Προς το περιεχόμενο

Πώς να βελτιωθώ σε UI/UX


Aggeluska
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από primitiveart,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δούλευα σαν backend developer περίπου δύο χρόνια. Πρόσφατα το γύρισα σε mobile Developer και έτσι έρχομαι καθημερινά σε επαφή με UI/UX. Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς το τι μπορώ να κάνω για να βελτιωθώ στους τομείς αυτούς. Απο courses μέχρι μεταπτυχιακά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι καλα skills και τα δυο αλλα 99% αυτα θα ερχονται ετοιμα και εσυ απλα θα τα εφαρμοζεις. Το udemy θα εχει απειρα courses στον τομεα αλλα ισως τα περισσοτερα να περιλαμβανουν figma/sketch/invision κτλ. 
 

το UI design δεν ειναι κατι που μπορει ο οποιοσδηποτε να γινει καλος, το UX απο την αλλη εχει πεπατημενη.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Πέραν των courses υπάρχουν και άλλα resources τα οποία θα ήταν χρήσιμα να παρακολουθείς, πάραδειγμα: 

Διάφορα guidelines/documentation από design systems. Κάποια προφανή είναι τα παρακάτω αλλά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα που μπορούν να σου δώσουν μερικές ιδέες για τις ανάγκες του UI/UX.

Άρθρα από διάφορα σχετικά sites. Ο χώρος συνεχώς εξελίσσεται και συνεχώς υπάρχουν διαφορετικές και νέες απόψεις, οπότε καλό είναι να παρακολουθείς τι γίνεται γενικά, μερικά παραδείγματα.

Άλλα ενδιαφέροντα resources είναι διάφορα case studies που κυκλοφορούν εκεί έξω από τις ίδιες τις ομάδες που ανέπτυξαν ένα προϊόν, δεν έχω κάποιο πρόχειρο παράδειγμα, αλλά υπάρχουν κάποια πραγματικά εξαιρετικά που δίνουν λεπτομέρειες πίσω από ολόκληρη τη διαδικασία και πως φτάσανε στις αποφάσεις που πήρανε.

Επίσης ένα άλλο είδος χρήσιμων resources είναι άρθρα ή case studies που αναλύουν το user experience σε ένα τρίτο προϊόν, για παράδειγμα: 

Φυσικά υπάρχουν και πολλά showcases (κυρίως για UI), αλλά αυτά θεωρώ είναι περισσότερο για inspiration και ακόμα και τότε υπάρχει μεγάλο controversy σχετικά με την αξία τους, καθώς τις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν φτιαχτεί απλά για τις ιδανικές συνθήκες χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι ανάγκες ενός πραγματικού προϊόντος.

 

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχη ένα τρομερό βιβλίο από τον ιδρυτή της TailwindCSS και λέγετε Refactoring UI, είναι τρομερό. Εγώ προσωπικά είδα το design με άλλο μάτι μετά που τελείωσα το βιβλίο αυτό. Μπορείς να το ψάξεις στο internet και να το βρεις δωρεάν, όπως έκανα εγώ.

Άλλα καλά βιβλία UI Design Systems Mastery και The Ultimate Guide to Web Design.

Για ιδέες πάνε στο dribbble .

Επεξ/σία από prpantos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...