panostza Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 ΕΤΕ σίγουρα δεν υποστηρίζει NFC για ανάληψη από κινητό/watch. Απλά ανέπαφα την ίδια την κάρτα.
PharmChem Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 ΑΤΜ Πειραιώς στο κατάστημα Αγίου Δημητρίου έκανα σήμερα κανονικά ανάληψη μετρητών με την χρεωστική μέσω google pay. Δούλεψε κανονικά!
Yahaharacing Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Γνωριζει καποιος γιατι δεν αφηνει να κανεις καταθεση με το κινητο σε πειραιως και θελει την φυσική καρτα ?
PharmChem Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 ώρα πριν, Yahaharacing είπε Γνωριζει καποιος γιατι δεν αφηνει να κανεις καταθεση με το κινητο σε πειραιως και θελει την φυσική καρτα ? Είχα την ίδια απορία. Ρωτάντας το ChatGPT πήρα την παρακάτω (ικανοποιητική θα έλεγα) απάντηση: Αναφορά σε κείμενο Όταν χρησιμοποιείς μια κάρτα μέσω Google Wallet (ή άλλου ψηφιακού πορτοφολιού) στα ATM, η κάρτα σου "εκπροσωπείται" με ένα ψηφιακό token (όχι το πραγματικό φυσικό πλαστικό). Το token αυτό περιορίζει τη λειτουργικότητα που μπορεί να υποστηρίξει το μηχάνημα, κυρίως για λόγους ασφαλείας και συμβατότητας. Γι' αυτό συνήθως επιτρέπεται μόνο: Ανάληψη μετρητών Ερώτηση υπολοίπου και όχι: Κατάθεση μετρητών/επιταγών (το ΑΤΜ θέλει φυσική κάρτα για να την αναγνωρίσει πλήρως) Αλλαγή PIN (απαιτεί πρόσβαση σε φυσικό μικροτσίπ της κάρτας) Πληρωμή πιστωτικής κάρτας (ειδικά όταν χρειάζεται εντολή πέρα από ανάληψη/κατάθεση) Επιπλέον λόγοι: Το Google Wallet δεν μεταφέρει όλη τη δυνατότητα της κάρτας, μόνο όσα χρειάζονται για αγορές/αναλήψεις. Τα ΑΤΜ έχουν συγκεκριμένα προγράμματα λογισμικού, και πολλά δεν είναι ακόμα πλήρως αναβαθμισμένα να υποστηρίζουν πλήρεις συναλλαγές μέσω ψηφιακών πορτοφολιών. Αν θες να κάνεις αλλαγή PIN ή πληρωμή πιστωτικής μέσω ATM, θα χρειαστείς τη φυσική κάρτα. 1
mountains1 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Στις 25/2/2023 στις 7:32 ΜΜ, Bitbit είπε έχω πάει σε 4 ΑΤΜ της άλφα και κανένα δε δέχεται nfc. (Τα λαμπάκια γύρω από το logo της ανέπαφης δεν ανάβουν) Σε 2-3 της εθνικής ενώ το αναγνωρίζει μου βγάζει ότι δε γίνεται να εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη κάρτα (κάπως έτσι). Μόνο σε eurobank έχω καταφέρει να κάνω συναλλαγή. Σε πειραιώς δε δοκίμασα. Έχει κανείς διαφορετική εμπειρία; Μόνο σε μένα τυχαίνουν προβληματικά ΑΤΜ ή απλά δε λειτουργούν ακόμα σωστά με nfc; (Εθνική-άλφα) Ποιο nfc; Εδω η Alpha δεν εχει καν δυνατοτητα για ανεπαφη χρηση καρτας, εχω δει απειρα ATM τους, ειναι ακομη στην εποχη του χαλκου. Και επειδη δεν εχει ανεπαφη χρηση, βαζω καρτα, αλλοτε τι δεχεται, αλλοτε οχι, κι ειναι νεα καρτα αλλα μου το κανει με ολες τις καρτες alpha, μιλαμε οτι τα ATM της Alpha ειναι ενα δραμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα