Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ενα περίεργο που συνέβη χθες το βραδυ. Μενω σε πολυκατοικια 3 οροφων, 7 διαμερισματων. 2 σε καθε οροφο και μια γκαρσονιέρα.
Χθες το βραδυ, κατα τη 1.30 κοβεται το ρευμα στο διαμέρισμά μου (3ος οροφος). Τα υπολοιπα διαμερίσματα και οι διάδρομοι ηλεκτροδοτούνταν κανονικά. Το μόνο περίεργο ηταν οτι δεν δουλευε το ασανσερ (ειχε φως η καμπίνα αλλα ειχε ακινητοποιηθεί στον δεύτερο - κατι το οποιο στα οσα χρονια διαμενω δεν εχει συμβει ποτέ). Κατεβαινω με τα πόδια, κανω μια σταση στον 2ο να δω τι συμβαινει με το ασανσερ και το βλεπω ακινητοποιημένο, με φως στην καμπίνα αλλα χωρις να μπορεί να κινηθεί.
Κατεβαίνω στο κλιμακοστάσιο οπου βρίσκω το ρολοϊ μου (αλλαγμένο πέρυσι με ηλεκτρονικό χωρις κανενα πρόβλημα μεχρι στιγμης) και το βλέπω σβησμένο εντελως. Μονο το δικό μου, ολα τα υπολοιπα δουλεύουν κανονικά. Δεν ειναι η ασφάλειά του, καθως ειναι στη θεση της και οπλισμένη.
Ολα καλα μεχρι εδω, δηλώνω βλάβη στην ΔΕΔΔΗΕ οπου και ερχονται μεσα σε 1 ωρα και απλα επανήλθε το ρευμα και ως δια μαγείας και το ασανσέρ.
Η ερώτηση μου ειναι η εξής: Υπάρχει περίπτωση να επηρρεάστηκε καποιο απο τα δυο, να παίρνει ρευμα απο εμενα ή κατι αλλο που δεν μπορώ να φανταστώ; Αρχικα ζητάω συγγνώμη για το μεγεθος της ερωτησης απλα ηθελα να παρεχω οσες το δυνατον περισσοτερες πληροφορίες και εννοείται πως δεν ζητάω καποια μαγική εξήγηση, απλά αν είναι κατι που εχετε ξανασύναντήσει και αν αξίζει να καλέσω καποιον ηλεκτρολόγο να κάνει εναν έλεγχο στην συνδεσμολογία;
Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Δημοσ.

Ρίξε την ασφάλεια με το χέρι. Εάν πάλι δε δουλεύει το ασανσέρ, ξέρεις μετά από ποιανού την παροχή τροφοδοτείται :P

• Like 4
Δημοσ.

η κουλη περιπτωση ειναι να υπαρχει καπου διαροη ρευματος/κακη μονωση και απο υπερφορτωση να τα εκανε @#να. Αυτο αν οι γραμμες (δικη σου/ανελκυστηρα) ειναι παρα πολυ κοντα (χλωμο αλλα ποτε δε ξερεις)

Δημοσ.

Ερώτηση. Τα ανσανσέρ τριφασικά δεν είναι; Αν κάποιος τροφοδοτεί το ανσανσέρ δεν πρέπει να είναι το συμβόλαιο τριφασικό; 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, macchiaveli είπε

δηλώνω βλάβη στην ΔΕΔΔΗΕ οπου και ερχονται μεσα σε 1 ωρα και απλα επανήλθε το ρευμα και ως δια μαγείας και το ασανσέρ.

αυτούς δεν τους ρώτησες ? Η παροχή σου  είναι τριφασική ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hp8 είπε

αυτούς δεν τους ρώτησες ? Η παροχή σου  είναι τριφασική ?

Η παροχή μου ειναι μονοφασική και δυστυχώς δεν τους πρόλαβα. Ειχα ανεβει σπιτι γιατι δεν ηξερα ποσο θα κανουν να ερθουν και απλα καποια στιγμη επανηλθε το ρευμα.

6 λεπτά πριν, kSiS είπε

Ερώτηση. Τα ανσανσέρ τριφασικά δεν είναι; Αν κάποιος τροφοδοτεί το ανσανσέρ δεν πρέπει να είναι το συμβόλαιο τριφασικό; 

Θεωρω πως ειναι τριφασικά. Εμεις εχουμε μονοφασικο πίνακα και ρολοϊ. Δεν γνωρίζω δυστυχως να σου πω κατι παραπάνω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, macchiaveli είπε
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ενα περίεργο που συνέβη χθες το βραδυ. Μενω σε πολυκατοικια 3 οροφων, 7 διαμερισματων. 2 σε καθε οροφο και μια γκαρσονιέρα.
Χθες το βραδυ, κατα τη 1.30 κοβεται το ρευμα στο διαμέρισμά μου (3ος οροφος). Τα υπολοιπα διαμερίσματα και οι διάδρομοι ηλεκτροδοτούνταν κανονικά. Το μόνο περίεργο ηταν οτι δεν δουλευε το ασανσερ (ειχε φως η καμπίνα αλλα ειχε ακινητοποιηθεί στον δεύτερο - κατι το οποιο στα οσα χρονια διαμενω δεν εχει συμβει ποτέ). Κατεβαινω με τα πόδια, κανω μια σταση στον 2ο να δω τι συμβαινει με το ασανσερ και το βλεπω ακινητοποιημένο, με φως στην καμπίνα αλλα χωρις να μπορεί να κινηθεί.
Κατεβαίνω στο κλιμακοστάσιο οπου βρίσκω το ρολοϊ μου (αλλαγμένο πέρυσι με ηλεκτρονικό χωρις κανενα πρόβλημα μεχρι στιγμης) και το βλέπω σβησμένο εντελως. Μονο το δικό μου, ολα τα υπολοιπα δουλεύουν κανονικά. Δεν ειναι η ασφάλειά του, καθως ειναι στη θεση της και οπλισμένη.
Ολα καλα μεχρι εδω, δηλώνω βλάβη στην ΔΕΔΔΗΕ οπου και ερχονται μεσα σε 1 ωρα και απλα επανήλθε το ρευμα και ως δια μαγείας και το ασανσέρ.
Η ερώτηση μου ειναι η εξής: Υπάρχει περίπτωση να επηρρεάστηκε καποιο απο τα δυο, να παίρνει ρευμα απο εμενα ή κατι αλλο που δεν μπορώ να φανταστώ; Αρχικα ζητάω συγγνώμη για το μεγεθος της ερωτησης απλα ηθελα να παρεχω οσες το δυνατον περισσοτερες πληροφορίες και εννοείται πως δεν ζητάω καποια μαγική εξήγηση, απλά αν είναι κατι που εχετε ξανασύναντήσει και αν αξίζει να καλέσω καποιον ηλεκτρολόγο να κάνει εναν έλεγχο στην συνδεσμολογία;
Ευχαριστω εκ των προτέρων.

κατεβάζεις την ασφάλεια σου απο το ρολόι πάλι και ελέγχεις αν δουλευει το ασανσερ.

Εχουν δει κάμποσα τα μάτια μου οπότε δεν θα απέκλεια να παίρνουν ρευμα απο εσένα για ασανσερ ή φωτισμό ή για τον καυστήρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα ασανσέρ είναι τριφασικά Οπότε δεν περνει από εσένα αφού εχεις  μονοφασικο Πιθανόν να είχε πρόβλημα κάποια φάση της ΔΕΔΔΗΕ από οπου παίρνεις εσυ  και μια φαση το ασανσερ Εχετε κουτι διανομης ? Δες αν έχουν κανει κατι εχει για να σου φύγει η ιδέα 

29 λεπτά πριν, macchiaveli είπε

Κατεβαίνω στο κλιμακοστάσιο οπου βρίσκω το ρολοϊ μου (αλλαγμένο πέρυσι με ηλεκτρονικό χωρις κανενα πρόβλημα μεχρι στιγμης) και το βλέπω σβησμένο εντελώς.

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κόπηκε μια φάση, από βλάβη προφανώς. Σε αυτή τη φάση μπορεί να είναι το διαμερισμά σου και μία από τις φάσεις του ασανσερ. Μας έχει τύχει και εμάς. Κλιμακοστάσιο να έχει ρευμα, η καμπίνα του ασανσέρ να έχει ρεύμα αλλά να μην δουλεύει, τα μισά διαμερίσματα να μην έχουν και τα άλλα μισά να έχουν, τα κουδούνια κάτω, τελειως σβηστά, τα φώτα της πολυκατοικίας έξω σβηστά. κλπ

Επεξ/σία από killer76
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, hp8 είπε

τα ασανσέρ είναι τριφασικά Οπότε δεν περνει από εσένα αφού εχεις  μονοφασικο Πιθανόν να είχε πρόβλημα κάποια φάση της ΔΕΔΔΗΕ από οπου παίρνεις εσυ  και μια φαση το ασανσερ Εχετε κουτι διανομης ? Δες αν έχουν κανει κατι εχει για να σου φύγει η ιδέα 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει. 

Κατά τα άλλα ts μην αγχώνεσαι. 

Για το ασανσέρ, αν και αποκλείω την περιπτωση να παίρνει από το ρολόι σου, στριψε τον μοχλό με το χέρι και δες μετά αν θα δουλέψει. 

Απλα κάποια φάση του ανελκυστήρα δίνει ρεύμα και στο διαμέρισμα σου, προφανώς πριν το ρολόι γίνεται η διακλάδωση και ο διαχωρισμός. 

Σε σπίτι κολλητου έχει συμβεί να πέσει το ρεύμα μόνο στο διαμέρισμα του και στο ασανσέρ το βράδυ. Επειδή είχαν οφειλές είχαν φοβηθεί μήπως πέρασε το βράδυ εργολάβος και το έκοψε, τους λέω δεν παίζει διακοπή είναι. 

Η διακοπή μπορεί να συνέβη στην χαμηλή η στην μέση τάση, αν είναι στην μέση τάση μιλάμε για μεγαλύτερης έκτασης black out. 

39 λεπτά πριν, killer76 είπε

Κόπηκε μια φάση, από βλάβη προφανώς. Σε αυτή τη φάση μπορεί να είναι το διαμερισμά σου και μία από τις φάσεις του ασανσερ. Μας έχει τύχει και εμάς. Κλιμακοστάσιο να έχει ρευμα, η καμπίνα του ασανσέρ να έχει ρεύμα αλλά να μην δουλεύει, τα μισά διαμερίσματα να μην έχουν και τα άλλα μισά να έχουν, τα κουδούνια κάτω, τελειως σβηστά, τα φώτα της πολυκατοικίας έξω σβηστά. κλπ

Η καμπίνα τροφοδοτείται από μπαταρία για κάποιο διάστημα ώστε να μπορείς να χτυπήσεις το κουδούνι κινδύνου και να έχεις φως μέσα αν κοπεί το ρεύμα. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα ασανσέρ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Το ασανσέρ ειναι τριφασικο οποτε αν διακοπή μια φαση τέλος, εσενα προφανώς η παροχη σου ειναι επάνω στην προβληματική φάση για αυτό συμβαίνει αυτό.

Ο δεδδηε απλα αποκατέστησε την φάση και ολα οκ, δεν είναι θαύμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι δλδ; Θέλετε να μου πείτε ότι λύσατε το μυστήριο; Και από την πρώτη σελίδα; Ξενερωτοι...

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Διακοπή μια φάσης ήταν  πιθανόν στο μπαροκιβώτιο  και επειδη όπως λες είχες μόνο εσύ  (αν έχει γίνει σωστά η κατανομή θα έπρεπε να έχουν και άλλα  2-3 διαμερίσματα πρόβλημα) και το ασανσέρ πρόβλημα, μάλλον είχε ξεκουμπώσει το καλώδιο που πηγαίνει στον μετρητή σου και αυτό που πάει στον κοινόχρηστο μετρητή.

Ο φωτισμός του ασανσέρ μπορεί να είναι από άλλη φάση και να δούλευε κανονικά, άπλα η έλλειψη μια φάσης μπλοκάρει για λόγους προστασίας την λειτουργία του κινητήρα του ασανσέρ. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, macchiaveli είπε
δηλώνω βλάβη στην ΔΕΔΔΗΕ οπου και ερχονται μεσα σε 1 ωρα και απλα επανήλθε το ρευμα και ως δια μαγείας και το ασανσέρ.

Αυτό για όσους λένε ότι οι Ρομά είναι τεμπέληδες που ζουν κλέβοντας και με επιδόματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...