Προς το περιεχόμενο

Ανάποδος FAN CPU! Γίνεται??


g0ng

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήθελα να ρωτήσω το εξής.

 

Πήρα μια ψύκτρα/ανεμιστήρα της SPEEZE για AthlonXP sockt 462. Τον συνδέω κανονικά πάνω στη m/b, αλλά όταν ανοίγω τον Η.Υ παρατηρώ ότι το ανεμιστηράκι δεν διώχνει το αέρα προς τα πάνω αλλά προς τα κάτω δηλαδή πάνω στην ψύκτρα.

 

Είναι λογικό; Το ανεμιστηράκι ήταν τοποθετημένο πάνω στην ψύκτρα και δεν το έβαλα εγώ. Το ίδιο παρατήρησα και με ένα πιο μικρό ανεμιστηράκι/ψύκτρα της ίδιας εταιρίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήθελα να ρωτήσω το εξής.

 

Πήρα μια ψύκτρα/ανεμιστήρα της SPEEZE για AthlonXP sockt 462. Τον συνδέω κανονικά πάνω στη m/b' date=' αλλά όταν ανοίγω τον Η.Υ παρατηρώ ότι το ανεμιστηράκι δεν διώχνει το αέρα προς τα πάνω αλλά προς τα κάτω δηλαδή πάνω στην ψύκτρα.

 

Είναι λογικό; Το ανεμιστηράκι ήταν τοποθετημένο πάνω στην ψύκτρα και δεν το έβαλα εγώ. Το ίδιο παρατήρησα και με ένα πιο μικρό ανεμιστηράκι/ψύκτρα της ίδιας εταιρίας.[/quote']

 

Αυτο ειναι ενας μικρος συμβιβασμος, αφου με αυτον τον τροπο προσπαθει ο κατασκευαστης να σπρωξει κρυο αερα(το πιο σωστο)πανω στην ψυχτρα και να ριξει την θεροκρασια...το ιδανικο θα ηταν η κυκλοφορια του αερα να ειναι διαμπερης και να μην εγκλωβιζεται αναμεσα σε ψυχτρα και cpu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πσσσ! τι μου θύμισες τώρα! Πολύ ωραία ψύκτρα! Αναγκάστηκα να την απαρνηθώ όταν άλλαξα motherboard! (βέβαια και η SLK-800 που έβαλα μετά δεν με χάλασε) ;)

 

http://www.micforg.co.jp/en/c_s-pal8045e.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον. :)

 

Μιας και το έκανες όμως δοκίμασέ το. Καμιά φορά συμβαίνει να έχουμε μια μικρή μείωση θερμοκρασίας (1-2) βαθμούς, βάζοντας τον ανεμιστήρα ανάποδα.

Φυσικά αυτό ΔΕΝ είναι κανόνας αλλά είναι πολύ σπάνιο και έχει να κάνει και με τη σχεδίαση της ψύκτρας και με τη συνολική ροή αέρα μέσα στο κουτί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...