Gatoskylo8 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Γεια σας, πρόσφατα διαγνώστηκα με Covid και έκανα χρήση της πενθήμερης άδειας. Έστειλα στον προϊστάμενο μου τη βεβαίωση θετικού τεστ και είμαι σε καραντίνα στο σπίτι μου. Επειδή ο ίδιος δεν γνώριζε (δεν έχει σχέση με λογιστήρια), ξέρετε αν πρέπει να γίνει κάποια κίνηση παραπάνω από τη δική μου πλευρά; Στο internet κάτι ανέφερε για αίτηση στον ΕΦΚΑ όμως δεν διευκρίνιζε αν αυτή γίνεται σε περιπτώσεις που ο εργαζόμενος νοσεί για παραπάνω από 5 ημέρες. Παρακαλώ να γράψουν μόνο όσοι είχαν την ίδια περιπτώση με εμένα και όχι όσοι νομίζουν το τι πρέπει να γίνει ή έχουν ακούσει από κάποιον. Ακόμα, άλλο τι ίσχυε πριν 2 χρόνια και άλλο τώρα. Ευχαριστώ!
tsaltinho Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Γεια σας, πρόσφατα διαγνώστηκα με Covid και έκανα χρήση της πενθήμερης άδειας. Έστειλα στον προϊστάμενο μου τη βεβαίωση θετικού τεστ και είμαι σε καραντίνα στο σπίτι μου. Επειδή ο ίδιος δεν γνώριζε (δεν έχει σχέση με λογιστήρια), ξέρετε αν πρέπει να γίνει κάποια κίνηση παραπάνω από τη δική μου πλευρά; Στο internet κάτι ανέφερε για αίτηση στον ΕΦΚΑ όμως δεν διευκρίνιζε αν αυτή γίνεται σε περιπτώσεις που ο εργαζόμενος νοσεί για παραπάνω από 5 ημέρες. Παρακαλώ να γράψουν μόνο όσοι είχαν την ίδια περιπτώση με εμένα και όχι όσοι νομίζουν το τι πρέπει να γίνει ή έχουν ακούσει από κάποιον. Ακόμα, άλλο τι ίσχυε πριν 2 χρόνια και άλλο τώρα. Ευχαριστώ! Εχεις κανει καποιο Rapid σε φαρμακειο/vοσοκομειο ώστε να εχεις δηλωθει στο συστημα ως θετικος ? H αδεια ειναι ΜΟΝΟ για 5 μερες, δεν εχει σημασια αν εξακολουθεις να βγαινεις θετικος, καθως μετα απο 5 μερες μπορεις να εμφανιστεις στην δουλεια σου. δες εδω : https://www.efka.gov.gr/el/eidike-adeia-astheneias-ergazomenon-logo-covid-19
Gatoskylo8 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 47 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Εχεις κανει καποιο Rapid σε φαρμακειο/vοσοκομειο ώστε να εχεις δηλωθει στο συστημα ως θετικος ? H αδεια ειναι ΜΟΝΟ για 5 μερες, δεν εχει σημασια αν εξακολουθεις να βγαινεις θετικος, καθως μετα απο 5 μερες μπορεις να εμφανιστεις στην δουλεια σου. δες εδω : https://www.efka.gov.gr/el/eidike-adeia-astheneias-ergazomenon-logo-covid-19 Ευχαριστώ αρχικά για τη συμμετοχή. Φυσικά και φαίνεται επίσημα στο gov ότι είμαι θετικός, δίχως τη βεβαίωση δεν θα δεχόταν ο εργοδότης να μου δώσει άδεια. Το ερώτημα είναι μόλις περάσουν οι 5 ημέρες και επιστρέψω στη δουλειά (με την προϋπόθεση πως θα είμαι αρνητικός) εάν χρειάζεται να κάνω κάποια παραπάνω ενέργεια.
rodosf1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 1. στη δουλειά γυρίζεις πλέον και θετικός με υποχρέωση μάσκας υψηλής προστασίας για 5 μέρες έτσι κ αλλιώς, είσαι δεν είσαι αρνητικός δλδ. 2. Στη σελίδα του ΕΦΚΑ δηλώνεις τις ημέρες απουσίας σε ειδική σελίδα (φαίνεται το rapid) κ θα σου βάλουν κάποια στιγμή κανένα... 20€ νομίζω. Περαστικά κ προέχει η υγεία, τα άλλα θα τα βρεις. 1
atheato Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Όχι δεν την κανεις την αίτηση αν νοσείς για πάνω από 5 ημερες, Πρέπει να κανείς (έτσι κι αλλιως) αίτηση (μπορείς από τώρα) για την ειδική άδεια κοβιντ (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) για να δικαιολογησεις τις (πρώτες) 5 ημέρες μόνο με το θετικό ραπιντ. οταν την κανεις θα πάει μεηλ στον εργοδότη που θα πρέπει να μπει και να δηλώσει ότι δεν δούλευες εκείνες τις ημέρες κτλ. Η ημέρα μηδέν (ημέρα θετικού αποτελέσματος) δεν μετράει, η άδεια ξεκινάει από την επόμενη ημέρα, αν χρειάζεσαι άδεια και για την ημέρα μηδέν απευθύνεσαι σε γιατρό. αν συνεχίσεις να έχεις συμπτώματα μετά το 5ημερο (πυρετό κτλ) απευθύνεσαι σε γιατρό για γνωμάτευση ώστε να πάρεις κι άλλες ημέρες άδειας. περαστικα!! 1 2
Gatoskylo8 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 13 ώρες πριν, rodosf1 είπε 1. στη δουλειά γυρίζεις πλέον και θετικός με υποχρέωση μάσκας υψηλής προστασίας για 5 μέρες έτσι κ αλλιώς, είσαι δεν είσαι αρνητικός δλδ. 2. Στη σελίδα του ΕΦΚΑ δηλώνεις τις ημέρες απουσίας σε ειδική σελίδα (φαίνεται το rapid) κ θα σου βάλουν κάποια στιγμή κανένα... 20€ νομίζω. Περαστικά κ προέχει η υγεία, τα άλλα θα τα βρεις. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και τα περαστικά. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι θα με επηρέαζε τόσο. Θα περάσει όμως, που θα πάει. 6 ώρες πριν, atheato είπε Όχι δεν την κανεις την αίτηση αν νοσείς για πάνω από 5 ημερες, Πρέπει να κανείς (έτσι κι αλλιως) αίτηση (μπορείς από τώρα) για την ειδική άδεια κοβιντ (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) για να δικαιολογησεις τις (πρώτες) 5 ημέρες μόνο με το θετικό ραπιντ. οταν την κανεις θα πάει μεηλ στον εργοδότη που θα πρέπει να μπει και να δηλώσει ότι δεν δούλευες εκείνες τις ημέρες κτλ. Η ημέρα μηδέν (ημέρα θετικού αποτελέσματος) δεν μετράει, η άδεια ξεκινάει από την επόμενη ημέρα, αν χρειάζεσαι άδεια και για την ημέρα μηδέν απευθύνεσαι σε γιατρό. αν συνεχίσεις να έχεις συμπτώματα μετά το 5ημερο (πυρετό κτλ) απευθύνεσαι σε γιατρό για γνωμάτευση ώστε να πάρεις κι άλλες ημέρες άδειας. περαστικα!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και για τα περαστικά που μου ευχηθηκες. Εσύ και το άλλο το παιδί με υπερκαλυψατε. Να είστε πάντα καλα! 2
AntiCambeR Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 15/2/2023 στις 1:30 ΠΜ, atheato είπε Όχι δεν την κανεις την αίτηση αν νοσείς για πάνω από 5 ημερες, Πρέπει να κανείς (έτσι κι αλλιως) αίτηση (μπορείς από τώρα) για την ειδική άδεια κοβιντ (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) για να δικαιολογησεις τις (πρώτες) 5 ημέρες μόνο με το θετικό ραπιντ. οταν την κανεις θα πάει μεηλ στον εργοδότη που θα πρέπει να μπει και να δηλώσει ότι δεν δούλευες εκείνες τις ημέρες κτλ. Η ημέρα μηδέν (ημέρα θετικού αποτελέσματος) δεν μετράει, η άδεια ξεκινάει από την επόμενη ημέρα, αν χρειάζεσαι άδεια και για την ημέρα μηδέν απευθύνεσαι σε γιατρό. αν συνεχίσεις να έχεις συμπτώματα μετά το 5ημερο (πυρετό κτλ) απευθύνεσαι σε γιατρό για γνωμάτευση ώστε να πάρεις κι άλλες ημέρες άδειας. περαστικα!! Είχα νοσήσει απο Covid τον Νοέμβριο για 5 ημέρες, η εταιρεία πλήρωσε μέρος των χρημάτων και για να πάρω τα υπόλοιπα, πρέπει να κάνω αίτηση.Το link οδηγεί σε 2 επιλογές: 1) Νέα αίτηση επιδόματος 2) Νέα ειδική άδεια Covid-19 Επέλεξα την επιλογή 1, αλλά στο τέλος μου βγάζει 2 επιλογές.Να συμπληρώσω τον κωδικό γνωμάτευσης η το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ του γιατρού με επισύναψη αρχείου.Δεν έχω κάποια γνωμάτευση, μόνο το θετικό rapid test, έχει πάνω αριστερά 1 κωδικό που δεν τον αναγνωρίζει ως κωδικό γνωμάτευσης. Οπότε μάλλον είναι η λάθος επιλογή και θα πρέπει να επιλέξω το 2; Εχει 8 μήνες περιθώριο απο ότι διάβασα, είχα νοσήσει την 1η φορά τέλη Φεβρουαρίου και δυστυχώς δεν είχα κάνει αίτηση.Οπότε έχω το περιθώριο να κάνω αίτηση για την νόσηση του Νοεμβρίου. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από AntiCambeR
atheato Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 8 μηνες ξέρω και εγώ ότι έχουμε περιθώριο. Αφού αφορά νόσηση λόγω Covid Θα πατησεις στην ειδική άδεια.. δεν χρειάζεται γνωμάτευση μονο το θετικό τεστ, να εχεις πρόχειρο και το ΑΦΜ του εργοδότη για να μπουν και τα στοιχεία του, θα κάνεις αναζητηση της ημερομηνίας για να βρει το θετικό τεστ όταν στο ζητήσει και θα μπει αυτόματα το διάστημα των 5 ημερών (δεν αλλάζει). Ο εργοδότης εντός 15 ημερών πρέπει να μπέι και να το επιβεβαιώσει (θα πάει αυτόματα μεηλ όταν κάνεις την αίτηση). Δεν θέλει κάτι άλλο. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Update: Πήρα το 50% από τον εργοδότη και λιγότερο από 20 ευρώ από τον ΕΦΚΑ. Ξεφτίλα, καλύτερα να μην έβαζαν τίποτα.
AntiCambeR Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 17/2/2023 στις 2:43 ΠΜ, atheato είπε 8 μηνες ξέρω και εγώ ότι έχουμε περιθώριο. Αφού αφορά νόσηση λόγω Covid Θα πατησεις στην ειδική άδεια.. δεν χρειάζεται γνωμάτευση μονο το θετικό τεστ, να εχεις πρόχειρο και το ΑΦΜ του εργοδότη για να μπουν και τα στοιχεία του, θα κάνεις αναζητηση της ημερομηνίας για να βρει το θετικό τεστ όταν στο ζητήσει και θα μπει αυτόματα το διάστημα των 5 ημερών (δεν αλλάζει). Ο εργοδότης εντός 15 ημερών πρέπει να μπέι και να το επιβεβαιώσει (θα πάει αυτόματα μεηλ όταν κάνεις την αίτηση). Δεν θέλει κάτι άλλο. 14 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Update: Πήρα το 50% από τον εργοδότη και λιγότερο από 20 ευρώ από τον ΕΦΚΑ. Ξεφτίλα, καλύτερα να μην έβαζαν τίποτα. 28/02 έκανα την αίτηση και τώρα που κοίταξα, έχει επιβεβαιωθεί από τον εργοδότη. Ο εργοδότης μου είχε πληρώσει το 60% για τις 5 ημέρες ασθένεια και περιμένω το υπόλοιπο 40%.Νομίζω ότι για τις πρώτες 3 ημέρες, τα μισά τα δίνει ο εργοδότης και τα υπόλοιπα το ΙΚΑ.Μετά απο τις 3 ημέρες, αλλάζει μάλλον. Σχετικά με τις αποδοχές, είναι ανάλογα το πόσα παίρνεις. Πόσες ημέρες μετά την επιβεβαίωση εργοδότη στην αίτηση μπήκαν σε εσένα τα χρήματα; Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από AntiCambeR
Tragogidaros Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Η σύζυγός μου είναι καθηγήτρια σε 3 δημόσια σχολεία, και πηγαίνει με θετικό τεστ για μάθημα γιατί έτσι ορίζει ο νόμος... 1
George! Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 27 λεπτά πριν, Tragogidaros είπε Η σύζυγός μου είναι καθηγήτρια σε 3 δημόσια σχολεία, και πηγαίνει με θετικό τεστ για μάθημα γιατί έτσι ορίζει ο νόμος... Καλό είναι να μην συγκρίνουμε τον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα γιατί σε όλα πλην του "δώρου", είναι η μέρα με την νύχτα υπερ του δημοσιου φυσικά.
Tragogidaros Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, George! είπε Καλό είναι να μην συγκρίνουμε τον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα γιατί σε όλα πλην του "δώρου", είναι η μέρα με την νύχτα υπερ του δημοσιου φυσικά. Προφανώς και δεν κατάλαβες τι θέλω να πω... 1
prototypegr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Tragogidaros είπε Η σύζυγός μου είναι καθηγήτρια σε 3 δημόσια σχολεία, και πηγαίνει με θετικό τεστ για μάθημα γιατί έτσι ορίζει ο νόμος... Δυστυχώς ο νόμος ορίζει ότι μετά το 5νθήμερο αποχής από την δουλειά, επιστρέφεις στην εργασία σου με μάσκα υψηλής προστασίας και χωρίς τεστ. Αν συνεχίζει να έχει συμπτώματα καλό θα ήταν να πάει σε γιατρό να την γράψει αναρρωτική άδεια. Γιατί θετική μπορεί να βγαίνει και για κάνα μήνα μετά που νόσησε. 1
GodzillaCover Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 11 ώρες πριν, Tragogidaros είπε Η σύζυγός μου είναι καθηγήτρια σε 3 δημόσια σχολεία, και πηγαίνει με θετικό τεστ για μάθημα γιατί έτσι ορίζει ο νόμος... Δεν είναι σχεδόν καθόλου μεταδοτική μετά τις 5 μέρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα