fragma Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν μου συνέβη το εξής κουλό. Σε ένα σπίτι που εκμισθωνω, βούλωσε ένα φρεάτιο αποχετευσης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η υπόγεια αποθήκη του σπιτιού και να καταστραφουν κάποια πράγματα που είχε εκεί ο νοικαρης. Τωρα μου ζητάει με εξώδικο αποζημίωση κάποιων χιλιάδων ευρώ για πράγματα που δεν εχω δει ποτέ, αλλά που τα κατέγραψε ο ασφαλιστής του. Είναι δυνατόν να ευθύνομαι εγώ για το γεγονός ότι έφραξε η αποχετευση αφού την χρησιμοποιούσε μονο αυτός; (το σπίτι είναι μονοκατοικία). Στο μισθωτήριο γράφει ότι υπεύθυνος για την συντηρηση και την επισκευή των φθορων που προέρχονται απο χρήση είναι ο ενοικιαστής. Αξίζει να βάλω δικηγόρο να του απάντησει ή απλά να τον αγνοήσω; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από fragma
ekechagi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, fragma είπε Λοιπόν μου συνέβη το εξής κουλό. Σε ένα σπίτι που εκμισθωνω, βούλωσε ένα φρεάτιο αποχετευσης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η υπόγεια αποθήκη του σπιτιού και να καταστραφουν κάποια πράγματα που είχε εκεί ο νοικαρης. Τωρα μου ζητάει με εξώδικο αποζημίωση κάποιων χιλιάδων ευρώ για πράγματα που δεν εχω δει ποτέ, αλλά που τα κατέγραψε ο ασφαλιστής του. Είναι δυνατόν να ευθύνομαι εγώ για το γεγονός ότι έφραξε η αποχετευση αφού την χρησιμοποιούσε μονο αυτός; (το σπίτι είναι μονοκατοικία). Στο μισθωτήριο γράφει ότι υπεύθυνος για την συντηρηση και την επισκευή των φθορων που προέρχονται απο χρήση είναι ο ενοικιαστής. Αξίζει να βάλω δικηγόρο να του απάντησει ή απλά να τον αγνοήσω; Ναι, να ασχοληθείς και να απαντήσεις με εξώδικο. Σε περίπτωση δικαστήριου τα "σου ΄πα, μου 'πε, του 'πα" δεν περνάνε. Η προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης (εξώδικο) λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Πρέπει να επικεντρωθείς σε δύο πράγματα: 1ον ποιος έχει την ευθύνη (εάν την έχεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος) και 2ον ποιο είναι το ύψος της ζημιάς. Καλό θα ήταν να ζητήσεις γνώμη από έμπιστο υδραυλικό για το πού ευθύνεται το βούλωμα.
rodosf1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Εύκολα απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης σε τέτοια περίπτωση, καθότι, ακόμα κ αν αναγνωριστεί ευθύνη του ιδιοκτήτη στην προκειμένη περίπτωση, η ζημιά δεν σου γνωστοποιήθηκε εγγράφως, προκειμένου να προβείς σε ενέργειες. Η αυθαίρετη καταγραφή από τον ασφαλιστή πάλι δεν τον καλύπτει εφόσον δεν σε φώναξε επιτόπου να κάνετε μαζί εκτίμηση της ζημιάς. Αν είναι έτσι βέβαια τα πράγματα τελικά και δεν κατάλαβα λάθος από την περιγραφή. 1
SilentVoice Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, fragma είπε Αξίζει να βάλω δικηγόρο να του απάντησει ή απλά να τον αγνοήσω; Ναι γιατί έχει μπλέξει και την ασφαλιστική του. Επίσης έχει μεγάλη σημασία πόσα χρόνια του το νοικιαζες.
Tsino Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Αυτός δηλαδή μπορεί να πετάει στην αποχέτευση ότι να ναι, να φράξει και να ευθύνεται ο ιδιοκτήτης? Αφού η φθορά λόγω χρήσης βαραίνει τον ενοικιαστή, που το στηρίζει ότι ευθύνεσαι εσύ? Ήμαρτον. Πήγαινε σε δικηγόρο. 3
vagos789 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Ναι να απαντησεις στο εξωδικο με τα επιχειρηματα που ηδη παραθεσες και τελος,δεν ασχολεισαι παλι
Mhdenistis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Λογικά πρέπει να δικαιωθείς αφού έχεις κρατήσει το μισθωτήριο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ελπιζω να εχει κατατεθει και στο taxis το μισθωτηριο που ειναι απαραιτητο για δικαστικα θεματα εκτος απο τα φορολογικα . Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από Γιάννης Platano
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Η αποχετευση μπορει να βουλωσε απο κακοτεχνια. Αν ειναι ετσι και μπορει ο ενοικιαστης να το αποδειξει την εκατσες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, tzotzo είπε Η αποχετευση μπορει να βουλωσε απο κακοτεχνια. Αν ειναι ετσι και μπορει ο ενοικιαστης να το αποδειξει την εκατσες. Αν ομως ειναι απο κακη συντηριση ????
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ομως ειναι απο κακη συντηριση ???? τι κακη συντηρηση; οι αποχευτεσεις ή απο χαρτια και τροφιμα βουλωνουν ή απο κακοτεχνια. τι να συντηρησεις;
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, tzotzo είπε τι κακη συντηρηση; οι αποχευτεσεις ή απο χαρτια και τροφιμα βουλωνουν ή απο κακοτεχνια. τι να συντηρησεις; Μια φορα τον χρονο το φθινοπωρο φωναζω και καθαριζουν το κεντρικο φρεατιο της αποχευετυσης
vagos789 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Ελπιζω να εχει κατατεθει και στο taxis το μισθωτηριο που ειναι απαραιτητο για δικαστικα θεματα εκτος απο τα φορολογικα . Αν δεν εχει κατατεθει τοτε δεν υπαρχει και κανενα θεμα ενοικιαστη. 29 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Η αποχετευση μπορει να βουλωσε απο κακοτεχνια. Αν ειναι ετσι και μπορει ο ενοικιαστης να το αποδειξει την εκατσες. Πως ακριβως θα αποδειξει οτι ξαφνικα μετα απο 10-20-30 χρονια βουλωσε απο κακοτεχνια;Μην πεταμε οτι ναναι 3
AristidisZ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, tzotzo είπε Η αποχετευση μπορει να βουλωσε απο κακοτεχνια. Αν ειναι ετσι και μπορει ο ενοικιαστης να το αποδειξει την εκατσες. Ότι να ναι... Ακόμα και περί κακοτεχνίας να πρόκειται, πως μπορεί ο ιδιοκτήτης να δράσει προληπτικά ; Δεν υφίσταται τεχνικά τακτική συντήρηση δικτύου αποχέτευσης ή ύδρευσης...
pontez2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Ανάλογη περίπτωση με έναν στη γειτονιά μου. Έστειλε εξωδικο στον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή του χάλασε ο ατομικός λέβητας και δε του τον αντικαθιστουσε. Ο ιδιοκτήτης απάντησε με εξωδικο και ζητούσε να δει τα δελτία συντήρησης που φυσικά δεν υπήρχαν ποτέ. Αποτέλεσμα ηταν ο ενοικιαστής και να πληρωσει 1500 ευρώ για νέο ατομικό λέβητα αλλά και να φυγει με συνοπτικές από το σπίτι. Οι αποχετεύσεις θέλουν συντήρηση. Οι συντηρήσεις ειναι ξεκάθαρη δουλειά των ενοικιαστών. 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Δεν υφίσταται τεχνικά τακτική συντήρηση δικτύου αποχέτευσης ή ύδρευσης... Χμ. Ολα τα κτίρια κάνουν μηνιαία συντηρηση αποχέτευσης. Συντήρηση απ ότι έχω καταλάβει = έρχεται ο τεχνικός και τσεκάρει αν ολα ειναι οκ, αν φαινεται κανα ογκωδες αντικειμενο που μπορει να βουλωσει την αποχευτευση κτλ κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις