Προς το περιεχόμενο

Project: Home Server


Turin87
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Luciddream,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα συμφουρομιτες, το τελευταίο διάστημα μου έχουν μπει φιτιλιές να φτιάξω τον δικό μου home server, αρχική ιδέα ήταν να τρέχει υπηρεσίες όπως nextcloud, jellyfin, vaultwarden που όμως όλο και προστίθενται. Μέχρι τώρα τα πειραματιζόμουν με ένα raspberry pi που τρέχει Linux Server με docker, θα ήθελα κάτι πιο αξιόπιστο με δυνατότητες NAS. 

Με κάποια παλιά εξαρτήματα λοιπόν φτιάχνω ένα δεύτερο PC, που θα εξυπηρετεί αυτή τη δουλειά, όμως δεν έχω καταλήξει στο λειτουργικό που θα τρέχει...να παραμείνω σε Linux Server η να κοιτάξω κάποια λύση τύπου Proxmox, σαν file system έχω καταλήξει σε mergerfs και snapraid μιας και δεν έχω πανομοιότυπους σκληρούς δίσκους. 

Τι προτάσεις θα μπορούσατε να μου δώσετε πάνω στη συγκεκριμένη υλοποίηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το proxmox μπορείς να κάνεις παπάδες αλλά σαν εναλλακτικές δες και το truenas ή το xpenology είναι βασικά για nas αλλά μπορείς να κάνεις και vm/docker.
Εγώ πήγα σε proxmox γιατί γύρισα και το PPPoE της γραμμής μου σε vm pfsense στο prox, αν κάτι τέτοιο δεν σε ενδιαφέρει: truenas /η xpeonology.
Ή το επί πληρωμή unraid. Σε αυτό δεν είναι ανάγκη να πας σε ακριβή άδεια καθώς η μόνη διαφορά τους είναι στο πόσους hdd/ssd μπορεί να πάρει. Αν είσαι με <=6 η basic αρκεί

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/01/2023 at 14:13, Turin87 said:

η να κοιτάξω κάποια λύση τύπου Proxmox, σαν file system έχω καταλήξει σε mergerfs και snapraid μιας και δεν έχω πανομοιότυπους σκληρούς δίσκους. 

Τι προτάσεις θα μπορούσατε να μου δώσετε πάνω στη συγκεκριμένη υλοποίηση;

Καλημέρα, έχω κάνει αυτό ακριβώς με Proxmox και LXC containers και έχω ανοίξει και thread εδώ για συζήτηση. Έχω 2 δίσκους σε mergerfs και αυτήν την βδομάδα θα πάρω και 3ο δίσκο για το snapraid. O server είναι της υπογραφής μου και δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα μέχρι τώρα αν και δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν 100% θα το κρατήσω στο τέλος όπως είναι, αλλά ήθελα να το κάνω το πείραμα με Proxmox. Προς το παρόν τρέχω ένα Syncthing, Uptime Kuma, Dashy, και σήμερα θα στήσω και το Jellyfin.

Γενικά από άλλους που διαβάζω προτίμησαν να πάνε σε λύση Linux + Docker για να διαχειρίζονται πιο εύκολα τα updates με volumes. Προσωπικά αν έκανα κάτι αντίστοιχο θα πήγαινα σε Arch Linux + Docker που το δουλεύω και περίπου 10 χρόνια και το ξέρω καλά.

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις OpenMediaVault, Unraid, DietPi και να τα διαχειρίζεσαι απο εκεί.Κάποιες ιδέες μπορείς να δεις και από το PerfectMediaServer site.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει ενδιαφέρον ο Proxmox, μόνο και μόνο από άποψη πειραματισμού. Υπήρχε σαν ιδέα και το trueNAS αλλα κάπου διάβασα ότι θέλει τουλάχιστον 16gb ram για να τρέξει και δεν έχει τόσα resources το pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...