Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμός στην Ελλάδα, πώς να κάνεις πρακτική


Innerspirit32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκίνησα να διαβάζω μόνος μου Python επειδή μου αρέσει ο προγραμματισμός και η Python εχει εύκολη γραφή.Αφού έφτασα σε ενα ικανοποιητικό επίπεδο έψαξα να βρω δουλειά για η πρακτική , προς απογοητευσή μου καμία αγγελία για junior σε Python παρα μόνο Senior θέσεις . Εντάξει καθε αρχή και δύσκολη, ρωτάω εναν προγραμματιστή και μου λέει καλύτερα να μπείς σε web development γιατί εχει μεγάλη ζήτηση και μετά μπορείς να εξελίξεις τις γνώσεις σου απο εκεί και πέρα.  Μαθάινω το τρίπτυχο HTML,CSS,JavaScript κάνω κάποιες σελίδες και αρχίζω να μελετώ και React. Όμως πάλι δεν βλέπω πρακτική άσκηση και σχεδόν σε όλες τις Junior Θέσεις θέλουν 2+ ετη προυπηρεσία!!! . Στο μυαλό μου 2 ετη προυπηρεσία στον χώρο δεν είναι Junior position αλλα τουλάχιστον mid  και όλοι θέλουν 1) 2 έτη να εχεις δουλέψει καπου αλλού ,πως όμως οταν δεν σε παίρνει κανένας? 2)Junior που να ξέρει τέλειο Front-end αλλα να εχει και γνώσεις Back-end, Βάσεις δεδομένων και Framework!. Ψάχνω για πρακτική κάπου και όπου υπάρχει γίνεται με WordPress το οποιο απέχει αρκετά απο τον προγραμματισμό που κάνω και μου αρέσει. Δεν ξέρω αν δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει η αγορά ή εγω κάνω λάθος κινήσεις ,αν ξέρει κάποιος παρακαλώ να μου δώσει τα φώτα του

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις επαφή με κάποιο πανεπιστήμιο ή φροντιστήριο, δύσκολα θα πέσουν στα μάτια σου αγγελίες για πρακτική άσκηση. Εμπειρικά, αν κάποιος ψάχνει προσωπικό χωρίς εμπειρία θα γράψει πως ψάχνει είτε Junior, είτε Entry-level είτε Graduate. Δεν λέω, υπάρχουν πολλές θέσεις για πρακτική εκεί έξω, αλλά από αυτά που θυμάμαι είναι πως τις μάθαινα μέσω πανεπιστημίου είτε στέλνοντας ένα μέιλ στην ίδια την εταιρία (α ναι μπορεί να τύχει κι αυτό, να υπάρχει θέση αλλά να μην την ανακοινώσουν)

Τώρα, αυτό για το ερώτημα σου. Εγώ προσωπικά όμως θα σε ενθάρρυνα σε μια άλλη κατεύθυνση. Έχεις δει python, html, css, js και λίγο react. Οι γλώσσες, καλές είναι αλλά σημασία έχει και πως τις χρησιμοποιείς. Αν σου άρεσε η Python, τότε επικεντρώσου σε αυτό, ανάπτυξε τις δικές σου εφαρμογές και άμα βρεις θέση που να ζητάει αυτό που κάνεις σε Java ας πούμε, πάλι μπορείς να κυνηγήσεις την θέση. Εγώ προσωπικά είχα κάνει πρακτική σε C# & Python, αλλά η πρώτη μου δουλειά ήταν σε php χωρίς να έχω ιδέα από php. Ο κύριος λόγος που με επέλεξαν, είναι επειδή είχα μια (μικρή) εμπειρία σε ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών (web dev) και όχι επειδή έγραφα σε C# για ένα καλοκαίρι. Με λίγα λόγια, μη κολλάς στη Python, αλλά στην ευρύτερη εικόνα.. πχ web development, web design, android app development κτλπ.

Ένας Junior, ναι, κάποιες γνώσεις στην πληροφορική τις χρειάζεται. Δεν νομίζω να περιμένουν να γνωρίζεις τέλειο front-end, αλλά τουλάχιστον βάσεις δεδομένων και επαφή με ένα framework είναι αναγκαίο. Ιδανικά, θα πρέπει να γνωρίζει και κάποια θεωρητικά πράγματα όπως τα βασικά περί δικτύων αν θα δουλέψει ως web developer, ή θέματα ασφάλειας... αλλά καμιά φορά το παραβλέπουν. Στην περίπτωση σου, δες τι χρειάζονται και προσπάθησε να αποκτήσεις κι εσύ αυτές τις γνώσεις/ικανότητες που ζητούν

Και κάτι τελευταίο: Ακόμη και 1-2 χρόνια προϋπηρεσία να ζητούν, άμα πας εκεί και τους αρέσεις, ίσως πάρεις την δουλειά του Junior, ή κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά, θα σου προτείνουν οι ίδιοι μια περίοδο πρακτικής άσκησης (στα πλαίσια εκπαίδευσης) για 3-6 μήνες προτού ξεκινήσεις να δουλεύεις ως Junior.

ΥΓ. Το web development δεν αποκλείει την python. Μπορείς να έχεις Python στο backend.

 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...