Προς το περιεχόμενο

LG Soundbar DS60Q (S60Q στο Ελληνικό lg store νομίζω) με LG C2 65"


Babis_allos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Αγόρασα ένα soundbar χωρίς να έχω συγκεκριμένο λόγο πέραν του ότι μου βγήκε σε ένα πολύ συμφέρον bundle με την τηλεόρασή μου. 

Συγκεκριμένα μένω Γερμανία και αγόρασα αυτό το bundle που με 5% κουπόνι έκπτωσης πρώτης αγοράς μου βγήκε στα 1614 Ευρώ και έχει 15% cashback που απ' ότι καταλαβαίνω όταν κάνω register το προϊόν θα μου γυρίσουν 242ευρώ πίσω στο λογαριασμό μου (πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που το κάνουν αυτό αντί για έκπτωση... ισως λογιστικός λόγος...). Δηλαδή θα βγεί το εν λόγω soundbar με την τηλεόραση γυρω στα 1370 που είναι πιο φθηνό από την φθηνότερη 65αρα C1 που έβρισκα (και σκόπευα να πάρω) στη Γερμανία. 

Ποιά είναι η ερώτησή μου; Είμαι α-σ-χ-ε-τ-ό-ς σε θέμα home cinema. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό το soundbar, δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να το πουλήσω και αφού θα έχω που θα έχω soundbar να βάλω κάτι καλύτερο, δεν ξέρω καν αν θα το χρησιμοποιήσω ιδιαίτερα δεδομένου ότι μένω σε πολυκατοικία και δεν μπορώ να βάζω πολύ δυνατά τηλεόραση. 

Τι λείπει απ' το συγκεκριμένο soundbar σε σύγκριση με άλλα παρόμοια; Να το ανοίξω ή να το βάλω για πώληση; Η αξία του είναι retail 350EUR, actual από φθηνότερο κατάστημα γύρω στα 190Ευρώ, οπότε να μπορούσα να το σπρώξω σφραγισμένο 150-160ευρώ; Το καλό θα ήταν να μπορώ να έχω κάτι που δίνει μια σχετικά καλή εμπειρία ήχου (δεδομένου ότι προέρχομαι από ήχο από τηλεόραση απευθείας, χωρίς ηχοσύστημα - 55αρα OLED C7) χωρίς να χρειάζεται να έχω πολύ δυνατές εντάσεις. Να είναι δηλαδή καλό σε normal εντάσεις. Δεν θα έβαζα 5.1 (ειδικά με καλώδια - και φαντάζομαι χωρίς καλώδια θα είναι πανάκριβα) εκτός αν κάτι πραγματικά μπορούσε να μου δώσει φοβερή εμπειρία χωρίς να ακούνε οι γείτονες - δηλαδή νορμαλ ένταση αλλά ωραίο surround feeling και λεπτομέρειες να ακούγονται γύρω μου. Επίσης θα ήθελα ο ήχος να είναι ξεκάθαρος όταν μιλάνε στις ταινίες/παιχνίδια. Θυμάμαι σε συστήματα άλλων να ακούω καλό ήχο αλλά να μην καταλαβαίνω τι λένε στους διαλόγους. 

Δεν έχω μπάτζετ. Δεν ξέρω τι ζητάω. Εξαρτάται τι υπάρχει. Αν κάτι μπορούσε να μου εγγυηθεί πολύ καλή εμπειρία χωρίς να ενοχλώ γείτονες τοτε θα ανέβαινε και το μπατζετ. Αλλιως δεν ξερω καν αν αυτο θα προσθέσει κάτι ιδιαίτερο ή θα πρεπε να το πουλήσω ή απλά να πάρω κάτι που συμφέρει με ένα έξτρα 100-200ευρώ συν όσο θα το πούλαγα. 

EDIT: Αν καταλαβαινω καλα το μοντέλο μου είναι το S40Q/S60Q στο ελληνικο LG shop. Βλέποντας τις προδιαγραφές νομίζω 40Q + 60Q είναι το ίδιο σύστημα...

Επεξ/σία από Babis_allos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω να πάρεις πίσω 242 ευρώπουλα που λες. Κάτι λάθος πέχτηκε στην μετάφραση. Η τηλεόραση σου και η προσφορά μαζί με την μπάρα είναι αυτή 

Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά από τηλεόραση και μπάρα καταλαβαίνω το σκεπτικό της προσφοράς.  Η τηλεόραση έχει πολύ χαμηλό ήχο. 2.2 σύστημα ηχείων. Τα 20 πάνε στο woofer και από 10 έχει το κάθε ηχείο. Σύνολο 40 watt. 

Η μπάρα που δίνουν μαζί είναι 2.1 σύστημα ηχείων. Παίζει όμως virtually dolby atmos.  Ναι, είναι λίγο αστείο να έχεις 65" 4K OLED TV και να ακούς στερεοφωνικό ήχο. Γιαυτό πρόσθεσαν κι αυτή την ψευτο atmos μπάρα μιας και η τηλεόραση υποστηρίζει απ'ότι βλέπω ακόμα και uncompressed atmos (EARC).  Είναι ιεροσυλία να συνδέεις EARC σε τέτοια ψευτομπάρα. 

Όπως το υποψιάστηκες, πούλα την και πάρε την Sonos beam gen 2. Σύνδεσε την στο EARC της τηλεόρασης και θα έχεις σωστό atmos ήχο.  Subwoofer ή περιφεριακά ηχεία μπορείς να της προσθέσεις αργότερα για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.  

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...