Προς το περιεχόμενο

Nova router για FTTH;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από ksessalonikios,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 minutes ago, poulinos said:

το Ont ειναι ενα κουτακι που παιρνει ethernet και βγαζει ethernet. μην το μπερδευεις με το πριζακι στον τοιχο που τερματιζει η οπτικη(δεν θυμαμαι πως το λενε).

λογικα ναι αυτο θα σου στειλουν το οποιο παιρνει οπτικη ινα κατευθειαν πανω.

παλια ειχες ξεχωριστο ont και πανω σε αυτο πηγαινε ενα καλωδιο ethernet απο την wan του zte 288. τις εχουν καταργησει αυτες τις λυσεις. ειχε κατι σαν αυτο δηλαδη

HG8310M-2.webp

Λάθος, παίρνει οπτική και την γυρίζει σε ethernet 

Δημοσ.
Just now, comfuzio said:

Λάθος, παίρνει οπτική και την γυρίζει σε ethernet 

εδω υπαρχουν διαφορες λυσεις.

η μια ειναι να ζητησεις καποιο μοντελο που να ειναι και ont μαζι .δηλαδη να παιρνει την ινα πανω.πρεπει να δεις ομως αν αυτο το μοντελο σε αφηνει να αλλαξεις πχ dns που θες.δεν ξερω ποιο δινει τωρα η cosmote.

β.μπορεις να βαλεις ενα fritz αλλα ως router που θα πρεπει να κανεις τις ρυθμισεις βεβαια.

γ.μπορεις αλλα εδω ειναι λιγο tricky να παρεις ftth fritz αλλα πρεπει να δηλωθει το ont id για να στο αναγνωριζει.εκει θα πρεπει να το δωσεις βλαβη και να ζητησεις απο την cosmote οταν ερθει ο τεχνικος να αιτηθει αλλαγη του ont id.  καποιοι το εχουν κανει.

εκτος αν ο οτε δινει ακομα το 5530 FRITZ!Box.

On 12/03/2025 at 18:35, comfuzio said:

εκτός και αν είναι λάθος διατύπωση με το fttc που το πασάραν ως ftth τόσα χρόνια.

ποσο marketing trick αυτο.αστα να πανε.ελεος.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια σε μενα τελειωσε η β' φαση την παρασκευη και πριν λιγο με πηραν τηλεφωνο και κλεισαμε ραντεβου για αυριο για την γ' φαση.

Αυτο σημαινει οτι αυριο κουμπωνει και το ρουτερ και εχω ιντερνετ απ την οπτικη ινα ή απλως τα φτιαχνει και μετα θελει κι αλλες μερες για την ενεργοποιηση? 

Δημοσ.
On 17/03/2025 at 10:19, thodoris_k said:

Παιδια σε μενα τελειωσε η β' φαση την παρασκευη και πριν λιγο με πηραν τηλεφωνο και κλεισαμε ραντεβου για αυριο για την γ' φαση.

Αυτο σημαινει οτι αυριο κουμπωνει και το ρουτερ και εχω ιντερνετ απ την οπτικη ινα ή απλως τα φτιαχνει και μετα θελει κι αλλες μερες για την ενεργοποιηση? 

λογικα θα παιξουν ολα αυριο εκτος απροοπτου

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω πάροχο Nova και έχω κάνει αίτηση για FTTH 1000 download/500. Upload. Ήμουν ο πρώτος στην πολυκατοικία και πλέον είμαι στη φάση που έκανε την Πέμπτη όλες τις τεχνικές εργασίες εγκατάστασης η cosmote στο κτίριο , έβαλε κουτιά και αναμονες σε κάθε όροφο. Πλέον περιμένω τις επόμενες μέρες να έρθει η Νόβα να βάλει οπτική από έξω στον διάδρομο του ορόφου μέσα στο σαλόνι μου. Οκ από εκεί.

