Προς το περιεχόμενο

Πόσο έχουν αντέξει τα τροφοδοτικα μας;


zaratustra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Ξεκινάω με το δικο μου THERMALTAKE W0103 TOUGHPOWER 600W. Αγορασμένο το 2010. Διανύει το 13ο έτος της ζωής του και συνεχίζει ακάθεκτο. Φτου του μην το ματιάσω.

Το θέμα το ξεκινάω για να δούμε λίγο την αξιοπιστία των μοντέλων και των εταιρειών σε βάθος χρόνου.  Γενικώς και αορίστως.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω κι εγώ ένα απολίθωμα απ' το 2008 που δουλεύει ακόμα. Οκ πλέον πολύ περιστασιακά, μιας και το μηχάνημα αυτό είναι παρατημένο, αλλά δε λέει να ψοφήσει το σκυλί. Όμως μέχρι και το 2018 δούλευε τακτικά! :D

Enermax MODU82+ δε θυμάμαι πόσα watt, αλλά μικρό. Παίζει να'ναι και το μικρότερο (425W).

Παίζει άμα πάρω κάνα CNCάκι αργότερα, να του βάλω αυτό το κασόνι για το Carveco! :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το 1991 μέχρι 2008 σε 3 υπολογιστές που πέρασαν από τα χέρια μου noname τροφοδοτικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πρώτο επώνυμο τροφοδοτικό σε καινούριο μηχάνημα που έφτιαξα τον 4ο/2008 ένα THERMALTAKE W0101 TR2 POWER 550W  που άντεξε 2,5 χρόνια  και  αντικαταστάθηκε τον 10ο/2010 με ένα   THERMALTAKE W0134 TR2 RX 550W  που δούλεψε στό ίδιο μηχάνημα μέχρι τον 10ο/2019 που έστησα καινούριο μηχάνημα και συνέχισε να δουλεύει άλλους 6 μήνες στο νέο μηχάνημα  και αντικαταστάθηκε προληπτικά (2ος/2020) με  ένα CORSAIR PSU RM650 80 PLUS GOLD  που δουλεύει μέχρι σήμερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

XFX ATX 24 pin Core Edition PRO 650W Active-PFC Retail

Αγοράστηκε στα τέλη του 2013 και απο τότε δουλεύει σχεδόν κάθε μέρα για ατελείωτες ώρες και με μπόλικες διακοπες ρεύματος.

Μέχρι στιγμή όλα ΟΚ, μη το ματιάσω.

Κάθε 2-3 χρόνια κάνω ένα προσεκτικό καθαρισμό από σκόνη κλπ στο PC. Ανοίγω και το PSU βγάζοντας όλες τις βίδες και καθαρίζω από σκόνη/χνούδια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nexus Silent Modular PSU 630W 80+ Bronze (RX-6300)

Αγορά 8/2010, με καθημερινή λειτουργία στο ένα και μοναδικό μου PC που κάνει τα πάντα (gaming, browsing, ταινίες) και συνεχίζει ακάθεκτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Enermax Galaxy 850w dxx . Αγορασμενο Απρίλιο του '07 το είχα μέχρι πριν μερικές μέρες στο βασικο pc μου , έχει φάει απειρο ξύλο τόσα χρόνια με 8800gtx (για τους παλιούς ) και πόσες άλλες κάρτες γραφικών ..τι να πω πραγματικά για αυτό το τροφοδοτικό δεν ξέρω . Βέβαια τότε που το πήρα ήταν κορυφή( νομίζω είχα δώσει 190-200€ ) Λειτουργεί ακόμα φυσικά , του έχω αλλάξει μόνο το μεγάλο fan που έχει στον πάτο και 1-2 φορές τον χρόνο που το άνοιγα και το ψευτοκαθαριζα από σκόνες .

