kkatzos Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 13 ώρες πριν, korakios είπε Στο παρών , πχ το dx12 direct storage , δεν θα αποτελούσε λύση ? Εδώ το RAM bandwidth (40-100GB/s) είναι πολύ πάνω και τερματίζει το PCIe 4.0 x16 και πέφτει ήδη τρελό stuttering στις κάρτες με λίγη VRAM. Τι να κλάσει το direct storage που δε φτάνει ούτε στο μισό του PCIe 4.0 x16 Μόνο για γρήγορο φόρτωμα του παιχνιδιού κάνει. Τίποτε άλλο.
Fulgore Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Arkin είπε Τα 12 υπο προϋποθεσεις ειναι ανεκτα ακομα και για 4Κ. Ναι υπαρχουν 5-10 παιχνιδια που με ray tracing+fg+max ολα θα γονατισουν τα 12 μερικες φορες και σε 1440p και ειναι λογικο. Καρτες με 8 δεν επρεπε να βγαινουν τα 12 επρεπε να ειναι minimum. Απλα λες να εχεις και το future proof αν παρεις σημερα 12 ποσο future proof θα ειναι σε 1 χρονο? Με κατεβασμα των textures λυνονται ολα αλλα για πιο λογο να εχεις χειροτερη απεικονιση το οποιο ειναι το μεγαλυτερο ατου ενος παιχνιδιου στα γραφικα? Και το θεμα ειναι οτι δεν κοστιζουν κατι 4 και 8gb vram σε τοσο ακριβες καρτες 400 και πανω ευρω δεν ειναι τιποτα. Τα πραγματα ειναι απλά. 1) Το 2025 δεν νοείται να κυκλοφορούν κάρτες πάνω από τα 550ευρω με 12gb μνήμης βλέπε 5070 ή να πρέπει να ανέβεις στα 1000ευρώ της 5070ti για να έχεις το ΄΄προνομιο'' των 16gb σε Nvidia μεριά. 2) Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν το 2025 στα 420-500ευρώ 128bit κάρτες τύπου 5060ti/9060xt, ειδικά με 8gb Vram. Και Nvidia και Amd απαράδεκτες σε αυτές τις κάρτες. Γιαυτό είχα μιλήσει πιο πίσω για Vram και Raster, έχοντας αυτές τις κατηγορίες καρτών στο μυαλό που ενδιαφέρουν τον περισσότερο κόσμο, και όχι τις high end κάρτες τύπου 5080. Τώρα απλά περιμένουμε κάθε φορά να δούμε ποιο νέο παιχνιδι θα εμφανιστεί που θα γονατίζει τις κάρτες, ειδικά αυτές με 8gb. Επεξ/σία 5 Απριλίου από Fulgore 3 1
Coscas Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 19 hours ago, Aten-Ra said: Aπό το Computer Base More than 8 GB and everything is no longer a problem The Radeon RX 7600 stutters noticeably even in Full HD, while the GeForce RTX 4060 and GeForce RTX 4060 Ti 8 GB appear to manage this without issue at first glance Τι να συμβαίνει άραγε;...Γιατί η 4060 δεν γονατίζει; Ο kryzzp εδώ παραμιλάει. Απλά, optimized είναι και στα 2κ με dllss q/fsr fg, πιάνει 130 fps Δεν βλέπω κανά πρβλμ με τα 8gb RTX 4060 - The Last Of Us Part II - Is it Optimized??
Aten-Ra Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 10 minutes ago, Coscas said: Δεν βλέπω κανά πρβλμ με τα 8gb 1080p Very High και πέφτει μέχρι και τα 24fps και αυτό μέσα σε ένα δωμάτιο , αν βγεις στο δάσος θα είναι ακόμα χειρότερα, μάλλον πρέπει να ξαναδείς το Video. 1
Coscas Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Aten-Ra said: 1080p Very High και πέφτει μέχρι και τα 24fps και αυτό μέσα σε ένα δωμάτιο , αν βγεις στο δάσος θα είναι ακόμα χειρότερα, μάλλον πρέπει να ξαναδείς το Video. Μιά χαρά είναι και τα high στα 2 κ με dllss και fg Γιά 4060 μιλάμε και 8 gb Ολοι κινδυνολογούσαν τι θα γίνει με νέα games και 8 gb. Και η 4060 τρέχει νεράκι στα high και 2κ Τώρα...αν ψάχνουμε τις λεπτομέρειες και τι γίνεται στα ultra και στα native...σε μιά καρτα των 300e και 8gb...πολλά ζητάμε Εδώ στο βίντεο την έβαλε να τρέχει στα...4κ (και δεν τα πήγε και άσχημα) Ο κοσμος που έχει 4060, θέλει να βλέπει αξιοπρεπώς στα 1080p , άντε και στα 2κ Και το ότι θα βγάλουν την 5060 στα 8gb, είναι καλό νέο γιά μας με την 4060, καθως θα προσαρμόσουν ή και θα οπτιμιζάρουν νέα games Και έχουμε και το dlss Οσο για τα drops, το έχω δεί να συμβαίνει και σε "μεγαλύτερες οικογένειες" Πώς εξηγείς που η 7600 κόλωσε και η 4060 όχι; Επεξ/σία 5 Απριλίου από Coscas
Havik Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 18 hours ago, korakios said: Στο μέλλον , το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ανα παιχνίδι , θα υπάρχει έτοιμη ΑΙ που θα φορτώνει τα textures σε low settings και θα γνωρίζει πως να τα κάνει σωστά upscale . Κάτι σαν τα dlss/fsr/xess αλλά πιο εξειδικευμένο . Στο παρών , πχ το dx12 direct storage , δεν θα αποτελούσε λύση ? Ε μερικά game δεν φορτώνουν τα textures, άλλα σου ρίχνουν settings στο background (rumor από podcast) οπότε δεν θες "ΑΙ", φτάνει χορτάσαμε από "AI".
korakios Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 11 λεπτά πριν, Havik είπε Ε μερικά game δεν φορτώνουν τα textures, άλλα σου ρίχνουν settings στο background (rumor από podcast) οπότε δεν θες "ΑΙ", φτάνει χορτάσαμε από "AI". κοίτα , στο θέμα upscale απο 1440p σε 4Κ κάνει δουλειά η ΑΙ Αν στο μέλλον φορτώνουν οι κάρτες χαμηλής ανάλυσης textures και φαίνονται ίδια όπως θα ήταν κανονικά πιστεύω δε θα ήταν άσχημο
charllestone Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 1 ώρα πριν, Coscas είπε Μιά χαρά είναι και τα high στα 2 κ με dllss και fg Γιά 4060 μιλάμε και 8 gb Ολοι κινδυνολογούσαν τι θα γίνει με νέα games και 8 gb. Και η 4060 τρέχει νεράκι στα high και 2κ Τώρα...αν ψάχνουμε τις λεπτομέρειες και τι γίνεται στα ultra και στα native...σε μιά καρτα των 300e και 8gb...πολλά ζητάμε Εδώ στο βίντεο την έβαλε να τρέχει στα...4κ (και δεν τα πήγε και άσχημα) Ο κοσμος που έχει 4060, θέλει να βλέπει αξιοπρεπώς στα 1080p , άντε και στα 2κ Και το ότι θα βγάλουν την 5060 στα 8gb, είναι καλό νέο γιά μας με την 4060, καθως θα προσαρμόσουν ή και θα οπτιμιζάρουν νέα games Και έχουμε και το dlss Οσο για τα drops, το έχω δεί να συμβαίνει και σε "μεγαλύτερες οικογένειες" Πώς εξηγείς που η 7600 κόλωσε και η 4060 όχι; Η 7600 σε τι settings κολωσε, high ή very high?
Coscas Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 3 minutes ago, charllestone said: Η 7600 σε τι settings κολωσε, high ή very high? Δεν ξέρω. Τον @Aten-Ra ρώτα που το έγραψε
Aten-Ra Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 3 hours ago, Coscas said: Μιά χαρά είναι και τα high στα 2 κ με dllss και fg 3 hours ago, Coscas said: Πώς εξηγείς που η 7600 κόλωσε και η 4060 όχι; Στα Very High έχουν πρόβλημα με την VRAM και οι δυο, στα 1080p High μια χαρά πάει και η 7600
Fulgore Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 4 ώρες πριν, Coscas είπε Τι να συμβαίνει άραγε;...Γιατί η 4060 δεν γονατίζει; Και η 4060 έχει τα περιεργα της Και αυτός στο video που παίζει στην αρχή του παιχνιδιού, προτείνει καλύτερα να πέσεις σε High settings αντι για Very High. Φαινεται και απο την υψηλή με το καλημέρα χρήση σε Ram.
Coscas Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 59 minutes ago, Fulgore said: Και η 4060 έχει τα περιεργα της Και αυτός στο video που παίζει στην αρχή του παιχνιδιού, προτείνει καλύτερα να πέσεις σε High settings αντι για Very High. Φαινεται και απο την υψηλή με το καλημέρα χρήση σε Ram. Εγώ, βασίστηκα σ' αυτό που έγραφε αυτό που έβαλε ο @Aten-Ra : "The Radeon RX 7600 stutters noticeably even in Full HD, while the GeForce RTX 4060 and GeForce RTX 4060 Ti 8 GB appear to manage this without issue at first glance" Το είδα αυτό που λές, αλλά στιγμιαία. Μετά πήγε στα 80 fps. Kάποια stutters, νομίζω τα παθαίνουν και μεγαλύτερες κάρτες. Και είναι νέο game. Kάποια patches θα το βελτιώνουν Και αν όχι, εγω σ' αυτή τη περίπτωση, θα πήγαινα σε 2κ με dlss και fg στα high και θα ήμουν οκ. Νομίζω καλύτερη εικόνα βγάζει από τα 1080p και very high Εχουμε εναλλακτικές σ' αυτή τη γενιά καρτών
Fulgore Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Coscas είπε Εγώ, βασίστηκα σ' αυτό που έγραφε αυτό που έβαλε ο @Aten-Ra : "The Radeon RX 7600 stutters noticeably even in Full HD, while the GeForce RTX 4060 and GeForce RTX 4060 Ti 8 GB appear to manage this without issue at first glance" Το είδα αυτό που λές, αλλά στιγμιαία. Μετά πήγε στα 80 fps. Kάποια stutters, νομίζω τα παθαίνουν και μεγαλύτερες κάρτες. Και είναι νέο game. Kάποια patches θα το βελτιώνουν Και αν όχι, εγω σ' αυτή τη περίπτωση, θα πήγαινα σε 2κ με dlss και fg στα high και θα ήμουν οκ. Νομίζω καλύτερη εικόνα βγάζει από τα 1080p και very high Εχουμε εναλλακτικές σ' αυτή τη γενιά καρτών Δεν νομίζω ότι ούτως ή άλλως υπάρχει διαφορά οπτικα high με very high. Σε αυτή την γενιά καρτών, η μονη εναλλακτική που υπάρχει σε αυτά τα χρήματα ειναι η Intel B580 Αν ψάξεις ιντερνετικά πως αποδίδει η συγκεκριμένη, θα δεις ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι γεμίζει για πλάκα την Vram της, ξεπερνώντας τα 10gb σε 1080p και τα 11-12 σε 1440p very high.
Coscas Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 8 minutes ago, Fulgore said: Σε αυτή την γενιά καρτών, η μονη εναλλακτική που υπάρχει σε αυτά τα χρήματα ειναι η Intel B580 Eναλλακτικές εννοούσα τα dlss και fg 9 minutes ago, Fulgore said: Αν ψάξεις ιντερνετικά πως αποδίδει η συγκεκριμένη, θα δεις ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι γεμίζει για πλάκα την Vram της, ξεπερνώντας τα 10gb σε 1080p και τα 11-12 σε 1440p very high. Τα γεμιζει γιά να έχει την ίδια απόδοση με την 4060; Και με ποιόν επεξεργαστή; Γιατί άμα της βάλεις τον 5600 πχ, δεν νομίζω να τα καταφέρνει το ίδιο καλά
Fulgore Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Οπως έγραψα πιο πάνω, η συγκεκριμένη κάρτα αναφέρθηκε σαν μοναδική εναλλακτική σε αυτά τα χρήματα αν κάποιος θέλει παραπάνω Vram(δεν ξερω αν διορθωθηκαν τα θεματα με cpu overhead που ειχε). Επόμενη επιλογή μετά ειναι η 7600xt 16gb με 50ευρώ παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα