Προς το περιεχόμενο

Best distro for network engineer


panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια αυτη τη στιγμη εχω  σαν distro kali linux σε wsl2..υπαρχει κατι καλυτερο για  τη χρηση που θελω?(network engineer)

Επεξ/σία από panatha1369
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε τι ακριβώς σου χρειάζεται το kali ως μηχανικός δικτύων; τους όποιους sniffers μπορείς να τους εγκαταστήσεις σε όποια διανομή θες, το δεν metasploit το οποίο και κάνει την κύρια δουλειά για test μπορείς μέχρι και docker container να το έχεις. Όχι ότι είναι κακό να έχεις kali αλλά επιδή την διανομή την χρησιμοποιούν πολλά παιδιά που δεν έχουν ιδέα από δίκτυα, μπας και πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι γνώστες των δικτύων εκτελώντας σενάρια από το youtube, ότι να ΄ναι δηλαδή, με αποτελέσμα να κινδυνέυεις να κακοχαρακτηριστείς.

Απορία:

βασικα τι θες να κάνεις; γιατί δεν τρέχεις ένα gns3 ή packettracer να στήνεις τiς τοπολογίες σου και να πειραματίζεσαι; τα windows τι λιγότερο σου προσφέρουν από ένα linux;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Εχω ηδη packet tracer και gns3..Λογο οτι ειμαι  freelance network engineer και στηνω μικρες επιχειρησεις θελω να κανω ελενχους ασφαλειας..

κοίτα η ασφάλεια είναι εντελώς σχετικό, δηλαδή τι να ελέγξεις και σε ποιο επίπεδο; τι βγαίνει προς τα έξω στις επιχειρήσεις που στήνεις; ποια ports έχεις ανοικτά;  οι περισσότερες απειλές είναι "από μέσα" από τον router σου και εδώ δηλαδή παρά απ' έξω. 

Τέλος πάντων όπως σου είπα δεν είναι κακό να έχεις kali, απλά στα δικά μου μάτια είναι μια χαζοδιανομή, μπορείς να κάνεις όποιο τεστ θες ότι ώρα θες με ότι εργαλείο θες με όποια διανομή θες. 

Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...