Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Herald είπε

Το πρόβλημα είναι ότι και να δώσει 12 ο πέτσινος στην 4060ti σαν base model, θα βγάλει η amd την δικιά της με 16 και πάλι τα amd sponsored θα ζητάνε πάλι από 12. Δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα με την Vram από τον πέτσινο. Η amd πρέπει να σταματήσει τις τρολιες κάποια στιγμή. Εδώ και 3 χρόνια τις ίδιες Παπατζες 

Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει και ο πέτσινος 16GB και να λύσει το πρόβλημα; Ίσα ίσα έχει το πλεονέκτημα του DLSS

16 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Κάτι δεν πάει καλά στην μέτρηση της 8αρας.

39c μόνο και gpu power 78.9w

5 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Και έριχνε και τα watts?Πλεμπα

Τα Watt της κάρτας δεν παραμένουν σταθερά ούτε δείχνουν κάποιο βαθμό απόδοσης. Τα watt που αναγράφονται σε μια κάρτα ή που θα είναι τα μέγιστα που μπορεί να τραβήξει ή που θα είναι τα προτεινόμενα που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό. Απλά λοιπόν τα πράγματα. Δουλεύει στο 100% η GPU; Τότε θα τραβήξουμε περισσότερα Ampere. Αν πολαπλασιάσουμε αυτά τα Ampere με τα Volt. πχ πέφτει το GPU και τραβάει 5A τότε 12V x 5Α = 60Watt.  Τρέχει σαν τρελό στο 100%; 12V x 20A = 240Watt.

Όταν η VRAM είναι γεμάτη η GPU έχει πολλούς χρόνους idle καθώς δεν μπορεί να κάνει κάποια write διαδικασία και περιμένει είτε να αδειάσει είτε να στείλει σε άλλο μέσο αποθήκευσης όπως RAM, SSD κ.α. τα οποία όμως επικοινωνούν με πολύ μικρότερες ταχύτητες read και write απ' την VRAM οπότε πάλι έχει πολλούς χρόνους idle.

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το ξέρεις και εσύ και εγώ ότι σε αυτές τις κάρτες (7600/4060/4060Τι) στα 4Κ με η χωρίς RT δεν τις κόβει το Vram αλλά πρώτα το performance. Και επειδή το ξέρεις πολύ καλά γιατί είναι trolling αυτό που κάνεις.

Η απάντηση είναι δεν έχω τι να πω κατηγορώ τους άλλους για fanboyz(σμό). Το ξέρω το ξέρεις, μην ρωτάς κάποιον που δεν το ξέρει.
Σε λίγο θα αρχίσουμε το τροπάριο ότι "σε 100 παιχνίδια..... "

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 minutes ago, manolis940 said:

Τα Watt της κάρτας δεν παραμένουν σταθερά ούτε δείχνουν κάποιο βαθμό απόδοσης. Τα watt που αναγράφονται σε μια κάρτα ή που θα είναι τα μέγιστα που μπορεί να τραβήξει ή που θα είναι τα προτεινόμενα που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό. Απλά λοιπόν τα πράγματα. Δουλεύει στο 100% η GPU; Τότε θα τραβήξουμε περισσότερα Ampere. Αν πολαπλασιάσουμε αυτά τα Ampere με τα Volt. πχ πέφτει το GPU και τραβάει 5A τότε 12V x 5Α = 60Watt.  Τρέχει σαν τρελό στο 100%; 12V x 20A = 240Watt.

Όταν η VRAM είναι γεμάτη η GPU έχει πολλούς χρόνους idle καθώς δεν μπορεί να κάνει κάποια write διαδικασία και περιμένει είτε να αδειάσει είτε να στείλει σε άλλο μέσο αποθήκευσης όπως RAM, SSD κ.α. τα οποία όμως επικοινωνούν με πολύ μικρότερες ταχύτητες read και write απ' την VRAM οπότε πάλι έχει πολλούς χρόνους idle.

Αυτά που αναφέρεις τα ξέρω.

Η απορία μου είναι πως από το σενάριο vram παθαίνει εγκεφαλικό η κάρτα και υπολειτουργεί γιατί όντως υπολειτουργεί λες και της έχεις κόψει pl .

Δεν είχα ποτέ μου θέμα να ξεμεινω απ vram και δεν ξέρω εάν ισχύει το παραπάνω σεναριο.Το να ρίξει απόδοση κάποια fps το καταλαβαίνω αλλά το να υπολειτουργεί η κάρτα σε draw power δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δημοσ.
4 minutes ago, azazil1190 said:

Η απορία μου είναι πως από το σενάριο vram παθαίνει εγκεφαλικό η κάρτα και υπολειτουργεί γιατί όντως υπολειτουργεί λες και της έχεις κόψει pl .

Δεν είχα ποτέ μου θέμα να ξεμεινω απ vram και δεν ξέρω εάν ισχύει το παραπάνω σεναριο.Το να ρίξει απόδοση κάποια fps το καταλαβαίνω αλλά το να υπολειτουργεί η κάρτα σε draw power δεν μπορώ να το καταλάβω.

Aν δεν μπορουν να αξιοποιηθουν τα cuda cores λογω vram τοτε λογικο ειναι να χρειαζεται και λιγοτερο ρευμα . 

Δημοσ.
1 minute ago, noFEARgr said:

Aν δεν μπορουν να αξιοποιηθουν τα cuda cores λογω vram τοτε λογικο ειναι να χρειαζεται και λιγοτερο ρευμα . 

Δεν  μου έχει τύχει ποτέ για αυτό το είχα απορία 

Δημοσ.
34 minutes ago, Herald said:

Μα η vram μας νοιάζει σε αυτό το νήμα, όχι το performance. Δείχνω ότι τα 8gb της nvidia ισοδυναμούν με 10gb σε amd. Δεν σε ενδιαφέρει αυτό στο νήμα για την Vram???? 

Keep trolling

Δημοσ.

Ακομα και σε RT ειναι στα ιδια οι 2 4060ti. Σε 4Κ ναι περναει η 16αρα ενα 20-25% αλλα ποιος θα παρει 4060ti για 4Κ maxed out ray tracing? Οποτε οσοι θελετε vram απλα για να λετε οτι την εχετε μεγαλυτερη δινετε 100 ευρω πανω και περνετε 8gb vram ακομα. Παρεμπιπτοντως η 8αρα 4060ti ειναι πανω απο 6800 με τα 16gb vram σε 1440p ray tracing. 

Screenshot-1.png

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, Aten-Ra said:

Keep trolling

Άμα δεν έχεις να πεις κάτι για τα  8gb της nvidia που δεν είναι συγκρίσιμα με τα 8gb της amd μην απαντάς απλά. Το trolling που το ειδές, αυτό δεν δείχνει το review? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Keep trolling

Η αληθεια ειναι οτι το compression ειναι διαφορετικο αναμεσα σε διαφορετικες αρχιτεκτονικες. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Δεν ξέρω πιο part του παραπάνω δεν καταλαβαίνεις για να μπορέσω να στο εξηγήσω καλύτερα. Να στο δώσω από ένα απλοποιημένο παράδειγμα έτσι ώστε να το καταλάβεις καλύτερα.

Έστω ότι σε ένα υποτιθέμενο game πρέπει να εμφανιστεί ένα αυτοκίνητο. Θα ακολουθηθούν οι παρακάτω  διαδικασίες για να γίνει αυτό

1. Εντολή Δημιουργίας
  2. Δέσμευση μνήμης (VRAM)
  3. Εμφάνιση του αυτοκινήτου στην οθόνη.

Κατά την εμφάνιση του αυτοκινήτου στην οθόνη(βήμα 3) αυτό που πρακτικά γίνεται είναι να διαβάσεις την μνήμη που γράφτηκε στο βήμα 2 και να δημιουργήσει η GPU τα καρέ για να δεις το αυτοκίνητο. Τι γίνεται όμως όταν το βήμα 2 δεν μπορεί να ολοκληρωθεί; Θα crashάρει το game γιατί δεν μπορεί να διαβάσει κάτι; Δεν το θέλουμε αυτό. Έτσι στο τρίτο βήμα θα κάνουμε την εξής παραλλαγή.

1. Εντολή Δημιουργίας
  2. Δέσμευση μνήμης (VRAM)
  3. Εμφάνιση του αυτοκινήτου στην οθόνη.
    1. Αν δεν υπάρχει μνήμη περίμενε 1ms
    2. Αν υπάρχει μνήμη εμφάνισε

Όταν λοιπόν ενεργοποιείτε το 3.1 ο επεξεργαστής μένει σε αδράνεια, έτσι λοιπόν δεν λειτουργεί στο 100% αλλά στο 0% και το πρώτο που θα αντικρίσεις είναι τα λιγότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο(fps) αλλά εφόσον ο επεξεργαστής είναι στο περίμενε και τραβάει ελάχιστο ρεύμα θα έχει και μικρότερη κατανάλωση.

Αν είναι για 1ms φυσικά αυτό δεν θα είναι ορατό στον χρήστη, ωστόσο αν συμβαίνει συχνά και κάθε 60 δευτερόλεπτα τα 3 είσαι στο περίμενε, θα ξεκινήσει να γίνεται αισθητό και όσο ανεβαίνει θα γίνεται σπαστικό.

• Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, azazil1190 said:

Είναι απλό,  ότι χρειάζεται η κάρτα το φορτώνει στην Vram. Μόλις δεν βρει χώρο στην Vram πρέπει να αρχίσει να μεταφέρει τα δεδομένα/texture κλπ στην RAM (system Memory). Επειδή έχει παραπάνω latency (παραπάνω χρόνος) να διαβάζει/ψάχνει και να μεταφέρει άλλα αυτά από την RAM πίσω στην κάρτα, πέφτει το performance αφού δεν έχει συνεχή ροη από δεδομένα και πρέπει να περιμένει παραπάνω κύκλους λειτουργιάς κάθε φορά για να της έρθουν τα δεδομένα από την RAM για να μπορέσει να τα επεξεργαστεί. 

7 minutes ago, Herald said:

Άμα δεν έχεις να πεις κάτι για τα  8gb της nvidia που δεν είναι συγκρίσιμα με τα 8gb της amd μην απαντάς απλά. Το trolling που το ειδές, αυτό δεν δείχνει το review? 

Keep trolling

5 minutes ago, Arkin said:

Η αληθεια ειναι οτι το compression ειναι διαφορετικο αναμεσα σε διαφορετικες αρχιτεκτονικες. 

Ναι, απλά αυτό που δείχνει σε 4Κ δεν έχει σχέση με το compression και απλά είναι Trolling.

Δημοσ.
6 minutes ago, Aten-Ra said:

Keep trolling

Ναι, απλά αυτό που δείχνει σε 4Κ δεν έχει σχέση με το compression και απλά είναι Trolling.

Ναι σωστά, βαριέται η 7600 να δουλέψει και πέφτει στα 2 fps, δεν είναι θέμα vram 😁

AMD defense force 

Δημοσ.
3 minutes ago, Herald said:

Ναι σωστά, βαριέται η 7600 να δουλέψει και πέφτει στα 2 fps, δεν είναι θέμα vram 😁

AMD defense force 

Δυο πράγματα,

Η είσαι ανίδεος και δεν ξέρεις τι παίζει με 4Κ RT σε κάρτες 7600/4060/4060Ti η κάνεις Trolling.  Πιστεύω είναι το δεύτερο .

Όσο για το Compression (nvCOMP) , το έχουμε ξαναπεί δεν έχει σχέση με Texture Compression αλλά με High Speed Data transfer.

Αυτό που έχει σχέση με Texture Compression είναι το Neural Compression of Material Textures που είναι καινούργιο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα σε Games.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ακομα και σε RT ειναι στα ιδια οι 2 4060ti. Σε 4Κ ναι περναει η 16αρα ενα 20-25% αλλα ποιος θα παρει 4060ti για 4Κ maxed out ray tracing? Οποτε οσοι θελετε vram απλα για να λετε οτι την εχετε μεγαλυτερη δινετε 100 ευρω πανω και περνετε 8gb vram ακομα. Παρεμπιπτοντως η 8αρα 4060ti ειναι πανω απο 6800 με τα 16gb vram σε 1440p ray tracing. 

αν φτάνουν τα 8GB θα είναι στα ίδια αλλιώς η 16αρα θα είναι μπροστα. Σε 1440p θέλει παραπάνω από 8GB αν τα βάλεις όλα δεξια, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις (RDR2)

Δημοσ.
10 minutes ago, Aten-Ra said:

Δυο πράγματα,

Η είσαι ανίδεος και δεν ξέρεις τι παίζει με 4Κ RT σε κάρτες 7600/4060/4060Ti η κάνεις Trolling.  Πιστεύω είναι το δεύτερο .

Όσο για το Compression (nvCOMP) , το έχουμε ξαναπεί δεν έχει σχέση με Texture Compression αλλά με High Speed Data transfer.

Αυτό που έχει σχέση με Texture Compression είναι το Neural Compression of Material Textures που είναι καινούργιο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα σε Games.

Δεν το αποκλείω να είμαι ανίδεος. Εξήγησε μου από που προκύπτει αυτή η διαφορά αν όχι από κάτι που σχετίζεται με την Vram (compression, bus width η κάτι άλλο σχετικό με την Vram) 

Δημοσ.
2 minutes ago, Herald said:

Δεν το αποκλείω να είμαι ανίδεος. Εξήγησε μου από που προκύπτει αυτή η διαφορά αν όχι από κάτι που σχετίζεται με την Vram (compression, bus width η κάτι άλλο σχετικό με την Vram) 

Αφού και οι δυο έχουν ίδιο Vram (8GB) δεν είναι το Vram αλλά κάπου στο pipe line έχουμε , η Stall  , η Performance Bottleneck , η Transfer Bottleneck η κάτι άλλο , η κατά 99% πολλά από τα παραπάνω μαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...