Προς το περιεχόμενο

Nat IP σε wind

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από e1995kati,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εδώ και καιρό εικάζουν αρκετοί ότι η nova-wind δίνει Nat IP με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε streaming υπηρεσίες τρίτων( IPTV. Servers Twitch tv κτλπ) πως μπορώ να το διαπιστώσω αυτό.....και σε περίπτωση που βεβεωθω ότι έχω Nat η δικαιολογία με τα καταγραφικό είναι πιστευτή?

Δημοσ.

Προφανώς εννοείς να έχεις δημόσια ΙΡ πίσω από CGNAT και όχι κανονική.

Σε αυτή την περίπτωση το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι αν θέλεις να έχεις πρόσβαση από το διαδίκτυο προς τις όποιες υπηρεσίες τρέχεις στο εσωτερικό σου δίκτυο. Υπηρεσίες τρίτων (όπως αυτές που αναφέρεις) που τρέχουν στο διαδίκτυο και θέλεις να έχεις πρόσβαση από το εσωτερικό σου δίκτυο, δεν επηρεάζονται από το CGNAT και λειτουργούν κανονικά.

Δημοσ.

Θέλω public IP για να λειτουργεί καλύτερα η IPTV μου είπαν....τώρα μίλησα με τεχνικό στο τηλ και μου είπε ότι θα με βάλει σε public einai mia diadikasia Pou legete dinast μου είπε κάπως έτσι και θα με πάρει τηλ όταν ολοκληρωθει

Θέλω public IP για να λειτουργεί καλύτερα η IPTV μου είπαν....τώρα μίλησα με τεχνικό στο τηλ και μου είπε ότι θα με βάλει σε public einai mia diadikasia Pou legete dinast μου είπε κάπως έτσι και θα με πάρει τηλ όταν ολοκληρωθει....η IP so to router είναι 192.168.0 

Και από ότι κατάλαβα πρέπει να είναι private-nat

Μου είπαν απ' την υπηρεσία IPTV ενοειτε

Μ αυτήν την διαδικασία γίνετε αλλαγή η μετατροπη IP? Διότι φοβαμε μην κλειδώσει η συνδρομή....είναι πρόγραμμα που κλειδώνει σε παροχο-ip?

Δημοσ.

Για να δεις αν είσαι πίσω από CGNAT, κοιτάς ποια ΙΡ δείχνει ο Router να έχει πάρει απότον πάροχο στην σύνδεση του Internet και την αντιπαραβάλεις με αυτή που σου εμφανίζει εδώ. Η ΙΡ 192.169.0.κάτι, του Router που αναφέρεις είναι η εσωτερική του LAN και είναι παντελώς άσχετη με την δημόσια ΙΡ. Αν είσαι πίσω από CGNAT, τότε θα ξεκινά από 100.κάτι ή σπανίως από 10.κάτι και σε καμιά άλλη περιοχή διευθύνσεων.

Αν είναι ίδιες τότε δεν είσαι πίσω από ΝΑΤ και ψάχνεις αλλού για το πρόβλημά σου (ούτως ή άλλως είναι άσχετο με το ΝΑΤ).

Αν δεν είναι ίδιες, τότε ζητάς να σε βγάλουν από το CGNAT αναφέροντας ότι τρέχεις δικές σου υπηρεσίες στο σπίτι στις οποίες δεν έχεις πρόσβαση απ' έξω (π.χ. κάμερες). Συνήθως το κάνουν αμέσως. Παίρνεις κανονική δημόσια ΙΡ και δεν υπάρχει κανένα θέμα κλειδώματος της συνδρομής.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Την βρήκα στο vdsl wan και ξεκινάει με 10......

Υπάρχει δεύτερο ασύρματο ρούτερ στον χώρο γίνετε να το ρυθμίσω να παίρνει άλλη IP....euxaristo gia tis apantiseis

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, e1995kati είπε

Υπάρχει δεύτερο ασύρματο ρούτερ στον χώρο γίνετε να το ρυθμίσω να παίρνει άλλη IP....euxaristo gia tis apantiseis

Μόνο ένας Router μπορεί να κάνει σύνδεση και να έχει δημόσια ΙΡ, εκτός κι αν υπάρχει δυνατότητα PPPoE Passthrough από τον κύριο, αλλά και πάλι είναι αμφίβολο αν πάρει κανονική δημόσια ΙΡ από την στιγμή που δεν παίρνει ο πρώτος.

Δημοσ.

Μπορεί να έχετε δίκιο......τελικά Μ έκαναν public IP.......από ότι βλέπω οι server IPTV αποφεύγουν για κάποιο λόγο να δίνουν σε wind nova.....η σε προτρέπουν για αλλαγή σύνδεσης.....παντός τώρα παίζει άψογα....τι έγινε ξαφνικά με την wind και δίνει Nat......θα μου πείτε είναι μια πληροφορια-ελειψη που δεν αφορά άμεσα τον μέσο χρήστη του διαδικτύου......αλλά ακόμη και για τον gadgetakia-κολλημενο η τον επαγγελματία.....μπορεί να είναι απαραίτητο.....δεν θα έπρεπε οι εταιρίες να μας προηδοποιουν για αυτές τις ατελιες.....(άρνηση κοινοποίησης στοιχείων voip....Nat IP κτλπ κτλπ)

Αυτό με voip ποτέ δεν το κατάλαβα ποιες δικλυδες ασφαλείας παραβιάζοντας αν σου γνωστοποιήσουν τα στοιχεία???? Ένας θεός ξερει

Παραβιαζοντε

Δημοσ.

Δεν είναι ατέλειες αλλά πολιτική κάθε εταιρείας και έχουν αυτό το δικαίωμα. Για τους γκατζετάκηδες λύσεις υπάρχουν για πρόσβαση από το διαδίκτυο προς το εσωτερικό δίκτυο.

Η Wind ήταν η πρώτη που το εφάρμοσε από το 2015 και ακολούθησαν με την σειρά τους οι άλλοι, από την στιγμή που είχαν θέμα με την απόδοση στις διευθύνσεις. Οι δημόσιες IPv4 έχουν εξαντληθεί εδώ και 10+ χρόνια παγκοσμίως και έως ότου γίνει καθολική χρήση του IPv6 απ' όλους (εταιρείες, πάροχοι, ιστοσελίδες, πελάτες κλπ) η λύση που ακολουθείται είναι το CGNAT.

Πάλι καλά που στην χώρα μας προς το παρόν με ένα τηλεφώνημα συνήθως σε βγάζουν. Σε άλλες ούτε καν το συζητάνε και μόνη λύση που υπάρχει είναι με έξτρα κόστος στο πάγιο να έχεις σταθερή δημόσια ΙΡ.

Όσον αφορά το VoIP υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο πάνω από 20 χρόνια για ανασφαλή δίκτυα από ανεπαρκείς ρυθμίσεις των πελατών, όπου έρχονται λογαριασμοί 4ψήφιοι διότι κατάφεραν να μπουν στην συσκευή και έκαναν χρήση της τηλεφωνίας με κλήσεις προς το εξωτερικό. Κι εδώ η πολιτική των παρόχων παγκοσμίως είναι μοιρασμένοι όπου οι περισσότεροι την έχουν κλειδωμένη είτε στον Router είτε δίδοντας έξτρα δική τους συσκευή μόνο για την τηλεφωνία και οι λιγότεροι γνωστοποιούν τον κωδικό για χρήση  από τον πελάτη με δική του ευθύνη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...