Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fabiawrc είπε

Καρύταινα για φαγητό και διανυκτέρυεση στο χωριό μου με 62%. Δεν φόρτισα σπίτι καθώς η μπαλαντέζα ειχε πρόβλημα και μέτα απο μισή ώρα πέταγε την ασφάλεια της.Σε μια αλλη πρίζα που έβαλα πρόχειρα πήρε το αμάξι 1.6kw.Παω για αγορα φορτιστή Feyree 3.7kw.

Στο μεταξυ, δες αν απο την εφαρμογη εχεις την επιλογη να διαλξεις ποσα Ampere θα τραβαει κατα την φορτιση.

Μπορεις να τα χαμηλωσεις για να μην πεφτει η ασφαλεια σε παλιες πριζες/μπαλαντεζες κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, haHa είπε

Στο μεταξυ, δες αν απο την εφαρμογη εχεις την επιλογη να διαλξεις ποσα Ampere θα τραβαει κατα την φορτιση.

Μπορεις να τα χαμηλωσεις για να μην πεφτει η ασφαλεια σε παλιες πριζες/μπαλαντεζες κλπ.

Νομίζω ότι η εφαρμογή δεν δίνει ακόμα τη δυνατότητα. Μόνο από το smart charging menu έχεις την επιλογή. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fabiawrc είπε

720χλμ με συνολικό κόστος 28 ευρω+την δωρεάν φόρτιση που είχα στην δουλειά.

Ενημερωτικα, 720χλμ για ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο βενζινης(που καιει ας πουμε 7lt/100km μιας και ειχε αρκετη Εθνικη οπου η καταναλωση ειναι χαμηλοτερη) ειναι:

7lt * 1.75€ * 7.2(λογω 720χλμ) =  88€

Εσυ χρεωθηκες μονο 28€ με φορτιση κυριως εξω(αλλα ειχες και δωρεαν φορτιση στην δουλεια)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη θελω να κατεβαινω πιο συχνα στο χωριο(δεν παλευεται η Αθηνα)θα φευγω φορτισμενος απο την δουλεια,πηγαινω χωριο και με τον 3.7kw που θα παρω ,το πρωι το αμαξι θα ειναι στο 100%.Σκεφτηκα να παρω τον 7kw και να τραβηξω 3x6 απο τον πινακα αλλα νομιζω δεν υπαρχει λογος.

Δεν προκειται να ξαναφορτισω εξω οταν ειμαι στα μερη μου,εκτος και αν παω  πχ  Καρδαμυλη και απο εκει πρεπει να φυγω κατευθειαν για Αθηνα.Στην Καρδαμυλη θα φτασω με 70% οποτε μιλαμε για μια φορτιση 30% αστειο κοστος.

Για χωριο-Καλαματα και πισω θελω 40% μπαταρια.Θελω 16kw για να παω και 21 για να γυρισω λογω ανηφορας!
Ειναι μεγαλη υποθεση που θα αποφευγω ΣΕΑ και αναμονη.

Επισης τωρα που ειμαι σε αδεια και ειμαι Αθηνα,εχω στα 100 μετρα απο το σπιτι μου Avin με DC 20kw NRG.
Πηγα το αφησα χθες γυρισα σπιτι μου και σε 3 ωρες απο 9% φορτισε πληρως με 19.35 ευρω με χρεωση 0.37.
Το βραδυ βλεπω εχει 0.27!

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fabiawrc είπε

Επισης τωρα που ειμαι σε αδεια και ειμαι Αθηνα,εχω στα 100 μετρα απο το σπιτι μου Avin με DC 20kw NRG.
Πηγα το αφησα χθες γυρισα σπιτι μου και σε 3 ωρες απο 9% φορτισε πληρως με 19.35 ευρω με χρεωση 0.37.
Το βραδυ βλεπω εχει 0.27!

Ναι, ειναι πολυ φθηνη η nrg το βραδυ(με συνδρομη 25€/χρονο, ειναι στα 0.297€/kWh και χωρις συνδρομη ειναι στα 0.32€/kWh) κι αν εχεις κοντα σου ειναι σαν να το εχεις σε parking απο αποψη ασφαλειας.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Ασε εκανα λαθος στην εγραφη της nrg ,ενω πατησα απλο member με χρεωσε 25 ευρω και δεν τα δινουν πισω ουτε στα πιστωνουν για φορτιση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, fabiawrc είπε

Ασε εκανα λαθος στην εγραφη της nrg ,ενω πατησα απλο member με χρεωσε 25 ευρω και δεν τα δινουν πισω ουτε στα πιστωνουν για φορτιση!

Ειναι παραπλανητικο το πως γινεται η εγγραφη και χωρις να το καταλαβεις γινεσαι premium member.
Ισως να πρεπει να αφησεις κακη κριτικη για το app.

Αν μεσα σε ενα χρονο φορτισεις στην nrg πανω απο 833 kWh(25€/ 0.03 κερδος ανα kWh) θα εισαι break even με την χρεωση 25€.

18 λεπτά πριν, fabiawrc είπε

Επειδη θελω να κατεβαινω πιο συχνα στο χωριο(δεν παλευεται η Αθηνα)θα φευγω φορτισμενος απο την δουλεια,πηγαινω χωριο και με τον 3.7kw που θα παρω ,το πρωι το αμαξι θα ειναι στο 100%.Σκεφτηκα να παρω τον 7kw και να τραβηξω 3x6 απο τον πινακα αλλα νομιζω δεν υπαρχει λογος.

Ποια η διαφορα στο κοστος μεταξυ των 2 φορτιστων;
Εγω θα διαλεγα των 7kw να εισαι καλυμμενος και μελλοντικα για αλλα αυτοκινητα.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

80ευρω εχει ο 3.5kw χωρις εφαρμογη στο κινητο και 120 με εφαρμογη με δωρεαν αποστολη απο το site.
Ο 7kw εχει 191 με εφαρμογη και ανταπτορα απο την βιομηχανικη μπριζα αν θες να το βαλεις σε σουκο.

Βαλε και κανενα 70-90 ευρω 3x6 καλωδια-ασφαλεια-μπριζα.Eγκατασταση θα την κανω μονος μου.
Οταν φορτιζει το αμαξι επειδη εχω μονοφασικο στο χωριο ειμαι οριακα για φορτιση + θερμοσιφωνα ταυτοχρονα.
https://www.feyree.com/products/feyree--ev-portable-charger-type2-32a-7kw-electric-car-charger-app-control?sku=18064878453874111457242795

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία έπεσα σε μερικά θέματα ποιότητας στο fb group BYD Fans Greeceπου έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε κατόχους BYD στην Ελλάδα, λίγων μηνών αυτοκίνητα από πέρυσι και φέτος.

Το group
https://www.facebook.com/groups/618351190161578

Φθορές στο τιμόνι σε λίγων μηνών αυτοκίνητα, έχουν εμφανιστεί και σε άλλους
https://www.facebook.com/groups/bydfansgreece/permalink/1121873893142636/

Σοβαρό πρόβλημα με τρέμουλο, που δεν έχει επιλυθεί
https://www.facebook.com/groups/bydfansgreece/permalink/1116756690321023/

Ομολογώ ότι βάσει των ακουσμάτων που έχουμε ως τώρα για την ποιότητα των BYD, είναι θέματα που δεν περίμενα να δω.

Μάλλον έχουν δίκιο όσοι αναφέρουν ότι μένει να δούμε την αξιοπιστία όλων των κινέζων κατασκευαστών σε βάθος χρόνου.

Επεξ/σία από QuantumWanderer
  • Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, fabiawrc είπε

1η Αυγούστου – Παρέλαβα επιτέλους το Dolphin!Κατά τον έλεγχο πριν την παραλαβή, ο πωλητής εντόπισε ο ίδιος μια μικρή τρυπίτσα στο πίσω κάθισμα — περίπου στο μέγεθος μιας χοντρής οδοντογλυφίδας. Μου είπε κατευθείαν: «Έχουμε θέμα εδώ, αλλά μην ανησυχείς καθόλου – θα αλλάξουμε όλο το κάθισμα».

Την επόμενη μέρα, ξεκίνησα για Αρκαδία με 70% μπαταρία.Στάση στην Τρίπολη για φόρτιση (A/c και πολλά πατήματα)με Electrip – ρεύμα στα 0,40€/kWh. Από 6% έως 83% σε 46 λεπτά, με κόστος 20€. Εκεί ήρθε κι ένα Atto 3 για φόρτιση, πιάσαμε κουβέντα και πέρασε η ώρα νεράκι.

Καρύταινα για φαγητό και διανυκτέρυεση στο χωριό μου με 62%. Δεν φόρτισα σπίτι καθώς η μπαλαντέζα ειχε πρόβλημα και μέτα απο μισή ώρα πέταγε την ασφάλεια της.Σε μια αλλη πρίζα που έβαλα πρόχειρα πήρε το αμάξι 1.6kw.Παω για αγορα φορτιστή Feyree 3.7kw.

Καφεδάκι στη Δημητσάνα, την επόμη μέρα, έκανα κι εκεί μια απλή φόρτιση ac/11kw με NRG – κόστος 8€, ανέβηκε η μπαταρία στο 83%. απο 52%.

Επιστροφή Αθήνα με 120-130 A/c με 24% υπόλοιπο.

Η ευκολία οδήγησης,η ησυχία,η άφθονη ροπή,η άνεση των καθισμάτων,οι προσπεράσεις που ειναι αστείες, με έκαναν να εχω ενα μόνιμο χαμόγελο.

720χλμ με συνολικό κόστος 28 ευρω+την δωρεάν φόρτιση που είχα στην δουλειά.
image.jpeg.e5d91ad9ac5b99a298c418a50c0389e6.jpeg

viber_image_2025-08-02_00-52-16-284.jpg.2c21c438a8bfac4db4b8a7406553496c.jpg

πολυ όμορφο ιδιως οι ζάντες με αυτό το χρώμα

• Like 2
Δημοσ.
5 hours ago, QuantumWanderer said:

Τελευταία έπεσα σε μερικά θέματα ποιότητας στο fb group BYD Fans Greeceπου έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε κατόχους BYD στην Ελλάδα, λίγων μηνών αυτοκίνητα από πέρυσι και φέτος.

Το group
https://www.facebook.com/groups/618351190161578

Φθορές στο τιμόνι σε λίγων μηνών αυτοκίνητα, έχουν εμφανιστεί και σε άλλους
https://www.facebook.com/groups/bydfansgreece/permalink/1121873893142636/

Σοβαρό πρόβλημα με τρέμουλο, που δεν έχει επιλυθεί
https://www.facebook.com/groups/bydfansgreece/permalink/1116756690321023/

Ομολογώ ότι βάσει των ακουσμάτων που έχουμε ως τώρα για την ποιότητα των BYD, είναι θέματα που δεν περίμενα να δω.

Μάλλον έχουν δίκιο όσοι αναφέρουν ότι μένει να δούμε την αξιοπιστία όλων των κινέζων κατασκευαστών σε βάθος χρόνου.

υπάρχει πιθανότητα να μπεις σε φόρουμ για οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτου

και να μην διαβάσεις κάποιο παράπονο?

το θέμα ειναι ποσα συχνα εμφανίζονται και πόσο σημαντικά ειναι,

αυτο τωρα με το σκασιμο στο τιμόνι...

αλλο κακό μην μας βρει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Majunior η αληθεια ειναι οτι δεν πηγα καρφι Τριπολη.ΕΙχα ραντεβου στο κομβο Νεμεας να παρω τον φιλο μου,αλλα τελικα ηταν πιο πισω οποτε εκανα  κυκλο 18χλμ παραπανω. Απο το Χαιδαρι ξεκινησα με A/C σε ολο το ταξιδι,προγραμμα sport και δεν εκανα καθολου οικονομικη οδηγηση.

Απο το https://evnavigation.com/ εβαλα ακριβως την διαδρομη που εκανα και μου βγαζει Τριπολη οτι φτανω με 10% ενω εγω εφτασα με 6%.Βεβαια βλεπω στο site οτι δεν εχει υπολογισμο για καταναλωση Α/C.

Πριν λιγο ειχε μπλοκο για αλκοτεστ στο Μεγαλο Πευκο,κλασσικα σε σκοταδι που δεν τους εβλεπες,φυσηξα και μου ζητησαν διπλωμα και ασφαλεια αυτοκινητου.Με ρωτησε ο αστυνομικος τι λεει το BYD καλο??  "Ναι ολα σουπερ,πολυ καλο,μολις το πηρα",  με ευχαριστησε και συνεχισα την πορεια μου.

image.png.eba76650f9d900ad7e487da6c82efa58.png

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καλυτερη λυση ειναι βρειτε μια δουλεια να σας πληρωνουν ολα τα λιτρα και την συντηρηση του μηνα.

Βγαινει πολυ πιο φθηνα απο ηλεκτρικο! 😁

13 ώρες πριν, haHa είπε

Ενημερωτικα, 720χλμ για ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο βενζινης(που καιει ας πουμε 7lt/100km μιας και ειχε αρκετη Εθνικη οπου η καταναλωση ειναι χαμηλοτερη) ειναι:

7lt * 1.75€ * 7.2(λογω 720χλμ) =  88€

Εσυ χρεωθηκες μονο 28€ με φορτιση κυριως εξω(αλλα ειχες και δωρεαν φορτιση στην δουλεια)

Προσεξε με ταχυτητες που παει το ηλεκτρικο το δικο μου diesel ταξιδευει με 3,8-4,0 λιτρα με κλιματισμο.

Οποτε παμε παλι 3,8 λιτρα * 1,5 ευρω * 12,5 (1250 χιλιομετρα με 50αρι ντεποζιτο) = 70 ευρω για 1250 χιλιομετρα σε ταξιδι.

Επεξ/σία από INFLUENCER
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...