Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, niko13 said:

.Δεν είναι λογικό να έχεις απαιτήσεις για τίποτα πάνω από 1080p σε Aaa.

Αν ήταν κάρτα των 200 ευρώ δεν θα είχε κανείς καμιά απαίτηση για πάνω από 1080p, αλλά στα 450-500 ευρώ που είναι η 5060Ti 8GB έχουμε απαιτήσεις για παραπάνω.

• Like 3
  • Haha 1
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν ήταν κάρτα των 200 ευρώ δεν θα είχε κανείς καμιά απαίτηση για πάνω από 1080p, αλλά στα 450-500 ευρώ που είναι η 5060Ti 8GB έχουμε απαιτήσεις για παραπάνω.

Δε διαφωνώ αλλά πάνε αυτά φίλε μου δυστυχώς για όλους μας.Οι επιδόσεις της κάρτας  των 200 του παρελθόντος είναι πλέον διπλή τιμή.Δες και το highend,θυμάσαι ποτέ να είχε φτάσει 3 χιλιαρο?

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Σε περίπτωση που δε το έχεις καταλάβει είμαστε στο 2025 οι τιμές του 2010 πέρασαν ανεπιστρεπτί… το σουβλάκι από 1.80 έχει 4.5, το ενοίκιο από 150 400, τα high end κινητά από 300-400 1500 και ούτω καθεξής… δε ξέρω γιατί θες οι κάρτες να κάνουν 200… 

κατά τα άλλα αν συζητάγαμε μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς θα συμφωνούσα 100% με τον συμπαθέστατο φαραώ … το να λες όμως δε τραβάει η 5060τι στο Indiana και μετά να ποστάρεις παιχνίδια σε 4κ για να στηρίξεις το επιχείρημα σου μόνο σα τρολια μπορώ να το εκλάβω… νομίζω ο αδερφός μου ο Νίκος τα είπε όλα 

Επεξ/σία από Tambas91
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, niko13 είπε

Δεν έχω διαβάσει κ όλα τα pοst να ξέρω πόσα και ποια games είναι αυτά.

δες τα σημεία που είναι για 1080p (αν και θεωρώ το 1440p οτι θα ανέβει αρκετά το άμεσο διάστημα αλλά πάλι άσχετο είναι , δες μόνο τα 1080p)

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, korakios είπε

δες τα σημεία που είναι για 1080p (αν και θεωρώ το 1440p οτι θα ανέβει αρκετά το άμεσο διάστημα αλλά πάλι άσχετο είναι , δες μόνο τα 1080p)

Δεν υπερασπίζομαι ούτε την ύπαρξη ούτε την τιμή της 5060ti με τα 8gb εν έτη 2025.Να σου πω την αλήθεια η οπτική μου η ίδια είναι,χώρις να σημαίνει πως είναι η σωστη.Ειδα στο βίντεο  4 παιχνίδια που η 5060ti πάσχει από vram.Αναγκαστικα ένα κλικ κάτω γραφικά ή upscale.Εγω πάντως στο παρελθον όταν επερνα χαμηλότερα sku δεν είχα απαιτήσεις για όλα δεξιά στην ανάλυση που στοχευα.Ειναι πολύς κόσμος που σκέφτεται έτσι ή δεν παίζει τα τελευταία  ΑΑΑ games.Τραγικο για αυτόν να χρειαστεί να πληρώσει τέτοιο νούμερο για να κάνει τη δουλειά του?Εννοειται...Τελειως εκβιαστικό σε ίδιο sku δύο διαφορετικές εκδόσεις vram το ανέφερα και πιο πριν.Σρ σπρώχνει να χαλάσεις παραπάνω..Το ίδιο δεν έχει  κανεί όμως η nvidia σε κάθε ανάλυση?5070/5070ti κυρίως σε 1440p και 5080/5090 προς 4κ.Εκει να σου βάζει τη μπριζα.Οπως το 9070/9070xt καλή ώρα από την άλλη μεριά.

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, niko13 είπε

Αναγκαστικα ένα κλικ κάτω γραφικά ή upscale.

ή απλά skip ....

Αφορά πολύ συγκεκριμένο κοινό . Όσους παίζουν online με τέρμα low τα γραφικά για να ανεβάσουν όσο παίρνει τα fps και θέλουν κάτι παραπάνω απο 5060 

(edit επειδή ο @Tambas91 μπερδεύτηκε πάλι , εννοώ να πανε σε 5060ti 8G αντί της απλής 5060)

Το πρόβλημα είναι οτι θα την πατήσουν και υπόλοιποι που νομίζουν οτι πήραν καλή κάρτα .(με 8G ram)

Επεξ/σία από korakios
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Tambas91 said:

Σε περίπτωση που δε το έχεις καταλάβει είμαστε στο 2025 οι τιμές του 2010 πέρασαν ανεπιστρεπτί

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η 5060Ti 8GB στα 450-500 ευρώ είναι απλά DOA. Ιδιαίτερα όταν την 5060Ti 16GB είναι στο skroutz στα 500-550 ευρώ.

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η 5060Ti 8GB στα 450-500 ευρώ είναι απλά DOA. Ιδιαίτερα όταν την 5060Ti 16GB είναι στο skroutz στα 500-550 ευρώ.

Όταν μιλάμε για μια κάρτα DOA έχει να κάνει με το πως συμπεριφέρεται στα υπάρχοντα παιχνίδια και σε αυτά που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον, αν βάλεις την τιμή στον παράγοντα 5090 DOA, 5080 DOA, 9070xt DOA, 9070 DOA όλες είναι για κάδο... ούτε εμενα μου αρέσουν οι τιμές ούτε θέλω να δώσω περισσότερα λεφτά... ούτε τα 8GB μου αρέσουν αλλα αυτός που θα πάρει αυτή την κάρτα θα παίξει σε 1080p άντε 1440p στη χειρότερη και θα πρέπει να ρίξει settings και να βάλει dlss... βάλε skroutz και δες τιμές από 200-400 τι κάρτες έχει

το ότι θα έπρεπε η 5060τι να ονομάζεται 5050 και να έχει 200 ευρώ δε το αρνείται κανεις, το να λέμε όμως δεν παίζει παιχνίδια γιατί δε τα τρέχει όλα δεξιά με RT μέσα και 4k και native και δε ξέρω και εγώ τι άλλο είναι τρελα ρε φιλε

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

ούτε τα 8GB μου αρέσουν αλλα αυτός που θα πάρει αυτή την κάρτα θα παίξει σε 1080p

έκανα edit πριν , δες και εσύ το βίντεο για τα 1080p που λες (μόνο τα κομμάτια που αφορούν 1080p στα αντίστοιχα timestamps )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

58 minutes ago, Tambas91 said:

Όταν μιλάμε για μια κάρτα DOA έχει να κάνει με το πως συμπεριφέρεται στα υπάρχοντα παιχνίδια και σε αυτά που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον,

Στο skroutz η 8GB με την 16GB έχουν διαφορά 50 ευρώ, σήμερα με αυτές τις τιμές η 5060ti 8GB είναι DOA.

Edit: Και Ευρώπη που είδα μόλις τώρα τιμές το ίδιο 50 ευρώ διαφορά έχουν, άρα DOA. Αν πέσει και φτάσει στα 350 ευρώ τότε το ξαναβλέπουμε.

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Στο skroutz η 8GB με την 16GB έχουν διαφορά 50 ευρώ, σήμερα με αυτές τις τιμές η 5060ti 8GB είναι DOA.

Edit: Και Ευρώπη που είδα μόλις τώρα τιμές το ίδιο 50 ευρώ διαφορά έχουν, άρα DOA. Αν πέσει και φτάσει στα 350 ευρώ τότε το ξαναβλέπουμε.

Ωραία άρα τώρα που βρήκαμε τι σημαίνει DOA ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι κάρτες μόλις βγήκαν και οι τιμές ακόμα τουλάχιστον δεν είναι ενδεικτικές, όπως έγινε και με τις υπόλοιπες που πέσαν οι τιμές θα περάσουν κάνα 2 μήνες να δούμε που θα κάτσουν...

έτσι πάντως για χάρη τις συζήτησης αν υποθέσουμε ότι πέσουν σε πιο ρεαλιστικές τιμές πχ 350 και 400 είναι ένα 50αρίκο που σε τέτοια ποσα πολλοί το σκέφτονται να το δώσουν ή αλλιώς διαφορά περίπου 15% την οποια δεν παίρνεις πίσω σε performance εκτος από μερικά σενάρια τα οποια ας μην ξανά αναλύσουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/04/2025 at 12:26, Fulgore said:

@7nisiotis έχεις τρελό κελεπούρι και δεν το ξέρεις.

Τώρα μεταξύ σοβαρού και αστείου μιλάμε για την μακροβιότερη κάρτα στο PC μου. Μακράν! 4 χρόνια.

Από Φεβρουάριο του 2021 σαν chip αυτήν έχω, ας πέρασαν μετέπειτα κάτι 3060Ti, μερικούς μήνες, μέχρι να επιστρέψω ξανά στην (Manli) 3070 (που έμεινα έκπληκτος με την απουσία ενοχλητικού Coil Whine - εν τω μεταξύ ήμουν πολύ αγχωμενος τότε ως ότου bootαρει για το τι "σκ@τα" αγόρασα). 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/4/2025 στις 11:42 ΠΜ, just getting started είπε

Ε σόρρυ κιόλας, αλλά κάρτα που βάζει τα textures στο low για να τρέξει κάτι ημι-ανθρώπινα σου φαίνεται ότι τραβάει ακόμα?

Επίσης το έχουμε πει τόσες φορές, αν ένα setting δεν θες να ρίξεις, αυτό είναι τα textures.

Τουλάχιστον για τώρα σε αρκετά παιχνίδια φαίνεται ότι απλά ρίχνοντας textures στα high (αντί για ultra), συνήθως λύνει το πρόβλημα.

Μόνο τα textures τα υπόλοιπα βάζεις κανονικά high,στο Ινδιάνα η διαφορές στα textures από low στο ultra είναι πολυ μικρές,όπα περίμενε ποιος είπε ότι το μόνο settings που δεν πρέπει να ρήξεις είναι τα textures? Στο 99% των περιπτώσεων το να ριχνεις textures από ultra σε medium έχουν μηδαμινές διαφορές.

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aς με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος πάνω σε αυτό.

Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει πως το DLSS 4 σε κάποιες περιπτώσεις λόγω του overhead (extra frame buffers, motion vectors, AI data) αυξάνει την vram usage. Οπότε μάλλον το αντίθετο συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις.

Οπότε μια 8αρα κάρτα δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει smooth experience με την χρήση του nowdays. Ακόμα και για 1080p τα θεωρώ φουλ οριακά τα 8Gb vram.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...