Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Dark_Nightfall said:

Το καφάο είναι της vodafone fiber από το καφάο μέχρι την πολυκατοικία χαλκός και από την πολυκατοικία μέχρι την πρίζα πάλι χαλκός , τουλάχιστον έτσι μου είπε ο τεχνικός της nova.

Όσον αφορά το θέμα μας φαίνεται να δουλεύει καλύτερα πλέον θα δείξει.

αρα εχεις vdsl.και παιρνεις απο το πριζακι το τηλεφωνικο στον τοιχο σωστα? για να εχεις τον μεγιστο συγχρονισμο δεν πρεπει να εχεις παραλληλα.(bridge taps).δυστυχως δεν υπαρχει πλεον (online)το guide της cyta που εγραφε αναλυτικα για τα παραλληλα.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

αρα εχεις vdsl.και παιρνεις απο το πριζακι το τηλεφωνικο στον τοιχο σωστα? 

Σωστά.

4 λεπτά πριν, poulinos είπε

για να εχεις τον μεγιστο συγχρονισμο δεν πρεπει να εχεις παραλληλα.(bridge taps).δυστυχως δεν υπαρχει πλεον (online)το guide της cyta που εγραφε αναλυτικα για τα παραλληλα.

Δεν το ήξερα αυτό thanks , στα 73 παίζω μπάλα καλά είναι.

Οπότε δεν θα έχει νόημα στο μέλλον αναβάθμιση μόνο όταν αλλάξουν την καλωδίωση μέχρι το διαμέρισμα να είναι fiber για ταχύτητες πάνω από 100 εννοώ.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, poulinos είπε

για να εχει zyxel δυσκολο να εχει fiber ασχετα που το λενε fiber. πρεπει να ειναι λογικα vdsl γιατι το zyxel το εδιναν με vdsl. η nova ως τωρα σε ftth δινει εξοπλισμο που ειναι fiber και οχι ξεχωριστα ont και ξεχωριστα modem. πιο παλια huawei μετα nokia μετα εδωσε παλι Huawei αλλα και nokia.και για να λεει για συγχρονισμο είναι vdsl.

Εγώ με father 300αρα,πήρα αρχικά το Huawei combo και όταν τους ζήτησα gpon για να χρησιμοποιήσω δικό μου εξοπλισμό, μου έστειλαν ένα της Huawei, μαζί με το zyxel (άλλο ένα για τη συλλογή μου!! ). Αλλά απ'οτι λέει ο φίλος, έχει χαλκό. Οπότε, σημειώσατε 'χ'!

Δημοσ.
55 minutes ago, uniquegr said:

Εγώ με father 300αρα,πήρα αρχικά το Huawei combo και όταν τους ζήτησα gpon για να χρησιμοποιήσω δικό μου εξοπλισμό, μου έστειλαν ένα της Huawei, μαζί με το zyxel (άλλο ένα για τη συλλογή μου!! ). Αλλά απ'οτι λέει ο φίλος, έχει χαλκό. Οπότε, σημειώσατε 'χ'!

αν θες να βαλεις το δικο σου router τοτε θα πρεπει να σου στειλουν ont ξεχωριστα.απορω βεβαια γιατι σου εστειλαν router αφου στην ουσια το ont το ζητας για να βαλεις δικο σου router. βεβαια λιγοι θα ζητησουν ξεχωριστο ont για να βαλουν δικο τους router.αλλα γενικως για την nova συγκεκριμενα  η λογικη απο την αρχη ηταν να παιζουν με ftth modem router. ακομα και το πιλοτικο στην νεα σμυρνη επαιζε με huawei που ηταν ftth.εδιναν και ενα αλλο ασπρο αλλα δεν θυμαμαι μοντελο. δεν ξερω αν ειχαν δωσει στην πορεια σκετο router μαζι με ONT.ειχε τυχει να δω πιλοτικα αλλα official δεν ξερω αν ειχε γινει.και αν ειχε γινει για ποσο καιρο κρατησε.

1 hour ago, Dark_Nightfall said:

Σωστά.

Δεν το ήξερα αυτό thanks , στα 73 παίζω μπάλα καλά είναι.

Οπότε δεν θα έχει νόημα στο μέλλον αναβάθμιση μόνο όταν αλλάξουν την καλωδίωση μέχρι το διαμέρισμα να είναι fiber για ταχύτητες πάνω από 100 εννοώ.

αν πας σε οπτικη ινα τοτε μπορεις να πας οσο θες,100,300,500,100,2,3,10 οτι δινει ο καθε παροχος.με τον χαλκο μπορεις μεχρι 300mbps που ειναι το vdsl αλλα μεχρι 200 δινουν οι παροχοι. για να πετυχεις ομως τα μεγιστα πρεπει να ειναι η καλωδιωση σου σε τελεια κατασταση και το βασικο χωρις παραλληλα. γιατι τωρα μπορει να εχεις πχ 80 αλλα να ειναι λογω παραλληλων. ή θα πρεπει να δοκιμασεις στον κατανεμητη για να δεις στα ποσα συγχρονιζεις κατω και ποσα πανω ή θα πρεπει να ανοιξεις την κεντρικη πριζα(συνηθως σαλονι) και να αποσυνδεσεις ολα τα καλωδια(να μην ειναι ενωμενα μεταξυ τους) και να βρεις και να δοκιμασεις το ζευγαρι που ερχεται απο κατω. αν κατω για παραδειγμα εχεις data rate 100 αλλα attainable 150 τοτε σημαινει οτι η γραμμη σου πιανει πχ τα 150 μεγιστο. αν ομως πανω εχεις οριακα 100 ή και λιγοτερο απο 100 αντι για 150 τοτε σημαινει οτι κατι παιζει με την καλωδιωση

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

αν πας σε οπτικη ινα τοτε μπορεις να πας οσο θες,100,300,500,100,2,3,10 οτι δινει ο καθε παροχος.με τον χαλκο μπορεις μεχρι 300mbps που ειναι το vdsl αλλα μεχρι 200 δινουν οι παροχοι. για να πετυχεις ομως τα μεγιστα πρεπει να ειναι η καλωδιωση σου σε τελεια κατασταση και το βασικο χωρις παραλληλα. γιατι τωρα μπορει να εχεις πχ 80 αλλα να ειναι λογω παραλληλων. ή θα πρεπει να δοκιμασεις στον κατανεμητη για να δεις στα ποσα συγχρονιζεις κατω και ποσα πανω ή θα πρεπει να ανοιξεις την κεντρικη πριζα(συνηθως σαλονι) και να αποσυνδεσεις ολα τα καλωδια(να μην ειναι ενωμενα μεταξυ τους) και να βρεις και να δοκιμασεις το ζευγαρι που ερχεται απο κατω. αν κατω για παραδειγμα εχεις data rate 100 αλλα attainable 150 τοτε σημαινει οτι η γραμμη σου πιανει πχ τα 150 μεγιστο. αν ομως πανω εχεις οριακα 100 ή και λιγοτερο απο 100 αντι για 150 τοτε σημαινει οτι κατι παιζει με την καλωδιωση

Κάτω στην πολυκατοικία εκεί που είναι τα κοινόχρηστα καλώδια μετράγαμε 115 με τον τεχνικό της nova , πάνω στο διαμέρισμα στην πρίζα 90 , anyway το αφήνω ως έχει thanks.

Δημοσ.

το να χανεις 25 μεχρι πανω ειναι αρκετα.αν θες να δεις τι γινεται πρεπει να ανοιξεις την κεντρικη πριζα οπως εγραψα πιο πανω να βγαλεις τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα δωματια και να κρατησεις μονο αυτο που ερχεται απο κατω. ειναι αυτο το ζευγαρι που θα σου δωσει ΣΩΣΤΟ συγχρονισμο.αν διαλεξεις ενα σωστο και ενα λαθος υπαρχει περιπτωση να συγχρονισει αλλα χαλια. ΑΝ και εκει παιζεις πχ 115 τοτε μπορουμε να δουμε πως θα φτιαχτει και η καλωδιωση βημα βημα για να πιασεις τα μεγιστα.

6 hours ago, Dark_Nightfall said:

Κάτω στην πολυκατοικία εκεί που είναι τα κοινόχρηστα καλώδια μετράγαμε 115 με τον τεχνικό της nova , πάνω στο διαμέρισμα στην πρίζα 90 , anyway το αφήνω ως έχει thanks.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...