Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος στα υδραυλικά μετά από αλλαγή


maglor1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα,

ο αδελφός μου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τα υδραυλικά του. Καθώς είχε διαρροή σε κάποιο σωλήνα του νερού στο μπάνιο μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει όλα τα υδραυλικά του σπιτιού και να βάλει τους σωλήνες εξωτερικά. Είχε τους παλιούς σωλήνες και τώρα έβαλε χαλκού.

Να σημειώσω κάτι που νομίζω ίσως έχει σημασία για τη συνέχεια. Το σπίτι έχει για το ζεστό νερό και θερμοσίφωνο και ηλιακό (το διαμέρισμα είναι στο δεύτερο 5οροφης πολυκατοικίας) και έχει μπει τρίοδος.

Όταν τελείωσε η δουλεία εμφανίστηκε το πρόβλημα της του υδραυλικού πλήγματος (ΔΕΝ το είχε πριν). Όχι όμως στο κρύο. Μόνο στο ζεστό και μόνο όταν η τρίοδος ήταν ρυθμισμένη να φέρνει νερό από τον ηλιακό. Αυτό που έγινε σε πρώτη φάση ήταν η τοποθέτηση πληγματικής βαλβίδας (αν το λέω σωστά) σε ένα σημείο των σωληνώσεων μετά το ζεστό νερό που έρχεται από την τρίοδο (εικόνα). Το φαινόμενο σταμάτησε. Όταν κλείνουν οι βρύσες δεν ακούγεται πια θόρυβος.

Το πρόβλημα που προέκυψε όμως είναι όταν ανοίγουν οι βρύσες πια. Τώρα όταν ανοίξεις τη βρύση ξαφνικά ακούγεται ένας ήχος σαν χτύπημα σχεδόν αμέσως. Άλλο που παρατήρησα είναι ότι μόλις ανοίγεις τη βρύση το νερό ξεκινά κανονικά κάνει μια παύση (μείωση ροής και συνεχίζει κανονικά μετά. όλο αυτό κρατά 1 δευτερόλεπτο. δλδ η μείωση της ροής είναι τόσο σύντομη όσο ο ήχος.

και πάλι λέω ότι τα προβλήματα (και τα δύο) εμφανίζονται/εμφανίζονταν όταν η ροή είναι ζεστό από τον ηλιακό.

Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά?? και πως μπορεί να λυθεί??

(ο μάστορας πρότεινε να βάλει και μια κρουστική βαλβίδα στο κρύο, που δε μου φαίνεται λογικό αλλά εγώ είμαι και άσχετος).

Untitled.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάποιος κάπου άφησε σωληνώσεις χωρίς στηρίγματα και κάνουν κίνηση κατά το άνοιξε κλείσε και κοπανάνε είτε με το τοίχο είτε μεταξύ τους.

έλεγξε την πίεση των παροχών να είναι στις σωστές τιμές γιατί αν η πίεση είναι παραπάνω από το προρυθμισμένο βάση μελέτης θα ακούς κοπανήματα και σε απότομο κλείσιμο μιας βρύσης.

η κρουστική βαλβίδα είναι ημίμετρο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω δεν εχει γινει καλη στηριξη σε καποια σημεια. Η αντιπληγματικη βαλβιδα ισως να λυσει το προβλημα αν τοποθετηθει σωστα. Δηλαδη δεν εχει το ιδιο αποτελεσμα οπου και οπως να την βαλεις. 

Δυστυχως δεν υπαρχει συνταγη να δουλευει παντα....ειναι trial & error.

Ειχα το ιδιο θεμα με το κρυο. Ο μαστορας εβαλε τη βαλβιδα πρωτα στην παροχη του μπανιου. Μειωθηκε αλλα δε σταματησε. Μετα την εβαλε εκει που μπαινει η παροχη στο σπιτι και ολα οκ απο τοτε.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το κλείσιμο "λύθηκε" με την τοποθέτηση της βαλβίδας..... το πρόβλημα τώρα έχει γίνει στο άνοιγμα των βρύσεων που κάνει ένα χτύπημα μόλις ανοίξεις. . . .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το ρολόι μέχρι το σπίτι είναι οι παλιές σωληνώσεις όχι χάλκινες. Και στο ζεστό είχαν αλλαχθεί από παλιό ιδιοκτήτη και έχει μικρότερη διατομή.

Αλλά αν ήταν αυτό δε θα το έκανε ανεξάρτητα αν το ζεστό ερχόταν από τον ηλιακό ή το θερμοσίφωνα;;

Το κάνει μόνο αν γυρίσεις την παροχή του ζεστού στον ηλιακό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω δει στο Youtube γνωστό υδραυλικό σε παρόμοια περίπτωση ειχε βάλει αυτες τις μικρες βαλβίδες στις βρυσες και στο τέλος έλυσε ορίστικά  το πρόβλημα με την τοποθέτηση δοχείου διαστολής.

Νομίζω οτι αυτό θα λύσει οριστικά το πρόβλημα του..

Ψαξε στο youtube να το βρείς.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι ιδια περιπτωση,αλλα μηπως παρεις καποια ιδεα.

Σε παρομοιο προβλημα που ειχα με το θερμοσιφωνα,η κατασταση εφτιαξε αλλαζοντας τη βαλβιδα ασφαλειας του θερμοσιφωνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...