Engimek Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Πρόκειται για τον δίσκο https://www.skroutz.gr/s/21275378/Western-Digital-Elements-Portable-USB-3-0-Εξωτερικός-HDD-5TB-2-5-Μαύρο.html. Ιδού οι θερμοκρασίες του χωρίς χρήση. Βλέπουμε ότι σιγά σιγά αυξάνεται η θερμοκρασία λόγω του ότι προφανώς δεν αποβάλλει σωστά τη θερμότητα. Το κουτάκι μου φαίνεται πολύ μικρό, συμπαγές, χωρίς vent. H western digital μας δίνει αυτά τα specs: Δηλαδή είμαστε εκτός προδιαγραφών. Έχω δοκιμάσει να τοποθετήσω το δίσκο σε επιφάνεια υψωμένη ώστε να υπάρχει κενό και από την κάτω πλευρά μήπως και βελτιωνόταν η κατάσταση. Αλλά βλέπω ίδια αποτελέσματα. Ερωτήσεις: -Έχει κάποιος άλλο τον εν λόγω δίσκο ή παρόμοιο small factor μοντέλο? Έχει δει τέτοιες θερμοκρασίες? Μακροπρόθεσμα λέτε να έχω θέμα με τις θερμοκρασίες? Πάνω από 52 βαθμούς δεν έχει πάει ποτέ ακόμα και με βαριά χρήση. -Αξίζει να τον επιστρέψω για αλλαγή? Θα το δεχτούν? Θα με παιδέψουν καιρό? Κυρίως για backup τον έχω αλλά είναι συνεχώς συνδεδεμένος στο pc. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 γιατι ειστε εκτος προδιαγραφων ? που το ειδες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Engimek Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 23 λεπτά πριν, andreaspA είπε γιατι ειστε εκτος προδιαγραφων ? που το ειδες? Φαίνεται από το spec sheet που έχω παραθέσει (Operating temperature: 5 εώς 35 βαθμοί). Δηλαδή δουλεύει σχεδόν μόνιμα εκτός αποδεκτού εύρους θερμοκρασίας. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να μην το είχα προσέξει και ποτέ εαν το HD Sentinel δεν μου έβγαζε προειδοποίηση. Εν πάσει περιπτώσει - έχουν περάσει περίπου 3 μήνες από τότε και τελικά δεν ασχολήθηκα να τον αλλάξω, κυρίως γιατί αυτός ο δίσκος είναι το backup του backup οπότε και να καεί δεν έγινε κάτι τρομερό. Ήλπιζα να είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία ή έστω γνώμη επ' αυτού αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς να μου απαντήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Νομίζω τα specs δηλώνουν την θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι του δίσκου. Ο δίσκος μπορεί να έχει μέχρι και 60 βαθμούς θερμοκρασία και να δουλεύει . Από τους 60 και μετά έχει πρόβλημα. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 33 λεπτά πριν, Engimek είπε Φαίνεται από το spec sheet που έχω παραθέσει (Operating temperature: 5 εώς 35 βαθμοί). Δηλαδή δουλεύει σχεδόν μόνιμα εκτός αποδεκτού εύρους θερμοκρασίας. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να μην το είχα προσέξει και ποτέ εαν το HD Sentinel δεν μου έβγαζε προειδοποίηση. Εν πάσει περιπτώσει - έχουν περάσει περίπου 3 μήνες από τότε και τελικά δεν ασχολήθηκα να τον αλλάξω, κυρίως γιατί αυτός ο δίσκος είναι το backup του backup οπότε και να καεί δεν έγινε κάτι τρομερό. Ήλπιζα να είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία ή έστω γνώμη επ' αυτού αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς να μου απαντήσει. Δεν λενε αυτο τα spec. τα spec μιλανε για θερμοκρασια περιβαλλοντος. Οχι για θερμοκρασια λειτουργιας εσωτερικα. Εν ολιγης, μην τον βαλεις στον ηλιο στην ξαπλωστρα το καλοκαιρι και περιμενεις να δουλεψει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Engimek Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Πάντως γενικά μιλώντας operating temperature = θερμοκρασιακές ανοχές της ίδιας της συσκευής όσο λειτουργεί. Δηλαδή θερμοκρασίες πέραν των οποίων θα έχουμε αστοχίες. Ομοίως non-operating temperature = θερμοκρασιακές ανοχές της ίδιας της συσκευής ενώ δεν λειτουργεί. Αυτό διαχωρίζεται από την έννοια ambient temperature που αναφέρουμε τώρα. Παρ' όλα αυτά βλέποντας τα νούμερα (5-35) αυτό που λέτε βγάζει περισσότερο νόημα. Μάλλον αυτό θέλει να πει η WD... απλά είναι λίγο "ευέλικτη" στην ορολογία της! Εξάλλου γενικά από τις αναζητήσεις που έχω κάνει πράγματι οι μέγιστες θερμοκρασίες λειτουργίας για περισσότερους δίσκους είναι παραπάνω (60 όπως λέει ο φίλος). Ευχαριστώ παίδες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα