sphinxgr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, fragma είπε Ετσι είναι όντως. Μου είπε και ο λογιστής οτι δεν συμφέρει ούτε αξίζει τα γραφειοκρατικά της διαδικασίας και θα του κάνει ενα μισθωτήριο με πολύ μικρό μίσθωμα. Ε ναι. Κανεις μισθωτήριο με το ελάχιστο αυτό μίσθωμα (του 3%) και καθάρισες. Φυσικά το μίσθωμα φορολογείται και λαμβάνεται υπόψη σε επιδόματα που ίσως δικαιούσαι (Α21, ΚΟΤ, αιτήσεις για διακοπές κλπ)
valadsk Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 μια δωρεάν παραχώρηση στο taxisnet με 0.01 στο ποσό και τελείωσες. Για να πάρει ρεύμα και νερό στο όνομά του. τόσο απλά. Ακόμη και συ ο ίδιος το ανεβάζεις χωρίς να μπλέξεις με λογιστες και να τους πληρωνεις.
fragma Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ε ναι. Κανεις μισθωτήριο με το ελάχιστο αυτό μίσθωμα (του 3%) και καθάρισες. Φυσικά το μίσθωμα φορολογείται και λαμβάνεται υπόψη σε επιδόματα που ίσως δικαιούσαι (Α21, ΚΟΤ, αιτήσεις για διακοπές κλπ) Βασικά και στις δύο περιπτώσεις είναι μικρός ο φόρος που βγαίνει και δεν με απασχολεί γιατί δεν δικαιουμαι τιποτα με το δηλωμενο εισόδημα μου, απλά το μισθωτήριο μου είπε οτι προσφέρει μεγαλύτερη νομική εξασφάλιση απο τα ιδιωτικά συμφωνητικά και τα παραχωρητήρια. Εντάξει φίλος είναι το παιδι και θέλω να τον βοηθήσω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γινεται στο μέλλον.
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 28 λεπτά πριν, valadsk είπε μια δωρεάν παραχώρηση στο taxisnet με 0.01 στο ποσό και τελείωσες. Μάλλον μίσθωση ήθελες να γράψεις, και όχι, δεν μπορεί να βάλεις τόσο μικρό ποσό ως μίσθωμα. Ή μάλλον μπορεί αλλά ο φόρος που θα πληρώσει θα υπολογιστεί τεκμαρτά πάνω στο ελάχιστο μίσθωμα, 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας ετησίως.
SB_1957 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, fragma είπε Βασικά και στις δύο περιπτώσεις είναι μικρός ο φόρος που βγαίνει και δεν με απασχολεί γιατί δεν δικαιουμαι τιποτα με το δηλωμενο εισόδημα μου, απλά το μισθωτήριο μου είπε οτι προσφέρει μεγαλύτερη νομική εξασφάλιση απο τα ιδιωτικά συμφωνητικά και τα παραχωρητήρια. Εντάξει φίλος είναι το παιδι και θέλω να τον βοηθήσω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γινεται στο μέλλον. Οι καλοί και καθαροί λογαριασμοί διατηρούν τους καλούς φίλους. Μισθωτήριο με το τεκμαρτό ποσό και όλοι οι λογαριασμοί στο όνομά του!
Morosana Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Στη θέση σου δεν θα το προχωρούσα εντελώς δωρεάν. Ζορίζεται αλλά αν δεν υπήρχε η επιλογή του δωρεάν σπιτιού είτε θα έκανε το σκατο παξιμάδι να βρει το ενοίκιο ή θα πήγαινε κάπου φθηνότερα που και πάλι θα πλήρωνε. Αν θες να το σέβεται και και με τα μισά ή το 1/3 που πλήρωνε να του το δώσεις πάλι τον βοηθάς.
efo355 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μην κανεις το λάθος και τον βάλεις μέσα χωρίς Ενοικιο. Απο κατάληψη ( το πιο απλό ) μέχρι και χρησικτησία
keravnos21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Το ιδιο σεναριο εζησα πριν απο 1 χρονο οταν παραχωρησα ενα διαμερισμα σε ενα φιλο που τελικα αποδειχτηκε φιδι.Ευτυχως ειχα κανει μισθωτηριο με ενα συμβολικο ποσο το οποιο δεν επαιρνα καθε μηνα βεβαια ηταν απλα για να ειμαι καλυμενος και το ρολοι της δεη που περασε στο ονομα του. Οταν εφυγε αφησε απληρωτα κοινοχρηστα 1 χρονου,απληρωτο νερο 1 χρονου,και ενα σπιτι ρδελομπου περιττο να σου πω οτι πηγα να κανω ενα καλο και βρεθηκα χρεωμενος. 1
sphinxgr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, keravnos21 είπε Το ιδιο σεναριο εζησα πριν απο 1 χρονο οταν παραχωρησα ενα διαμερισμα σε ενα φιλο που τελικα αποδειχτηκε φιδι.Ευτυχως ειχα κανει μισθωτηριο με ενα συμβολικο ποσο το οποιο δεν επαιρνα καθε μηνα βεβαια ηταν απλα για να ειμαι καλυμενος και το ρολοι της δεη που περασε στο ονομα του. Οταν εφυγε αφησε απληρωτα κοινοχρηστα 1 χρονου,απληρωτο νερο 1 χρονου,και ενα σπιτι ρδελομπου περιττο να σου πω οτι πηγα να κανω ενα καλο και βρεθηκα χρεωμενος. Δεν πέφτω απο τα σύννεφα. Έτσι γίνεται συνήθως με τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ φίλων. 1
keravnos21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 28 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Δεν πέφτω απο τα σύννεφα. Έτσι γίνεται συνήθως με τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ φίλων. Εγω θα το ελεγα δωρεαν παραχωρηση γιατι δεν ελαβα ουτε 1 ευρω.
fragma Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην είναι παράνομο και να μην εχω θέμα με την εφορία γιατί εχω προσωπική εταιρία στην οποία γινονται συνεχεια ελεγχοι. Ας μείνει και για παντα χωρίς να πληρωνει. Στην περιοχή που είναι (Πατήσια) αν το δώσω σε μεσιτικό θα το πάρει κανας μαύρος ή Πακιστανός. Χίλιες φορές να μένει ενας Ελληνας και σοβαρός ανθρωπος με οικογένεια. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από fragma 1 1
sphinxgr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 28 λεπτά πριν, keravnos21 είπε Εγω θα το ελεγα δωρεαν παραχωρηση γιατι δεν ελαβα ουτε 1 ευρω. Εινα οικονομική συναλλαγή. Επιλέγεις να χαρίζεις την απόδοση του κεφαλαίου σου σε κάποιον, για διάφορους λόγους. Ουσιαστικά χρήματα δίνεις. Τα χρήματα που δεν παίρνεις απο το ενοίκιο, αν το έδινες σε κάποιον άλλο. Υπάρχουν όμως πολλές σχετικές παράμετροι που μπορεί να πάνε λάθος. Τα κόστη κοινοχρήστων / ύδρευσης που βαρύνουν τον ιδιοκτήτη Αν σπάσει για παράδειγμα ο σωλήνας θέρμανσης ή ύδρευσης, ποιος θα τον πληρώσει? Αν γίνουν έστω κ μικρές φθορές σε ότι υπάρχει μέσα στο σπίτι? Αυτός είναι κ ο σκοπός του ενοικίου. Να καλύπτει όλους αυτούς τους κινδύνους. Ακόμα και η φιλική παραχώρησή, πρέπει να τα έχει επιλύσει προκαταβολικά αυτά 29 λεπτά πριν, fragma είπε Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην είναι παράνομο και να μην εχω θέμα με την εφορία γιατί εχω προσωπική εταιρία στην οποία γινονται συνεχεια ελεγχοι. Ας μείνει και για παντα χωρίς να πληρωνει. Στην περιοχή που είναι (Πατήσια) αν το δώσω σε μεσιτικό θα το πάρει κανας μαύρος ή Πακιστανός. Χίλιες φορές να μένει ενας Ελληνας και σοβαρός ανθρωπος με οικογένεια. Νόμιμο κ απλό είναι να το δηλώσεις ως δευτερεύουσα κατοικία σου. Αλλιώς το δηλώνεις όπως είπαμε με ενοικιο 3% της αντικειμενικής και όλα καλά. 1
StamTheMan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 7/3/2023 στις 1:48 ΜΜ, fragma είπε Καλησπέρα. Έχω ενα διαμέρισμα που είναι άδειο γιατι εφυγε ο ενοικιαστής, και θέλω να το δώσω σε εναν φίλο για να μένει με την οικογένεια του γιατί αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θέλω να τον βοηθήσω. Δεν θα εισπράττω ενοίκιο, απλά θα πληρωνει αυτός το ρεύμα και τα κοινόχρηστα. Πρέπει να κάνω κάποια δήλωση ή μισθωτήριο ή να τον δηλώσω ως φιλοξενούμενο στο taxis? Πολυ φιλικα,καντου κανονικα ολες τις διαδικασιες για μισθωτηριο και βαλτον οπωσδηποτε να βαλει ρευμα/νερο στο ονομα του. Το καλυτερο για ολους θα ειναι να του βαλεις και ενα μικρο ενοικιο,γιατι στην πορεια μπορει να αλλαξεις γνωμη,ειδικα αν δεις οτι δε σεβεται την περιουσια. Απο φιλους χορτασαμε. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2023 από StamTheMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα