mindreader Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Τους τελευταιους μηνες, απο περυσι φθινοπωρο και φετινο χειμωνα, τα εφεραν οι συνθηκες ετσι, που μενω ολο και συχνοτερα στον πατρικο μου/μονοκατοικια. Δυστυχως, ο ενας γονιος δεν ειναι εδω πια, ο αλλος δεν μπορει να επικοινωνησει πια... Αρα, δεν εχω ενα 'ιστορικο' για το θεμα μας, αν και θα το ηθελα. Το ζητημα; Κεραμοσκεπη στο κλιμακοστασιο και...νερα. Κεραμιδια, δεμενα με συρμα σε δοκαρια και μεταξυ τους. Δεν εχω δει να κουνιουνται, οσο και αν κουνησα περιφερειακα. Και οπτικα απεξω, δεν ειδα κατι 'ασχημο'. Σκεπαζουν το κλιμακοστασιο. Βασικα, δεν βαζει νερα. Και οσα χρονια εγω μπορω να θυμηθω, δεν εβαζε νερα. Τωρα για καμια σταγονα, δεν ξερω. Φυσικα, χαραμαδες υπαρχουν, απειρες. Φως ας πουμε, εισχωρει. Κλασικα πραγματα κεραμοσκεπων φανταζομαι, οταν δεν υπαρχει κατι αλλο προσθετο. Το θεμα ειναι, οτι απο ολο το χειμωνα που περασαμε, 2 φορες, εντοπισα αρκετες και μεγαλες σταγονες, αλλα προσοχη, οχι 'λιμνουλες'. Δεν υπηρχε δηλαδη απο οσο καταλαβαινω, συνεχης 'ροη', κατι που να υποδηλωνει σοβαρη 'διαρροη' λογω πχ τρυπας, ή σοβαρου ανοιγματος. Οι 2 αυτες φορες, εκανε καιρικα, 'χαλασμο Κυρίου'! Αερας, βροχη με τα τουλουμια, κακος χαμος! Ολες οι αλλες φορες με βροχες, μια χαρα ολα. Οι δικες μου σκεψεις ειναι: - αν κατι αρχιζει να 'χαλαει' - αν ειναι 'φυσιολογικο' και μη ανησυχητικο - αν θα παει επιδεινουμενη η κατασταση κι ειμαι στην αρχη προβληματος - αν δεν αξιζει τον κοπο να κανω κατι, γιατι ετσι βαζουν γενικως οι προχειρες κεραμοσκεπες - αν απλως το αφηνω, και θα εχει τις σταγονες του μονο οταν κανει χαλασμο Το συζητησα με γνωστο μου που καταπιανεται συστηματικα με εργασιες σπιτιου, ηταν καθησυχαστικος. Οτι δεν αξιζει να ασχοληθω να την ξηλωσω, μονο και μονο για σταγονες εστω πολλες, και οταν κανει πολυ χαμο βροχης. Απο την αλλη, το κοιταζω πως παει, αλλα γενικως, δεν αξιζει να σκασω για το θεμα. Το θεωρει γενικως 'νορμαλ'. Ειναι ετσι ομως; Περιμενω τις δικες σας αποψεις.
sphinxgr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Η κεραμοσκεπή έχει ως στόχο την υγρομόνωση και τη θερμομόνωση. Επίσης πολλές φορές μπαίνει πάνω απο υπάρχουσα πλάκα. Κανονικά πρέπει να μπει κάποιος μέσα στην κεραμοσκεπή κ να δει αν τα δοκάρια είναι ΟΚ ή έχουν χαλάσει. Αν είναι οκ, την αφήνεις. Φυσικά κααααποια στιγμή θα χρειαστεί επισκευή. Δεν θα μεινει για πάντα έτσι. 1
Maurikycli Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Εφ'όσον δεν υπάρχει "πέτσωμα" με επιπλέον υγρομόνωση αλλά σκέτα κεραμίδια είναι φυσιολογικές οι σταγόνες σε περιπτώσεις έντονης κακοκαιρίας. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Πιθανότατα το νερό μπήκε απο τον αέρα,φυσητό.Συμβαίνει πιο συχνά απο ότι νομίζεις. 1
mindreader Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Πιθανότατα το νερό μπήκε απο τον αέρα,φυσητό.Συμβαίνει πιο συχνά απο ότι νομίζεις. Μαλλον. Απλα ανησυχησα. Οτα ριχνει βροχη, χωρις τρελους αερηδες, δεν βλεπεις σταγονα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα