Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλεγα σε ένα φίλο ότι τα Pop-Up stores που έχουν ανοίξει ως εκθέσεις της BYD στην επικράτεια, σταδιακά θα γίνουν και Service ... και μού έθεσε ένα ωραίο ερώτημα:

«Και ποιός θα ξέρει να τα υποστηρίξει, χωρίς εμπειρία, πέραν της βασικής εκπαίδευσης που θα περάσουν στην αρχή;»

Πολύ καλό ερώτημα για ένα νέο δίκτυο.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 minutes ago, QuantumWanderer said:

Έλεγα σε ένα φίλο ότι τα Pop-Up stores που έχουν ανοίξει ως εκθέσεις της BYD στην επικράτεια, σταδιακά θα γίνουν και Service ... και μού έθεσε ένα ωραίο ερώτημα:

«Και ποιός θα ξέρει να τα υποστηρίξει, χωρίς εμπειρία, πέραν της βασικής εκπαίδευσης που θα περάσουν στην αρχή;»

Πολύ καλό ερώτημα για ένα νέο δίκτυο.

φαντάζομαι για αυτόν τον λόγο τόσο καιρο ήταν pop up stores και οχι service.

Δηλαδή το service  π.χ της VW με τα polo και τα golf

όταν ξεκίνησαν να τους φέρνουν ID3 και ID4

πόση εμπειρία ειχαν για SERVICE? ή τους εκπαίδευαν κρυφά 10 χρονια πριν ξεκινήσουν να τα πουλάνε τα ηλεκτρικά τους?

• Like 5
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, h3342 είπε

Δηλαδή το service  π.χ της VW με τα polo και τα golf

όταν ξεκίνησαν να τους φέρνουν ID3 και ID4

πόση εμπειρία ειχαν για SERVICE? ή τους εκπαίδευαν κρυφά 10 χρονια πριν ξεκινήσουν να τα πουλάνε τα ηλεκτρικά τους?

Είμαι σίγουρος ότι κι αυτοί είχαν το ίδιο πρόβλημα στην αρχή. Ειδικά σε περιοχές που δεν πωλούνται και πολλά ηλεκτρικά είμαι σίγουρος ότι ακόμα έχουν πρόβλημα εμπειρίας.

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι και στη BYD, όπως και σε όλους τους άλλους που εξυπηρετούν πρώτη φορά σε μια περιοχή, τα Service στην αρχή θα βαδίζουν λίγο στα τυφλά και με πολλές οδηγίες από κεντρικά.

Απλά με το σκεπτικό αυτό που δεν το είχα αξιολογήσει σε βάθος, τίθεται ένας επιπρόσθετος προβληματισμός για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει κάποιος απλά επειδή «μόλις άνοιξε» ή «είναι να ανοίξει».

Πρέπει να προσθέσει και το γεγονός ότι θα είναι πειραματόζωο και των τοπικών Service.

Δημοσ.
7 hours ago, QuantumWanderer said:

Είμαι σίγουρος ότι κι αυτοί είχαν το ίδιο πρόβλημα στην αρχή. Ειδικά σε περιοχές που δεν πωλούνται και πολλά ηλεκτρικά είμαι σίγουρος ότι ακόμα έχουν πρόβλημα εμπειρίας.

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι και στη BYD, όπως και σε όλους τους άλλους που εξυπηρετούν πρώτη φορά σε μια περιοχή, τα Service στην αρχή θα βαδίζουν λίγο στα τυφλά και με πολλές οδηγίες από κεντρικά.

Απλά με το σκεπτικό αυτό που δεν το είχα αξιολογήσει σε βάθος, τίθεται ένας επιπρόσθετος προβληματισμός για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει κάποιος απλά επειδή «μόλις άνοιξε» ή «είναι να ανοίξει».

Πρέπει να προσθέσει και το γεγονός ότι θα είναι πειραματόζωο και των τοπικών Service.

καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, ισχύει γενικά αυτο που λες στην ζωή,

αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω να πρεπει να αγχώνεται κανεις,

γιατι στο απλό service αυτα που ελέγχεις ή αντικαθιστάς ειναι τόσο εύκολα που θα μπορούσε να τα κανεις και ο ίδιος πόσο μαλλον κάποιος που εχει εκπαιδευτεί,

τώρα αν σου τύχει βλάβη σοβαρή ναι οκ τοτε θα μιλήσουν με τα κεντρικά βήμα βήμα να το λύσουν,

μα έτσι κάνουν όλες οι αντιπροσωπειες, στα Χανιά τουλαχιστον που εχουν και τεραστια εμπειρια, 

ξερω πολλές περιπτώσεις αντίστοιχες,που σε περίεργες βλάβες περίμεναν ενημέρωση απο Αθήνα ή εξωτερικό (σιγουρα σε Ford,Nissan και Volvo)

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, h3342 είπε

μα έτσι κάνουν όλες οι αντιπροσωπειες, στα Χανιά τουλαχιστον που εχουν και τεραστια εμπειρια, 

ξερω πολλές περιπτώσεις αντίστοιχες,που σε περίεργες βλάβες περίμεναν ενημέρωση απο Αθήνα ή εξωτερικό (σιγουρα σε Ford,Nissan και Volvo)

Toyota που θεωρητικά εδώ στην Κρήτη έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς και μετά από καθαρισμό τρόμπας πετρελαίου δεν ήξερε ότι έπρεπε να κάνει μια διαδικασία στον εγκέφαλο για να πάρει ξανά το αμάξι μπροστά. 

Έτσι γίνεται σε κάθε σοβαρή βλάβη η οποία όμως δεν είναι συχνή όσο απομακρύνεσαι από το κεντρικό service. Παράδειγμα τέτοιο αποτελούν και τα αυτόματα σασμάν τα οποία σχεδόν πάντα στέλνονται στο κεντρικό service για να επισκευαστούν - συγχρονιστούν. 

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, manolis940 said:

Toyota που θεωρητικά εδώ στην Κρήτη έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς και μετά από καθαρισμό τρόμπας πετρελαίου δεν ήξερε ότι έπρεπε να κάνει μια διαδικασία στον εγκέφαλο για να πάρει ξανά το αμάξι μπροστά. 

Έτσι γίνεται σε κάθε σοβαρή βλάβη η οποία όμως δεν είναι συχνή όσο απομακρύνεσαι από το κεντρικό service. Παράδειγμα τέτοιο αποτελούν και τα αυτόματα σασμάν τα οποία σχεδόν πάντα στέλνονται στο κεντρικό service για να επισκευαστούν - συγχρονιστούν. 

εγω να δεις τι τράβηξα σε nissan Navara  του 2004 μοντέλο, δεν έπαιρνε μπροστά ξαφνικά!  και δεν έβρισκαν τι ειχε 2+ εβδομάδες στην αντιπροσωπεία...

τελικα ειχε προβλημα το immobilizer....

μου διέλυσαν το αμάξι τοτε για να το απενεργοποιησουν...τεσπα πονεμένη ιστορία.

Εγω ηλεκτρικο θα έπαιρνα άνετα ειδικά αν εχει και αντιπροσωπεία στην πόλη μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προετοιμαζόμασταν για αγορά Hybrid....αλλά προέκυψε δωρεάν φόρτιση στην εργασία και σκέφτομαι να το τολμήσω.

Προφανώς θα μπει φορτιστής σε ιδιόκτητο χώρο κοντά στην οικία μου.

Δεν ήμουν φαν των ηλεκτρικών μέχρι που προέκυψε το ανωτέρω, σκέφτομαι να το τολμήσω. Το αυτοκίνητο θα είναι δεύτερο και η χρήση του προορίζεται για πόλη. Αν και τα διαθέσιμα εξωχικά είναι εντός του ορίου που δίνουν οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επαρχία.

Θα δω και θα κάνω TD τα δυο DOLPHIN από εβδομάδα αλλά φίλος μου επιμένει να περιμένω και το μικρό Geely που έρχεται τον επόμενο μήνα και φαίνεται καλό. Το μικρό Dolphin μου χει κάτσει στο μάτι, το χει πάρει κανένας;

Μας γ@μησε η δωρεάν φόρτιση πάνω που είχα καταλήξει....ντάξει δεν με χαλάει κιόλας μη με παρεξηγείτε χαχα

Μόλις τώρα, chill είπε

Επεξ/σία από chill
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
36 minutes ago, chill said:

φίλος μου επιμένει να περιμένω και το μικρό Geely που έρχεται τον επόμενο μήνα και φαίνεται καλό

ποιο είναι αυτό? κάποιο link?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, chill είπε

Προετοιμαζόμασταν για αγορά Hybrid....αλλά προέκυψε δωρεάν φόρτιση στην εργασία και σκέφτομαι να το τολμήσω.

Προφανώς θα μπει φορτιστής σε ιδιόκτητο χώρο κοντά στην οικία μου.

Δεν ήμουν φαν των ηλεκτρικών μέχρι που προέκυψε το ανωτέρω, σκέφτομαι να το τολμήσω. Το αυτοκίνητο θα είναι δεύτερο και η χρήση του προορίζεται για πόλη. Αν και τα διαθέσιμα εξωχικά είναι εντός του ορίου που δίνουν οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επαρχία.

Θα δω και θα κάνω TD τα δυο DOLPHIN από εβδομάδα αλλά φίλος μου επιμένει να περιμένω και το μικρό Geely που έρχεται τον επόμενο μήνα και φαίνεται καλό. Το μικρό Dolphin μου χει κάτσει στο μάτι, το χει πάρει κανένας;

Μας γ@μησε η δωρεάν φόρτιση πάνω που είχα καταλήξει....ντάξει δεν με χαλάει κιόλας μη με παρεξηγείτε χαχα

Τι μπατζετ έχεις και τι ανάγκες για χώρους κτλ?

To dolphin είναι αρκετά καλύτερο συνολικά απο το surf.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, greg4 είπε

ποιο είναι αυτό? κάποιο link?

https://carselectric.gr/to-geely-geome-kostizei-mono-9-965-evro/

8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Τι μπατζετ έχεις και τι ανάγκες για χώρους κτλ?

To dolphin είναι αρκετά καλύτερο συνολικά απο το surf.

27.000,00€ και ούτε cent παραπάνω!

4άδα είμαστε, 2 μικρά παιδιά, χωρίς ανάγκη καροτσιών πια. Οι χώροι είναι πάντα χρήσιμοι σε μια οικογένεια αλλά όπως είπα προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για αστική χρήση. Για ταξίδια υπάρχει άλλο όχημα.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, chill said:

Πολύ ωραίο φαίνεται. Εγώ στη θέση σου θα περιμένα σίγουρα, είμαι κι εγω σε παρόμοια φάση με σένα.

Ιδιαίτερα αν βγει με 3,9% επιτόκιο όπως το ex5 θα είναι αξιοπρεπής πρόταση.

Προσωπικά μου άρεσε και το εσωτερικό του αρκετά παραπάνω σε σχέση με τα dolphin. Σε byd μονο το atto 2 μου αρέσει μέσα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greg4 είπε

Πολύ ωραίο φαίνεται. Εγώ στη θέση σου θα περιμένα σίγουρα, είμαι κι εγω σε παρόμοια φάση με σένα.

Ιδιαίτερα αν βγει με 3,9% επιτόκιο όπως το ex5 θα είναι αξιοπρεπής πρόταση.

Προσωπικά μου άρεσε και το εσωτερικό του αρκετά παραπάνω σε σχέση με τα dolphin. Σε byd μονο το atto 2 μου αρέσει μέσα

Δεν έχω δει κανένα από αυτά που με ενδιαφέρουν γιατί προέκυψε εντελώς ξανφικά η αναζήτηση ηλεκτρικού για τους λόγους που εξήγησα, μόνο το EX5 σε άσχετη φάση σε βόλτα που μου έκανε ένα γαμάτο μασαζάκι στην πλάτη και το ερωτεύτηκα 😛

Δεν βιάζομαι καθόλου, αυτοκίνητα υπάρχουν για να κάνουμε τη δουλειά μας. Εννοείται πως θα περιμένω να δω και το Geely μιας και το EX5 το βρήκα "αεροπλάνο".

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chill είπε

4άδα είμαστε, 2 μικρά παιδιά, χωρίς ανάγκη καροτσιών πια. Οι χώροι είναι πάντα χρήσιμοι σε μια οικογένεια αλλά όπως είπα προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για αστική χρήση. Για ταξίδια υπάρχει άλλο όχημα.

Dolphin τότε.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, chill είπε

27Κ για δεύτερο αυτοκίνητο σε πόλη....:ph34r:

Δημοσ.
6 ώρες πριν, chill είπε

Δεν έχω δει κανένα από αυτά που με ενδιαφέρουν γιατί προέκυψε εντελώς ξανφικά η αναζήτηση ηλεκτρικού για τους λόγους που εξήγησα, μόνο το EX5 σε άσχετη φάση σε βόλτα που μου έκανε ένα γαμάτο μασαζάκι στην πλάτη και το ερωτεύτηκα 😛

Δεν βιάζομαι καθόλου, αυτοκίνητα υπάρχουν για να κάνουμε τη δουλειά μας. Εννοείται πως θα περιμένω να δω και το Geely μιας και το EX5 το βρήκα "αεροπλάνο".

Και γω ως κάτοχος dolphin θα σου έλεγα να το περιμένεις. Φαίνεται πιο μικρό και με μεγαλύτερους χώρους μέσα. Ίσως κόβει λίγο απ' τους επιβάτες. Και τα χαρακτηριστικά του στις ακριβές εκδώσεις φαίνονται ενδιαφέρον. Ωστόσο δεν νομίζω ότι οι τιμές που φαίνονται αρχικά στο άρθρο θα έχουν κάποια σχέση. Πιστεύω πως θα φτάνει τα 30Κ. Προσωπικά βέβαια θα περίμενα να περάσει και Euroncap πριν το βάλω στην λίστα ενδιαφέροντος μου. 

3 ώρες πριν, dtk-386 είπε

27Κ για δεύτερο αυτοκίνητο σε πόλη....:ph34r:

Αν πάρει το dolhin μόλις δει τι ξοδεύει για την μετακίνηση του δεν παίζει να πάρει σε ταξίδι το θερμικό. Άσε που θα το φουλάρει και στην εταιρεία τζάμπα πριν φύγει  :P  

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...