxisnet. Πόσα λεφτά έχεις πληρώσει μέχρι τώρα, εγγύηση και 2 μήνες; Δεν τους πληρώνεις τίποτα παραπανω. Για να διεκδικήσεις τα προηγούμενα, μόνο συμβουλή δικηγόρου. Έχω δώσει 1.500€ περίπου χωρίς να μπορέσω να μπω μέσα. Και τώρα με πιέζουν για αυτό το μήνα δυστυχώς. Και τα χρήματα αυτά αφορούν μόνον ενοίκιο, οι προκαταβολές στους εργάτες ειναι άλλα έξτρα χρήματα. Το θέμα είναι ότι στο συμβόλαιο, εφόσον δεν αναφέρεται τίποτα άλλο για το μαγαζί παρα μόνο για τα μισθωτήρια και την καταβολή τους, είμαι καλυμμένη; Την εγγύηση μου έστω εαν όχι τα νοίκια, θα μπορούσα να τα πάρω πίσω; 18 λεπτά πριν, andreaspA είπε Το μαγαζι θελει δουλεια. Το χωρισμα και η χελωνα της ΔΕΗ ειναι προβλημα. Εχει ρευμα το μαγαζι? υπαρχει καλωδιο παροχής που φτάνει στο κατάστημα.? ΜΗν ασχολεισαι αλλο. Φευγεις και δικαστικα ζητας τα λεφτα σου πισω. Όχι όχι ρεύμα δεν υπάρχει. Έπρεπε να γίνει η όλη διαδικασία της επανασύνδεσης εφόσον είναι στο ονομα τους αλλά δεν έγινε ποτέ.
c23 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, alexandrataf είπε Έχω δώσει 1.500€ περίπου χωρίς να μπορέσω να μπω μέσα. Και τώρα με πιέζουν για αυτό το μήνα δυστυχώς. Και τα χρήματα αυτά αφορούν μόνον ενοίκιο, οι προκαταβολές στους εργάτες ειναι άλλα έξτρα χρήματα. Το θέμα είναι ότι στο συμβόλαιο, εφόσον δεν αναφέρεται τίποτα άλλο για το μαγαζί παρα μόνο για τα μισθωτήρια και την καταβολή τους, είμαι καλυμμένη; Την εγγύηση μου έστω εαν όχι τα νοίκια, θα μπορούσα να τα πάρω πίσω; Όχι όχι ρεύμα δεν υπάρχει. Έπρεπε να γίνει η όλη διαδικασία της επανασύνδεσης εφόσον είναι στο ονομα τους αλλά δεν έγινε ποτέ. Ελπίζω η εγγύηση να έχει κατατεθεί ηλεκτρονικά για να μπορείς να τη διεκδικήσεις πιο εύκολα πίσω. Για εμένα άμεσα σε δικηγόρο, να διεκδικήσεις τα χρήματά σου και να ψάξεις για άλλο χώρο. Θεωρητικά δε σου παραδίδουν κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δουλέψεις, καθώς και δε συνεργάζονται, άρα το σπάσιμο συμβολαίου και διεκδίκηση των καταβληθέντων ποσών δεν πρέπει να είναι δύσκολο κομμάτι για ένα σοβαρό δικηγόρο. Αν από τώρα, δεν έχεις καλή επικοινωνία και δε βοηθάνε άμεσα με τα δικά τους μέρη (ΤΑΠ, ηλεκτροδότηση) και πιέζουν για το ενοίκιο ενώ ξέρουν πως δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους τι να πω.. Πρόβλημα θα υπάρχει και με τον άλλο χώρο, καθώς σίγουρα δε θα έχουν πάει πολεοδομία για τακτοποίηση των τετραγωνικών. Το μαγαζί θέλει δουλειά, από ηλεκτρολογικά, μετρητή, εργασίες, ζήτημα ακόμα και τώρα να ξεκινήσουν τα έργα αν καταφέρεις να μπεις Μάρτιο ξέρω γω. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από c23 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, alexandrataf είπε Έχω δώσει 1.500€ περίπου χωρίς να μπορέσω να μπω μέσα. Και τώρα με πιέζουν για αυτό το μήνα δυστυχώς. Και τα χρήματα αυτά αφορούν μόνον ενοίκιο, οι προκαταβολές στους εργάτες ειναι άλλα έξτρα χρήματα. Το θέμα είναι ότι στο συμβόλαιο, εφόσον δεν αναφέρεται τίποτα άλλο για το μαγαζί παρα μόνο για τα μισθωτήρια και την καταβολή τους, είμαι καλυμμένη; Την εγγύηση μου έστω εαν όχι τα νοίκια, θα μπορούσα να τα πάρω πίσω; Όχι όχι ρεύμα δεν υπάρχει. Έπρεπε να γίνει η όλη διαδικασία της επανασύνδεσης εφόσον είναι στο ονομα τους αλλά δεν έγινε ποτέ. Πήγαινε σε δικηγόρο για να μην σου απαντάω ότι να ναι. Αν αρνούνται να στα δώσουν τα χρήματα δεν θα είναι εύκολη η διεκδίκηση. Όπως ειπώθηκε, ελπίζω να τα έδωσες μέσω IBAN ώστε να υπάρχουν στοιχεία. Αν τα έδωσες στο χέρι να έλαβες απόδειξη. Δεν φαντάζομαι να τα έκανες όλα μαύρα και να μην έχεις αποδεικτικά στοιχεία αλλιώς ξέχνα τα. 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Ωραία που τα εξηγείς καλύτερα. Με τα αναδρομικά ΤΑΠ τι σχέση έχεις; Αυτά αν εντοπιστούν και καταλογιστουν από τον Δήμο, τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης με βάση τον νόμο. Σου διαφεύγει το ότι αν δεν τακτοποιηθούν όλα αυτά τότε ο Δήμος δεν θα δώσει βεβαίωση για τα τμ, η οποία είναι απαραίτητο δικαιολογητικό ώστε να ρευματοδοτηθεί ο χώρος.
NikosKallithea Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, alexandrataf είπε Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Θα ήθελα να μοιραστώ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και αρκετό καιρό με ένα μαγαζί το οποίο το έχω ενοικιάσει εδώ και δυο μήνες κλεισμένους, δεν έχω καταφέρει να το λειτουργήσω και τα ενοίκια τα δίνω κανονικά. Το μαγαζί εκ πρώτης όψεως ήταν σε καλή κατάσταση και βιάστηκα πάρα πολύ να το νοικιάσω γιατί χρειαζόμουν τη δουλειά. Εν τέλει, το κατάστημα δεν είχε ουτε μια μπρίζα, δεν είχε γραμμές τηλεφώνου, δεν είχε ρελιέ (για το οποίο δεν ενημερώθηκα ποτέ) όπως επίσης έχει σάπιο ρολόι. Πριν το ενοικιάσουν σε εμένα το κατάστημα ήταν διπλό - ενιαίο με το διπλανό- και είχε δεύτερο ρολόι το οποίο λειτουργούσε για την ηλεκτροδότηση και αυτό στη δική μου πλευρά ήταν κλειστό. Στην συνέχεια αφού έφυγε εκείνος που το νοίκιαζε, χώρισαν τα δυο μαγαζιά με γυψοσανίδα και το μισό μαγαζί με το καλό και λειτουργικό ρολόι, τις μπρίζες και όλα τα συναφή το πουλάνε. Το άλλο μισό τώρα, το οποίο το νοικιάζουν σε εμένα, δεν έχει τίποτα απο αυτά μιας και τα ξήλωσαν όλα, μαζί και με την ψευδροφή που έιχε, με αποτέλεσμα το μαγαζί τώρα να είναι 7 μέτρα ψηλό και να πρεπει να βαλω εγώ νεο ταβάνι. Να σημειώσω εδώ λοιπόν, πως γνωρίζοντας πως έχει αρκετή δουλειά σε οτι αφορά τις μπρίζες και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και γυψοσανίδες, συμφωνήσαμε να δώσω τον Νοέμβριο μόνο την εγγύηση ( 2 ενοίκια ) και οχι το τρέχον, δηλαδη να της δωσω 900 ευρω. Οι κύριοι που μου το νοικιάζουν, στο συμβόλαιο έχουν εξασφαλίσει και αναφέρονται μόνον σε οτι αφορά τα χρήματα και το μίσθωμα, δεν υπάρχει ρήτρα σε περίπτωση που χρειαστεί να αποχωρήσω. Αφού μου έδωσαν το συμβόλαιο, αφού υπογράψαμε, μαθαίνω πως δεν είχαν βγάλει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για να μπορέσει να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος, πράγμα που δεν ήξερα οτι πρέπει να εχει γίνει απο πριν γιατί ειμαι 25 χρονών και όλο αυτό ειναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμενα. Επικοινωνώ και μου λένε, "α το ρολοι αυτό είναι κλεισμένο 15 χρόνια και δεν θα υπάρχει ούτε στα αρχεία της ΔΕΗ. Θα βαλεις καινουργιο". Τους εξηγώ πως πρέπει να κινηθούν άμεσα γιατι έρχονται Χριστούγενννα και δεν θέλω να χάσω τις γιορτές, μου λένε "θα βγάλει ο ηλεκτρολόγος μας πιστοποιητικό και Υ.Δ.Ε (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ) προκειμένου να μπορέσεις να κάνεις αίτηση σε πάροχο για ηλεκτροδότηση". Περνάνε οι μέρες, κάνω αίτηση στον πάροχο εφόσουν μου είπαν πως την έκαναν αλλά η αίτησή μου συνεχώς απορρίπτεται καθώς δεν υπάρχει σε ισχύ σχέδιο ηλεκτρολόγου και εγω δεν εχω στα χερια μου κανενα αριθμο πρωτοκόλλου απο τον ηλεκτρολογο τους. Να τους καλώ κάθε μέρα χωρίς καμία ουσιαστικά ανταπόκριση και η απάντηση τους να είναι "τρέχτο και εσύ και πλήρωσε άλλον ηλεκτρολόγο να κάνει σχέδιο του μαγαζιού καθώς εμείς είμαστε πολύ μεγάλοι άνθρωποι και το κάναμε αυτό ήδη μια φορά για να σε βοηθήσουμε". Να σημειώσω κάπου εδώ πως αυτό το χαρτί μένει για 15 χρόνια στο μαγαζί και είναι καθαρά υποχρέωση των ιδιοκτητών αλλά επειδή ειναι ανδρόγυνο άνω των 70 ετών τους λυπήθηκα και είπα να μην έρθω σε αντιπαράθεση. Περνάνε οι μέρες και με καλούν απο την εταιρεία παροχής ρεύματος και μου λένε πως το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου έληξε γιατί πέρασαν 40 μέρες και πρέπει να γίνει καινούργιο. Τους παίρνω χίλια τηλέφωνα και τους παρακαλάω να επικοινωνήσουν με τον ηλεκτρολόγο τους γιατί πρέπει να μπω στο μαγαζί , πλησιάζουν γιορτές. Εν τελει απλώς μου δινουν το τηλεφωνο για να τον καλέσω εγω. Τον παίρνω και απαντάει με πλήρη απροθυμία να με βοηθήσει και εγώ για να τον κινήσω κάπως του λεω σας παρακαλώ ελάτε να με ενημερώσετε και να δείτε το χωρο μήπως μου δώσετε και εσεις μια προσφορα να το φτιαξουμε. Μονο και μονο τοτε, φιλοτιμηθηκε και μου ειπε οτι τελικα θα ερθει. Ερχόμενος λοιπον μου λεει οτι "ξερετε το μαγαζί σας δεν έχει ρελιέ, εσεις εδώ θελετε να κάνετε εργασίες και αν κάποιος ψηθεί θα είναι δικη μου ευθύνη και οι ιδιοκτήτες με έφεραν εδώ να υπογραψω με το ζόρι και μου έταξαν πως θα αναλάβω εγω τις εργασίες του χώρου". Εγω σαφως έκπληκτη του εξηγώ πως δεν θα εγγυηθώ να πάρει τη δουλειά, οτι δεν εχω καταλήξει, επίσης μπηκαν μεσα στο μαγαζί μου χωρίς εγω να το ξέρω και χωρίς να με ειδοποιήσουν πως έχουν και τα αντικλείδια. Εν τέλει μου λεει επειδή εισαι μικρη και σε λυπηθηκα θα σου βάλω πίνακα νεό με ρελε και θα σου κανω την δηλωση ξανά. Δεν το έκανε ποτέ, τον επαιρνα καθε μερα και ήταν αφαντος, πηραμε την εταιρείου που δουλευει και δεν απαντησαν ποτε, πηρα τους ιδιοκτητες και μου ειπαν "δεν μπορούμε να ασχοληθούμε άλλο, αν θελεις πληρωσε αλλο ηλεκτρολόγο να σου κάνει αυτη τη δουλειά". Όπως επίσης και για τον πίνακα του μαγαζιού που πρέπει να μπει νεος, ουτε λόγος να συμβάλλουν, η εστω να το αφαιρεσουν απο τα ενοίκια. Εγω να τονίσω πως έδωσα το ενοίκιο του Δεκέμβρη κανονικά γιατί "ειχαν αναγκες". Τώρα, περιμένουν απο 1η Ιανουαρίου το νέο νοίκι αλλά τους ειπα πως εφόσον δεν έχω δουλεψει και θέλω να πληρώσω τους εργάτες γιατι το μαγαζί έχει σοβαρές δουλειές μεσα, δεν θα μπορέσω να τους τα δώσω τουλάχιστον μέχρι τις δεκαπέντε. Ο Δεκέμβρης πέρασε, έχασα τις γιορτές και ακομα τιποτα. Μεσα σε όλη την ατυχία μου , ευτυχώς, μια πελάτισσά μου δούλευε στην ΔΕΔΔΗΕ και με έφερε σημερα σε επαφή με το διευθυντή στα κεντρικά ο οποίος με ενημέρωσε πως πιθανα υπάρχουν οφειλές προηγούμενων τελών και οτι οι ιδιοκτητες πρεπει να πληρώσουν Τ.Α.Π (ΤΕΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) και περα απο αυτό πρέπει να δηλώσουν στην πολεοδομία πως το μαγαζί πλέον έχει χωριστεί και δεν είναι ενιαίο καθώς στα αρχεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ το κατάστημα και ηλεκτροδότηση αφορούσαν χώρο 100 τετραγωνικά και τώρα ξαφνικά είναι 30 τμ το μαγαζί. Τους πηρα να τους ενημερώσω και μου ειπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κατι, να τα τρεξω ολα εγώ. Εγω λοιπον, θελω να ρωτήσω. Μπορώ να προχωρήσω σε λυση συμβολαίου και να φυγω; Την εγγύησή μου θα την πάρω; Το συμβόλαιο το έχουμε δει όλο, υπεραναλυτικά και δεν υπάρχει καμία ρήτρα που να με δεσμεύει για να μη φυγω. Αλλά μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο τόσο νωρίς; Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων. Μαλλον δεν εχεις καμια σχεση με μαγαζια, ο ιδιοκτήτης δεν ειναι υπεύθυνος για απωλυτως καμία δαπάνη σε ενα καταστημα. Το παίρνεις το ανακαινίζεις απο την τσεπη σου και εκει τελειώνει το θεμα. 1
soteras Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Το μαγαζί από τη στιγμή που από ένα έγινε δυο θέλει υπερβολικά πολυ γραφειοκρατια και χρημα για να γινει δυο δεν ειναι εβαλα ενα τοιχο και ολα καλα. Θελει νεο μετρητη δεη 800€ συμβολαιο οτι εγινε δυο για να δηλωθει σε υπηρεσιες αγνωστο το κοστος νεος πινακας καλωδια κλπ 1.000+ με το καλημερα και άλλα πολλά τα οποία βαρένουν εσένα.Στο συμβολαιο δεν αναφερει νουμερο μετρηητ της δεης και ας ειναι κλειστο το ρολοι αν ηταν καποτε δυο μαγαζια ειχε νουμερο απλα θα φαινεται κλειστο αριθμο ΚΑΕΚ δεν εχει το μαγαζακι. 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Μαλλον δεν εχεις καμια σχεση με μαγαζια, ο ιδιοκτήτης δεν ειναι υπεύθυνος για απωλυτως καμία δαπάνη σε ενα καταστημα. Το παίρνεις το ανακαινίζεις απο την τσεπη σου και εκει τελειώνει το θεμα. Το ανακαινιζεις ναι αλλα δεν πληρωνεις και νεο ρολοι επειδη ειναι παλιο η δεν τρεχεις να φτιαξεις το χαρτι για το ΤΑΠ επειδη ο ιδιοκτητης βαριεται 1
nikos2004dj Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 πολυ μακροσκελες το ποστ που εκανες δεν καθησα να το διαβασω ολο ..το μισο που διαβασα θα σου πω να ρωτησεις δικηγορο μιας και ηθικα δεν ειναι σωστοι και εσκεμενα αποκρυψανε τα προβληματα του χωρου . απο την αλλη ειναι λιγες οι περιπτωσεις που χωροι σε κεντρικα σημεια δεν ειναι μπερδεμενοι ..και το λαθος σου ειναι οτι δεν ρωτησες τα βασικα ,εδω ειναι που ερχεται η βοηθεια του μεσιτη μιας και ο καθενας ξερει τη δουλεια του ... οποτε δικηγορο ή το αφηνεις και πας για αλλο με οτι συνερπαγεται οικονομικά για σενα αυτο...
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σου διαφεύγει το ότι αν δεν τακτοποιηθούν όλα αυτά τότε ο Δήμος δεν θα δώσει βεβαίωση για τα τμ, η οποία είναι απαραίτητο δικαιολογητικό ώστε να ρευματοδοτηθεί ο χώρος. Εαν υπάρχει ήδη ρολόι με απλά κομμένο το ρεύμα και θέλουν επανασύνδεση, θα τους ζητήσουν ΤΑΠ; Για τον διαχωρισμό χωρων με δικό του ρολόι ο καθένας και έκδοση νέας άδειας από την πολεοδομία θα έχουν τέτοιο θέμα. 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μαλλον δεν εχεις καμια σχεση με μαγαζια, ο ιδιοκτήτης δεν ειναι υπεύθυνος για απωλυτως καμία δαπάνη σε ενα καταστημα. Το παίρνεις το ανακαινίζεις απο την τσεπη σου και εκει τελειώνει το θεμα. Αυτό έγραψα και εγώ στην αρχή, αλλά από ότι μας λέει μετά, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν τους ιδιοκτητες.
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εαν υπάρχει ήδη ρολόι με απλά κομμένο το ρεύμα και θέλουν επανασύνδεση, θα τους ζητήσουν ΤΑΠ; Για τον διαχωρισμό χωρων με δικό του ρολόι ο καθένας και έκδοση νέας άδειας από την πολεοδομία θα έχουν τέτοιο θέμα. Δεν είναι απλά κομμένο το ρεύμα σε αυτό το ρολόι, είναι "καταργημένο" κατά κάποιο τρόπο, όταν ενώθηκαν τα δύο καταστήματα είχε γίνει ενοποίηση παροχών ώστε να ρευματοδοτηθεί ολόκληρος ο ενιαίος χώρος με την άλλη παροχή, και έτσι η συγκεκριμένη παροχή δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε κάποιο χώρο. Τώρα για να κάνει επανασύνδεση ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να γίνει διαχωρισμός παροχών, και ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι βεβαίωση από τον Δήμο για τα τμ που θα ρευματοδοτεί από δω και πέρα η κάθε μία από τις δυο παροχές, και αυτή τη βεβαίωση δεν θα τη δώσει αν δεν είναι εξοφλημένο το ΤΑΠ. Και φυσικά εκτός από τη βεβαίωση από το Δήμο απαιτεί και φρέκιες ΥΔΕ και από τους δύο χώρους. Τα περί πολεοδομίας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, δεν έχουν σχέση με την επανασύνδεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις