Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας εχουμε ενα παλιο boiler της καλπακ λευκο εξωτερικα και πλαστικο , ο πατερας μου ηθελε να το συνδεσει με το ηλιακο κατοπτρο της sol αυτα τα καινουργια με tempered glass που εχουνε μεσα χαλκινες σωληνες . Το προβλημα ειναι οτι οταν το γεμισαμε νερο  καποια στιγμη ακουστηκε ενα μπαμ και τρυπησε την σωληνα την πλαστικη . Σημερα ενω εχτες του αλλαξαμε την σωληνα σε φ22 απο την μικρη ειδαμε να την πεταξε παλι και να εχει λιωσει το μεσα μερος της σωληνας . Τι μπορει να συμβαινει;  βαλβιδα απο κανει εξαερωση εχουμε βαλει καινουργια. Σκεφτομαι οτι μπορει να μην υποστηριζεται ή να μην αντεχει τετοιες θερμοκρασιες . Ποια η γνωμη σας ;. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

καλησπερα σας εχουμε ενα παλιο boiler της καλπακ λευκο εξωτερικα και πλαστικο , ο πατερας μου ηθελε να το συνδεσει με το ηλιακο κατοπτρο της sol αυτα τα καινουργια με tempered glass που εχουνε μεσα χαλκινες σωληνες . Το προβλημα ειναι οτι οταν το γεμισαμε νερο  καποια στιγμη ακουστηκε ενα μπαμ και τρυπησε την σωληνα την πλαστικη . Σημερα ενω εχτες του αλλαξαμε την σωληνα σε φ22 απο την μικρη ειδαμε να την πεταξε παλι και να εχει λιωσει το μεσα μερος της σωληνας . Τι μπορει να συμβαινει;  βαλβιδα απο κανει εξαερωση εχουμε βαλει καινουργια. Σκεφτομαι οτι μπορει να μην υποστηριζεται ή να μην αντεχει τετοιες θερμοκρασιες . Ποια η γνωμη σας ;. 

Μήπως ανεβάζει πίεση το κύκλωμα ; 

Δοχείο διαστολής ηλιακού υπάρχει ; 

Δημοσ.

Πως μπορώ να δω την πίεση?  

Το δοχείο διαστολής ηλιακού είναι ένα μικρό στρογγυλό αντί για την βαλβίδα εξαερωσης ?. Όχι δεν έχουμε βάλει κάτι τέτοιο ποτέ. Και ούτε ξέρω τι κάνει. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Το δοχείο διαστολής ηλιακού είναι ένα μικρό στρογγυλό αντί για την βαλβίδα εξαερωσης ?. Όχι δεν έχουμε βάλει κάτι τέτοιο ποτέ. Και ούτε ξέρω τι κάνει. 

Πρεπει να εχεις (η να βαλεις) ενα μανόμετρο. Αλλιώς δεν μπορείς να την δεις. Βαλβίδα εκτόνωσης δεν εχεις?. Αυτή αναλαμβάνει να ανοίξει αν η πίεση ανεβεί υπερβολικά.

Screenshot from 2023-03-09 11-07-43.png

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Πρεπει να εχεις (η να βαλεις) ενα μανόμετρο. Αλλιώς δεν μπορείς να την δεις. Βαλβίδα εκτόνωσης δεν εχεις?. Αυτή αναλαμβάνει να ανοίξει αν η πίεση ανεβεί υπερβολικά.

Screenshot from 2023-03-09 11-07-43.png

να σημειωθεί, πως και το άνωθεν να έχεις (που το εχουν ολοι οι ηλιακοι φυσικά) σε περίπτωση νέων μοντέρνων ηλιακών, τις ημέρες με πολύ ηλιοφάνεια, μπορει όντως να σκάσουν οι σωλήνες.

Κι αυτο επειδη δε χρησιμοποιείται το νερό, τα πανελ το ζεσταίνουν τόσο γρήγορα που η βαλβίδα δε προλαβαίνει να εκτονώσει.

Υ.Γ. παθών το προηγούμενο έτος σε ηλιακό που τοποθέτησα σε οικία μέσω εξοικονομω. 

Υ.Γ.2 εάν λείπετε απ'το σπιτι μερες, καλό ειναι να σκεπάσετε ενα απ'τα δυο πανελ του ηλιακού σας! (αν εχει 2 φυσικα)

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε

Καλύτερα συμβουλεψου κανένα θερμό υδραυλικό. Με μανόμετρο θα μετρήσεις πίεση κυκλώματος.

Το δοχείο διαστολής θα δώσει στο νερό του κλειστού κυκλώματος τον απαιτούμενο χώρο ώστε να μπορέσει να διασταλεί χωρίς να ανεβαίνει η πίεση στο κλειστό κύκλωμα.

Σου επισυνάπτω να δεις δοχείο διαστολής και τη ανάλογη βαλβίδα πίεσης.

Εταιρείες υπάρχουν αρκετές και αναλόγως τη ποιότητα .

Screenshot_2023-03-09-12-15-33-179_com.android.chrome-edit.jpg.94828c113accbc811ab983e7b0f58739.jpg

Screenshot_2023-03-09-12-16-17-565_com.android.chrome-edit.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...