Προς το περιεχόμενο

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να περιορίσει τη θύρα USB-C του iPhone 15 με τον ίδιο τρόπο όπως το Lightning


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, Mesqal είπε

"Θα είναι σαν να έχετε usb-c αλλά δεν θα έχετε" 

απο τεχνικης αποψης, αυτο δεν ειναι αληθεια. Και δεν μπορω να καταλαβω την ταυτιση των χρηστων με αυτο. Δεν το δεχομαι ως αστειο.

αυτη η υποδοχη εως και σημερα καλυπτει ολα τα γνωστα πρωτοκολλα ταχυτητας επικονωνιας και ενεργειας.  Απο usb 1 εως 4 (1Mb - 40Gb) και απο 1watt εως 240watt (48V 5A). Υπο αυτες τις συνθηκες, καθε προιον μπορει να υλοποιηθει αναλογα τις αναγκες των καταναλωτων. Οσο λοιπον πουλαει το προιον, μονο βλακας δεν ειναι ο κατασκευαστης.

ΥΓ

δεν εχω iphone, δεν καλυπτει τις προσωπικες μου αναγκες (ουτε εχω το κοστος κτησης)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ να παρατηρήσω κάτι άλλο.

Στα ipad pro που έχουν ήδη type c  ή τα MacBook τι γίνεται με τα καλώδια?

Της ξαδέρφης μου με τον m1 που της πήρα δώρο ένα baseus 100w με οθόνη για τα watt δουλεύει κανονικά.

Νομίζω ότι γίνεται άδικα φασαρία και στο τέλος δεν θα μπει αυτό το τσιπ ή αν μπει θα είναι πιο πολύ για να πουλάνε τα mfi σαν πιο "επίσημα".

Το μόνο που με προβληματιζει είναι μην παραμείνουν ταχύτητες usb 2 πάρα την αναβάθμιση σε type c.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, nikopoup είπε

Το μόνο που με προβληματιζει είναι μην παραμείνουν ταχύτητες usb 2 πάρα την αναβάθμιση σε type c.

εαν ειναι αληθεια η φημες που διαβασαμε στο κειμενο του αρθρου και εγω με την σειρα θα συμφωνησω πως δεν ενδιαφερει το target group που στοχευει το προιον. Ειναι mobile phone. Αααα .... και smart

Το usb 2 στην πραξη μπορει ανετα να μεταφερει >30ΜΒ / sec. Ασυρματα μπορει το iphone να μεταφερει με αρκετες εκατονταδες ΜΒ. Και ετσι αρεσει στους πελατες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δεν το έκανε η apple για τους φορτιστές που έχουν την τεχνολογία και οικονομικά θα αξιζε(να μην υποστηρίζουν δλδ φορτιστές των 0,50 λεπτών)και θα το κάνει στο usb c καλώδιο;κάτι δεν μου κολλάει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΟΙΝΟΣ φορτιστής παντού να τελειώνουμε επιτέλους με τα πρότυπα αν δεν ομογενοποιηθεί η αγορά η πτώση πωλήσεων θα συνεχιστεί 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, troi.g είπε

Απ'ότι έχω καταλάβει, οι περισσότεροι που σχολιάζουμε -κραζουμε, είμαστε με android. Εγώ θα θελα iPhone αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να το πάρω. Αυτός που θα πάρει ένα κινητό των 1000 και πλέον ευρώ, δε νομίζω να κολλήσει στα 100 ευρώ. Είναι σαν να πάρουμε πόρσε, και να ψάχνουμε ποιο βενζινάδικο έχει τη φθηνότερη βενζίνη. Εγώ ξέρω ότι τα μεταξωτά βρακάκια, θέλουν και επιδέξιους πωπους. 

αυτά διαβάζουν κάποιοι κ ηδονιζονται πως έχουν Πόρσε.

1 χιλιάρικο το κινητό 10αδες, αρκετές 10αδες η Πόρσε. 

δεν είναι γι αυτούς που έχουν λεφτά τα iPhone. είναι γι αυτούς που θέλουν να δείχνουν ή να πιστευουν ότι έχουν.

Επεξ/σία από doubleh
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πληρωνουμε στην τιμη το κοστος της apple για να αναπτυξει την τεχνολογια που περιοριζει αξιοπιστα και αμετακλητα το usb c σε ταχυτητες usb 2 (ταχυτητες δυο δεκαετιων πισω).

Nice. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το minimum της συμμόρφωσης στην οδηγία της Ε.Ε. από την Apple! Οποία έκπληξης! Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει από πλευράς Ε.Ε. . Εάν η Apple αποφασίσει ότι την παίρνει να το πλασάρει η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. θα τηρήσει σιγήν ιχθύος. Και αυτό γιατί δυστυχώς τα παίρνουν κανονικά όλοι τους εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Και όχι μόνο από την Apple. Να σας θυμίσω ότι η Apple, η Alphabet (η μητρική εταιρία της Google) και η Microsoft έχουν από μισό τρις κέρδη σε καταθέσεις η καθεμιά τους στην Ιρλανδία εκμεταλλευόμενοι έναν νόμο της Ιρλανδίας για ελάχιστη φορολόγηση που παραβιάζει κάθετα τους κανόνες περί ανταγωνισμού της Ε.Ε. και ενώ το θέμα έχει βγει στην επιφάνεια τρεις φορές έως τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!  Γιατί άραγε; Τι κάνουν οι επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου για αυτό; Μετά πιάνουμε και την Καϊλή για να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε αδιάφθοροι. Περιμένετε εσείς τώρα να κυνηγήσουν σοβαρά την Apple οι επιτροπές της Ε.Ε. .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως, χωρίς να έχω iphone ή προιόντα apple, το usb-c αρχίζει να "πολυμερίζεται" σιγά σιγά και στα υπόλοιπα προιόντα, άσχετα με την apple. Για το κάθε καλώδιο ισχύει, αν περνάει το thunderbolt, αν υποστηρίζει PD, τι ταχύτητες περνάνε, τι ρεύμα περνάει, και γενικότερα αρχιζω να έχω στο ντουλάπι μου καλώδια usb-c που δεν θυμάμαι τι υποστηρίζουν και εξυπηρετούν. Δεν θα έλεγα βέλτιστη προσέγγιση και εξοικονόμηση καλωδίων και σκουπιδιών....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Δεν ειναι το κοστος, αλλα το οτι αγοραζεις ξεχωριστα καλωδια για καθε συσκευη και δημιουργουνται και τα αναλογα σκουπιδια.

Το ιδιο ειναι ολες οι συσκευες στο σπιτι να εχουν USB C και να εχεις 2 καλωδια για να τις φορτιζεις ολες και το ιδιο ειναι καθε συσκευη να θελει το δικο της καλωδιο και να εχεις 10 διαφορετικου τυπου;

Περα απο αυτο, χαλαει η συσκευη, κρατας το καλωδιο για αλλη. Αν χαλασει το iPhone, το καλωδιο το κανεις κομπολοι.

Αν είναι αυτή η λογική τότε τι να πω. Θέλουμε λιγότερα απόβλητα; Όταν αγοράζουμε κάτι να έχει μανιουαλ μόνο για τη χώρα που εισάγεται, και όχι να είναι τόμος βιβλίου (καί στην πλειοψηφία δεν έχει ελληνικά). Επίσης με αυτή τη λογική να υπάρχει ένα τηλεκοντρόλ για όλες τις συσκευές και να γεμίζουμε με τρία και τέσσερα για κάθε συσκευή. Δε βρίσκω καμια λογική να υποχρεώνει την εταιρεία να αλλάξει το βύσμα τροφοδοσίας (που για μένα ήταν το πιο απροβληματιστο). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα έχω να πω: Πιο εύκολα καθαρίζεις τα χνούδια από μια lightning port, παρά από μια usb-c port. Πιο εύκολα σπάει το pin tab σε μια θύρα usb-c όταν προσπαθείς να καθαρίσεις την μπίχλα, παρά το... α, ναι, δεν έχει τίποτα που να σπάει η lightning port, όλα τα pins είναι στις άκρες. Και η Apple σίγουρα ξέρει να μας χρεώνει όταν κάτι σπάει! 250 ευρώ το βύσμα θα πάει. Και δεν θα μπορούμε να βάλουμε δικό μας γιατί θα έχει τσιπ πιστοποίησης μέσα.

Η apple κατάφερε να κάνει το μειονέκτημα πλεονέκτημα πάλι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...