h3342 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 20 minutes ago, QuantumWanderer said: Το Dolphin, όντως για λίγα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα, έχει πέσει στα 24000 (27000 προ επιδότησης). Πώς το βλέπουμε σε αυτή την τιμή και έκδοση; Βλέπω ότι μειώνεται η διαφορά του από το Dolphin Surf, με αποτέλεσμα γι' αυτά που προσφέρει το Surf να αρχίζει να φαίνεται ακριβό. παιδια το dolphin ειναι πολυ καλή ευκαιρία πιστευω με την 60αρα μπαταρια. 1 1
QuantumWanderer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Βέβαια, να πω ότι σε έρευνα αγοράς που έκανα σε αντιπροσωπείες BYD εκτός Αθήνας, βλέπω μια δυστοκία στην ανταλλαγή του παλιού σου αυτοκινήτου (στυλ θα το δούμε, αλλά δεν καιγόμαστε να δώσουμε σοβαρή προσφορά), ακόμα κι αν αυτό είναι σχετικά ευπώλητο και λίγων χρόνων σε εγγύηση. Οι τεκμηριώσεις είναι του τύπου «δεν βγάζουμε κέρδος από το Dolphin» και άλλα τέτοια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι γραμμή από τα κεντρικά ή πρακτικές πωλήσεων από την εκάστοτε αντιπροσωπεία. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν είσαι Κινέζος που δεν έχεις δείξει ακόμα την αξιοπιστία σου, το δίκτυό σου μόλις το χτίζεις, και ταυτόχρονα υπάρχουν ακόμα πολλαπλά ερωτήματα για την αγορά ηλεκτρικού σε αρκετούς καταναλωτές ... με τέτοιο στυλ αποθάρρυνσης στην ανταλλαγή, δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά σε πωλήσεις όσο θα έφτανες όντας λίγο σοβαρός σε εξυπηρέτηση πελάτη. Την ελληνική αντιπροσωπεία BYD την βλέπω λίγο σε μέτριο επίπεδο σε επίπεδο presales. 1
basilis_k6 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, h3342 είπε παιδια το dolphin ειναι πολυ καλή ευκαιρία πιστευω με την 60αρα μπαταρια. Θα παρεις επιδοτηση ομως;
@pnea1973 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Βέβαια, να πω ότι σε έρευνα αγοράς που έκανα σε αντιπροσωπείες BYD εκτός Αθήνας, βλέπω μια δυστοκία στην ανταλλαγή του παλιού σου αυτοκινήτου (στυλ θα το δούμε, αλλά δεν καιγόμαστε να δώσουμε σοβαρή προσφορά), ακόμα κι αν αυτό είναι σχετικά ευπώλητο και λίγων χρόνων σε εγγύηση. Οι τεκμηριώσεις είναι του τύπου «δεν βγάζουμε κέρδος από το Dolphin» και άλλα τέτοια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι γραμμή από τα κεντρικά ή πρακτικές πωλήσεων από την εκάστοτε αντιπροσωπεία. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν είσαι Κινέζος που δεν έχεις δείξει ακόμα την αξιοπιστία σου, το δίκτυό σου μόλις το χτίζεις, και ταυτόχρονα υπάρχουν ακόμα πολλαπλά ερωτήματα για την αγορά ηλεκτρικού σε αρκετούς καταναλωτές ... με τέτοιο στυλ αποθάρρυνσης στην ανταλλαγή, δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά σε πωλήσεις όσο θα έφτανες όντας λίγο σοβαρός σε εξυπηρέτηση πελάτη. Την ελληνική αντιπροσωπεία BYD την βλέπω λίγο σε μέτριο επίπεδο σε επίπεδο presales. Σε ποιες πήγες; Γιατί στην Αθήνα δεν είχα κανένα θέμα. Εκανα ανταλλαγή το δικό μου. Βεβαια εαν έμπαινα στην διαδικασία να το πουλήσω μόνος μου, θα κέρδιζα 1500 ίσως παραπάνω. ΑΝ το δικό σου το βλέπεις να πωλείται εύκολα, δοκίμασέ το μόνος σου, αν έχεις τον χρόνο. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από @pnea1973
Ntinaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 11 ώρες πριν, chill είπε Ρε παιδιά αυτό το dolphin μόνο σε διχρωμία υπάρχει και μάλιστα του μπλε; Το έχει κανένας σε άλλο χρώμα; Αυτό του TD ήταν πέρλα και ήταν τούμπανο...γιατί διχρωμία και μάλιστα όχι καλή :S Απ ότι φαίνεται ναι. Η φτηνή έκδοση καταργήθηκε. Και ο λόγος που πήρα αυτήν ήταν η διχρωμία της μεγάλης, που έκανε το αμάξι τσίρκο. 1
manolis940 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Θα παρεις επιδοτηση ομως; Έχει 6εκ το πρόγραμμα αυτή την στιγμή. Αν δεν την πάρεις τώρα δεν θα την πάρεις ποτέ! 10 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Βέβαια, να πω ότι σε έρευνα αγοράς που έκανα σε αντιπροσωπείες BYD εκτός Αθήνας, βλέπω μια δυστοκία στην ανταλλαγή του παλιού σου αυτοκινήτου (στυλ θα το δούμε, αλλά δεν καιγόμαστε να δώσουμε σοβαρή προσφορά), ακόμα κι αν αυτό είναι σχετικά ευπώλητο και λίγων χρόνων σε εγγύηση. Οι τεκμηριώσεις είναι του τύπου «δεν βγάζουμε κέρδος από το Dolphin» και άλλα τέτοια. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι σήμερα αλλά πηγαίνοντας στην αντιπροσωπεία εδώ στην Κρήτη εξήγησα τις ανάγκες μου στον πωλητή και με παρότρυνε να πάρω το Dolphin και όχι το Atto3 . Δεν νομίζω να το έκανε αν δεν είχε κέρδος. Τώρα μην αναμένεις ότι μεταχειρισμένο θα στο πάρει στην τιμή που το βρήκες στο car ούτε 500€ κάτω. Φυσικά θέλει να βγάλει κέρδος και από το μεταχειρισμένο αλλιώς γιατί να μπει στον κόπο; Αν θες να πάρεις τα μέγιστα απ' την πώληση του μεταχειρισμένου σου πρέπει να το πουλήσεις μόνος σου. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από manolis940 4
haHa Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, manolis940 είπε Τώρα μην αναμένεις ότι μεταχειρισμένο θα στο πάρει στην τιμή που το βρήκες στο car ούτε 500€ κάτω. Φυσικά θέλει να βγάλει κέρδος και από το μεταχειρισμένο αλλιώς γιατί να μπει στον κόπο; Αν θες να πάρεις τα μέγιστα απ' την πώληση του μεταχειρισμένου σου πρέπει να το πουλήσεις μόνος σου. +1000 Ποτε δεν καταλαβα γιατι καποιος που δεν παιρνει ακριβο αυτοκινητο(<40.000€, αρα ενδιαφερεται για το value), επιλεγει να δωσει το προηγουμενο του αυτοκινητο στην αντιπροσωπεια. Στο παιρνει τουλαχιστον 1.000€ κατω απο οτι θα το πουλαγες μονος σου, αρα ουσιαστικα παιρνεις το καινουριο αυτοκινητο +1.000€ ακριβοτερα. Καποιον λοιπον που τον ενδιαφερει το value και παιρνει αυτοκινητο των ~30.000€, δεν αξιζει να πεταξει 1.000+€ (πολλες φορες και 2.000€) απο την αξια του προηγουμενου αυτοκινητου του. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από haHa 4
chill Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Ένα μικρό update. Το επόμενο ΣΚ θα έχω για ένα extended TD το ΕΧ5. Λογικά θα του κάνω ένα daily ταξιδάκι προς Μέθανα ή Ερμιόνη αν προλάβω. Κατόπιν τούτου θα δω κατά πόσο θα ντολφινιαστώ ή οτοδυοθώ. Η γκρίνια έχει πάθει πλάκα με το τζίλι. Και μετά το ex5 θέλει να ξανά οδηγήσει τα δύο byd για να χει συγκριτικό ( ρε μπας και εδώ παντρευτεί την σουμαχερινα και δεν το ξέρω). Εγώ βλέπω ταμάμ τα 20 ντουκου και τα υπόλοιπα άτοκα με 0% για 60 μήνες για το τζίλι. 2 1
@pnea1973 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Ότι και να αποφασίσετε μια χαρά... Για πες μας όμως τι διαφορές είδες... 1
QuantumWanderer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Έχουμε κάπου συγκεντρωμένες τις διαφορές του Dolphin facelift που έρχεται, σε σχέση με το υπάρχον;
Dante80 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) On 26/08/2025 at 16:29, Dante80 said: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας EV για την BYD, 472.41 km/h για το YW U9 TE. Φαίνεται να έχει και άλλο να δώσει. Ε ναι, φαινόταν... https://carnewschina.com/2025/09/20/byd-unveiled-the-yangwang-u9-xtreme-achieving-496-22-km-h-a-nurburgring-lap-of-659-157byd-unveils-the-yangwang-u9-xtreme-achieving-496-22-km-h-a-nurburgring-lap-of-659-157/ Και...φαίνεται να έχει κι άλλο! Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου από Dante80 2
QuantumWanderer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Είδα ότι περάστηκε το Dolphin facelift και στο ev database, όπου παρατηρώ ότι το καινούριο που έρχεται έχει ταχύτερη φόρτιση DC. https://ev-database.org/side-by-side?i=3297,1919&h=2741bf003f1dbc38e8722ff1f86e12b2e3a1c33aa8f0fe8a9f81e443984bea5a Επίσης, φαίνεται ότι το υπάρχον μοντέλο σταμάτησε την κυκλοφορία του τον Αύγουστο 2025. Το οποίο δικαιολογεί το ξεστοκάρισμα που κάνουν και στην ελληνική αντιπροσωπεία, με την έκπτωση.
@pnea1973 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Άρα συμφέρει να αγοράσει κάποιος το ήδη υπάρχον. Η διαφορά στην φόρτιση σύμφωνα με την παραπάνω σελίδα είναι στα 5 λεπτά. Τι τιμή το δίνουν τώρα;
QuantumWanderer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 8 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Άρα συμφέρει να αγοράσει κάποιος το ήδη υπάρχον. Η διαφορά στην φόρτιση σύμφωνα με την παραπάνω σελίδα είναι στα 5 λεπτά. Τι τιμή το δίνουν τώρα; Dolphin Design, 27000 προς επιδότησης, 24000 με επιδότηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα