Προς το περιεχόμενο

Αγορά ή στήσιμο retro gaming console


scooterlord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Έφτασε η ώρα για να στήσω ένα μηχανηματάκι για retro gaming για να βάλω σιγά σιγά και τον μικρό μου στον κόσμο του gaming. Θέλω να πάρω μια retro κονσόλα κυρίως για να παίζουμε διπλό τα παλιά games (bubble, snow bros, final fight, κτλ) και βλέπω πως έχουν βγει ένα εκατομμύριο κονσόλες και γιαυτό θα ήθελα τις γνώμες από τους έξπερτς του insomnia που ασχολήθηκαν στο παρελθόν.

Budget δεν ξέρω αν θέλω να ξεπεράσω τα 150ε-200ε σύνολο το πολύ μαζί μετα χειριστήρια.

Με ενδιαφέρουν:

  • Καλό performance αλλά δε με νοιάζει (πολύ) να μη μπορω να παιξω ps1 3d games, ή τις μούφες 3d retro. Αν ειναι εφικτό να είναι αναβαθμίσιμο με τα games (ή να έχει όλα τα παλιά, γνωστά ήδη μέσα).
  • Χειριστήριο θα ήθελα ασύρματο
  • Ιδανικά 4k output αλλά το λιγότερο 1080p
  • Θα συνδεθεί σε τηλεόραση τοίχου, οπότε αν ήταν και μικρό/κομψό δεν θα έλεγα όχι

Αρχικός προσανατολισμός είναι κάτι του στυλ raspberry pi 4 +2x 8bitdo wireless controllers και retropie. Προφανώς έχει μικρή φασαρία για σετάρισμα, την οποία ειλικρινά θα ήθελα κι αυτή να την αποφύγω. Αν δηλαδή υπάρχει κάτι έτοιμο σε αυτά ή και λιγότερα χρήματα μπορεί να με ενδιέφερε. Μετά.. android stick; Μini-pc; Έτοιμη retro κονσόλα; Μεταχειρισμένο PS4; Δεν ξέρω παιδιά, περιμένω τα σχόλιά σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω σκεφτει αυτο και κατι αντιστοιχα του 

αν θες τσεκαρε αν σε βολευει και εχει και αλλα αν ψαξεις .

βεβαια απο τα 30.000 πολλα ειναι διπλα ας πουμε pacman μπορει να το εχει σε arcade αλλα και σε κατηγορια atari 

αλλα δειχνει ενδιαφερον

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση! Βέβαια την είδα καθυστερημένα, αλλα όπως και νάχει.

Στο ενδιάμεσο αγόρασα το Raspberry PI 8 GB και έβαλα Batocera linux.. παιδεύομαι τώρα να δω πως θα τα σετάρω όλα, κτλ αλλά το ευχαριστιέμαι :) Αγόρασα επίσης ένα 8bitdo SN 30 Pro για 'δοκιμή', μου άρεσε εν τέλει και παρήγγειλα και δεύτερο.

Οπότε μου στοίχησε μέχρι στιγμής κοντά στα 230, και είμαι σίγουρος οτι ενδεχομενως να υπάρχουν πιο φτηνες λύσεις που να δουλεύουν καλά, αλλά από το να το ρισκάρω αποφάσισα να πάω σε κάτι πιο... ασφαλές. Φοβόμουν επίσης τι ματσακωνιες θα έχουν τα φτηνα με το software και ψάχνε γύρευε οδηγούς για συγκρεκριμένο device αν γινόταν κάτι κτλ.

Για αυτούς που θα καταλήξουν στο νήμα, είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου. Για πιο φτηνά ίσως κάποιος να τη γλιτώσει αγοράζοντας λίγο φτηνότερα την 4gb/2gb raspberry pi έκδοση (αν τη βρει), χωρις case, με ενσύρματα χειρηστήρια, κτλ μπορεί να ρίξει κάνα 70άρι από την τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες το site των arcade punks , εχει έτοιμα images για raspberry στημένα με retropie και ολα τα full extra.

Εχω βαλει το rick dangerous καπου στα 700γβ σε δισκο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, Neo είπε

Δες το site των arcade punks , εχει έτοιμα images για raspberry στημένα με retropie και ολα τα full extra.

Εχω βαλει το rick dangerous καπου στα 700γβ σε δισκο.

WOW!  Έπρεπε να το ξέρω πριν ξεσκιστώ στις custom-ιές. Τώρα βέβαια το έχω ψιλοσετάρει μια χαρα - controllers, wifis, themes, scrapes και γέμισα roms τα μηχανήματα που ήθελα - mame, neo geo, snes, mega drive και τωρα εχει ξε-σκαρταρισμα από τις μάπες.

Ξέρεις αν υπάρχει performance gain συγκριτικά με το Batocera; Κάποια σέρνονται, αλλά όχι ότι δοκίμασα τους shaders ή άλλες αναλύσεις - καθότι είμαι σε φάση σεταρίσματος δεν σύνδεσα ακόμα σε TV και έκανα δοκιμές σε ultra-wide οπότε ενδεχομένως να παίζει ρόλο κι αυτό στο performance - φυσικά μιλάω για κάτι 3d τύπου Killer Instict, κτλ

Πωπω μόλις βρήκα ένα 256άρι Batocera image... ό,τι πρέπει για την SD που έχω. Σταματάω το σετάρισμα και θα το φτιάξω εκ νέου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, Neo είπε

Κρατα και ενα backup απο αυτο που εφτιαξες κρίμα ειναι και ποτε δεν ξερεις ;)

Σκεφτόμουν ακριβώς αυτό... μη σου πω ότι το πρώτο βήμα θα είναι να δω αν μπορω να κανω extract το image και να παρω απο μεσα αυτα που εχει - Roms, BIOSes, κτλ. Εστειλα στο δημιουργο μια ερωτηση γιατι εχει βαλει shutdown script για ειδικη πλακετα λεει και με φοβιζει μηπως αυτο σπασει τιποτα.

Το μεχρι στιγμής που εφτιαξα απλα βλεπω οτι εχει πολλά λειψα artworks - τι πολλά δηλαδή, τα περισσότερα, οι scapers είναι... σκραπες. Και επισης αυτο που θα περιμενα ισως ειναι αυτοματα να αναγνωριζει έστω απο το φάκελο ποιος emulator πρεπει να χρησιμοποιηθεί. Προσπαθούσα να παίξω το bubble - και τελικά αν αλλάξεις χειροκίνητα τον emulator σε αλλη εκδοση libertro παιζει.. ευτυχώς υπάρχουν τα per game settings.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...