Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, great είπε

για το powerbank ναι και μενα αυτες ειναι οι αμφιβολιες, μου τα αλλα dashcam εαιναι φτοιαγμενα για τετοιες θερμοκρασιες. πριν ειχα μια καμερα βαλει απο κινα μικρη απλη που πουλανε με μαγνητη οντως το κλαοκαιρι ενα μεσημερι την βρηκα τελειως φουσκωμενη, τοσο τυχερος που δεν εσκασε και δεν πηρε φωτια.

ωχ αυτη ηταν η πρωτη μου επιλογη πριν μαθω απο τον ηλεκτρολογο την αλλη. τωρα με απαγοητευσες..εχει και αισθητηρα κινησης για 180 μοιρες.

5 ώρες πριν, great είπε

οχι φιλε μου, αν εισαι αθηνα απλα εχω ενα μαγαζι που εχω εμπιστοσυνη στο Περιστερι πολυ γνωστω και εκει εχω βαλει τα παντα απο dashcam , παλια parrot , starline GPS και DIM.

σαλονικα ειμαι. παντως δεν εχω δει πουθενα στο ιντερνετ αυτο τρικαμερο αλλα δνε ασχοληθηκα κια πολυ,ιδως δνε εψαξα και πολυ λεπτομερως και φανατικα.

Δημοσ.
12 hours ago, kage said:

Ποιες οι πιθανοτητες να φανουν ευδιακριτα οι πινακιδα βραδυ..μαλλον μικρες

μεγαλες, εξαρταται ποια dashcam εχεις, υπαρχουν οχι των 50€ (θα τα σκάσεις) που εχουν απιστευτα φιλτρα και modes για βραδυ και μερα με εντονο φως (ελλαδα καλοκαιρι) που σκαει ο ηλιος και δεν βλεπεις τιποτα που το μειωνουν πολυ αυτο και εχεις καθαρη εικονα στο video. 

και ο λογος που πρεπει να εχεις, δες ποση ωρα εχω πρασινο και τι γινεται. εαν δεν ηταν στροφη για να κοψω δεν θα μιλαγαμε τωρα, και φυσικα ουτε που ειχε καταλαβει τι εκανε, με κοιταζε με ενα στυλ τι λες

(οχι μην παρετε σαν παραδειγμα καλης ποιοτητας εικονας, εχει την χειροτερη που υπαρχει, μετα το καταλαβα)

• Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συγγνώμη για το topic hijacking, αλλά πρόσφατα, σε συζήτηση με ασφαλιστή —που επιβεβαιώθηκε έως έναν βαθμό και από συζήτηση με δικηγόρο— προέκυψε ότι η χρήση dashcam δεν είναι παράνομη, εφόσον προορίζεται για προσωπική χρήση.

Ωστόσο, για να σε καλύψει και να γίνει αποδεκτό στο δικαστήριο, πρέπει:

• να αναγράφεται η ταχύτητα κίνησης σου και

• —το πιο περίεργο— να υπάρχει βίντεο της καμπίνας των επιβατών (!?!?!?)

Ειδάλλως, σε δικαστήριο ΔΕΝ θα γίνει αποδεκτό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το δείξεις στους τσέους επί τόπου, και αν κρίνουν ότι όντως υπάρχει υπαιτιότητα του άλλου, να το σημειώσουν στο συμβάν. Αλλά αυτό είναι ουσιαστικά "εξωθεσμικό".

Δημοσ.
2 hours ago, 11osmikrosmhtsos said:

Συγγνώμη για το topic hijacking, αλλά πρόσφατα, σε συζήτηση με ασφαλιστή —που επιβεβαιώθηκε έως έναν βαθμό και από συζήτηση με δικηγόρο— προέκυψε ότι η χρήση dashcam δεν είναι παράνομη, εφόσον προορίζεται για προσωπική χρήση.

Ωστόσο, για να σε καλύψει και να γίνει αποδεκτό στο δικαστήριο, πρέπει:

• να αναγράφεται η ταχύτητα κίνησης σου και

• —το πιο περίεργο— να υπάρχει βίντεο της καμπίνας των επιβατών (!?!?!?)

Ειδάλλως, σε δικαστήριο ΔΕΝ θα γίνει αποδεκτό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το δείξεις στους τσέους επί τόπου, και αν κρίνουν ότι όντως υπάρχει υπαιτιότητα του άλλου, να το σημειώσουν στο συμβάν. Αλλά αυτό είναι ουσιαστικά "εξωθεσμικό".

μπορει αλλα οχι, μια χαρα υπαρχουν περιπτωσεςι που το δεχονται. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν θα φτασεις ως εκει. Θα το παρει η ασφαλιστικη θα πεταξει την σκουφια της που υπάρχει και τελειωσε και αυτη μετα θα τα βαλει με τον αλλον.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, great είπε

Θα το παρει η ασφαλιστικη θα πεταξει την σκουφια της που υπάρχει και τελειωσε και αυτη μετα θα τα βαλει με τον αλλον.

Ουτε καν θα δει το βιντεο επισημα για να μην μπλεξει.Η σαφαλιστικη δεν μπορει  να κινηθεί δικαστικά εναντιων κανενός.Ουτε μπορει να υποχρεωσει κανεναν να κανει θετικη δηλωση.Οι αντιδικοι πανε μονο δικαστικα για να λυσουν την διαφορα τους οπου εκει το βιντεο αν υπαρχει και ταυματισμος-θανατος μπορει να γινει δεκτο απο το δικαστηριο.Διαφορετικα εαν ειναι μονο αστικη διαφορα πολυ δυσκολο εως απιθανο......

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, great είπε

Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν θα φτασεις ως εκει. Θα το παρει η ασφαλιστικη θα πεταξει την σκουφια της που υπάρχει και τελειωσε και αυτη μετα θα τα βαλει με τον αλλον.

Ομως δυστυχως μπορει να γυρισει και αντιθετα και να βγαλει συνυπαιτιότητα. Δηλαδη να γυρισει εναντιων σου.

Σκεψου απλο παραδειγμα, δρομος με διαζωμα και διασταυρωσεις "λεωφορος", οριο 50 και πας με 70 (still 20 χιλιομετρα κατω απο την ταχυτητα που πανε οι αλλοι). Ενας τυπος καει το κοκκινο και γινεστε t-bone. Τσουπ συνυπαιτιοτητα, παει η αποζημιωση σου. Ποσο μαλλον αν τραυματιστεις. Ενω γνωριζουμε ολοι οτι τι 50 τι 70 με 5 μετρα αποσταση αντιδρασης εισαι cooked διοτι ακομα και στα 50 εισαι εντος του χρονου αντιδρασης δηλαδη δεν εχεις καν ακουμπησει το φρενο

2 λεπτά πριν, filipprin είπε

Ουτε καν θα δει το βιντεο επισημα για να μην μπλεξει.Η σαφαλιστικη δεν θα κινηθει δικαστικα εναντιων κανενως.Ουτε μπορει να υποχρεωσει κανεναν να κανει θετικη δηλωση.Οι αντιδικοι πανε μονο δικαστικα για να λυσουν την διαφορα τους οπου εκει το βιντεο αν υπαρχει και ταυματισμος-θανατος μπορει να γινει δεκτο απο το δικαστηριο.Διαφορετικα εαν ειναι μονο αστικη διαφορα πολυ δυσκολο εως απιθανο......

Εμενα με αγχωνει πολυ το γεγονος της απαιτησης ενδειξης ταχυτητας απο GPS οσο και της cabin camera. Καταννοω τους λογους εως ενα βαθμο αλλα δεν τους αποδεχομαι.

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Ομως δυστυχως μπορει να γυρισει και αντιθετα και να βγαλει συνυπαιτιότητα. Δηλαδη να γυρισει εναντιων σου.

.Η σαφαλιστικη δεν μπορει  να κινηθεί δικαστικά εναντιων κανενός.Ουτε μπορει να υποχρεωσει κανεναν να κανει θετικη δηλωση.Οι αντιδικοι πανε μονο δικαστικα για να λυσουν την διαφορα τους οπου εκει το βιντεο αν υπαρχει και ταυματισμος-θανατος μπορει να γινει δεκτο απο το δικαστηριο.Διαφορετικα εαν ειναι μονο αστικη διαφορα πολυ δυσκολο εως απιθανο......

4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Εμενα με αγχωνει πολυ το γεγονος της απαιτησης ενδειξης ταχυτητας απο GPS οσο και της cabin camera. Καταννοω τους λογους εως ενα βαθμο αλλα δεν τους αποδεχομαι.

δεν θελεις να καταλαβεις η κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις

2 λεπτά πριν, filipprin είπε

Η ασφαλιστικη δεν μπορει  να κινηθεί δικαστικά εναντιων κανενός.Ουτε μπορει να υποχρεωσει κανεναν να κανει θετικη δηλωση.Οι αντιδικοι πανε μονο δικαστικα για να λυσουν την διαφορα τους οπου εκει το βιντεο αν υπαρχει και ταυματισμος-θανατος μπορει να γινει δεκτο απο το δικαστηριο.Διαφορετικα εαν ειναι μονο αστικη διαφορα πολυ δυσκολο εως απιθανο.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι ΑΝ.Η ασφαλιστικη εφοσον δεν υπαρχει αναληψη υπαιτιότητας απο ενα απο τούς δυο που εμπλέκονται στο ατυχημα ΔΕΝ θα ασχοληθει καν.Απλα θα σας οδηγησει στα αστικα δικαστηρια .Εκει αν υπαρχει θάνατός- τραυματισμός μπορει ο δικαστής να ζητησει να δει το βιντεο επισημα και να το  βαλει στη δικογραφια.Οτι βιντεο υπαρχει.Αν ειναι μονο αστικη διαφορα τοτε δεν θα γινει δεκτο τουλαχιστον επισημα......

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filipprin είπε

Οχι ΑΝ.Η ασφαλιστικη εφοσον δεν υπαρχει αναληψη υπαιτιότητας απο ενα απο τούς δυο που εμπλέκονται στο ατυχημα ΔΕΝ θα ασχοληθει καν.Απλα θα σας οδηγησει στα αστικα δικαστηρια .Εκει αν υπαρχει θάνατός- τραυματισμός μπορει ο δικαστής να ζητησει να δει το βιντεο επισημα και να το  βαλει στη δικογραφια.Αν ειναι μονο αστικη διαφορα τοτε δεν θα γινει τουλαχιστον επισημα......

Οκευ δηλαδη κανουμε 2 αρνητικες δηλωσεις, και παει αστικο δικαστηριο, με εκπροσωπει η νομικη μου. Η νομικη μου θελει να κερδισει την υποθεση και εχει αυτο το υλικο στην κατοχη της. Για να το αξιοποιησει (με μεγαλυτερη επιτυχια ή ακομα και γενικα) ειχα καταλαβει πρεπει να εχει αυτες τις 2 προυποθεσεις

Δημοσ.
13 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

προφανως αμα φταις δεν το συζηταμε δεν παμε να "κλεψουμε" παμε να βρουμε το δικιο μας σε καποιον που λεει οτι περασε με πρασινο. Βαλε dashcam και μην σκεφτεσε τα δικαστηρια και αν το δεχτουν εαν πρεπει θα το δεχτουν γιατι αρχιζει λιγο και επικρατει η λογικη και οχι η παρανοια σιγα σιγα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 11osmikrosmhtsos είπε

Η νομικη μου θελει να κερδισει την υποθεση και εχει αυτο το υλικο στην κατοχη της. Για να το αξιοποιησει (με μεγαλυτερη επιτυχια ή ακομα και γενικα) ειχα καταλαβει πρεπει να εχει αυτες τις 2 προυποθεσεις

Οταν υπαρχει δημοσιο ενομο συμφερων θανατος -τραυματισμος τοτε οτιδηποτε βιντεο οπωσ και να ειναι γινεται δεκτο.Σε αστικη διαφορα μονο χρηματα δεν γινεται επισημα οτι βιντεο και να ειναι....

Δημοσ.
2 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

Οκευ δηλαδη κανουμε 2 αρνητικες δηλωσεις, και παει αστικο δικαστηριο, με εκπροσωπει η νομικη μου. Η νομικη μου θελει να κερδισει την υποθεση και εχει αυτο το υλικο στην κατοχη της. Για να το αξιοποιησει (με μεγαλυτερη επιτυχια ή ακομα και γενικα) ειχα καταλαβει πρεπει να εχει αυτες τις 2 προυποθεσεις

oχι παντα και οχι ακριβως εφοσον το υλικο δειχνει οτι περασες με πρασινο και οχι με 200χλμ και ο αλλος με κοκκινο το δικαστηριο δεν θα το πολυσκεφτει ουτε θα κοιταξει προυποθεσεις ουτε αν η καμερα σου δειχνει το προσωπο απο ενα παιδακι. Διαβαστε απειρα replies απο αλλα threads με τετοια συμβαντα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, great είπε

προφανως αμα φταις δεν το συζηταμε δεν παμε να "κλεψουμε" παμε να βρουμε το δικιο μας σε καποιον που λεει οτι περασε με πρασινο. Βαλε dashcam και μην σκεφτεσε τα δικαστηρια και αν το δεχτουν εαν πρεπει θα το δεχτουν γιατι αρχιζει λιγο και επικρατει η λογικη και οχι η παρανοια σιγα σιγα.

βαλε δεν διαφωνώ με αυτο. Αλλα μη προσπαθείς να πεισεις τον κοσμο οτι θα σε σωσει το βιντεο γιατι δεν ισχυει.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...