Αντικαταστάθηκε με ένα corsair rm650x (2021) ..τα μισά χρόνια του enermax να βγάλει θα είμαι ικανοποιημένος .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θέμα ειναι οτι με την πάροδο του χρονου δεν διατηρούν τα spec τους ιδιαίτερα θορύβου περνάνε απίστευτο ripple και χαλάνε διάφορα άλλα components χωρις να το καταλάβεις , αλλα δεν ειναι μόνο πόσο χρονων άλλα και πόσο το χρησιμοποιεις αν πχ κανεις 1 ωρα την ημερα δουλειά η μερικές ώρες ρελαντι δεν είναι το ιδιο με τρελό gaming render κλπ 

και φυσικά αν ειναι ποιοτικα τα μέρη του psu τόσο κρατάνε περισσότερο εντος specs 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

TAGAN TG580-U15 580w για όποιους θυμούνται την εταιρεία αυτή.

2006, με αποσπώμενα καλώδια, "μπροστά" για την εποχή εκείνη και αρκετά ποιοτικό, τροφοδοτούσε τίμια μια DFI LANPARTY μητρική μαζί με 7800GTX Point of View κάρτα γραφικών. Μια δεκαετία κράτησε σίγουρα, μέχρι που μια μέρα πάτησα τον πίσω on/off διακόπτη του τροφοδοτικού και ακούστηκε ένα μπαμ και μύρισε το δωμάτιο καμένο. Δε ξέρω αν φτιαχνόταν αν ήταν κάτι απλό η όχι, απλά δεν ασχολήθηκα και αντικαταστάθηκε με ένα Thermaltake.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δικό μου είναι ένα Corsair RM 650W Ver2 το έχω περίπου 8 χρόνια, λειτουργεί συνέχεια από το πρωί μέχρι το βράδυ παλιά ήτανε και 24 ώρες συνεχόμενα ανοιχτός ο υπολογιστής γιατί κατέβαζε κιόλας  με την ADSL πολύ αργά το είχα πάρει 119€ είναι κατηγορίας Gold με αποσπώμενα καλώδια το παλιό είχε πρόβλημα (Corsair TX 650W) έκανε coil whine και με το ζόρι μου το άλλαξε το πλαίσιο τότε, και πλήρωσα τη διαφορά και πήρα το RM Corsair. Πάντα ήτανε επάνω σε σταθεροποιητή άλλα ήτανε πολύ μεγάλο για το σύστημά μου, δηλαδή τραβούσε μαξ 380W από τα 650 που δίνει οπότε δε ζορίστηκε και πολύ, το πήρα επίτηδες μεγάλο αν χρειαζόμουν κάποια στιγμή μεγάλο σύστημα με καλή Κάρτα γραφικών να είχε έναν αέρα    

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thermaltake smart m850w 80 plus bronze από το 2010 δουλεύοντας κάθε μέρα σχεδόν κάνα 10 Ώρο μάλλον πρέπει να τα φτυσε πριν λίγες μέρες όταν μετά από αναβάθμιση ολική το 1ο πισι έγινε δεύτερο, δεν ξεκίναγε η μητρική με την 1060 πάνω άλλαξα τροφοδοτικό και όλα οκ πάτησα και ένα φορμάτ με την ευκαιρία , είχε αντέξει πολλά crossfire με 6850, 6870

Επεξ/σία από absolom
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Corsair 750HX αγορασμένο το 2013 έως σήμερα.Έχουν δουλέψει πάνω του αρκετοί σκληροί δίσκοι και ούτε ένας δεν έχει παραδώσει πνεύμα αν και τους κάνω μη ενδεδειγμένη χρήση με αρκετά καθημερινά start/stop.Το αναφέρω γιατί την αξία του ένα τροφοδοτικό τη δείχνει στα ρεύματα που προσφέρει σε μητρική , υποσστήματα και περιφερεειακά και ως γνωστόν ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας είναι οι μηχανικοί κυρίως δίσκοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...