Στο θέμα εξοπλισμού τώρα. Μου έστειλαν ήδη από νόβα πριν λίγες μέρες με ACS ένα. HUAWEI optiXstar HG8145 ONT τεχνολογίας GPon.  Εδώ έχω ερωτήσεις/απορίες που παρακαλώ όποιος ξέρει από εμπειρία να βοηθήσει. Αυτό δέχεται είσοδο από fiber και βγάζει 4 θύρες ethernet Gigabit. Καμία 2,5Gbps ethernet. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι οτιδήποτε και αν συνδέσω μέσω ethernet από το ONT στην καλύτερη περίπτωση θα πιάσει ~940-950Mbps πραγματική ταχύτητα στην καλύτερη και όχι παραπάνω. Αυτό συμβαίνει λόγω απωλειών , πρωτοκόλλου και limitations της θύρας 1gbps. Είναι δλδ ήδη capped/maxed και δεν μπορεί να δώσει πάνω από αυτό. Εγώ όμως θέλω να έχω παραπάνω από αυτό και για πρακτικούς λόγους και επειδή στο συμβόλαιο μου το ελάχιστο ανεκτό έχει θεσπιστεί ως 965Mbps. 

Ιδανικά θα ήθελα να υπήρχε θύρα 2,5 Gbps στο ONT,  όπου θα συνδεθεί το Tp link deco be65 WiFi 7 για WiFi Mesh και router. Δεν βρίσκω καμία επιλογή στον διαθέσιμο εξοπλισμό της Νόβα όμως με τέτοια θύρα για Gpon ONT. 

Τι κάνουμε? Αποκλείεται να είμαι ο μοναδικός ή ο πρώτος που τον ενοχλεί αυτό. Μπορώ να ζητήσω άλλο ONT? Μπορώ να αγοράσω έστω και να βάλω δικό μου ?Και αν ναι ποιο? Μόνο το 5530 FritzBox ? Το έχει δουλέψει κανείς με Νόβα FTTH?Και πως θα το ρυθμίσω και τι θα χρειαστεί να ζητήσω από την Νόβα? κωδικούς/id κλπ κλπ? Θέλω λίγη καθοδήγηση. 

Παρακαλώ μην σχολιάσουμε "γτωδεν μου αρκούν 940 και θέλω 1000".

H cosmote δίνει ένα ανώνυμο ONT από μια περίεργη εταιρία που διαθέτει την κατάλληλη θύρα 2,5Gbps. Κάναμε το πείραμα σε φίλο και όντως μέσω αυτής έπιασε 1000+ ενώ μέσω της 1Gbps 930-945Mbps . 

Πραγματικά θέλω τα φώτα σας στο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τη βοήθεια σας. 

Δημοσ.

Καλημερα σας.

Εχω nova fiber 300 και ρουτερ το huawei HG8145X6-10. Προσπαθω να κανω port-forward καποια ports.

Συγκεκριμενα τα 27015, 27031, 27036. Παω λοιπον μετα την διαδικασια σε μια σελιδα port-forward checker και τις τσεκαρω μια-μια να δω οτι οντως ανοιξαν. Κι ενω την 27036 την δειχνει ανοιχτη, οι αλλες τιποτα, παροτι στο ρουτερ δειχνει οτι εγιναν κανονικα. Εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος τετοιο προβλημα στο συγκεκριμενο ρουτερ?

Ευχαριστω!

Δημοσ.
On 25/05/2025 at 12:04, thodoris_k said:

Καλημερα σας.

Εχω nova fiber 300 και ρουτερ το huawei HG8145X6-10. Προσπαθω να κανω port-forward καποια ports.

Συγκεκριμενα τα 27015, 27031, 27036. Παω λοιπον μετα την διαδικασια σε μια σελιδα port-forward checker και τις τσεκαρω μια-μια να δω οτι οντως ανοιξαν. Κι ενω την 27036 την δειχνει ανοιχτη, οι αλλες τιποτα, παροτι στο ρουτερ δειχνει οτι εγιναν κανονικα. Εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος τετοιο προβλημα στο συγκεκριμενο ρουτερ?

Ευχαριστω!

μου φαινεται πολυ κουφο να παιζει μια θυρα αλλα οχι αλλη.θα εκανα το απλο τεστ.

α. ανοιγω ports πχ 1111,1112,1113.

ανοιγω το mtorrent,qbit torrent και δηλωνω την πρωτη θυρα πχ 1111

ΑΦΗΝΩ ΑΝΟΙΧΤΟ το mtorrent και πανω canyouseeme.org και βλεπω αν ειναι ανοιχτη. επαναλαμβανω την διαδικασια και για τα υπολοιπα ports

προσοχη σε firewall στο pc. την ip που θα κανεις port forward καλο ειναι να την εχειςκαρφωτα στην καρτα δικτυου εκτος αν το port forward σε αφηνει να κανεις με βαση την mac address οποτε παει δυναμικα.

On 24/05/2025 at 18:05, ryanharis said:

Καλησπέρα σε όλους. Έχω πάροχο Nova και έχω κάνει αίτηση για FTTH 1000 download/500. Upload. Ήμουν ο πρώτος στην πολυκατοικία και πλέον είμαι στη φάση που έκανε την Πέμπτη όλες τις τεχνικές εργασίες εγκατάστασης η cosmote στο κτίριο , έβαλε κουτιά και αναμονες σε κάθε όροφο. Πλέον περιμένω τις επόμενες μέρες να έρθει η Νόβα να βάλει οπτική από έξω στον διάδρομο του ορόφου μέσα στο σαλόνι μου. Οκ από εκεί.

Στο θέμα εξοπλισμού τώρα. Μου έστειλαν ήδη από νόβα πριν λίγες μέρες με ACS ένα. HUAWEI optiXstar HG8145 ONT τεχνολογίας GPon.  Εδώ έχω ερωτήσεις/απορίες που παρακαλώ όποιος ξέρει από εμπειρία να βοηθήσει. Αυτό δέχεται είσοδο από fiber και βγάζει 4 θύρες ethernet Gigabit. Καμία 2,5Gbps ethernet. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι οτιδήποτε και αν συνδέσω μέσω ethernet από το ONT στην καλύτερη περίπτωση θα πιάσει ~940-950Mbps πραγματική ταχύτητα στην καλύτερη και όχι παραπάνω. Αυτό συμβαίνει λόγω απωλειών , πρωτοκόλλου και limitations της θύρας 1gbps. Είναι δλδ ήδη capped/maxed και δεν μπορεί να δώσει πάνω από αυτό. Εγώ όμως θέλω να έχω παραπάνω από αυτό και για πρακτικούς λόγους και επειδή στο συμβόλαιο μου το ελάχιστο ανεκτό έχει θεσπιστεί ως 965Mbps. 

Ιδανικά θα ήθελα να υπήρχε θύρα 2,5 Gbps στο ONT,  όπου θα συνδεθεί το Tp link deco be65 WiFi 7 για WiFi Mesh και router. Δεν βρίσκω καμία επιλογή στον διαθέσιμο εξοπλισμό της Νόβα όμως με τέτοια θύρα για Gpon ONT. 

Τι κάνουμε? Αποκλείεται να είμαι ο μοναδικός ή ο πρώτος που τον ενοχλεί αυτό. Μπορώ να ζητήσω άλλο ONT? Μπορώ να αγοράσω έστω και να βάλω δικό μου ?Και αν ναι ποιο? Μόνο το 5530 FritzBox ? Το έχει δουλέψει κανείς με Νόβα FTTH?Και πως θα το ρυθμίσω και τι θα χρειαστεί να ζητήσω από την Νόβα? κωδικούς/id κλπ κλπ? Θέλω λίγη καθοδήγηση. 

H cosmote δίνει ένα ανώνυμο ONT από μια περίεργη εταιρία που διαθέτει την κατάλληλη θύρα 2,5Gbps. Κάναμε το πείραμα σε φίλο και όντως μέσω αυτής έπιασε 1000+ ενώ μέσω της 1Gbps 930-945Mbps . 

Πραγματικά θέλω τα φώτα σας στο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τη βοήθεια σας. 

δεν ξερω αν εχουν ont ή ftth modem router με 2,5 gbps.χλωμο το κοβω αλλα οκ.

δεν μπορεις θεωρητικα να βαλεις αλλο ont,ftth modem router γιατι πρεπει να δηλωθει το modem id και καμια εταιρεια δεν το κανει. μια μικρη εξαιρεση στην cosmote αν ειναι fritz.αλλιως πρεπει να κανεις modem id spoofing που εχουν καποιοι με fritz και μετα να βρεις τροπο οχι μονο να παιξει το internet αλλα και η τηλεφωνια.

αυτο

δεν θα το σχολιασω καθολου .δεν ειναι part του conversation.ουτε θα μπω σε παραπανω λεπτομερειες.

για να επιασε 1000+ λογικα πρεπει να ¨κλειδωνει" σε παραπανω απο 1000 οπως κανουν και στις vdsl πχ 1100 γιατι σε 1000mbps συνδεση το ωφελιμο σε l3 με 1492 mtu ειναι 970mbit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...